aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2012: a szerelem mindent legyőz? Fata Richárd
2012. október 10. 10:36:08

Kategória: film 2 komment

Hivatalosan is kihirdetésre került a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára esélyes alkotások teljes listája. Idén rekordszámú, összesen 71 ország nyújtott be érvényes nevezést az Amerikai Filmakadémiának, ezek közül kerül majd ki az az öt jelölt, amelyek végül ténylegesen is versenyezhetnek a szoborért.

amour.jpg

Az éllovas továbbra is Michael Haneke Szerelem című cannes-i fődíjas filmje, amelyet november 1-től láthatunk a magyar mozikban, de ott vannak mellette a fesztiválszezon további sokat emlegetett címei is, többek között Cristian Mungiu A dombokon túlja, Kim Ki-duk Pietája, a Caesar Must Die a Taviani-testvérektől, a júniusban nálunk is bemutatott Nővér Ursula Meiertől, vagy a Barbara Christian Petzoldtól (ez utóbbi múlt csütörtökön debütált a fővárosi művészmozikban). Franciaország szívmelengető kasszasikerét, az Életrevalókat indította, Chile a No-t Gael García Bernallal, Dánia az Egy veszedelmes viszonyt Mads Mikkelsennel (november 22-től a magyar mozikban), míg Svédország és Izland Lasse Hallström és Baltasar Kormákur legújabb filmjeivel neveztek. Mi pedig, ahogy az már korábban kiderült, Fliegauf Bencének és az Ezüst Medve-díjas Csak a szélnek drukkolhatunk. tavaly díjazott Irán idén bojkottálja Oscart.

A teljes listát ide kattintva tudjátok böngészni, házi díjszezon-szakértőnk hamarosan érkező összeállításában pedig bővebben is olvashattok majd az érintett alkotásokról. A végső ötösre január 10-én derül fény.

Címkék

oscar dij dijszezon eurocinema dijszezon 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr754829169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.10. 12:49:44

Erős a felhozatal, de szerintem az Amourtól nem lehet elvenni ezt a díjat - de csak azért, mert az amerikaiak nem értik az Életrevalókat.

Vektor. (törölt) 2012.10.10. 13:50:55

A legegyértelműbb kategória az egész díjszezonban. Az Amour a Legjobb film jelölésért is versenyben van, ami mindent elárul az erejéről.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása