aeon flux

ready for the action now, danger boy?

e3 2013 liveblog #1: microsoft Angyalosi Ádám
2013. június 10. 18:37:03

Kategória: 18 komment

A mai nappal kezdetét vette a játékvilág legnagyobb éves eseménye, az E3, és perceken belül rajtol a maratoni sajtókonferencia-sorozat, melyet a Microsoft és az Xbox One fog nyitni. Akár nézed a showt, akár nem, liveblogunkban mindenre kitérünk, a kommentekben pedig folyamatosan lehet kibeszélni a játékokat - és persze a DRM-et.

12:36 - Hoppá! Úgy tűnik, a Microsoft az egyik új Metal Gear Solid játékkal kezdi a műsort' Erős és aggresszív nyitány, egyből semmissé téve a Sony talán legnagyobb, de mindenképp legfontosabb exluzív frencsájzát.

12:40 - A játék félelmetesen jól néz ki, végre tényleg láthatjuk mire képes a nextgen exhnológia. MGS rajongóként teljesen magával ragadott a trailer.

12:42 - Kojima a színpadon! Ugyan mindössze fél perc és egy mondat erejéig, de ez természetesen csak egy gesztus: egy hatalmas "fuck you" a Sonynak és az X-Bonet előre temető gamereknek.

12:44 - Lassul a tempó, Visszaugrottunk az Xbox 360 jelenjére és jövőjére.

12:45 - A Microsoft harcba száll a Playstation Plusszal, csak épp hadsereget felejtett el toborozni: havi két ingyenes játékot ígérnek a Live Gold felhasználóknak, de az első cím - Fable III - és a kiemelt "nagy dobások" - Assassin's Creed II (igen, kettő) és Halo 3 (igen, 3) - közelébe sem érnek a Sony brutális ingyenes kínálatának.

12:49 - World of Tanks (egy PC-n már létező, rendkívül népszerű free-to-play online játék) is érkezik az Xboxra. A render trailer nem igazán érdekes, az utána beszélő külföldi úriember akcentusa és furcsa hangsúlyai viszont könnyen az idea E3 első mémjévé (Ridge Racer?) válhatnak.

12:51 - Néhány gyors X360 trailer - először egy elragadónak tűnő platformer, a Max (mintha az Ape Escape és a Limbo keveréke lenne), majd a Dark Souls II, mely az első résszel ellentétben már a Microsoft konzoljára is érkezik. A trailer látványos, izgalmnas, de a lényeg úgyis csak az, hogy legalább három kontrollert szétverjünk a végigjátszás alatt.

12:54 - Ennyit a jelenelgi generációról, innentől jönnek a next-gen játékok. Először egy teljesen új IP, melyben egy ókori római légióst alakítasz. Szerintem a Gladiátor nyitó képosorai (meg a Rome: Total War) óta vártunk erre.

12:58 - A Ryse: Son of Rome névre hallgató stuff nem meglepő módon nagy hangsúlyt fektet a véres, fizikai közelharcra, mely látszólag a jól megszokott block/counter/quicktime-event triumvirátussal operál. Jó látni azonban, hogy a fejlésztők nem csinálnak egyszemélyes hadsereget a játékosból: jó légiósként formációban, összehangolva kell előretörnünk bajtársainkkal - már amikor a játék rákényszerít. A játékot a Crytek fejléeszti.

13:00 - Itt érdemes megjegyezni, hogy a MS állíłtólag megtiltotta a fejlesztőknek, hogy akár csak megemlítsék játékaik PS4 verzióit, így ahol nem hangzik el az "exclusive" szó, ott számíthatunk a Sony konzolján való megjelenésre is. A Ryse is ilyen volt (és a Crytek eddigi non-exkluzivitását nézve ez nem is meglepő).

13:02 - Új Killer Instinct!!! ...de egy rövid traileren kívül semmi infót nem kaptunk.

13:03 - Új játék az Insomniactól, a Sony egyik legfontosabb second party fejlesztőjétől. Úgy tűnik, a MS saját exklzívjai helyett inklább arra koncentrál, hogy a Sony előnyét vegye el.

13:08 - A Forza 5 demójához - teljesen feleslegesen - felemeltek egy új McLarent a színpadra. Még csak meg sem érintették. A fejléesztők állítása szerint a játék a cloud processing segítségével folyamatosan analizálja a versenyeidet, tanulva a vezetési stílusodból és tendenciáidbókl, alkalmazkodva azokhoz. A Driveatar névre hallgató rendszer a prezentáció szerint elhagyja az AI-t, ami jól hangzik, csak egy komplett baromság. Legfeljebb közelebb vihet minket az igazi AI-hoz.Az azonban tagadhatatlan, hogy a játék elképesztően gyönyörű, de azt már megszokhattuk, hogy egy új konzolt egy kevés modellt mozgató autós játékkal demóznak.

13:13 - Minecraft trailer - ha Notch megjelenik, a Microsoft megnyerte az E3-t. 

13:14 - Notch sehol. Szerencsére.

13:15 - A Remedy (Max Payne, Alan Wake) új játéka következik, mely az AW-hez hasonlóan exkluzív cím lesz.

13:16 - A Quantum Break címre hallgató hjáték előzetese állítólag gameplaz moptorral készült, de igazi ingame jelenetet nem mutatott. A sci-fi misztikum (időlasítás? neo-kapitalista kémkedés? jöhet.) körül forgó sztoriról jó Lindelofos módon semmit nem tudtunk meg, de az érdeklődést sikerült felkelteni.

13:23 - Egy feleslegesen elnyújtott demó a Project Spark című világépítő/manipuláló játékhoz Kinect demóhoz.

13:25 - A végére nagyon leült a show, már megint nem bírják ki a SmartGlass nélkül. A Ryse tablet appját demózzák, melyen egy idővonal segítségével követheted, hol tartasz a barátaidhoz képest. Fantasztikus, de mégis ki fogja ezzel tölteni az idejét játék helyett? Ez a klasszikus Microsoft.

13:26 - Megjött a Killer Instinct gameplay demó is, de mint minden verekedős játék, amíg nem veszed kézbe, ez is csak egy nagy káosznak tűnik.

13:28 - Az Xbox One is megkapta a PS4 bejelentéskor már látott videófelvétel / megosztás funkciókat, viszont a Microsoft a Twitch-csel is leszerződik - ez hatalmas húzás a részükről. Ha ez exkluzív partnership (nem hangzott el a mágikus szó!), akkor a Microsoft valószínűleg megverte streaming-szempontból a Sonyt.

13:35 - Dead Rising 3 gameplay demó. Személy szerint mindig is túl árkádosnak tűnt számomra a sorozat (kissé felgyorsult a szívverésem az "open-world zombie game" kifejezés hallttán, egy HD DayZ folytatásban reménykedve.

13:36 - Vezethető járművek, rengeteg kreatív, változatos fegyver (és fegyverként használható tárgy), a szokásos Dead Rising fícsörök, mindez nem csak jól néz ki, de látszólag a játék hatalmas zombihordákat lesz képes mozgatni. Nyamm.

13:41 - A Dead Rising demó végén természetesen megvolt az elmaradhatatlan SmartGlass-gimmick, és az azt követő The Witcher 3 előzetest is a Kinectről való dumálással vezették fel. Amennyire zseniáélis a Witcher franchise (az utóbbi 10-15 év talán legjobb RPG sorozatáról beszélünk), annyira kevesen ismerik. Remélhetőleg ez most megváltozik: az előzetes a MGS V után a nap eddigi második legjobbja volt.

13:44 - A Battlefield 4 következik - nézzük, mire képes a Frostbyte 3! Vagy mégsem: a prezentáció során másodszor nem sikerül hangot csinálni egy előzeteshez, percekig tartó próbálkozás és feszengő várakozás után sem. Az újságírók fújolnak. Ciki,

13:46 - Megjött a hang és a Battlefield 4 trailer is, mely egy süllyedő repülőgép-anyahajón látszódik. A kampány az előző részből megismert CoD/BF hibrid játékmenetet ígéri, de a demó igazi sztárja természetesen a Frostbyte, mely eszméletlen jól néz ki.

13:49 - Az első BF4 map pack előbb érkezik Xboxra, mint PS-re! Már megyek is előrendelni az X-Bonet!!

13:49 - Új játék a Superbrothers: Sword and Sworcery EP (az egyik leggyönyörűbb, legművészibb játék, mellyel valaha játszottam) alkotóitól!! Eközben a Microsoft fényezi magát és gyönygyöző kapcsolatukat az indie fejlesztőkkel.

13:52 - Új IP a MS egyik first party- stúdiójától, a Black Tusktól. A hajszálrövid előzetesből az égvilágon semmi nem derült ki. Tovább.

13:54 - A következő előzetesben egy csuklyás alak keres valamit a semmi közepén. Mintha új IP lenne, érdekesnek tűnik... francokat! Master Chief! Jön a next-gen Halo!

13:56 - Novemberi megjelenés, $499 dolláros áron... és hirtelen szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... drága lesz a konzol. Ha a Sony képes alámenni, akkor a Microsoft elveszítheti azt a kevés visszaszerzett dicsőséget, amit az elmúlt 90 percben nagy nehezen öszekapoargatott.(Európában ez €499!)

13:58 - Zárásként jön a Respawn (az eredeti Infinity Ward tagjainak új fejlesztőcége) első játéka! Megmondom őszintén, a Titanfall című shooter első előzetesét látva úgy néz ki, megkapjuk az első sci-fi környezetben játszódó Call of Dutyt.

14:03 - És kiderült, mi a címben megtalálható Titanfall: karakterünk kérésére egy hatalmas mechet dobnak le elénk az űrből, hogy aztán belepattanva negédes geekálmokat élhessünk át. Nem mondható, hogy a Modern Warfare fejlesztői zsugorítani akarnák a skálát. Megvan az új stoner csodajáték.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr75354424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 19:07:20

Jó kis mélyütés kezdés gyanánt.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 19:09:18

Amúgy nincs valahol stream a konferenciához?

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 19:20:43

@Zalaba_Ferenc: Gametrailers vagy IGN? Én konkrétan a tvben nézem. #murrica

mesterjani 2013.06.10. 19:34:01

Ez elég gyengécske lett a Metal Gear-en kívül...

mesterjani 2013.06.10. 19:38:54

Azt hittem már vége, de csak a stream állt le, akkor még lehet valami. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 19:50:22

No végre bekapcsolódtam én is: kegyetlemül néz ki rz a BF4.

mesterjani 2013.06.10. 19:59:01

Nálam még mindig a Witcher 3 a nyerő. Mondjátok, hogy nem csak xboxra jön.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 20:00:45

Nem értettem pontosan az árakat: mennyiért tolják majd a konzolt? 200 font?

ilovebubbles 2013.06.10. 20:24:33

Engem annyira untatott ez a bemutató, hogy képtelen vagyok össze szedetten gondolkodni. Egyedül a Titanfall volt az ami kicsit felpezsdített, de az is csak a kötelezőt hozta.

Andrews 2013.06.10. 20:40:25

Akkor elég drága lesz. (150e ft körül, s arra még rámegy itthon gamma béta alfa stb :D)

Witcher 3 remélem jön PC-re is első két rész elsőre arra jött ki alapból Pc-s játék.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.10. 23:00:14

@Zalaba_Ferenc: az is kiderült, miért: PC-n futott. Ciki, Microsoft, ciki. i.imgur.com/rTuCnHd.jpg

Llew 2013.06.11. 00:06:23

A Halo trailer jól nézett ki, de utálom az ilyen néző szopatásokat, hogy a full űrruhában szaladgáló főhős teljesen indokolatlanul csak azért van szakadt köpenyben, hogy nagyon meglepő módon lepleződhessen le.

vargatom 2013.06.11. 01:31:04

@Llew: Sztem jó poén volt, meg egy darabig aszittem Riddick lesz ;)

Plusz aki végignyomta az előző játékot, az azért már biztos elgondolkozott azon hogy mi lett a Chieffel utána...

Garott 2013.06.11. 05:08:04

Na az árnak jól odavert a Sony. 399 dollár, 399 euró, 349 font. Csak ne lenne ez még rondább mint az Xbox.

homer006 2013.06.11. 05:50:58

"Nincs korlátozás, a PS4 támogatja a használt játékok lejátszását." Na ehhez mit szólsz mikrófan tomi?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása