aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mivel játszik christopher nolan az interstellarban? Zalaba_Ferenc
2013. szeptember 08. 20:45:00

Kategória: film 11 komment

Újabb bejegyzés következik a pletykarovatból. Tudvalévő, hogy Christopher Nolan jelenleg Kanadában forgatja új sci-fijét, melyben állítólag az egy éhínség és egyéb kellemetlenségek által sújtott jövő tudósai azért küzdenek, hogy féregjáratokat megnyitva olyan világokba jussanak, ahol a kukoricán kívül más termény is megél (a rendesen kicsinált Földön ugyanis már csak ezt termeszthető). Ez az ötlet erőteljes kacsa-szagot áraszt, ám a minap újabb, hasonlóan merész pletyka látott napvilágot. Mi meg szeretjük az ilyeneket.

Jelenleg Izlandnál aligha létezik népszerűbb forgatási helyszín a földönkívüli világokra éhező stúdiók körében (pedig ezen a szigeten még McDonalds sincs). Néhány éve a Prometheus, tavaly a Feledés, idén pedig a Thor: Sötét világ forgott Björk Guðmundsdóttir szülőhazájában, és hamarosan az Interstellar stábja is átbútorozik oda - mi több, egyes informátorok szerint már fel is vették odaát... és innentől számít SPOILER-nek, amit írok... egy űrhajó katasztrófáját, melyhez talán azoknak a futurisztikus drónoknak is közük lehettek, melyek szintén a díszletekhez tartoznak. És ha ez nem lenne elég, de a Tűz Közeli InformátorTM egy gigantikus anyahajó jelenlétéről is beszámolt. Ejha.

Szóval az emberiség nem vacakol, hanem óriáshajók fedélzetén próbálja kimenteni a kimenthetőt? Esetleg idegenek tesznek látogatást a féreglyukakon túlról? Netalántán mi magunk kopogtatunk be a jövőből (ugyanis egy ilyen túra kapcsán az időutazás sincs kizárva). Nolan, Nolan, mondd, mire készülsz?

Címkék

sci fi matt damon matthew mcconaughey christopher nolan anne hathaway pletykarovat interstellar jessica chastain

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr575501079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.08. 20:55:15

Talán Nolan elhozza azt a várva várt Sci-fit amit mindannyian szeretnénk? Bár úgy látszik, hogy idén a Gravity is megállja a helyét.

Nagyon bízok Nolanben. Ő tényleg az, aki nem készít félmunkát és a forgatókönyve is nagyon erős. Bizakodó vagyok.

Németh Barna 2013.09.08. 21:13:25

#1: Nagyon örülök, hogy végre valaki a növényekkel foglalkozó tudósokat is sírva fakasztja a moziban a hülyeségeivel. Most komolyan, mi lehet az az állapot, amit csak a kukorica él túl? *meh*

#2: Ha az Inception sémája megy tovább Nolan agyában, akkor majd egy órán keresztül hallgatjuk, hogy miért csak a kukorica élte túl, a maradék egy órában pedig azt, hogy ez nem biztos. Meg lesz néhány money shot és bölcsesség. Mementót akarok :(

szkristof92 2013.09.08. 21:17:27

@Németh Barna: Mementóból egy van. Plusz ezek csak pletykák, amiket finoman szólva is a helyén kell kezelni.

Wintermoots (törölt) 2013.09.08. 22:05:17

@REMY:

nolan már blockbuster-rendezővé vált, mondjuk abból sem feltétlenül csúcsminőségűnek, szerintem érdemes ebből kiindulva, én max. egy erős közepes sci-fit várnék tőle, mondjuk ha azt hozza, akkor már nagy gond nincs, manapság már az is valami.

gravity:
ilyen vélemény is van róla
"Embarassingly hackneyed screenplay meets insufferable look-ma-no-hands filmmaking dazzle. Plays like the world's most expensive PS3 cutscene. No thanks."
1.5/5
és ahogy néztem még egyes értékeléseket, nincs mindenki annyira kiterülve tőle. ettől még persze lehet jó.

Az úriember 2013.09.08. 22:55:57

Eddig nálam nem több egy Roland Emmerich filmnél, mert ugye Hollywood félistenétől többet várunk.
Ja, majd az első hivatalos képek és trailerek láttán beizgulok ? Úgy legyen !

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2013.09.09. 08:09:02

Egyedül azt nem szeretem Nolanban, hogy úgy gondolja a filmjeiben lévő akciójelenetek hihetetlen jók és neki nem kell ehhez egy külön "szakértő" gárda. Az Inception végén lévő havas lövöldözés is egyszerűen a nevetségesség határát súrolta. Az utolsó batman végén a gonoszok és a rendőrök összecsapását már nem is említem. Nem vagyok én akcióbuzi, de ami nem megy azt nem kellene önfejűen erőltetni. Az Interstellarban remélem nem fogja ezt tovább erőltetni. A tökéletes trükköt például imádtam, abban pedig nem sok észveszejtő akció volt.
Szerintem egy kicsit túlértékelt fiú ez a Nolan.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2013.09.09. 14:47:36

Eddig mindig egyedül voltam azon véleményemmel, hogy kicsit túlbecsülik Nolan filmjeit, de azt azért el kell ismerni, hogy elég jól lavírozik a felszínes/üres blockbuster és a szerzői dolgok között. Minden filmje minimum korrekt, de jószerével "csak" korrekt.
Ha mondjuk kicsit zavarosabb, vagy rendezetlenebb volna az Eredet, biztos, hogy egészen más státusza volna a sci-fi-k között.
Vagy ha a Batman, főleg a legutolsó, nem akarna/akart volna kényszeresen (vagy mások nyomására) nagy film lenni, akkor megint más volna a végeredmény.
@REACTOR: Az akciójeleneteit én meg kimondottan kedvelem. Száraz, gyors és realista, minden varázslattól és csalástól mentes még a fizikailag lehetetlen is.
Nekem a rengeteg helyszín és szereplő, valamint a kettő sokszor felesleges túlkomplikálása és az epikusságra való törekvései nem jönnek be. Meg a mindent megmutatni akarás. Például a második Batman távol keleti, felhőkarcolós akciójelenete szerintem felesleges időhúzás, a film túlakciózása.

vargatom 2013.09.09. 20:54:25

@Wintermoots: Ugye tudod mivel jár, ha egy 95-100% értékelésű filmről kiraksz egy durván negatív kritikát?
Majd ha 1-2 ilyennél többet is látunk és nem rögtön mínusz nullára értékelik, hanem mondjuk csak közepesre, akkor lehet elgondolkodni azon hogy talán van valami igazságuk. Addig csak hitekre mennek.

vargatom 2013.09.09. 21:01:18

@Németh Barna: Egy korábbi script elvileg kint van a neten, amiből a fene se tudja hogy mennyi maradt meg; de abban egész korrekt indoklás van arra, hogy mi a gond a mezőgazdasággal. Úgy általában egy viszonylag friss irányt követett, legalábbis a mozi világában, bár azért értelemszerűen egy kis Contact áthallás volt benne... Viszont ha nem írták volna nagyon át, akkor itt a forgatási fotókon legalább egy-két motion capture pizsamás embert is kéne látnunk.

Wintermoots (törölt) 2013.09.09. 21:58:18

@vargatom:

nem értelek, mindenesetre vagy helytálló a kritika,vagy nem. nagyrészt meg amúgy is szubjektív műfaj, a rottenen elég sok filmtörténeti jelentőségű alkotásról is van negatív kritika, ill. elég sok film megosztó, pl. pain and gain, only god forgives, the canyons, stb. nagyon eltérő értékelések vannak. ezzel nincs szerintem semmi baj.

Wintermoots (törölt) 2013.09.09. 22:11:10

@Wintermoots:

(ja, és igaz hogy a letterbox nem mérvadó, de azért nincs egyedül a véleményével, jópár más embernek sem tetszett. és akkor mi van? semmi. )

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása