aeon flux

ready for the action now, danger boy?

dvd-hír: trónok harca - királyok csatája Zalaba_Ferenc
2013. február 28. 16:40:00

Kategória: tv dvd 17 komment

Robert Barethon halálával leköszön egy nagy és ingatag birodalom, és majd minden bokorból kiugrik egy fajankó, akki királynak kiáltja ki magát. És az a fránya tél, az csak közeleg rendíthetetlenül. Március 13-án jelenik meg itthon DVD-n a Trónok harca második évada. Az alábbiakban infókat olvashattok a kiadványról, és végre a magyar borítót is megcsodálhatjátok (nagy meglepetést azért nem fog okozni).

game_of_thrones620.jpg

Ahogy azt az HBO-tól már igazán megszokhattuk, home videós megjelenéseiket sem kezelik félvállról, és ugyan BD-n még ők is mostohán bánnak velünk, de DVD-n még az obskúrus sorozataik is megjelenhetnek itthon - ha mással nem, hát felirattal. A Trónok harca: S2 ötlemezes pakkja szerencsére szinkront is kínál, igaz csak 2.0-ásat (5.1-es hanghoz elő kell fizetni az HBO-ra, kérem), kárpótlásul viszont töméntelen extrában részesülünk - igaz, csak eredeti nyelven:

  • ÍGY KÉSZÜLT A CSATA A FEKETEVÍZ-ÖBÖLBEN
    Tekints a kulisszák mögé, és tudd meg ebből a színészek és alkotók közreműködésével készült dokumentumfilmből, hogyan alkották meg a Feketevíz-öbölbéli monumentális csatát.
  • WESTEROS VALLÁSAI
    George R.R. Martin író, valamint a sorozat kitalálói, David Benioff és D.B. Weiss a Trónok harca egymással versengő vallásairól beszélgetnek, és áttekintik, hogyan befolyásolják ezek a vallások a szereplőket.
  • TRÓNOK HARCA: BELSŐ KÖR
    Ebben a kerekasztal-beszélgetésben  Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Michelle Fairley és Liam Cunningham színészek részletesen mesélnek a második évad forgatása során szerzett élményeikről David Benioff  és D.B. Weiss vezetésével.
  • AUDIOKOMMENTÁROK
    12 audiokommentár a szereplők és az alkotók, köztük David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley, Kit Harington és mások közreműködésével.
  • KARAKTERAKTÁK
    7 új karakterakta, többek között Renly és Stannis Baratheonról, Robb Starkról, Theon Greyjoyról és másokról.

dvd_gameofthrones_s2.jpg

A második évad (7.990 Ft) megjelenésével egy időben egy "starter pack" is megjelenik szép kis slipcase-ben, tíz DVD-s kiszerelésben (10.990 Ft). 

dvd_gameofthrones_s1-2.jpg

Címkék

fantasy adventure lena headey game of thrones provideo peter dinklage dvd borito hbo dvd dvd magyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr675110247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrews 2013.02.28. 17:31:37

Jól néznek ki. Most sajnálom, hogy fél éve majdnem, megvettem az 1. évadot. :( Kiadják olcsóbban szép packban ejnye. :(

Drágállom magában a 2. évadot majd 8 ezerért a 21. században DVD-n, de ez van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.28. 18:13:01

@Andrews: aztán jövőre kiadják a 3at egyben, aztán a 4et...

derceto 2013.02.28. 20:00:40

Nekem is van DVD lejátszóm, de idén még nem kapcsoltam be.

Llew 2013.03.01. 08:43:07

Na ez tipikusan az a sorozat amit csak egyben díszdobozban vennék meg. Ráadásul belátható időn belül remélhetőleg vége is lesz.

CybOrg 2013.03.01. 09:26:22

Nemá még mindig csak DVD!?

tamicsko 2013.03.01. 11:21:13

Belátható időn belül ??? Ember, olvasol te cikkeket erről? Az író még nem fejezte be a könyvet. Elvileg egy lezáró köteten dolgozik, de az eddigieket nézve ez elképzelhető, hogy két kötetre sikerül (vagy teljesen mást talál ki :D). Egy kötetet eddig átlag 4-5 év alatt írt meg ... szerinted?

Gigabo 2013.03.01. 11:33:38

Mikor jönnek végre fantasy-sorozatok 3D-ben? Ha én otthon minőségi szórakozásra szavazva bekapcsolom a smart tv-met, akkor ki is tudjam használni ebből a célból is. Egyébként a borítók szuperül néznek ki, a beszerzés elkerülhetetlen részemről azt hiszem, és amíg jobb nem lesz, a Trónok harcát csak egyszerű kiadásban nézem a samsungomon.

morbiczer 2013.03.01. 12:19:44

@tamicsko: Ket kotet a terv. Arrol szo sincs, hogy egy kotettel befejezne.

tamicsko 2013.03.01. 13:02:30

@morbiczer: Ez egy hosszabb, de teljesen értelmetlen és meddő vitát eredményezne, de igazad van, a jelenlegi álláspont szerint két kötetről van szó :). De mikor basszus? A filmel tökölés helyett már rég megírhatta volna legalább a következőt ...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.01. 13:26:08

@tamicsko: Egyetértek. A sorozatot hagyja inkább Benioffékra, ő meg feküdjön rá a könyvekre, mert a végén úgy járunk, mint az Alapítvánnyal. (Tényleg, abból miért nem csinál sorozatot az HBO? Nagyon nagy lenne!)

Llew 2013.03.01. 17:32:46

@tamicsko:
Nem azt mondtam, hogy holnap vége lesz, mielőtt még nem sikerülne értelmezni az olvasottakat. Arra gondoltam, hogy jelen tempóban hamar utol érik a könyveket és akkor Martin kénytelen lesz befejezni, illetve elméletileg a sztorinak lesz fix vége, vagyis nem fog addig menni amíg a nézettség jó, mint optimális esetben egy átlag sorozat. Vagyis belátható időn belül, még ha az min 6-7 év is, lesz egy végleges egyben az összes évad verzió.

tamicsko 2013.03.01. 23:03:26

@Llew: szevasz, már inkább csak a sport kedvéért :) ha ebben a tempóban mennek a dolgok, akkor kb 2-3 évad van még benne a sorozatban (megírt könyvek). Szurkolok, hogy a nézettség miatt ne kelljen leállítani, de ennyi idő alatt nemigen lesz kész a könyv.

Ez részben Martin eddigi sebessége alapján sejthető, illetve a rendezés is sokat elvesz ebből. Másrészről a HBO tudtommal más sorozattal is kecsegteti Martint ...

Ha megszakad a sorozat, mert nincsenek kész a könyvek, akkor elég bajos pár év elteltével újraindítani ...

Ezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy a sorozatot, de még a regényt illetően sem igazán láthatóak be a dolgok.

Persze szurkolunk, de azért ne erre építsd az életed, hogy ez tuti meglesz :)

Llew 2013.03.01. 23:38:41

@tamicsko: ha nem ér véget a történet valami miatt, akkor értelem szerűen a sorozatnak még hamarabb vége lesz, ergó még előbb lesz egyben kiadott, díszdobozos, sárkánytojásos verzió

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.01. 23:48:47

@tamicsko: Én azt látom járható útnak, hogy ha a sorozat utoléri a regényfolyamot, ami igen csak benne van a pakliban, akkor Martin szépen leül a "kreátorokkal", kidolgoznak egy szexi treatmentet, ami vagy egyezik azzal, ami a későbbi regényekben történik, vagy nem (már most is vannak szép nagy eltérések), de a sorozatot nem fogják félbehagyni, csak hogy megvárják, hogy Martin publikálja a záró két kötetet. Sőt, azt sem tartom valószínűnek, hogy a harmadik végére eljutva is megtartsák a linearitást: a 4-5. kötetet egyszerre kell leforgatni, különben a legfontosabb szereplők egy egész évadra a kispadra kerülnek.

tamicsko 2013.03.02. 12:23:41

@Zalaba_Ferenc: ebben lássuk be lehet valami :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása