aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: bál van a horrorházban Takács Máté
2008. április 13. 20:22:07

Kategória: 3 komment

Az amerikai mozik bevételei, 2008. április 11-13.

A csúcson
A tavaly októberi Fűrész IV óta nem foglalhatta el a nézettségi lista legtetejét horror. Most derék nyitánnyal, 20,8 millió dollárral sikerült ez a Prom Night című, tizenéveseket megcélzó (minden értelemben) remake-nek. A Screen Gems által forgalmazott, 2700 helyütt látható mozitól megkímélték a kritikusokat, így azok se maradtak távol, akiknek még el tudják venni a kedvüket holmi firkászok a szeletelősditől. Mostanra már kitombolták magukat az újságírók (RT: 11%), de pl. a Variety szerint meglepően visszafogott vérengzésileg, s inkább a suspense-re gyúr a 2008-as frissítés. Az IMDb eddigi kevés szavazója ugyanolyan gyengének  értékelte az új verziót, mint az eredetit (lévén most még az újraforgatás alapját képező produkció is halovány minőséget képvisel a fellelhető ítéletek alapján). Mindent összevetve, a 20 milliós költségvetés már a kasszákban, a vége pedig valahol 50 millió környékén lesz, garantálva, hogy további klasszikus és kevésbé azok remake-je is elkészüljön idővel.

További új országos bemutatók
A Fox Searchlight forgalmazó fennállása egyik legnagyobb nyitóbevételét elérő filmjét köszöntheti a Street Kingsben, noha ez valójában nem nagy kunszt, lévén egy ízig-vérig mainstream akcióval lépett piacra a független filmjeiről híres cég, amely nem is oly régen a Junót segítette 142 millió dollárhoz. Ez a veszély a 12,5  millióval rajtoló Az utca királyait nem fenyegeti, s a visszajelzések alapján (RT: 32%) még a forgalmazó házi toplistájának hátsó harmadába való bejutáshoz is vért kell izzadnia (úgy 30-35 millió dollárt). Az internetfelhasználó nézők ellenben túlnyomó részt pozitívan nyilvánulnak meg a Nehéz idők rendezőjének új munkájáról, amihez viszont az utóbbi időkben elegendőnek bizonyul a megnyerő külcsín (az Aeonflux főítészét ellenben nem lehet ilyen könnyen megnyerni). A Street Kings tehát box office szempontból mindenképpen feledhető benyomást tett, a fentebb említett 30 millió dollárnál sokkal többre nem számíthat.


Hetedik helyen lépett be a versenybe a Miramax Smart People című bemutatója. A 4,1 millió dolláros bevétel 3700 dolláros összeget jelent mozinként, ami közepes eredmény; egyfelől a Dennis Quaid, Thomas Haden Church, (Sarah Jessica Parker) és Ellen Page négyesfogattól akár többre is telhetett volna, ugyanakkor megint csak hervasztóak a visszajelzések egy nem sokkal ezelőtt még ígéretesnek tűnő alkotásról. A RT 49%-a mellett konszenzusnak a jó színészi játék és a sovány történet kettőse szerepel. Így a bevételek is vékonyak maradnak, 10-12 milliónál messzebre nem-igen fog jutni a Smart People.

Jelentősebb új limitált bemutatók
Az Overture Films mutatta be 4 filmszínházban Az állomásfőnök rendezőjének új művét. A dráma és vígjáték keverékét kínáló The Visitor szereplője, gyanítom, első ízben, Richard Jenkins egy főiskolai professzort megformálva, akit New Yorkba utazva az a meglepetés fogad, hogy egy fiatal pár él lakásában. A The Visitor 86 ezer dollárt gyűjtött, ami igen erős átlagot jelent. Szintén magas átlagot szülve, szintén 4 moziból gyűjtve 51 ezer dolláros bevételét lépett be a listára a Young at Heart című brit zenés dokudráma, amivel a Fox Searchlight már a helyén van.

Korábbi filmek

Még mindig dobogós helyezésnek örvedhet a Sony 21 című produkciójával. A film harmadik hetében is 10 millió felett hoz, ezúttal mindössze 32%-ot gyengülve egy héttel korábbi eredményéből. Így 17 nap alatt a film már 61 millió dollárt könyvelhet el, s esélyt teremtett, hogy 80 millió felett végezzen.


A múlt heti Nim's Island iránt a vártnak megfelelően csak módjával csökkent az érdeklődés, így újabb 9 milliót tesz a Fox számlájára. Ezzel ellentétben a Leatherheads gyenge kezdés után erősen visszacsúszott, több mint felét veszítve nyitányának. Immáron kijelenthető az 58 milliós büdzsé ismeretében, hogy bukásról beszélünk. Ezalatt a The Ruinsra a Prom Night érkezésével közel 58%-kal kevesebb jegy kelt el ezen a hétvégén.

A Top 10
1. Prom Night ($20.8M/$20.8M)
2. Street Kings ($12.5M/$12.5M)
3. 21 ($10.5M/$61.7M)
4. Nim's Island ($9.1M/$25.4M)
5. Leatherheads ($6.3M/$22.0M)
6. Horton Hears a Who! ($5.9M/$139.5M)
7. Smart People ($4.1M/$4.1M)
8. The Ruins ($3.4M/$13.5M)
9. Superhero Movie ($3.2M/$21.3M)
10. Drillbit Taylor ($2.0M/$28.4M)

updated: 2008. április 15., 10:00

Címkék

horror remake box office comedy keanu reeves drama action forest whitaker

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr874535325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.04.13. 20:42:38

TheH: lehet-e tudni arról valamit, hogy a the visitort tervezik-e szélesebb körben is bemutatni az elkövetkező két hétben? szívesen elcsípném, amíg kint vagyok. az állomásfőnök zseniális film.

Ismeretlen_82723 2008.04.13. 21:08:07

Én ugyan keveset tudok az Overture Films stratégiájáról, de a kezdeti sikerre való tekintettel akár 100 mozi fölé is vihetik, úgyhogy ha mondjuk nem kansasi tyúkfarmok közé mentek, akkor valami nagyobb városban szerencsével elcsípheted. A jövő héten mindenesetre már 25 moziban lesz a B.O. Mojo tájékoztatása szerint.

Ismeretlen_1068 2008.04.13. 21:48:05

szerencsére nem a coen-testvérek kedvenc forgatásihelyszíneit járjuk körbe :), szóval van némi esély, hogy elkapjuk valamelyik manhattani moziban.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása