aeon flux

ready for the action now, danger boy?

fogyassz egy rövidet: hell's club (2015) Richter Géza
2015. szeptember 05. 18:00:32

Kategória: fun film 7 komment

Bár ezt a rajongói videót készítője nem supercutként rakta össze, hanem mashupban gondolkodott, az biztos, hogy én évek óta nem láttam ilyen szuper vágást. A tematikus kollázstechnika helyett igazi történetet kapunk, ami a maga 9 percével az alapanyagául szolgáló mozgóképek ismerete nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Sőt túlzás nélkül bravúros játék az egymás mellé válogatott filmkockákkal, amiben még a flashback használatára is jutott energia. Ezért találták ki az internetet.

Létezik egy hely kívül téren és időn, ahol műfajtól függetlenül mindenféle film szereplője megfordul, hős vagy gonosztevő egyaránt. A Hell's Club vendégei és vendéglátói között Jedi lovag éppúgy feltűnik, mint ahogy gengszterekre, drogosokra és egyéb pokolbéli kreatúrákra egyaránt számíthatunk. A drámai események forgatagában ikonikus figurák csapnak össze, de a Terminátoron, Pengén vagy Jackón kívül az idős- és fiatalkori doppelgängerek találkozása – mások mellett például Al Pacino és Tom Cruise domborít duplán – emeli a képsort metafizikai magasságokba.

Egyedül a felhasznált zenével nem vagyok kibékülve a fergeteges táncjelenet ellenére. Természetesen elviselem, de a korszak felcsendülő stílusának fogcsikorgatás nélküli befogadása számomra Stevie Wondernél megáll, maximum a 74-76-os lemezei környékén.

Címkék

horror star wars mashup michael jackson matrix cameron diaz blade comedy sci fi terminator john travolta keanu reeves tom cruise sharon stone drama michael douglas christian bale ewan mcgregor jamie foxx action mike myers al pacino robert de niro arnold schwarzenegger hellraiser mark wahlberg short film crime wesley snipes robocop gary oldman john leguizamo amy adams fanmade bradley cooper short movie crime movie amdsfilms

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr247762904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittore 2015.09.05. 22:57:21

Rengeteg melóval sikerült egy rém unalmas válogatást összeollózni, amin néha egy kicsit el lehet mosolyodni.3/10

mel gibson 2015.09.06. 08:14:38

@vittore: Kár, hogy te egy 1/10-est sem tudsz "összeollózni". : D

vittore 2015.09.06. 09:41:41

@mel gibson: Te olvastad valahol, hogy össze tudok? Hol írtam? Nem találom. Esetleg van érdemi hozzászólásod is, vagy csak kötözködsz. Mondjuk ez jellemző a kezdő kommentelőkre. Jó gyakorlást, majd belejössz.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.09.06. 10:05:21

@vittore: Na, akkor kérném azt a videót, ami ilyen jól össze van vágva, ennyi karaktert mozgat meg, és még stílusa is van. Ha ez 3/10, akkor biztos láttál már jobbat. Szóval, melyik az?

vittore 2015.09.06. 11:18:02

@REMY: Szövegértésből neked sem ártana leckéket venned. Fussál neki még egyszer annak amit írtam és próbáld meg értelmezni.
Segítek: Sehol nem írtam, hogy nincs jól összevágva és kevés karakter mozgat meg. Sőt megdicsértem, hogy ennyit dolgoztak vele. A véleményem pedig továbbra is az, hogy egy unalmas szar lett.

Kovács Erzsébet 2015.09.07. 10:08:16

Köszi, Géza, ez nagyon aranyos volt. :)

mel gibson 2015.10.07. 09:06:09

@vittore: nem, én csak azt olvastam, hogy pofázol és nem láttam a linket mellékelve, ahol megnézhetem a te munkád, ami alapján eldönthetem, hogy értesz e hozzá, tudsz e jobbat, vagy tényleg csak pofázol.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása