aeon flux

ready for the action now, danger boy?

még több képünk van hozzá: avengers: age of ultron (2015) Richter Géza
2014. július 17. 18:28:32

Kategória: film 31 komment

A szemnek ingerén kívül egy kis sztorink is akad, mivel az Entertainment Weekly a címlapfotó után még egy raklap infót közzétett. Aki általában a filmek történetével a gyöngyvászon vagy a képernyő előtt, az első megtekintés alkalmával szeret megismerkedni, az a hajtás után ne görgessen teljesen az aljáig, mert a fotók alatti szöveg számára nyomokban SPOILERT tartalmazhat.

quicksilver_scarlet_witch.jpg

A testvérpár debütálásáról valószínűleg már minden rajongó hallott. Megcsodálhatjuk Fekete Özvegy beígért új szerelését, egyelőre még a TRON-t idéző, világító, erőnövelő, kék elektronikus fények nélkül. A többiek ruhatára szintén frissítésen esett át, amiről a gúnyák külön képe tanúskodik; de kaptunk forgatási fotót és harci, tudományos, sőt civil minőségű megjelenést is, utóbbin egy vendéggel. Én mondjuk a Paul Bettany-féle Visiont nézném már meg nagyon.

black_widow.jpg hawkeye.jpg

hulk_iron_man.jpg

captain_america_thor.jpg

stark_cap_hawkeye_roadie.jpg

whedon_scarlet_witch_hawkeye.jpg

wardrobe.jpg

Innen jön az a rész, ami SPOILERES lehet.

A képregényekhez hűen Ultront azért alkották meg, hogy univerzális őrszemként vigyázza a világ rendjét és óvja a békéjét, amíg a hősök pihennek. A mindent vivő drónként képes a fejlődésre, a tudata, a "lelke" mind nagyobb és erősebb formába vagy testbe való átplántálásába - éppen ezért olyan nehéz elpusztítani, amikor az emberiség ellen fordul. Pedig még érzéseket, érzelmeket is programoztak belé, de az empátiával nem boldogult. A filmes Marvel-univerzumban a tervezője nem Hank Pym, hanem Tony Stark. Ennek az egyszerű ténynek a leszögezéséből talán már nem olyan nehéz kitalálni, hol siklik ki a tökéletes terv, de erről majd egy kicsit később. A Vasember-páncél képére formált, eredetileg kék-fehér robot a Vaslégió névre hallgató, rá hajazó és hozzá képest valóban lelketlen drónsereg irányításával hivatott a Bosszúállók egyes feladatainak ellátására.

A nyughatatlan teremtő azonban némi emberi oldalt kíván teremtményének adományozni, ezért a saját személyisége jegyeivel ruházza fel, ami az előzmények ismeretében nem igazán bizonyul jó ötletnek. Ultron ugyanis abszolút maximalistaként magába építi alkotója cinizmusát, ám az együttérzését nem tarja hasznos tulajdonságnak. Ezek után az überrobot arra a következtetésre jut, hogy az ismert világ legnagyobb ellensége és pusztítója maga az emberi faj, amit parazitaként el kell törölnie a föld színéről a Vaslégiósok élén. Így vezet az eredeti elképzelés szerinti emberiesség ajándéka az emberiség egyik legnagyobb nemeziséhez.

Kicsit sem hangzik banálisan, és még sosem láttunk ilyet, nemde?

Véleményem szerint nárcisszizmus ide vagy oda, a közhelyparádé mellett a Stark-vonal az eddig megismert történetelemek leggyengébb láncszeme. Persze lehet vitatkozni, hogy az aranyifjú intelligenciájának és hiúságának viaskodását mennyire célszerű életszerűen és mélyen ábrázolni egy blockbusterben, és sejtésem szerint fogunk is még ezen pörögni jócskán, de első nekifutásra bármennyire is minimálisak az ismeretek, túlzónak tűnik a leegyszerűsítés. Máshonnan nézve viszont a megvalósítás simán súrolhatja a zsenialitást, hiszen logikusnak és jól felépítettnek mondható a váz, a motiváció. Külön izgalommal várom az egykori két Brat Pack bratyó, Downey Jr. és Spader előzetes ajnározások szerinti jutalomjátékát. Utóbbi visszatérését imádom a Feketelistában, kb. kizárólag az alakítása miatt érdemes a sorozat a megnézésre. Ha minden igaz, Ultron a fejlődésével egyre többet vesz majd át a színész arcjátékából, hanghordozásából, stb., ami azért elég érdekesnek hangzik.

Bízzunk együtt Whedonban!

Címkék

joss whedon comics scarlett johansson thor hulk samuel l jackson james spader sequel robert downey jr superhero iron man chris evans don cheadle mark ruffalo chris hemsworth jeremy renner captain america entertainment weekly cobie smulders the avengers film kep avengers age of ultron

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr276515373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandalf Garaboncias 2014.07.17. 18:50:46

Hm, és ebben a sztoriban vajon Vízió milyen szerephez jut, és mi lesz JARVIS-szal?

Richter Géza 2014.07.17. 18:55:30

@Pisti, az aragorn: sajnos egyelőre még azt sem tudjuk, ezt a nevet fogja-e viselni a magyar keresztségben :P .

Richter Géza 2014.07.17. 18:56:00

@Pisti, az aragorn: ööö, mármint Vízió, nem JARVIS :) .

kisPocok 2014.07.17. 19:10:56

MEGA _SPOILER_ ELKÉPZELÉSEM JÖN:

@Pisti, az aragorn: szerintem Jarvis lesz ultron.

Richter Géza 2014.07.17. 19:16:44

SPOILER

@kisPocok: szerintem belőle lesz Vision, mivel Bettany nem Spader :) .

Richter Géza 2014.07.17. 19:24:14

SPOILER

@kisPocok: bár azt simán elképzelhetőnek tartom, h JARVIS az alap, és ő fejlődik két irányba.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.17. 19:50:49

ott van rhodey a képeken, én csak azt remélem, hogy war machine visszatér, és elfelejtik iron patriot-ot.

Bár ennek ellentmond, hogy a képregényekben éppen mostanság lett patriot. :S

TomPowell25 2014.07.17. 19:50:55

Igen, a Stark-vonal valóban gyenge lábakon állt, de Whedon simán kihozhat az egészből valami nagyszerűt, mivel állítólag most kevésbé lesz megkötve a keze, mint legutóbb (mondom ezt úgy, hogy az első rész minden nagyszerűsége ellenére közel sem olyan zseniális, mint ahogy sokan állítják, mivel a történet lényegében egy két órás farokméregetésből állt), plusz az előzmények tekintetében Ultron lénye is jobban passzolna ehhez a felálláshoz. Majd meglátjuk.

TomPowell25 2014.07.17. 19:53:56

Viszont ez a Johnson gyerek már most irritál... Na jó, meg úgy alapból is. Az eljövendő múlt napjai Higanyszála telitalálat volt, félek, hogy itt nem lesz az, de ne legyen igazam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.17. 19:59:50

miért gyenge ez a stark vonal?

a vasember 3 sokrobotjának a logikus folytatása, nem?

Richter Géza 2014.07.17. 20:12:27

(lehet, h) SPOILER (a második fele:)

@doggfather: az emberi részére gondoltam: sztem ha vki ennyire okos, tisztában van a saját személyisége sötét oldalával, az önpusztító hajlamaival, a rossz szokásaival, stb. az előző etapok alapján úgy tűnt, a beképzeltség mellett működik az önismeret, nem beszélve a jellemfejlődésről. magyarán nekem fura, ha mindezek mellett a a pozitívumokon kívül egy az egyben beletolja a gépbe a negatívumokat is magából, amikor simán kihagyhatná azokat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.17. 20:22:16

@Richter Géza: az ennyire okosnak is vannak hibái. A hibák a jellemből fakadnak.

Ha a jellemét pakolja bele a gépbe ami elkezd fejlődni akkor 50%, hogy a rossz részek is kifejlődnek, nem? Akkor is ha nem teszi bele a rossz részeket.

Richter Géza 2014.07.17. 20:28:30

@doggfather: na ezért írtam, h biztosan fogunk még erről polemizálni ;) .

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.07.17. 20:30:32

Szerintem Stark alapjait mindig nagyon jól kitalálják: az első Iron Man-ben 180 fokos szemléletváltást visz végbe, a másodikban haldoklik a saját találmányától, az Avengersben megtanul csapatjátékos lenni, az Iron Man 3-ban pedig tök jogosan összeomlik idegileg. Mondom, ezek az alapok, a baj az, hogy aztán mindig bohóckodás lesz a vége.

SPOILER
Feltételezem, az nem lesz benne a filmben, hogy Ultron nővé változtatja Tony-t :-))

Illetve úgy látom, Whedonnak továbbra is a rövid hajú Scarlett jön be.

Richter Géza 2014.07.17. 21:06:48

amúgy csak nekem volt az első benyomásom a galéria láttán, h mintha mindenki székrekedéses arccal szenvedne :P ? a közös képen Rhodey-ék feszengenek, ill. röhögnek, mert végre felszállt egy békegalamb, aztán amikor Joss rendreutasítja a boszit, és megmutatja, merre található a kló, azt is megtudjuk, ki a felelős érte.

zsóka_eszter 2014.07.17. 21:14:03

@TomPowell25: úgyszintén
de na, legalább Chris Pratt után Aaron Johnson anyj... izé, felesége is boldog képregényhősizom-tulajdonos nő lett

zsóka_eszter 2014.07.17. 21:18:59

a spoiler-es részt és kommenteket kihagytam, majd a vászonról szeretném megtudni a sztorit, de remélem, kevesebb kapunk az Iron Man/Tony Stark vonalból, és ha már Ultron, legalább egy kis Ant-Man/Hank Pym cameo lesz...

MT90 2014.07.17. 21:29:47

Félig tartozik csak ide. Galaxis Őrzői SPOILERE lehet.

Ez most mi? Az akire gondolok?
i.imgur.com/VkMUAyV.png

Richter Géza 2014.07.17. 21:31:14

@zsóka_eszter: szeretnél erre egyszavas választ kapni?

zsóka_eszter 2014.07.17. 21:44:17

@Richter Géza: majd örülök vagy koppanok a moziban, köszi, tényleg nem akarom tudni :)

zsóka_eszter 2014.07.17. 21:48:33

egyébként ha már Ant-Man, Wasp feltűnéséről van vmi infómorzsa?
(a Earth Mightiest Heroes sorozatban Fekete Párduc is szerepelt, Ciklon révén ezzel a szállal is össze lehetett volna kicsit vonni az X-Men univerzumával... talán majd egyszer ezt is megérjük)

Richter Géza 2014.07.17. 21:49:09

@doggfather: esetleg SPOILER

sztem egy színes láb egy gatyacafattal ;) .

Richter Géza 2014.07.17. 21:49:40

@zsóka_eszter: egyelőre nem találkoztam ilyesmivel.

Richter Géza 2014.07.18. 10:54:46

azért elég vicces Hulk gatyója is a gardróbban :) .

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása