aeon flux

ready for the action now, danger boy?

inside out: a pixar eddigi legambiciózusabb filmje? Zalaba_Ferenc
2013. július 24. 18:23:00

Kategória: film 3 komment

Ugyan a kis fehér lámpa ragyogása az utóbbi években némileg megkopott (és ezzel együtt a kritikusainak szíve is jóval több szőrt növesztett), a Pixar továbbra is a filmvilág egyik legnagyobb fantáziával megáldott stúdiója, amely épp a hetekben tett ígéretet arra, hogy a jövőben lejönnek a folytatásokról, és inkább egyedi ötletek kidolgozására fókuszálnak. Meg az izé... Némó nyomában folytatására.

Na mindegy is, most nem a Finding Dory-ról akarok nektek mesélni (azért remélem, annak 2015-ös bemutatójáig a forgalmazó elfelejti azokat a szörnyű magyar neveket), és nem is a jövőre érkező a The Good Dinosaurról, amely egy kisfiú és egy dínó barátságáról szól, hanem Pete Docter, a Fel! Oscar-díjas rendezőjének új projektjéről, amiről a rendező csepegtetett némi infót a THR-nek.

Mint kiderült, a film párhuzamosan mesél majd el két történetet: az egyik főszereplője egy 11 éves kislány, akivel mindenféle dolgok történnek, melyekre ilyen-olyan érzelmekkel - dühvel, szomorúsággal, örömmel, undorral, stb. - reagál. Nos, ezek az érzelmek kelnek életre a fejében, és a másik, a "kintivel" párhuzamosan folyó történetben az ő kalandjaikat követhetjük nyomon. A két sztori elválaszthatatlanul összekapcsolódik: egyik hat a másikra, kifejezik egymást, kölcsönhatásban lesznek, és még sorolhatnám, de szerintem értitek a lényeget. Arról még nem szól a fáma, hogy a megvalósult érzelmek vajh beszélni fognak-e, vagy csak hmm... érzelmek formájában kommunikálnak-e, mindenesetre Docter elképesztően ambiciózus filmet ígér.

S ha az az ember, aki képes volt animációs filmet forgatni egy transzcendens szerelmi sztoriról, melyben az egyik fél egy nyugdíjas öregember, a másik pedig házba zárt emlék volt, nos, ha ő azt mondja, hogy a filmje ambiciózus lesz, akkor neki el is hiszem. Meg aztán Docter rendezett egy másik filmet is, amit úgy hívnak, hogy Szörny, Rt.

insideout_conceptart.jpg

Címkék

animation pixar pete docter

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr205423449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.07.24. 18:57:00

jöhet, jöhet, jöhet!

annak ellenére, hogy a leírtak alapján ez kábé az Osmosis Jones című Warner remek szellemi változata :-))

Wintermoots (törölt) 2013.07.24. 23:23:23

az ambíciózus szerintem kulcsfogalom az utóbbi 1-2 évtized filmtermésében: az ambíciók néha óriásiak, általában meghaladják a kész film színvonalát.
a kevésbé nagyratörő alkotások általában jobbak

Spender 2013.07.26. 13:53:50

A "Fel!" nekem garancia! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása