aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. szeptember 28. 12:33:20

Kategória: Szólj hozzá!

comics. daniel clowes - ghost world.

kiváló munka. túl a generation x és xxx-en, ott ahol a kúrta farkú japán kúr, s még vagy 6000 km-rel odébb található egy világ, a ghost world, ahol napjaink reményevesztett tinédzserei élnek. reménytelen tinik? ebben mi az új? semmi. illetve daniel clowes megközelítésében sok: ezek a tinik ugyanis nagyon jól tudják, mit akarnak az élettől: a nagy büdös semmit. átvészelni, kibekkelni, kritikus álruhában burkolózva nem arra gondolni, hogy mennyire reménytelen, menyire sebezhető is a fiatal lélek. ha nincsenek illúzióid, akkor nem lehet tőlük megfosztani, nem igaz? meglehetősen szkeptikus ez a hozzáállás, clowes képkockáit mégis ízes és szarkasztikus humor lengi be, nem az a visongatósan röhögős, inkább a gonosz vigyorba húzós fajta.

készült film is belőle (a magyar cím totális baklövés: tétova tinédzserek, my ass!) thora birch, scarlett johansson és steve buscemi főszereplésével,. a film a képregény sok kis életképéből egyet ragadott ki, s szépen felöltöztette, kitűzte rá az eredeti mű képecskéit, s esszenciáját is sikerült megőriznie. jó film. kár, hogy mindkét mű befejezése meglehetősen zavarba ejtő. tétova nézők, tétova olvasók?

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr454533783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása