aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: suffragette (2015) Németh Barna
2015. június 03. 18:32:00

Kategória: film 7 komment

Meryl Streep rajongói (oké, ki nem az?) idén nagyon örülhetnek. A "világ legjobb színész(nőj)e" először a húrok közé csap, majd rikácsol egyet, hogy aztán felbosszantsa kicsit az antifeminista jajveszékelőket ebben a jó nevekben bővelkedő történelmi filmben, amelyben egy egyszerű lány (Carey Mulligan) szemén keresztül ismerhetjük meg Anglia leghíresebb szüfrazsettjének (Meryl Streep) történetét. További szerepekben Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff és Ben Whishaw látható, a film pedig a díjszezonban érkezik a mozikba.

Címkék

trailer helena bonham carter meryl streep historical brendan gleeson ben whishaw carey mulligan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr617515640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2015.06.03. 18:42:30

Aztarohadt! Csak ennyi jutott eszembe. Kérem a többieket, ne kommenteljenek hülyeségekről, hogy a nők így, amúgy. Csak a filmmel foglalkozzunk. Nem tudom ki hogy van vele, de akkor alakít benne Mulligan, hogy rendesen átüt az előzetesből. Remélem a giccsfaktort és a nagyot mondó szövegeket takarékra veszik, mert ezt látva egy baromi érdekes és jónak tűnő filmmel van dolgunk.

Vektor- 2015.06.03. 18:49:27

Papíron mindene megvan ahhoz, hogy a 12YAS-hoz hasonlóan az Akadémia letudjon egy újabb kötelező témát, a párhuzam egyértelműen látszik:

12YAS: rabszolgaság fekete rendezőtől és írótól
Suffragette: női egyenjogúság rendezőnőtől és írónőtől

Csak az a nagy különbség, hogy McQueen már a 12YAS előtt is egy elég nagy név volt, ellenben Gavronnal.

Azután, hogy 2014-ben egy női főszereplős film sem kapott jelölést a főkategóriában, és 2004 óta nem nyert fődíjat film női főszereplővel, szerintem idén nagy kampány lehet a trend megfordításáért. A kérdés csak az, hogy melyik film használja ki legjobban ezt a narratívát, ahogy két éve a 12YAS egy másikat, van pár esélyes: Suffragette, Carol, Joy, Three Generations, Freeheld, stb.

Németh Barna 2015.06.03. 19:13:18

@Vektor-: A BAFTÁt figyeld, ott mind a rendezőnő, mind az írónő egy jól csengő, díjnyertes név. A BAFTA segíthet, mondjuk Todd Haynes-nek ők is tartoznak, de legalább David O. Russellt letudták már:)

Németh Barna 2015.06.03. 19:18:05

@Vektor-: A Three Generations nem fog zavarni, Harvey világosan kijelentette már, hogy Haynes mellett áll, hülye lenne megosztani a Carol népszerűségét. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a The Hateful Eighttel mit kezd, mert Tarantinót még az életben nem hagyta veszni.
A Lionsgate-nek pedig ott a Sicario a Freeheld helyett.

fade 2015.06.04. 12:08:05

@Vektor-: 2014-ben ott volt a jelöltek között a Gravity, annak női főszereplője van. Aztán a 2015-ös jelöltek között már tényleg nincs.
Hiába, Hollywood mindig is alulértékelte a nőket.

Kovács Erzsébet 2015.06.05. 10:55:33

Meryl Streep posh akcentusa, wow :) Azon csodálkozom, hogy még nem filmesítették meg a témát. Bár végül is nem a szüfrazsettek terrorcselekményei (azt hiszem, ma már így mondanánk) vívták ki a szavazójogot a nőknek, hanem az első világháború.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása