aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. november 19. 11:40:51

Kategória: Szólj hozzá!

central do brasil - central station (1998). hálás téma. egy road movie, melynek célja egy árván maradt fiú apjának felkutatása. dora (fernanda montenegro - oscar-jelölés) a volt tanítónő azzal tengeti nyugdíjas éveit, hogy a rioi központi pályaudvaron analfabétáknak segít levelet írni ismerőseiknek, családtagjaiknak. ezeket a leveleket otthon aztán szemétre veti, nem csinál belőle lelkiismereti gondot, a bélyegre adott pénzt simán elissza. mikor az egyik kuncsaftját a szeme láttára üti el a busz, dora megint csak a pénzt látja: a halott nő fiát eladja 1000 dollárért a gyerekmaffiának, aztán vesz magának egy új tévét... aztán valami megváltozik. előtörhet egy régi emlék, vagy egy érzés, ugyanis dora egyszer csak felpattan, nem kis kockázatot vállalva visszaszerzi a kölköt és elhatározza, hogy segít neki megtalálni régóta elveszett apját.

walter salles (egy motoros naplója, sötét víz) díjnyertes filmje egyáltalán nem története miatt kiemelkedő mű. a primitív kis sztori poros utak mentén halad előre lineárisan, mint a tehenek szoktak: az igazi utazás a főszereplőnő lelkében zajlik, aki az út végére számító, akaratos banyából szeretetteljes, törődő szép asszonnyá változik. sokunkra ráférne egy ilyen út.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr424533890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása