aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szinkronhangok: doctor strange Takács Máté
2016. november 03. 07:14:00

Kategória: szinkron 13 komment

Marvel Univerzum-tágulás a mozikban, ami még több színészt és még több magyar szinkronizáló színészt von bele az üzelmekbe. Sorozatos átmentések, kikerülhetetlen afrohangok és némi (név)kötelező furcsaság: a Doctor Strange magyar hangjai.

doctor_strange_kiskep.jpg

Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) – Simon Kornél
legutóbb: Bercsényi Péter (Zoolander 2.)
Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor) – Király Attila
legutóbb: Kálid Artúr (Szemekbe zárt titkok)
Christine Palmer (Rachel McAdams) – Ruttkay Laura
legutóbb: Ruttkay Laura (Időről időre)
Wong (Benedict Wong) – Hajdu István
legutóbb: Háda János (Mentőexpedíció)
Kaecilius (Mads Mikkelsen) – Rába Roland
legutóbb: Kőszegi Ákos (A három testőr)
Ősmágus (Tilda Swinton) – Kiss Eszter
legutóbb: Kiss Eszter (Ave, Cézár!)
Dr. Nicodemus West (Michael Stuhlbarg) – Czvetkó Sándor 
legutóbb: Elek Ferenc (Steve Jobs)
Jonathan Pangborn (Benjamin Bratt) – Görög László
legutóbb: Csankó Zoltán (Pofázunk és végünk Miamiban)
Műtős Billy (Adam Pelta-Pauls)Horváth-Töreki Gergely
fizikoterapeuta (Kobna Holdbrook-Smith)Seszták Szabolcs
Dr. Garrison (Sarah Malin)Várkonyi Andrea
Dr. Weiss (Eben Young)Juhász György
utas a buszon (Stan Lee) – Kajtár Róbert
Thor (Chris Hemsworth) – Nagy Ervin

további magyar hangok:
Bálizs Anett, Bárány Virág, Bercsényi Péter, Bordás János, Fehér Péter, Fellegi Lénárd, Formán Bálint, Gyurin Zsolt, Hay Anna, Horváth Illés, Kis-Kovács Luca, Kiss László, Molnár Levente, Pupos Tímea, Téglás Judit, Várkonyi Andrea, Zöld Csaba

a magyar változat munkatársai:
főcím: Bozai József
magyar szöveg: Blahut Viktor és Petőcz István
felvevő hangmérnök:Tóth Péter Ákos
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Tabák Kata

stúdió: Mafilm
forgalmazza a Forum Hungary

Címkék

szinkron marvel forum hungary tilda swinton mads mikkelsen mafilm raba roland rachel mcadams benjamin bratt chiwetel ejiofor michael stuhlbarg ruttkay laura benedict cumberbatch simon kornel doctor strange czvetko sandor kiraly attila tabak kata görög laszlo kiss eszter sesztak szabolcs kajtar robert toth peter akos kajdacsi brigitta blahut viktor petöcz istvan juhasz györgy hajdu istvan kincses tamas benedict wong

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr6811922429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torres 2016.11.03. 09:55:05

ezt a tabak katat mikor tiltjak mar vegre el a szinkronrendezestol? komolyan ekkora trollt meg eletembe nem lattam. mintha nem lenne eleg baj, hogy valakinek 20 film alatt mar 15 kulonbozo szinkronhangja volt neki sikerul megtoldani meg eggyel. minek? miert? eskuszom nem ertem ezt a not.

Mads Mikkelsen Rába Roland
Owen Wilson Crespo Rodrigo
Penélope Cruz Pikali Gerda
Kristen Wiig Pokorny Lia
Milla Jovovich Bognár Anna
Benedict Cumberbatch Bercsényi Péter
Charlize Theron Bertalan Ági
Emily Blunt Balsai Mónika
Nick Frost Szabó Győző
Michael Fassbender Fekete Ernő Tibor
Kate Winslet Ónodi Eszter

most komolyan ezek mik? ennyire lusta felmenni iszdb.hu-ra megnezni ki szokta a szinesz hangjat adni? vagy hogy ki volt legalabb a film elso reszeben? vagy hogy o maga kinek adta 2 hettel korabban a szerepet? ennyire ne szard mar le a munkad kata, de foleg a meg szinkront szereto nezoket ne.

konyorgom engedd el ezt az egeszet, vagy ha nem birod legalabb a szineszvalasztast hagyd meg a hozzaertokre.

ja es ugyanez szol deszoffy "robert de niro=kulka janos" rajz katalinnak is, hat megis hogy az istenbe tetszett azt gondolni draga asszonyom, hogy jo otlet lesz, ha kevin costnerre gati oscart hivja be. zokognom kell.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2016.11.03. 10:00:47

@Torres: Biztosíthatlan róla, hogy Tabák Kata se troll, se a munkájára tojó ember, csak hát vannak olyan dolgok, hogy "határidő" meg hogy "nem érek rá" meg hogy "stúdió elvárása" meg hogy "kompromisszum" meg hogy "más figura" még jó pár hasonló...

m.martin91 2016.11.03. 12:31:02

A Chiwetel Ejiofor meg a Mads Mikkelsen olyan szinten nincs a helyén, hogy az már fáj. Persze, határidő, meg minden szar, megértem, de egyszerűen ennek így semmi értelme nincsen. Mára odáig jutottunk, hogy egy jó szinkronhoz akkora szerencse kell, mint a lottó ötöshöz, hogy minden színész ráérjen, ne legyen elvárása a stúdiónak, és akkor még nem is beszéltünk a szinkronrendező elképzeléseiről, ami sokszor rohadtul nem egyezik a nézőével. Nyilván meg kell nézni a filmet, hogy ítéletet mondjon az ember, de látva egy ilyen szereposztást, nem csoda, hogy rossz szájízzel ül be rá az ember.

Edrick 2016.11.03. 12:41:08

Chiwetel Ejiofor-nak még Zámbori Soma lett volna jó, mint a Serenityben, de ugye őt már nem lehetett.. Mikkelsenért meg tényleg kár.

Csaba Turbucz 2016.11.03. 16:22:07

Ez a Strange szinkron rendezèse tènyleg vicc

Toto_652 2016.11.03. 19:01:20

Strange simán megkaphatta volna Anger Zsoltot. A Star Trek-ben kurva jól állt neki!
Én jobban félek attól, hogy mi lesz a Star Wars-ból 3C-PO-val így, hogy szegény Józsa 'Legenda' Imre elhunyt.
Maros Gábor talán visszatér?

tom991 2016.11.04. 14:59:22

@Torres:
szinkronjunkie.blog.hu/2013/09/30/interju_tabak_kata_szinkronrendezovel_i_resz

Igen, egy troll, igénytelen, hanyag szinkronrendező úgy beszél a szakmájáról, ahogy Tabák Kata a linkelt interjúban...

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2016.11.05. 08:36:37

@tom991: Bár a link megosztás köszönöm ;), de a hozzászólásoddal nem tudok egyetérteni. Tabák Katát nem véletlenül kérik fel ennyi mozifilmre, gyakorlatilag a legtöbb "blockbuster" szinkronját már ő viszi a hátán.
Kata az egyik leglelkiismeretesebb rendező, aki valóban utánanéz a dolgoknak, ismeri, hogy melyik színészt ki szokott szinkronizálni és, ha csak nincs vis major, akkor nem variál feleslegesen.
Akire ti gondoltok, aki a troll, az Báthory Orsi. Ő szokott passzióból lecserélni megszokott párosokat. A végeredményt pedig ismerjük, többnyire totál idegesítő...
Tabák Kata nyilvánvalóan nem azért változtatott, mert jól ki akart szúrni velünk, és most otthon, a kandalló mellől jókat nevet azon, hogy mi szívjuk a fogunkat, hanem azért, mert Kaszás Gergő egyszerűen nem volt elérhető. Valószínűleg nem tartózkodott az országban sem ő, sem pedig a Mikkelsent korábban szinkronizáló többi színész. És igen, sajnos a határidő ilyen. Megkapták a filmet - gondolom én, kb - szeptember második felében és volt rá össz-vissz két hét. Az, hogy a szereposztás alapvetően jól sikerült, már az is nagy szerencse, mert a szeptember a színészek életében eleve egy kemény időszak. Meg lehet kérdezni a többieket, hogy hány próbát kellett átszervezni azért pl. a Centrál Színházban, hogy Simon Kornél a helyén legyen.
Ezek a helyzetek viszont sajnos nem Katán múlnak, több olyan szituációról is tudok, amikor a Mafilmesek inkább újra bementek dolgozni hajnalban és lehúztak egy második műszakot azért, mert a színész éppen forgatott vagy egyéb elfoglaltság miatt egyszerűen nem ért rá máskor.

@m.martin91: Az egyik legnagyobb szereposztás fanyalgó vagyok, de a filmet látva ez a két megoldás egyáltalán nem zavart. Mikkelsennek ráadásul olyan kevés mondata van a filmben és ráadásul szegény olyan faarccal játszik végig egy tök jellegtelen karaktert, hogy kaphatta volna a nagyanyámat is hangként.

@Toto_652: Cumberbatch megszokott magyar hangja Simon Kornél a Sherlock sorozat miatt. Hosszú évek óta megszokott párosítás már.

Őszintén szólva viszont sajnos nem tudom, hogy Csörögi István annak idején miért cserélte le Maros Gábort eleve Józsa Imrére. Nem hiszem, hogy egyeztetési probléma volt, mást sejtek a háttérben. És bár Imre kiválóan hozta a karaktert, de ha szerencsénk van, akkor most helyre áll a régi szereposztás.

Torres 2016.11.05. 09:13:28

@Takács Máté: persze biztos van ilyen is. egyszer, ketszer, oke otszor. de nem minden alkalommal konyorgom.

meg hogy "más figura" - na ez meg egyenesen a halalom. tehat jo ez a szeles laszlo az owen wilsonnak, de ez most egy drama lesz, komoly szerep, azert ennyire nem jo szinesz, szal kene valaki mas. komolyan? ne vicceljunk mar. es fogadok a tabak katanal 10bol 9szer ez van, hogy o mar 15 evvel ezelott is mast kepzelt el a szinesznek, es mivel most lehetosege is van ra hat ki is probalja. maskepp nem szulethetnenek ekkora tevedesek.

hihetetlen, de mar annak kell drukkolnom, hogy a rogue one-t nehogy a mafilm kapja. mads mikkelsennek amugy kaszas gergo es holl nandor is egyarant tokeletes. tehat alap kalid artur fog csak pont raerni :)))

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2016.11.05. 10:52:26

@Torres: Nincs is így minden alkalommal, nem kell könyörögnöd. Viszont már gyakorlatilag minden film szinkronizált a mozikban, plusz a 20 millió tévécsatorna 22 millió filmhez 24 millió szinkront rendel meg. Képtelenség mindig mindent a fő kívánalmak szerint kivitelezni, és csak még képtelenebb lesz.

Más figura: belehalhatsz, de Owen Wilson mondjuk mindig ugyanazt a figurát hozza, szóval ő pont nem erre példa (Széles László a Lángelmék idején nem volt elérhető, ezért esett a választás Crespo Rodrigóra, aki már többször szólaltatta őt meg, például az Apádra ütökben, ami kb. pont egy idős Széles első Wilson-szinkronjával, úgyhogy elég világos, hogy nem valami újítási hóbort lett úrra a rendezőn), viszont ott van Samuel L. Jackson, aki a Django elszabadulban Reviczky Gábor volt, a Tarzan legendájában meg Kőszegi Ákos. Fordítva csaknem nevetségesek lettek volna.

Torres 2016.11.05. 12:04:00

@Takács Máté: owen wilson csak egy pelda volt. dehat rajta is mennyire szembetuno, hogy minden filmjeben ugyanazt a figurat hozza, megis 16 azaz tizenhat kulonbozo szinesz szinkronizalta mar. elsosorban persze moziszinkronokra gondolok, amikre asszem tobb ido is van. en azt tenyleg nem hiszem el, hogy egy tom cruise - rekasi karoly vagy egy ben affleck - szeles tamas paros csak azert ne jojjon ossze, mert epp szinhazi elfoglaltsaguk van.

mert a djangoba 40 evvel oregebb fazont kellett alakitania? ezert kellett valtani koszegirol reviczkyre? tenyleg nem adjuk meg az eselyt neki, hogy lehet el tudja o is jatszani? es koszegi akosnal fogadok nem az idopont egyeztetessel volt a problema, hisz ez az ember mintha a szinkronstudioban lakna. 5 eve nem lattam olyan filmet amiben ne szerepelt volna. vagy inkabb itt is arrol van szo, hogy bathory orsolya (akinek a hangjat amugy regen nagyon birtam) is szenved ebben a tabak kata szindromaban, hogy 20 ev utan kezdjuk el megvaltani a vilagot

tom991 2016.11.05. 23:29:00

@merlinicus: Szarkazmusnak szántam a hozzászólást. :)
Én többnyire szeretem a Tabák Kata-féle szinkronokat és az interjúdból is kitűnik, mennyire odafigyel és tiszteli a szakmáját. :)

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2016.11.06. 08:16:40

@tom991: Ööö... ez így nem igazán jött át. De akkor bocs'. :)))

@Torres: Teljesen jogos elvárás, amit mondasz, de sajnos be kell látnunk (nekem is!), hogy ez valóban nem lehetséges.

Mondom, miért:

1. a legtöbb színésznek a szinkron egy MUNKA. Ők többnyire nem szerelemből csinálják (van, aki persze igen), hanem PÉNZÉRT. Ha valami többet fizet (és szinte bármi többet fizet), akkor az elsőbbséget élvez. Te sem lennél boldog, ha 3 órát kellene utaznod és két, szintén fizetős programot lemondanod mondjuk nettó 2ezer forintért. Szerintem már önmagában őrület, hogy ezt a színészek megteszik és örüljünk, hogy a legtöbben tényleg értünk élnek és ezt szívesen csinálják.

2. Sajnos ez is egy olyan szakma (mint az összes többi), amit emberek végeznek. Ember a színész és bizony van olyan, akivel gyötrelem együtt dolgozni, van olyan, aki részegen jár be, van olyan, aki nem jön el a 272. megbeszélt időpontra sem és van olyan, aki csak egy bizonyos pénz felett megy el szinkronizálni. És ugyanez a rendezői oldalon is megvan. Van, aki trollkodik, van, aki iszonyat béna, van, aki tehetséges, de peches a szervezésnél, van, aki egyesekkel szívesebben dolgozik és XY-t csak azért tol be egy filmbe, mert haverok.

3. Miután mindenki ember, ezért van olyan, hogy sajnos a szabadság és egyéb elfoglaltság közbeszól. Sok olyan színészünk van, aki pár ezer forintért nem szeretné bomlasztani (egyébként teljesen érthető módon) a családi békét azzal, hogy minden nap lehúz még egy harmadik műszakot is. Vagy mondjuk elmegy nyaralni. Esetleg külföldön játszik.

4. A színház. Azt már korábban is írtam, hogy ez sokszor komoly zavart okoz, főleg a fenti három pont tükrében. Most gondoljatok bele: reggel felkeltek, elmentek a színházba próbálni mondjuk 9 és délután 2 között. Utána van három órátok, amiben el tudtok menni szinkronizálni. A stúdió persze Budapest totál másik oldalán van. Odamentek, szinkronizáltok, de közben még a kezetekben van az ebéd, mert arra sem volt idő. Aztán 5kor futás vissza a színházba, mert 7től előadás. Jó esetben 10kor szabadultok. Rosszabb esetben 11-éjfélkor. Ilyenkor még lelkesedésből lenyomtok egy mozis szinkront hajnali 1 és 4 között. Ez nyilván nem egy fenntartható állapot.

Szóval sajnos van olyan, hogy nem jön össze a szereposztás. Említed a Cruise - Rékasi párost. Ha emlékszel, nem is olyan régen az sem jött össze, az ominózus motorbaleset miatt. Széles Tamás sem tudott mindig Affleck lenni. Pedig ő még könnyebb eset, mobilabb tud lenni, mert bár aktívan játszik színpadon, de az nem egy mindennapos elfoglaltság neki.

Németországban ez például azért más világ, mert ott a szinkront valóban csak a szinkronnal foglalkozó, ún. voice actor-ök csinálják. Nem szól bele színház, jó pénzt kapnak érte, tehát mennek ahova és amikor hívják őket. Nálunk sajnos és persze szerencsére nem ez a helyzet.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása