aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van képünk hozzá: mr. holmes (2015) Kovács Erzsébet
2014. július 22. 18:39:15

Kategória: film 2 komment

A BBC irányából fújdogáló hírek ellenére most már biztos, hogy jövőre sem maradunk Sherlock-talanul. Aki pedig megelégelte volna a három brit sorozatíró unortodox húzásait, azzal vigasztalódhat, hogy az amerikai Mitch Cullin A Slight Trick of the Mind című szívszorító regényének, amelyből a Mr. Holmes címre átkeresztelt film íródott, a klasszikus, ám cseppet sem kevésbé arrogáns Holmes a hőse. 1947-ben a 93 esztendős detektív, nagy idők tanúja, immár évtizedek óta visszavonult Sussexbe, a méhkasok mellé. Egy, talán utolsó japán úton nemcsak a "Japán, nulla év" pusztításával kénytelen szembesülni, de a könyörtelen időével is. A Márquez alakjaira emlékeztető aggastyán az időskori gyengeséggel birkózva próbál pontot tenni a múlt század, és a személyes múltja veszteségeire, az utolsó megoldatlan esetre.

Hogy Ian McKellen hajszálpontosan olyan, mint majd Benedict Cumberbatch lesz ennyi idősen, avval, úgy tűnik, a rendező, Bill Condon is egyetért. Mrs. Hudson utóda Laura Linney lesz. (E sorok írója pedig szurkol, hogy Condon, aki elsőrangú alapanyagot is képes felvizezni, a pár napja forgatni kezdett filmmel jobban vitézkedjen.) A bizonyíték, a lenti kép Sir Ian twitterén teljes nagyságában megcsodálható.

mr-holmes.jpg

Címkék

drama crime ian mckellen sherlock holmes laura linney film kep crime movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr686535319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtomNyuszi 2014.07.22. 20:42:54

De... hogy fog így verekedni? :D
G.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása