aeon flux

ready for the action now, danger boy?

és az életmű oscart kapja... Németh Barna
2013. szeptember 07. 12:03:00

Kategória: film 3 komment

Mióta száműzte az élő közvetítésből az életműdíjak átadását, az Amerikai Filmakadémia szokás szerint három embert jutalmaz tiszteletbeli Oscarral. Ezek közül az egyiket Angela Lansbury veheti át, aki a legtöbb embernek a népszerű Gyilkos sorok című sorozat főszereplőjeként ismerős, pedig pályája során három Oscar-jelölést is begyűjtött (Gázláng, A mandzsúriai jelölt (1963), Dorain Grey képe). A második díjazott a már Oscar-házigazdaként is kipróbált Steve Martin, a nyolcvanas és a kilencvenes évek elejének egyik meghatározó komikusa, olyan filmsikerekkel a háta mögött, mint a Roxanne, A pacák, a Vásott szülők, az Örömapa vagy A Riviéra vadorzói. 

Ahogy általában, a harmadik díj a kamera másik oldalára vándorol, jelen esetben egy kosztümtervező legendához. Piero Tosi még az ötvenes évek elején kezdte pályafutását Luchino Visconti mellett (A párduc, Rocco és fivérei, Közöny), majd később dolgozott együtt Pasolinivel (Médea), Vittorio de Sicával (Tegnap, ma holnap) és Franco Zeffirellivel (Traviata). Pályája során öt Oscar-jelölést kapott, de egyiket sem tudta díjra váltani.

Az életműdíjak mellett idén is odaítélték a humanitárius munkáért járó Jean Hersholt-díjat, méghozzá Angelina Jolie-nak a politikai menekültekért és a szexuális indíttatású bűncselekmények áldozataiért hozott áldozatos munkájáért, és az egész világra kiterjedő karitatív tevékenységéért.

honorary oscar.jpg

Címkék

oscar angelina jolie dijszezon filmhir dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr545499154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.09.07. 12:34:30

Életmű Oscar azoknak jár, akik elég öregek már ahhoz, hogy bármelyik percben meghaljanak és nem valószínű, hogy már valaha is díj-közelbe kerülnek, ellenben már rég meg kellett volna kapniuk, csak anno jó hülyék voltunk, hogy mégsem nekik adtuk.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.07. 14:35:14

@lisztes: Martin (bármennyire is jó színész, lásd Grand Canyon) egyszerűen soha nem volt az a kategória, amely az Oscar közelébe juthat, ugyanakkor munkája elvitathatatlan. Kár, hogy idővel átnyergelt a családbarát, többé-kevésbé kiherélt komédiákra, pedig akkor volt a legjobb, ha igazi szemétládát alakított (arany szívvel, persze).

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.09.07. 15:16:29

@Zalaba_Ferenc: 5 Globera jelölték, azért az csak jelent valamit. Persze, ő inkább komédiás, de az írói tevékenysége se semmi. Tudom, nem Oscar alapanyag, de a Három amígó rohadt zseniális :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása