aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: the dark knight (2008) #4 Zalaba_Ferenc
2008. augusztus 09. 18:41:00

Kategória: 69 komment

- spoileres írás! csak akkor, ha már láttad. ha még nem láttad, áruld már el, mit csinálsz itt a gép előtt kepesztve... -  

friss moziélménnyel a hátunk mögött egy barátommal a the dark knight problematikájáról beszélgettünk. a fickónak egy bathead van a vállára tetoválva, így vigyáznom kellett, mit beszélek, végül a következőre jutottam: nolan áldozatot hozott. a batman begins szimbolikáját, belső hadviselését szögre akasztva ezúttal egy nagyívű, szövevényes történet tolmácsolására összpontosított, s a cselekmény kibontásának alárendelte jellemeit.

joker és harvey dent egyaránt készen érkezik: az előbbi misztériuma így erősödik, az utóbbi patyolattiszta lelke pedig magában hordozza hasonlóan fényes előtörténetét. nem itt van a probléma. nolan nem adja meg a lehetőséget a nézőnek arra, hogy maga fedezze fel a figurák mozgatórugóit - ők egytől-egyig mindent kinyilatkoztatnak. én ezért jöttem, ezt akarom és ezt fogom tenni, eme cselekedetben neked ilyen és ilyen szerepet szántam, eceterá.

mégsem lenne jogos felróni egy képregényfilmnek a hegyibeszédek dömpingjét, hisz a zsánertől aligha lehet elválasztani énközpontú szónoklatokat, és azt is hiba lenne állítani, hogy nolan hülyének nézi a közönséget, ugyanis a mívesen megművelt, jó erős fénybe fürdetett karaktereit egy összetett (bár elejétől végéig lekövethető) sakkjátszmában veti be, ahol minden mondatnak, minden cselekedetnek adott helye és szerepe van (ahogy az a fentiekben kiderült), ugyanakkor oka és okozata is következetes.

talán itt kellene megemlítenem, hogy ez a precízen felgöngyölített sztori a káoszról mesél. a batman begins már megjósolta azt az anarchiát, amely a the dark knightban explicit tombolássá fajul, s a fejetlenség csúcsán ott trónol joker, a káosz lovagja, aki hiába ábrándozik improvizációról, tulajdonképpen terv szerint végzi a világ dekonstrukcióját, de hogy mi célból, az talán nem is annyira fontos. "csak porig akarja égetni a világot." ennyi motiváció (illetve annak hiánya) bőven elegendő, hogy a céltudatos (=átlag)ember feszengjen.

legalább ennyire enyszerű motivációk vezérlik a város fehér lovagját, harvey dentet, a kerületi ügyészt: jokerhez hasonlóan őt sem lehet megvesztegetni, egyszerűen ki akarja söpörni a mocskot a városból. liberális és vakmerő, a maffia rémálma. gordon, a szintén tisztalelkű rendőrkapitány és batman, a sötét lovag támogatása nélkül valószínűleg már rég kiiktatták volna - bármennyire is tagadja ezt.

a sötét lovag pedig szeretné végre letenni a lantot - nem azért, mert beleunt vagy belefáradt szerepébe, hanem valószínűleg fél attól, hogy túlságosan függővé vált tőle. kapóra jön hát neki dent, akiből olyan hős lehet, kinek végre arca is van, nem csak árnyéka. az már más kérdés, hogy ha batman megsemmisül, akkor mi marad bruce wayne életében?

a válasz: rachel. gyerekkori szerelme jelenleg harvey dent oldalán áll, de ígéretet tett arra, hogy ha bruce wayne felhagy az önbíráskodással, melléáll. (micsoda lotyó! :)

érdekes, hogy ugyanaz az önzés vezérli bruce wayne-t, mint rachel halálát követően harvey dentet: mindkettő ugyanazért a nőért teszi kockára elveit, mi több, gotham sorsát. az előbbinél érthető, de sajna, a joker támadását követően kétarccá torzult ügyész amorális pálfordulása meglehetősen súlytalan - főleg, hogy végső célpontként gordont és családját jelöli meg. dent a kapitányt teszi felelőssé a rendőri szervek korumpálhatóságáért, azaz szerelme, rachel halálának okáért, pedig tudnia kellene, hogy a felügyelő legalább annyira elítéli a korrpuciót, mint ő, de egyszerűen képtelen volt fellépni ellene - érthető és mindenki számára nyilvánvaló okokból. nem ért rá.

nolan tehát hibát vét ezzel a mexican standoffal (batman vs dent vs gordon), ugyanakkor a fehér lovag beszennyezése üdítő egyensúlyt teremt joker káoszpolitikájával szembeforduló gotham mézeskalácsszerű, de mégsem tolakodó morális üzenetéhez képest, hisz valószínűleg nem én voltam az egyetlen, aki úgy állt fel a film után, hogy talán mégsem fogunk mindnyájan pokolra jutni. valaholésközött...

Címkék

kritika comics batman heath ledger christian bale aaron eckhart christopher nolan 8csillagos 9csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr444535740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.09. 19:54:09

Erre vártam, nagyon jó kritika (-lotyó)! "kinek végre arca is van, nem csak árnyéka" - áh, ennél jobban/szebben meg se lehetett volna fogalmazni. Újranéztem én is, és az utolsó rész tényleg "felesleges". Illetve túlbonyolított. Viszont Batman üldözötté válása szvsz a harmadik rész felvezetéséhez kellett, bár hogy Nolan mit forgat a fejében, azt még nem sejtem. Vicces, de a kritikában nem szerepel egyetlen színész neve sem, csak a rendezőé!

Action 2008.08.09. 21:29:05

SPOILEREK vannak... Érdekes film a TDK. Sötét, nyomasztó, nem is értem, hogy lett ez a film ekkora siker, mert nem igazán az a mexokott nyári mozi(ld. Iron Man). Tökéletesnek természetesen ez sem tökéletes, én hosszúnak éreztem, zavart, hogy a szereplők soxor moralizálnak, a kompos rész meg furcsa (én megnyomtam volna a gombot). Ennek ellenére lenyűgözők az akciójelenetek, Bale Batman-hangja, Batman durva módszerei, Ledger, Eckhardt, Oldman, jó volt látni Caine-t, Freeman-t, Eric Roberts-t, Maggie meg jobb volt, mint Katie. Amit még sajnálok, hogy szvsz ez a film megérdemelt volna egy R-besorolást, a történet logikája megkövetelte volna, mert ez nem gyerekfilm, hanem utazás Anarchiába, ahol nincsenek szabályok. Nem irigylem azt a színészt, aki a 3. részben Joker lesz, Ledger nagyon jól elkapta a figurát. Kétarc sokat szidott maszkja meg nekem bejött, én nem tartom röhejesnek. Nem ez a világ legjobb filmje. Nem is jobb, mint a Keresztapa. De nagyon jó film. 10/8

Ismeretlen_13025 2008.08.09. 21:53:35

"én megnyomtam volna a gombot" hát persze, a moziszéklben ülve talán én is, a kompon ülve viszont nem ilyen egyszerű a döntés.

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.09. 22:13:22

pláne, ha ott ülve benned is felmerül a "és ha magunkat robbantjuk vele?" gondolat.

VVega · http://halfpecssquad.blog.hu 2008.08.09. 23:10:37

Pizsama! Erre gondoltam én is a kompos vacilálás alatt. Mi van, ha Joker még egyet csavart a dolgon, és aki megnyomja a gombot az saját magát robbantja fel.

Ismeretlen_84170 2008.08.09. 23:12:43

MINDENKI megnyomta volna a gombot, különösen az a feka nehézfiú. kár, h Nolan nem mert igazat adni Jokernek... bár az már nem egy Batman-film, lenne, hanem annál jobb. Sokat gondolkodtam ezen - a geekz kritikusa fogalmazta helyesen: "Akkor lenne valóban sötét A sötét lovag világa, ha Nolan elég bátor lenne ahhoz, hogy igazat adjon Jokernek." Ezzel hirtelen egyet is értettem, aztán arra gondoltam, h éppen a képregény-eredet, meg a kasszasiker-garancia korhatár-kategória az, ami megfosztja ettől a ziccertől a filmet. Vagyis igazán nagy film akkor lehetne a TDK, ha nem Batman-film lenne:) Jó kis paradoxon, de ha belegondolsz, van benne igazság.

Daprince 2008.08.09. 23:54:14

Persze-persze, mindenki nyomott volna, tök egyszerű magadban elrendezni többszáz ember megölését - mindenképpen ártatlanokét (őrök + legénység)... Nem az volt a cél, hogy elvesszen a remény, hanem, hogy felébredjen - a nézőkben is.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 01:08:35

"hogy Nolan mit forgat a fejében, azt még nem sejtem." ott van a válasz a filmben: lucius fox megjegyzi, hogy az új denevérruha elbírja egy macska támadását, ergo számíthatunk a macskanőre - nolan karrierjének első igazán erős női karakterére?

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 01:14:19

bobbyperu: ugyanez igaz a wall-e-ra is. igazán nagyformátumú film akkor lehetne, ha nem disney produkció lenne. viszont mindkettő mestermű a maga nemében, hisz jóval többet kihoztak a szánerből, amit remélni mertünk.

Ismeretlen_9654 2008.08.10. 01:16:19

elvileg hillary swank is tökös csajt játszott az insomniában.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 01:17:04

ironizálsz, ugye? észre sem lehetett venni a filmben.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 01:18:48

amúgy ez nem egy kritika, nem is igazán vélemény, hisz előttem már jó páran jó párszor lefutották már a recenzori köröket, én inkább csak "filóztam".

Ismeretlen_9654 2008.08.10. 01:26:02

elfelejtettem kitenni a szmájlit. :) remélem egy igazi szexi catwomant választanak.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 01:29:31

az empire néhány hónappal ezelőtt emily bluntra voksolt. most így hirtelen én se tudnék jobb jelöltet mondani. esetleg sienna miller.

Ismeretlen_9654 2008.08.10. 01:41:05

emily blunt nem lenne rossz. szép is, tehetséges is.

Ismeretlen_13025 2008.08.10. 03:48:48

miller nem lenne jó. Én jessica albára szavazok. (bruhahaha) érdekes lesz kit választ, de még inkább az, hogy írnak-e neki tényleg rendes szerepet, mert ezzel a Rachellel nem sokat tudtak kezdeni.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 07:16:47

nem szerepe volt, sokkal inkább funkciója. ennek ellenére többet kihozott belőle, mint mrs. cruise - én azért sajnáltam, mikor levegőbe repült.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 09:10:24

ami a gombnyomást illeti: 10-ből 9, akár 100-ból 99 film megelőzte volna a gombnyomást, a kvázi "sophie választását", mondjuk vmi akrabatamutatvány keretében a'la pókember 1. rész, vagy egy kiadós bunyó formájában, nolan viszont a nehezebben járható utat választotta. mondhatni kivette a döntést batman kezéből és átnyújtotta a nézőnek azzal, hogy "nesze, mit tudsz ezzel kezdeni? elfogadod vagy elveted?"

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.10. 09:22:09

Pont ezért nem szeretem az amerikai filmeket, mert nem (vagy csak ritkán) merik megölni a főhőst a film végén.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 09:23:15

pizsama, ezt a hozzászólást erőteljesen moderálnom kellett. kérlek, egy kicsivel jobban ügyelj arra, hogy egy bizonyos film topikjában ne mondd el egy másik, még be sem mutatott film végét, ok? meg úgy egyébként se. :)

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.10. 09:30:05

Oh, elnézést, my bad (bár nem tudom melyik filmet nem mutatták még be)! By the way, este elalvás előtt a filmen agyaltam, és eszembe jutott 2 furcsaság: 1. Az első filmnek egyik eleme volt a Wayne apja által építetett magasvasút, ami azért eléggé meghatározta Gotham város karakterét. A második filmben meg nyoma sem volt ennek. Érdekes. 2. A BB-ben miután megtalálják Falconét a reflektorhoz kötözve, Gordon lemásolva az ötletet elkészíti a denevérhívó fénycsóvát. Igen, de hogyan tudta teljesen pontosan lemásolni Batman logoját?

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.10. 09:31:30

Oké, leesett, arra a bizonyos könyvadaptációra értetted. :)

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 09:35:04

1. háttérelemként fel-feltűnt néha. amúgy mindezzel együtt a város sokkal reálisabbnak tűnt, mint az első részben. 2. látta a mellkasán vagy az egyik herkentyűjén. amúgy nem mindegy: az eszme fontosabb, mint a a forma. :)

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.10. 09:38:50

1. Valóban reálisabb, csak kicsit fura volt a Begins után. 2. Ott a pont, megtalálhatták a "dobócsillagjait"!

Action 2008.08.10. 09:47:44

Engem még az érdekel (gondolom, mást is), hogy amikor Batman és Rachel kiesnek a sokadik emeletről, akkor Joker közben odafent mit csinált? Hazament? Oda kellett volna még egy kis jelenetecske... Más fórumon felmerült, hogy Kétarc vajon meghalt-e? Mert a filmből ez se egyértelmű... Én úgy gondolom, hogy nem.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 09:53:20

én azt szeretném, hogy haljon meg. hőst faragtak belőle, eltemették, batman pedig elvitte helyette a balhét. nagyon-nagyon rossz folytatásos poén lenne, ha a következő részben kiderülne, hogy az arkham egyik eldugott cellájában vigyáznak rá, hátha észhez tér, esetleg egy kórházban fekszik kómában, s egyszer csak felnyílik a szeme. argh. belegondolni is rossz.

Lord Picard 2008.08.10. 10:18:56

Szerintem sem halt meg, nem ócska fordulat lenne, gondolom akik nagyon járatosak a képregény világban, tudják is mi történhetett vele. Szerintem Batman arra értette, hogy őt üldözzék, hogy miatta lett Harvey-ból Kétarc, nem pedig megölte őt, szerintem :) Ami pedig a Macskanő kérdést illeti, továbbra is örülnék, ha sem ő, sem Robin, Batgirl de még a Pingvinember sem jelenne meg a nolani Gotham világában, szerintem (nekem) az már sok lenne, a realitás talaján megmaradva jöhetne mondjuk Rébusz, Max Schreck. De ha a Pingvin sem lesz olyan erőteljesen groteszk, mint a Batman visszatér-ben, az is jöhet, csak a Macskanő-Batgirl-Robin triót hagyják ki :)

Action 2008.08.10. 10:19:07

Nolan világában valószínűleg tényleg ennyi lenne Kétarc, valahogy én se tudnám elképzelni, hogy a folytatásban gonoszkodik, bankot rabol, bűnöző lesz. Csak a filmből ez se derül ki igazán.

Digitális Antikrisztus 2008.08.10. 10:40:37

Macskanő az alap domina-ribi. Kell. Én mikor kicsi gyerek voltam, nem a "béka király" Nicholson-tól féltem, hanem a Macskanő volt ijesztő, mikor ott bedarálja az állatkákat, az emésztővel. És fókuszálhatnának jobban Batman lelkére, ha már Joker nincs a képben - sajnálatos módon, meg ugye üldözik Batmant, mint az összes képregényben.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 11:01:58

LC: azt nem rejtették véka alá, ki miatt történt mindaz kétarccal (és rachellel), ami. batman csupán kétarc öt életet követelő ámokfutását akarta magára vállalni, s számomra egyértelmű volt a halál (elég l.a. confidentialos volt ez a fordulat: make him the hero). persze, a producerek még visszahozhatják, de az a film már eleve rosszponttal indulna. a macskanő pedig kell. átalakulásának lehetnek szimpla pszichotikus okai, s szinte biztos vagyok abban, hogy elsősorban bájaival fogja lefegyeverezni batmant, s nem ilyen-olyan szuperkütyükkel. amúgy nolanból kinézek annyit, hogy bármelyik batman villaint képes lehozni a földre.

Ismeretlen_84170 2008.08.10. 11:15:25

bocs, de ez a "lehozni a földre" még mindig rettentő relatív: a korábbi képregény-adaptációkhoz képest nyilván rettentő realisztik amit nolan művel, de amint "csak mint filmet" nézzük, még mindig elszállt (zuhanások, batmotor fizikai képtelenségei, kétarc, stb.) amúgy a képregény maga még mindig sokkal sötétebb, mint a tdk - mondom, minden relatív, lehet örülni, az irány jó, de még messze vagyunk a tökéletestől...

Lord Picard 2008.08.10. 11:52:32

Végül is igaz ae, annyira én sem fogom mondjuk hiányolni Kétarc-ot, ha nem lesz benne :) S logikus amit mondasz, hogy a bosszú hadjáratot vállalta magára Batman. Viszont Macskanőtől továbbra is viszolygok, mondjuk ha ő megjelenne, akkor megjelenhetne Max Schreck is, akinek a szerepére könnyen el tudnék képzelni egy Martin Sheen-t :)) Végül is a bizalmam megvan Nolan-ék felé, sosem voltam képregényfilm rajongó, de ettől a Batman szériától teljesen bezsongtam :)

megacrash · megacrash.wordpress.com 2008.08.10. 12:51:02

talán jack nicholsont le lehet mosni, de michelle pfeiffernel jobb macskanot...lehetetlen

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 13:05:35

bobby: hát persze, hogy relatív, de a legtöbb képregényfilm színes kártyavárához képest ez a két új batman maga a megtestesült realizmus. szerintem nolanék megtalálták a kellő egyensúlyt (a bondos kütyüket és kétarc hülye szemgolyóját leszámítva :), ha ennél is jobban rágyúrnak a valósághűségre, akkor megsérül a képregény esszenciája. imho. habár megnéznék egy bergman-verziót is. :)

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 13:08:52

LP: schreck lehetne a legreálisabb, egyben a leguncsibb villain is. de bízd ide, nolan még mr freeze-ből is háromdimenziós(nak látszó :) figurát csinálna. és hogy ki lehetne jobb macskanő michelle pfeiffernél? elképzelésem sincs.

Ismeretlen_13025 2008.08.10. 13:27:21

Paz Vega

Süti 2008.08.10. 16:25:48

hale berry :)

vargatom 2008.08.10. 18:24:57

Gondolkodtam ezen a szonár-izén, Nolan biztos nem hagy ilyesmit ok nélkül egy filmben. Talán azt akarja ezzel mondani, hogy a vége felé Batman vak lesz valamilyen értelemben?

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 18:31:17

inkább csak elhelyezte napjaink telekommunikáció-függő világában. mint a legtöbb képregény(film), azért ez is rendesen rágyúrt a gazdasági-politikai trendekre. kíváncsi leszek, hogy a watchmen hidegháborús vonalát mennyire aktualizálják.

Daprince 2008.08.10. 20:16:48

Lehet, hogy én számolom félre, de Kétarc mindenféleképpen halott mert: Gordon azt mondja öt hulla. Na most: Bárban a rendőr, az egy. Marioni plusz sofőr már három. Ramirez meghalt? Nem életben hagyta? Gordon állítása szerint két rendőrt ölt meg. Ki a második? Na és az ötödik hulla lenne Denté. Kicsit fáradt vagyok, így lehet, hogy elszámoltam, de tisztázza valaki légyszíves.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 20:29:13

gordon szerintem arra a rendőrre gondolt, aki dentre vigyázott a kórházban (és akit a joker ölt meg, de ezt ő nem tudja). ramirez életben maradt.

Daprince 2008.08.10. 20:39:38

Ott a pont. Köszi.

Sawyer 2008.08.10. 20:56:15

Szerintem Kétarc meghalt. Egyszerűen benne volt a teljes története a filmben. Harvey Dent, ahogy harcol a bűn ellen, az átváltozás, valamint az ámokfutása. Oké utóbbi egy kicsit rövid idő alatt, de minden benne volt amit ki lehetett hozni belőle. Aztán meg a végén Batman lelökte. Szerintem nem kéne tovább erőltetni, mint mondtam Kétarc története megvolt végig.

Ismeretlen_1068 2008.08.10. 23:22:37

valaki azt mondta korábban, valamelyik másik posztban, hogy nolan akkor alkotott volna mesterművet, ha hagyta volna, hogy joker jőzzön. ha jobban belegondoltok, joker bizony nyert, ugyanis batman végre bemocskolta a kezét: megölte kétarcot.

vargatom 2008.08.11. 00:09:19

Feltéve, hogy Dent tényleg meghalt - de azt hiszem, ez egy produceri döntés lesz a harmadik résznél...

Lord Picard 2008.08.11. 00:30:51

Én abban bízok, hogy nolani döntés születik majd Harvey Dentről, de igen, ae-n igaza van, mint mindig :) Neki tényleg így volt kerek a sztorija. Joker több értelemben is nyert: Batman bemocskolta a kezét, ráadásul annak a vérével, akire Gotham lakóinak nagyon nagy szüksége lett volna, meghalt Rachel, a kapocs a normális élethez. Önszántából ugyan, de üldözötté lett. Szerintem, sőt, biztos hogy a harmadik részre Gotham ismét züllésnek indul, ismét erőre kap a korrupció, a bűnözés, ennek kapcsán jöhetne Schreck és Pingvin. Harvey mondta is, hogy három év múlva lesz a választás, nem? Feltételezem ezzel utalnak arra, hogyha megint 3 év telik el (talán már Gotham idejében is) akkor most jönnek a választások, s akkor jöhet nagyjából a Batman visszatér sztorija. Azért remélem nem újabb három évet kell várni :) Nolanék szerintem még Robin karakterét is szalonképessé tennék (azért ne próbálkozzanak :D), eddig egy rossz szó nem lehet a munkájukra :) De előtte mondjuk a dvd-re előrukkolhatnának egy fél órával hosszabb verzióval is a filmből, még úgy néztem volna :)

Ismeretlen_1068 2008.08.11. 06:54:41

tetszik az okfejtésed. :) robint viszont nem szeretnék a folytatásba,s szerencsére ezzel christian bale is így van, aki valamelyik interjújában vmi olyasmit mondott, hogy ha előveszik robint, akkor "én elhúzok a faszba". :)

Digitális Antikrisztus 2008.08.11. 07:52:13

vargatom: A "szonárhoz": Az összes képregényben fehér a maszkban a szeme, gondolom, onnan csórta Nolan is a radart.(ill ott valamit használ, ha mást nem, erős sminket.)

vargatom 2008.08.11. 09:04:44

A képregényre hajazás stimmel, de emlékeim szerint valamifajta szonár a Batman Foreverben is volt. De mondom, Nolant tartom annyira jó rendezőnek, hogy legyen valami hátsó szándéka is ezzel... ;)

Digitális Antikrisztus 2008.08.11. 11:42:01

vargatom: Igen, például, hogy kicsit hasonlítson jobban a képregénybeli ruhára. De amúgy, mi más hátsó szándéka lenne? Akkor vezesd fel, a konspirációs ötleted.

Ismeretlen_1068 2008.08.11. 12:21:59

lássuk, ki melyik érát szereti inkább! nálam (ahogy az már többé-kevésbé korábban ki is derült): batman 10/6.5 batman returns 10/6 batman forever 10/4 (ennek miért is ez volt a címe?) batman & robin 10/1 batman begins 10/8.5 the dark knight 10/8.5

palakon 2008.08.11. 14:15:22

batman 10/7 batman returns 10/6 batman forever 10/3 batman & robin 10/2 batman begins 10/8 the dark knight 10/10

Ismeretlen_9654 2008.08.11. 16:09:15

batman 10/10 batman returns 10/7,5 batman forever 10/4 batman & robin 10/0 batman begins 10/8 the dark knight 10/8,5

Ismeretlen_62806 2008.08.11. 16:44:31

batman 10/6 batman returns 10/4 batman forever 10/3 batman & robin 10/11 :) batman begins 10/9 the dark knight 10/8.5

tizenkilenc 2008.08.11. 17:07:18

batman 10/7 batman returns 10/3 batman forever 10/5 batman & robin 10/5 batman begins 10/10 the dark knight 10/10

Daprince 2008.08.11. 17:28:17

Batman 9/10 Batman Returns 8/10 Batman Forever 6/10 Batman & Robin 1/10 Batman Begins 9/10 The Dark Knight 10/10

frmn 2008.08.11. 20:09:51

Nem lesz nagy meglepetés: Batman 10/6 Batman Returns 10/5 Batman Forever 10/3 Batman & Robin 10/0 Batman Begins 10/8 The Dark Knight 10/8.5

Action 2008.08.11. 21:33:33

Batman 10/7 Batman Returns 10/6 Batman Forever 10/4 Batman & Robin 10/1 Batmnan Begin 10/9.5 The Dark Knight 10/8 (de még meg kell nézni párszor, lehet, hogy több :) Egyébként meg Joker győzött :)

Dagenham · http://bluejaunte.wordpress.com 2008.08.12. 09:34:06

Batman 10/7 Batman Returns 10/8 (Pfeiffer kisasszony) Batman Forever 10/1 (Jim Carrey miatt) Batman & Robin 10/0 (negatív lehet? :)) Batman Begins 10/9 (Liam Neeson megdobta) The Dark Knight 10/9

Sawyer 2008.08.12. 10:03:19

Batman 10/5 Batman Returns 10/5 Batman Forever 10/2 Batman & Robin 10/0 Batman Begins 10/10 The Dark Knight 10/10

Lord Picard 2008.08.12. 18:56:04

Batman 10/6 Batman Returns 10/6 Batman Forever 10/3 Batman & Robin 10/1 Batman Begins 10/9 The Dark Knight 10/10

Ismeretlen_1068 2008.08.12. 18:58:59

liam neeson mindig megdobja. ráadásul úgy, hogy majd minden filmjében ugyanazt játssza. igaz, a begins ez a karakter kapott egy fricskát. :)

Ismeretlen_93066 2008.08.14. 15:03:48

Batman 10/5 Batman Returns 10/6 Batman Forever 10/2 Batman & Robin 10/0 Batman Begins 10/9,5 The Dark Knight 10/10

ntolek 2008.08.20. 02:00:01

Batman 10/5.5 Batman Returns 10/4 Batman Forever 10/3 Batman & Robin 10/1.5 (Uma Thurman miatt) Batman Begins 10/8 The Dark Knight 10/9.5 Amúgy én Madárijesztőt hiányoltam még. A BB-ben nagyszerű volt, a DK-ban meg letudták egy szánalmas kis villanással. :I

Ismeretlen_1068 2008.08.20. 08:40:01

ezt hívják cameónak. :) a madárijesztőnek _elvileg_ fel sem kellett volna tűnnie a folytatásban. lehet, hogy egy későbbi részben megint fontos(abb) szerepe lesz.

Ismeretlen_22899 2008.08.31. 23:45:34

ööö nekem még 1 hülye kérdésem lenne, amiben nem tudtunk megegyezni, hogy is volt: Batman Rachelért ment, csak Joker cserélte fel a címeket, vagy eredetileg is Dentért? Mert mintha azt kiáltotta volna Gordonnak, ő megy Rachelért. De simán lehet a felirat bezavart...

Ismeretlen_1068 2008.09.01. 00:14:22

joker verte át őket. tudta, hogy batman rachelért ment volna,s neki dentre volt igazából szüksége.

Angelus 2009.08.22. 14:59:39

Szerintem A köpenyes keresztes (álcím!) arról fog szólni, hogyan lepleződik le Bruce Wayne valódi kiléte. Az ellenfele meg mondjuk lehetne Black Mask. Ugyan már sok helyen leírtam, de máig őt tartom legérdemesebbnek arra, hogy egy sorba kerüljön Ra's al Ghul és Joker mellé.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása