aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2012: oscar live blog! Zalaba_Ferenc
2013. február 24. 21:58:00

Kategória: film 206 komment

Argo vagy Playbook? Haneke vagy bárki más? A legfiatalabb vagy a legidősebb Oscar-jelölt? Jessicának jó haja lesz vagy rossz? Ezekre és még ezer másik égető kérdésre néhány órán belül választ kapunk, ugyanis ma éjjel kezdetét veszi a 85. Oscar-díjátadó gála, melyet jó szokásunkhoz híven élőben közvetítünk nektek. A tippelős játékunk (nyereményekért) még éjfélig él, addig is,meg utána is lehet cseverészni a díjszezon legjobbjairól és legrosszabbjairól egyaránt. A vörös szőnyeges húspiac helyei idő szerint 1:00-kor kezdődik, a "real thing" pedig 2:30-kor. A továbbiakban átadom a szót Barnának...


22:56 Túl az Anna Kareninán és két viceházmesteren, kezdjük ezt a szép estét egy kis "tippek másképpen" körrel. Szóval, kevés rá az esély, de te nagyon szeretnéd. Vagy csak szimplán érzed a zsigereidben? Elő vele! Nagy hirtelen az én vad tippjeim (ez az angol no guts no glory akar lenni csak nincs rá magyar kifejezés):

- Mégsem az Argo lesz a legjobb film.
- Joaquin Phoenix megveri Daniel Day-Lewist.
- Anne Hathaway Oscar nélkül marad.

23:20 Nos, eljött a nagy pillanat. Íme a kategória, amit a mai esti show keretein kívül kellett átadni. És persze Kristen Stewart is érintett az ügyben.

00:03 Ez az E! nem egy IQ-csatorna. Náluk fun fact az, hogy "Az Argo jelölést kapott a legjobb film kategóriában". Suraj Sharma (azaz Pi) viszont azt szeretné, ha Ang Lee nyerne. Ja, az nem lenne rossz.

00:06 Na jó, a CNN se kutya. Most azt tippelgetik, hogy melyik sztár milyen ruhában lesz.

00:10 Ez lesz a táncrend: (kösz Vektor!)

02:45 Legjobb férfi mellékszereplő
02:54 Legjobb animációs rövidfilm
02:56 Legjobb animációs film
03:05 Legjobb operatőr
03:07 Legjobb vizuális effektusok
03:14 Legjobb kosztümtervezés
03:17 Legjobb smink
03:30 Legjobb rövidfilm
03:32 Legjobb rövid dokumentumfilm
03:41 Legjobb dokumentumfilm
03:48 Legjobb idegen nyelvű film
04:08 Legjobb hang
04:14 Legjobb hangvágás
04:19 Legjobb női mellékszereplő
04:31 Legjobb vágás
04:47 Legjobb látványtervezés
04:56 Bevezető az In Memoriamhoz
05:00 In Memoriam
05:08 Legjobb eredeti filmzene
05:17 Legjobb eredeti betétdal
05:22 Legjobb adaptált forgatókönyv
05:25 Legjobb eredeti forgatókönyv
05:32 Legjobb rendező
05:39 Legjobb női főszereplő
05:46 Legjobb férfi főszereplő
05:53 Legjobb film

02:10 Húsz perc múlva kezdődik a show, közben megy ruhamustra. Sok értelmes nem hangzott el, de íme néhány eye candy hölgyeknek és uraknak egyaránt:

amy adams-oscar-red carpet.JPGcooper-oscar-red carpet.JPGjennifer lawrence-oscar-red carpet.JPGsuraj sharma-oscar-red carpet.JPGjessica chastain-oscar-red carpet.JPGlevitt-oscar-red carpet.JPG

02:32 ...és kezdődik. Máris két perc csúszás.

02:33 Seth máris megnevettette Tommy Lee Jones-t. Ez már valami.

02:34 Gyorsan letudva a Ben Affleck-poén ("az Akadémia nem ismeri a film rendezőjét"). A Djangóban meg túl sok a niggerezés. Biztos Mel Gibson üzenetrögzítője alapján készült.

02:28 Kirk kapitány jelentkezik a jövőből, hogy figyelmeztesse a házigazdát a közelgő katasztrófára, mely szerint ő lesz minden idők legrosszabb házigazdája egy dal miatt. És igen, Seth mindenkinek a melleiről énekel egy kicsit.

02:45 A csorbát kijavítandó, klasszikus énekes-táncos betétek következnek. Közben pedig már át kellett volna adniuk a férfi mellékszereplő díját.

02:49 Hát ez nem volt nagy szám, de legalább itt van Octavia Spencer és a férfi mellékszereplők borítékja... És a nyertes: Christoph Waltz (Django Unchained)

03:01 Paul Rudd és Melissa McCarthy animációs Oscarokat ad át. Egyet a Paperman kap. Egyet pedig a Brave. Közepes megoldások, és nem kicsit.

03:05 Hármasával mutatják be a legjobb film jelölteket. Első körben Pi, Beasts és LesMis kap egy-egy klipet. És most elvileg jönnek a Pi díjai. Elvileg.

03:07 Az összes Bosszúálló megjelent, hogy átadják az operatőr díját. Vajon megtörik a Deakins-átok? Nem, Claudio Miranda (Life of Pi). És a Bosszúállók maradnak egy kis effektes díjra is. Pi duplázik? Igen, legjobb képi effektusok: Life of Pi - és a túl sokat beszélő nyerteseket a Cápa főtémájával keverik le :)

03:18 Jen Aniston és Channing Tatum jönnek a kosztümös és a maszkos borítékkal. Jacqueline Durran (Anna Karenina). Totál megérdemelt díj. A maszk pedig a Les Miserables maszkmestereinek és fodrászainak megy. Hm.

03:23 Most egy kicsit megünnepeljük Mr. James Bond 50. születésnapját. Egy kis klip után újra felcsendül a legjobb Bond-dal, a Goldfinger. Shirley Bassey rocks.

03:33 Most, hogy történt valami érdekes is (mondtam már, hogy Shirley Bassey rocks?), folytatódhat a finoman unalmas show, méghozzá a rövidfilmekkel. A Curfew nyert, újabb papírforma, de legalább a kellemes fajtából. A legjobb rövid dokumentumfilm pedig az Inocente... szintén nem meglepő.

03:39 Liam Neeson jön az újabb csokor klippel: Argo, Lincoln, Zero Dark Thirty.

03:44 Ben Affleck érkezik, dokumentumfilmest díjaz. Searching for Sugar Man. Pont ideje lenne behozni a magyar mozikba, legalább egy CineFest erejéig.

03:51 Ben Affleck neje és Jessica Chastain adja át a legjobb idegen nyelvű film díját. Remélhetőleg nem itt szakad meg a papírforma. Hála az égnek nem, Amour, Amour, Amour!

03:56 Tisztelgés következik az elmúlt évek musicaljei előtt. Énekel a fél LesMis stáb és Catherine Zeta-Jones. Szerencsére utóbbi kezdi az All That Jazz-zel, még mindig tökéletesen. Russel Crowe-nál meg majd levesszük a hangot. Visszavonom, előtte még Jennifer Hudson ordít. Hang le. Cigiszünet.

04:05 Még mindig musical, ezúttal LesMis. Közkérdés: van a musical-történetnek nagyobb giccse, mint ez az I dreamed a dream?

04:11 Zoe Zaldana és Chris Pine bejelentik a korábban átadott tudományos, technikai fejlesztésért járó díjakat.

04:13 Mark Wahlberg és Ted adja át a hangos díjakat, miután Ted megtudta, hogy Jack Nicholsonnál vannak a legvadabb szexpartik. Legjobb hang: Les Miserables - reméljük nem Crowe veszi át. A hangvágás díját pedig megosztva kapja a Zero Dark Thirty és a Skyfall. Végre valami új, ez tök jó. Úgyis régen volt holtverseny.

04:21 Christopher Plummer jön a női mellékszereplő díjával. Álmodjuk azt az álmot. Anne Hathaway (Les Miserables) sírhat.

04:30 Sorsdöntő díj következik, a vágóé. Ezt vinnie kell az Argónak. Illetve csak akkor, ha nyerni akar. De előtte még az Akadémia elnöke szól pár szót.

04:33 Sandra Bullock vágót díjaz: Argo. Dőljetek hátra és készüljetek.

04:37 Most meg Adéle énekel. Vajon a többi betétdal-jelöltet is előadják vagy csak az esőben tüzet gyújtani képes hölgyet érte eme megtiszteltetés. A hátam közepére sem kívánom, de jó nagy szemétség lenne.

04:46 Nicole Kidman mutatja be a jelölt filmek utolsó darabjait: Silver Linings Playbook, Django Unchained és Amour.

04:49 Daniel Radcliffe és motyogós Kristen Stewart látványtervezőt díjaz: Lincoln. Végre egy meglepetés.

04:53 Salma Hayek bejelenti az életműdíjasokat. Őket ugye száműzték az élő show-ból. Talán ha énekelnének, visszajöhetnének: Hal Needham (kaszkadőr), Jeffrey Katzenberg (humanitárius díj), D.A. Pennebaker (dokumentumfilmes), George Stevens Jr. (az Amerikai Filmintézet egyik alapítója).

04:59 In Memoriam George Clooney-val.

05:10 Megint a Chicago színészei, mert a ma esti show még nem elég meleg. Szerencsére nem énekelnek, csak díjakat adnak át. Először filmzene: Life of Pi. Most legalább nem kapnak agybajt a filmzenerajongók, ez is valami. Egyébként nagyon jó kis zene, tessék meghallgatni. A dal pedig na vajon mi: Skyfall.

05:24 Dustin Hoffman és Charlize Theron forgatókönyvez, és ezzel el is dőlhet minden. Adaptálunk, és ha viszi az Argo... és viszi az Argo. Azért bevágták Harvey Weinstein ábrázatát. Ezért egy kicsit megérte:) Na de jön az eredeti forgatókönyv, amit a Django Unchained nyer.

És jön az est legnagyobb talánya, a rendezői díj. Most már tényleg nem tudom.

05:34 Jane Fonda és Michael Douglas adja át a rendezői díjat. Tényleg nem tudom. Most már igen, Ang Lee (LIfe of Pi). A kedvenc rendezőm... de ezt mindenki tudja :)

05:42 Jean Dujardin és a legjobb női főszereplő, a másik nagy talány. És már ez sem az: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook). És állva tapsolnak. Emmanuelle Rivának maradt a Boldog születésnapot!

05:47 Meryl Streep nevű legenda adja át a férfi főszereplő díját... reményeink szerint egy másik színészlegendának. És igen, Daniel Day-Lewis (Lincoln).

05:53 Jack Nicholson jön az utolsó borítékkal. És amikor ő jön, abból mindig valami mindfuck sül ki (Rocky, Crash). Lássuk... De előtte Michelle Obama bemutatja a filmeket. Wow. Argo.

Kellemesen semmilyen este volt egy félgőzzel üzemelő házigazdával, sok-sok papírformával és még több énekléssel, na meg egy konszenzus-győztessel. Jó éjszakát és jó (jobb) szórakozást a következő díjszezonra.

Címkék

oscar dijszezon live blog dijszezon 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr235102415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toshiro · http://cargocollective.com/bpakozdi 2013.02.24. 22:20:14

Jessicának jó lesz a haja és már az enyém is be van lőve.
"Vörös szőnyeges húspiac"... az év mondata. ;)
Derűs estét!

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.24. 22:26:14

Miután behordtam egy fél évre elegendő hideg élelmet, vettem csak észre, hogy a szolgáltató szépen kicsente a Pro 7 csatornáját a kollekcióból, HBO sincs. Ilyenkor én mehetek aludni vagy van valami kiút?

krat 2013.02.24. 22:36:28

Szerintetek van esélye P.S. Hoffmannak? Láttam a The Mastert és engem meggyőzött. De ahogy nézem Waltzot mondják esélyesnek.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.24. 22:39:28

@Cseh Dániel: tavaly vagy tavalyelőtt (már nem tudom), a Pro7-es adást neten keresztül néztem; néha beakadt, de nem volt szinkronizálva, sztem meg lehetne próbálni

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.24. 23:06:03

@krat: Még nem láttam a The Mastert (hátha valaki mégis bemutatja...), de én Jones-nak adnám. Arkin és Waltz ugyanazt hozza, mint legutóbb, De Niro nem rossz, de nem Oscar-kategória, viszont tényleg Waltz kapja majd, mert az ő karaktere a *legszimpibb*. Eh.

Leslie01 2013.02.24. 23:09:33

A fenti fázisokon már én is végigmentem:
-haj belövése: check
-hideg élelem bekészítése: check
-rájönni, hogy köcsög szolgáltató kivette a Pro7-et a csomagból: check.

Addig is megyek, és megnézem a 9 jelölt közül az utolsót, amit még nem láttam (Les Mis). Két és fél óra jövök. Valami működő stream meg csak lesz majd.

Vektor. (törölt) 2013.02.24. 23:11:39

@Zalaba_Ferenc: Nézd csak meg a Mastert, szerintem Hoffmannak nincs ellenfele idén a mellékszereplőknél, ha csak a színészi játékot nézzük. Bár én egy kicsit elfogult lehetek a filmmel kapcsolatban, ha rajtam múlna, Phoenix, Adams és Hoffman is díjjal távozna ma este. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.24. 23:12:12

A magam részéről sok-sok év után az ágyat választom. Hosszú volt a tegnap éjjel, de tartalmas (S.P.Y@A38).

Vektor. (törölt) 2013.02.24. 23:12:53

Csak szólok, hogy az ORF1 is adja, én azon nézem. Elvileg ők sem szoktak hangalámondást csinálni, mint a Pro7.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.24. 23:17:26

@Vektor.: Még bízom a csodában, meg egy bevállalós forgalmazóban. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.24. 23:19:50

"- Anne Hathaway Oscar nélkül marad."

Ezt nagyon tudnám támogatni. Ennek a csajnak hihetetlenül fejébe szállt a dicsőség: jól le kéne rántani a földre, mielőtt azt találja hinni, ő szart Hollywoodot. Elnézést.

Vektor. (törölt) 2013.02.24. 23:20:07

@Zalaba_Ferenc: Légy erős, a film gyönyörű, megéri megvárni a mozis vetítést.

AdamTaylor 2013.02.24. 23:21:37

Legvadabb álmaim:
- Jackman/Cooper megveri DDL-t
- Ralph elkalapálja Meridát
- (csak zárójelbe, nehogy lincselést kapjak: lehetesetlegtalán akkor sem sírok, ha a Kon-Tiki vagy az Egy veszedelmes viszony nyer az idegen filmek között)
- Holddény királyság Oscart kap

AdamTaylor 2013.02.24. 23:22:33

@AdamTaylor: Éééés a Messzi dél vadjai a Legjobb film. Há!

Brumi. 2013.02.24. 23:38:20

- A The Master az összes jelölését díjra váltja (teljesen megérdemelten)
- Az A Royal Affair kiüti az Amourt a nyeregből
- A Django Unchained viszi el a fődíjat

Vektor. (törölt) 2013.02.24. 23:44:58

Benh Zeitlin a CNN-en. A CNN adja a vörös szőnyeget még a nálunk fogható adók közül.

ungverjaland 2013.02.24. 23:52:36

Az HBO-n simán vagy alápofázással lesz leadva vajon? Mert ha beszélni akarnak alatta, akkor inkább más megoldást keresnék.

Vektor. (törölt) 2013.02.24. 23:55:42

@ungverjaland: Tavaly nem volt, de ha lesz, digitális kábeltévén le tudod kapcsolni a kommentárt.

Közben megjöttek a borítékok.

ungverjaland 2013.02.24. 23:57:53

Amúgy vágyálmok:
- Amour - legjobb film, legjobb rendező
- legjobb idegen nyelvű film - No
- Phoenix és Hoffman behúzzák a díjaikat
- Amy Adams + Emmanuelle Riva!
- legjobb fényképezés - Skyfall (de az Anna Kareninával is kibékülnék)

ungverjaland 2013.02.24. 23:58:52

@Vektor.: Oh, ha le tudom kapcsolni az remek. Kösz

StarWish 2013.02.25. 00:03:33

Találtam egy PRO7-es stream-et. Nem az igazi, de jön. Minőségre nincs panasz. :)

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 00:07:00

Megvan a műsorrend:

02:45 Legjobb férfi mellékszereplő
02:54 Legjobb animációs rövidfilm
02:56 Legjobb animációs film
03:05 Legjobb operatőr
03:07 Legjobb vizuális effektusok
03:14 Legjobb kosztümtervezés
03:17 Legjobb smink
03:30 Legjobb rövidfilm
03:32 Legjobb rövid dokumentumfilm
03:41 Legjobb dokumentumfilm
03:48 Legjobb idegen nyelvű film
04:08 Legjobb hang
04:14 Legjobb hangvágás
04:19 Legjobb női mellékszereplő
04:31 Legjobb vágás
04:47 Legjobb látványtervezés
04:56 Bevezető az In Memoriamhoz
05:00 In Memoriam
05:08 Legjobb eredeti filmzene
05:17 Legjobb eredeti betétdal
05:22 Legjobb adaptált forgatókönyv
05:25 Legjobb eredeti forgatókönyv
05:32 Legjobb rendező
05:39 Legjobb női főszereplő
05:46 Legjobb férfi főszereplő
05:53 Legjobb film

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 00:08:49

Megvan a műsorrend, de a blogmotor elnyelte, amikor beküldtem, majd köpessétek ki vele. :)

Ez lesz az elmúlt évek leghosszabb gálája, 6-ig fog tartani a mostanában megszokott 5:30 helyett.

Németh Barna 2013.02.25. 00:10:36

@Vektor.: Nem nyelte el, nálam látszik. De azért kitettem a posztba is.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 00:13:48

@Németh Barna: Mikor a második hozzászólást írtam, még nem látszott. :)

Én félek ettől a negyed órás kezdéstől, a producerek bénák, és nem véletlenül emlegették fel sokan a 89-es Oscar botrányos nyitányát. MacFarlane az egyetlen oka annak, hogy nem számítok totális katasztrófára.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 00:19:48

Hoppá, az Index megemlített titeket az élő közvetítésében. :)

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 00:29:11

Te jó ég, a Deadline minden idők egyik leghosszabb, legtöbb zenebetétjével megtöltött Oscar-gálájára számít. Nem lesz rövid éjszaka.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 00:33:04

Piers Morgan mindenkitől a vesztes arcát kéri, még szegény Amy Adams-től is, aki már igazán hozzászokhatott az érzéshez.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 01:05:40

@Vektor.: Köszönet a tippért, ORF1 van nálam is, úgyhogy nem idén szakad meg a rituálé. :)

krat 2013.02.25. 01:09:09

Na látom más is örülne A Masternek. Legjobb filmnél olyan jó lenne ha nem az Argo nyerne,pedig nincs vele bajom de színtelen, szagtalan számomra. Silver is tetszett de azért na. Lehetne már egy meglepetés,unalmas mindig előre tudni.
Igaz volt néhány az elmúlt években de nem éppen kellemes ha jól emlékszem. Sean Penn, Rourke helyett.

Fata Richárd · http://riczike.tumblr.com/ 2013.02.25. 01:11:00

Jessicának gyönyörű hajat csináltak, nagy baj már nem történhet... :-)

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 01:14:45

Ha ő nyer, ez lesz a kedvenc gálám a No Country for Old Men győzelme óta: dz10g1n8x1k3m.cloudfront.net/40406-gpcs5e-900.jpg

andrismania 2013.02.25. 01:38:04

na mi van, Barna kolléga elaludt? :)

Leslie01 2013.02.25. 01:38:20

Ez annyira jellemző. Időtlen idők óta ez lesz a leghosszabb gála, mikor holnapra nem tudtam szabit kivenni. Akkor úgy kb másfél órát tudok majd aludni.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 01:39:57

@andrismania: Ő általában ki szokta hagyni a puccparádét, a gálára biztos visszatér. :)

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 01:47:27

ez a Pro7 minősíthetetlen, úgy viselkedik, mint egy epilepsziás... vki tud jobbat? (:(

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 01:52:33

"az utolsó osztrák-német koprodukció Adolf Hitler volt" :)
Remélem McFarlane hozza a műsorban is ezt a szintet...

Fahrenheit451 2013.02.25. 02:00:11

Sztem eléggé etikátlan hogy vki például már rendelkezik oscarral és még hadjám hogy jelölik még egyszer de hogy pofátlanul 2.-jára, 3.-jára is nyer az eléggé szomorú.Ilyenkor alapból neki szóba se szabadna jönnie.Lásd Meryl Streep tavaly.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:03:18

Oké, hivatalosan is elértük a vörös szőnyeg mélypontját: twitter.com/HathawayNipple

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:04:27

@megnevezhetetlen: Passz, gyorsan találtam egy működő streamet, de nem használom, mert van ORF1-em.

navigations 2013.02.25. 02:11:45

miért kell ilyen nagyon szokásig bevonulni.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:20:37

Az ORF1 egész ügyesen megoldja a közvetítést. Nincs német szinkrontolmács, se német duma a közvetítés alatt, a reklámszünetekben meg beszélgetnek a filmekről a stúdióban. Nálunk is így kellene megoldani, ha közvetítené az MTV.

Leslie01 2013.02.25. 02:24:01

Jennifer Lawrence esetében jobban tetszett a két évvel ezelőtti piros ruhája, de most is ő az egyik legszebb.

Fahrenheit451 2013.02.25. 02:25:32

renée zellweger nagyon le van fogyva, mint egy anorexiás.

TomPowell25 2013.02.25. 02:35:32

MacFarlane szépen odamondogat. Csak így tovább.:)

Leslie01 2013.02.25. 02:41:11

Seth eddig nagyon jó. :)

David S. 2013.02.25. 02:42:09

10 perce megy a műsor de én már megszakadok a röhögéstől. :DDDDDD XDXDXD

Leslie01 2013.02.25. 02:43:50

A Boobs-dal klasszikus lesz. :)

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:46:30

Eddig egész jó, de ez tényleg minden idők leghosszabb gálája lesz.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:47:49

Na, jöjjön az egyik legérdekesebb díj.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:52:42

Waltz a második színész, aki SAG-jelölés nélkül tudott győzni az Oscar történetében!

AdamTaylor 2013.02.25. 02:53:37

Nagyon bírom Waltz-ot, a Django viszont mérsékelten tetszett - az pedig elég furcsa, hogy lényegében ugyanazért a szerepért lett 2 Oscar díjas az osztrák. Nálam csak Tommy Lee és P. S. Hoffman után következne.

getro2 2013.02.25. 02:53:59

PSH-nak jobban örültem volna... Mindegy, Waltz is kiválóan játszott.

TomPowell25 2013.02.25. 02:54:31

Egyik szemem sír, másik nevet. Sír Jones-ért, és örül Waltz-nak.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 02:56:59

Waltz azok közé tartozik, akiktől semmilyen díjat nem sajnálok, de már a Django mellékszereplői közül is ketten lejátszották. Ez a díj Hoffmant illette volna.

getro2 2013.02.25. 02:59:38

Paperman. Nem volt rossz, de a kutyás kisfilmnek jobban örültem volna. A dobókockás cucc viszont mi a p*csa volt?

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 02:59:51

Szégyen, de várható volt...

Leslie01 2013.02.25. 03:01:08

Brave: az első Oscarjuk, amit sajnálok a Pixartól.

AdamTaylor 2013.02.25. 03:01:36

Talán egész este a Wreck-it Ralphnak drukkoltam a legjobban... és tényleg szégyen...

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:01:36

Eddig mindent eltaláltam, mégsem örülök neki.

TomPowell25 2013.02.25. 03:01:39

Fene: Paperman és Brave.:(

i01 2013.02.25. 03:05:01

Komolyan voltam olyan balfasz, hogy nem a Brave-re tettem a voksomat? :D

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:07:45

Deakins már hozzászokott ehhez.

Leslie01 2013.02.25. 03:08:44

Sajnos ez is papírforma. Szegény Deakins.

AdamTaylor 2013.02.25. 03:08:52

Persze, sajnálom Deakins-t, de egyrészt nem láttam a Skyfall-t, másrészt a Life of Pi legalább nem megy haza üres kézzel :)

TomPowell25 2013.02.25. 03:08:55

B+ a négyzeten: Deakins megint hoppon maradt.:(

TomPowell25 2013.02.25. 03:11:28

A Pi második díja legalább jó helyre ment.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:12:27

Ez nem volt szép a rendezőktől.

logan 2013.02.25. 03:16:06

deakins is lassan olyan lesz, mint azok a színészek, akiket a legjobb szerepeiknél mellőztek, aztán amikor már elvétve tud majd csak melózni, akkor utánadobják egy olyan melóért, ami már messze nem a legjobb formáját jelentette.

TomPowell25 2013.02.25. 03:21:30

Ez az Oscar egyenlőre elég középszerű. Az Anna Kareninán meg se vagyok lepődve, pedig pont ebben preferáltam volna A nyomorultakat, ami viszont elviszi a smink díját A Hobbit meg a Hitchcock elől. Vicc.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:22:12

7/7 idáig, nagyon unalmas.

TomPowell25 2013.02.25. 03:30:07

Mr. Bond, James Bond jubilálása, egy korrekt videó összeállításnál szerintem többet érdemelt volna, de Shirley Bassey-nek még mindig csodás a hangja. Utóbbinak mondjuk maximálisan kijár az álló ováció.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:30:14

Ennek a produkciónak az örömére nem lehetne inkább a Goldfingernek adni az Oscart a Skyfall helyett? Mind jobban járnánk.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 03:30:44

Dame Shirlry Bassey. Szeressük. Nagyon. Eddig a legértékelhetőbb a műsorban...

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:32:13

LOL, elvileg kiszivárgott a látványtervezés győztese.

SPOILER

Anna Karenina

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:34:18

Még a rövidfilmeknél sincs meglepetés...

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:36:35

Na, megszakadt a tökéletes sorozatom. 8/9

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:49:24

Jön az egyik legfontosabb díj. Eljött Haneke ideje!

Németh Barna 2013.02.25. 03:50:01

Hehe, most látom, hogy az itteni tippjeimbe az Open Heartot írtam. Így hármat buktam.

TomPowell25 2013.02.25. 03:52:28

Amour. Várható volt, de abszolút jogos.

vargatom 2013.02.25. 03:54:31

Az mindenkinek megvan, hogy a 600 millió dolláros jegyárbevételű Life of Pi effektjeit készítő Rythm and Hues nevű, az ILM-nél is régebbi VFX stúdió jelenleg csődvédelem alatt működik, abból az alamizsnából, amit a még náluk lévő három blockbustert forgalmazó stúdió dobott össze, és egyébként már 250 embert ki kellett rúgniuk?
Annyi pénzt se kaptak tehát a melóért, ami a puszta fennmaradásukra elég lenne - pedig a cég nélkül ez a film nem jöhetett volna létre.

Közben a Kodak theatre mellett több száz VFx iparban dolgozó szakember tüntet, ja meg a díjat átvevők beszédét szépen lekeverték, nehogy elrontsák itt az est fényét.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 03:55:31

Muszáj az Oscarnak felidéznie az elmúlt évek egyik leggyengébb győztesét?

vargatom 2013.02.25. 03:56:33

Ja és a Hugo-ért Oscart nyerő Pixmondo londoni irodájának is annyi lett, tucatnyi egyéb cégről nem is beszélve.

AdamTaylor 2013.02.25. 03:58:16

@Vektor.: Igen, a Dreamgirls-t én sem szeretem :P Főleg Murphy nélkül.

logan 2013.02.25. 03:59:28

@ vargatom: durva sztori, lövésem sem volt erről

TomPowell25 2013.02.25. 04:00:31

Na ezek a musical betétek most kezdik előidézni nálam az éber kómát.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 04:00:32

Ez az a szakasz, aminél minden évben megfogadom, hogy utoljára virrasztok ezért az egész marhaságért.

Leslie01 2013.02.25. 04:02:58

Ezt a 20 perces dalolászást kihagyhatták volna, és akkor nem tartana reggel 6-ig a show.

AdamTaylor 2013.02.25. 04:04:25

Komolyan ennyire mindenki a musicalek ellen van? Én nem vagyok egy zenei beállítottságú ember, nem járok operába és a filharmónikusokért sem rajongok - de így most már pár év távlatából rá kell jönnöm, szeretem ezt a műfajt. Moulin Rouge, Chicago, LesMis mind remek filmek.
Az persze érthető, ha valaki magát a műfajt nem állja (én például a kedvelt noirokat tudom egy kezemen megszámolni), de egyébként meg: a musicalben énekelnek, a westernekben meg lovon járnak, nem biciklivel meg gyalog... szóval ez ilyen.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 04:04:32

Mondjuk már nincs bűntudatom, hogy nem néztem meg a Nyomorultakat, valószínűleg hosszában vágtam volna fel az ereimet.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 04:05:00

basszus, ha sejtem, hogy ennyire Dagály strand lesz fürdőgatyát veszek...

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:05:26

Ez történik, amikor a Chicago és a Smash készítőit rakják a produceri székbe az Oscaron.

TomPowell25 2013.02.25. 04:05:50

Csak szerintem halk Russel Crowe? Mondjuk lehet, nem hiába.:)

Németh Barna 2013.02.25. 04:07:09

Tolok egy kávét, ez fájt.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 04:07:10

@AdamTaylor: őszintéb? Én a Moulin Rouge óta nem láttam 100%-ig értékelhető musicalt - pedig én tényleg szeretem a műfajt (egy pillanatra most Ms. Hathawayről is Liza Minnelli ugrott be...)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2013.02.25. 04:09:03

@AdamTaylor: Nekem sincs semmi bajom a musicalekkel, A nyomorultakat nem láttam még ugyan, de az általad felsorolt filmeket én is szeretem. Ez is szerintem egy olyan műfaj, legalábbis filmen, amit a magyarok nem igen szeretnek, bezzeg a Csinibaba senkit sem zavart :D

David S. 2013.02.25. 04:09:29

A LesMis-t szeretem, de egymásutánban ez a 3 tök össze nem illő musical-betét nemtom minek kellett... elég lett volna csak az utóbbi... ja és Russel Crowe-nak nem kéne tovább kacérkodnia az énekléssel. :P

vargatom 2013.02.25. 04:09:32

@logan: Az egész VFX ipar a szakadék szélén táncol, idő kérdése csak hogy boruljon a bili, főleg hogy most az Akadémia pofátlan módon gúnyolta és lekeverte az R&H embereit. A szakmai levlistákon és FB csoportokon már nagyon háborognak, akár átlalános sztrájk is lehet.

David S. 2013.02.25. 04:11:19

ITT VAN TED!!!!!!!!!! :D

Leslie01 2013.02.25. 04:14:11

Megvan az első meglepetésünk is. Les Mis a hangért.

logan 2013.02.25. 04:14:19

no para a musicalekkel, tarantino köv filmje is az lesz.

logan 2013.02.25. 04:14:53

@vargatom: kemény, figyelni fogom a szitut

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:17:31

És egyediket sem találtam el. :D

TomPowell25 2013.02.25. 04:25:28

Von Trapp.:) Egyébként meg természetes, hogy Hathaway élesben is elmondhatja hónapok óta tükör előtt gyakorolt beszédét. Szegény Amy Adams.:(

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:26:32

Jöhet az est legkomolyabb része. Ha az Argo elbukja a következő díjat (vágás), Affleck nem fog Oscart nyerni.

homer006 2013.02.25. 04:27:32

" A szakmai levlistákon és FB csoportokon már nagyon háborognak, akár átlalános sztrájk is lehet." Hú akkor nagyot fognak szívni a stúdiók! És mi nézők is:)

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 04:27:53

Mondhat bárki bármit, Anne Hathaway jó arc, a Nyomorultakból az ő 20 percét fogom majd YouTube-on megnézni.

Azt viszont soha nem fogom megérteni, hogy Jackie Weaver játékában mi az Isten olyan kurva fergeteges... Ma néztem meg a Napos oldalt, aminek ő volt a leggyengébb pontja, az Animal Kingdomban volt tűrhető, de azt a figurát Katey Sagal csúcsra járatja ötödik éve.

AdamTaylor 2013.02.25. 04:28:14

@Vektor.: Pedig sanszos, hogy azt a Zero Dark Thirty kapja. Ettől függetlenül az Argo nyerni fog. Szerintem.

David S. 2013.02.25. 04:30:58

Ha a The Master kapna végre néhány díjat, talán valaki végre nálunk is venné a fáradtságot hogy bemutassa azt a rohadt filmet!!!

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 04:33:57

Tekintve, hogy az Argo vágásában a világon semmi különleges nem volt, lezártnak tekinthetjük a nagy kérdést, ugye?

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:35:09

@Cseh Dániel: Még meg kell várni a forgatókönyvet.

logan 2013.02.25. 04:35:09

@Cseh Dániel: én moziban megnéztem és anne húsz perce volt a legerősebb az filmben. ami amúgy jó, de úgy látom nem ez a terep az ahol egy musical erősségeit kell részletezni. anne alakítása viszont "musical-laikus" szemmel is értékelendő és (most kapaszkodjatok meg) valóban szívszorító volt. én úgy jöttem ki a moziból, hogy ha semmi mást, de ezt kategóriát tuti, hogy hozza.

TomPowell25 2013.02.25. 04:38:44

Én imádom a Skyfall betétdalát, de ez így előadva elég gyér. Ez után én is Bassey-nek adnám inkább az Oscar-t.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:41:11

Elvileg a Ted betétdalát még el fogják énekelni, a Les Mis jelölt dala meg benne volt a musicales összeállításban. A maradék kettő szerintem ki fog maradni.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 04:41:54

@logan: Gondolom, hogy nagyon rossz nem lehetett, mert ez a 3 másodpercet bevágás szívszorító volt, az meg azért nem kis dolog.

Egyébként egyetértek, Bassey > Adele, még be is bólintottam a közepén egy picit.

David S. 2013.02.25. 04:42:45

Adele és a Skyfall megunhatatlan, de mintha most valami nem stimmelt volna. Adele hangja helyenként erőtlen volt. Talán beteg? Na mind1, a díjat megérdemelné majd. Anne Hathaway pedig tényleg pazar alakítást nyújtott a LesMis-benn, ezt kár tagadni, és messze övé volt a legjobb alakítás az 5 jelölt közül, csak ezeket a hülye köszönőbeszédeit nem kellene erőltetni...

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 04:42:58

Spec én a hangmérnököt rúgtam volna tökön vasalt dorkóban egy tizenegyes lendületével

vargatom 2013.02.25. 04:45:11

@homer006: Bizonyám, elég egy pillantást vetni a worldwide box office top 50-re... VFX nélkül mi lenne ott?

Leslie01 2013.02.25. 04:50:12

Hoppá, a Lincoln is nyert vmit. :)

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:50:41

Senki sem tippelt a Lincolnra a tippversenyben. :D

TomPowell25 2013.02.25. 04:51:13

Nah, a Lincolnnak is megvan az első díja.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 04:56:03

Az Ang Lee tippem most nem áll a legjobban. A Life of Pi már két megnyerhető díjat elbukott.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 05:02:23

Na, ha valamire kurvára nincs szükségem hajnali ötkor, akkor az Barbra Streisand.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.02.25. 05:02:55

megjött Streisand, hívjátok Robert Smith-t :)

JosephSmith 2013.02.25. 05:15:25

Renee Zellweger nem tudom mit nyomott, de nagyon keszen van.

TomPowell25 2013.02.25. 05:15:44

Papírforma: Danna-é az Oscar. Newman és Desplat továbbra is Oscar-nélkül, Williams 6. díja meg már lassan 20 éve várat magára.

TomPowell25 2013.02.25. 05:18:01

A másik papírformát viszont nem bánom: az első Oscar-díjas Bond-dal.:)

logan 2013.02.25. 05:18:57

GYERÜNK DENZEL!!!

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 05:18:59

Na, most dől el minden a következő díjaknál.

Leslie01 2013.02.25. 05:22:57

Nagy tarolás már nem lesz. Eddig:
Life of Pi: 3 díj
Les Miserables: 3 díj
Skyfall: 2 díj

Leslie01 2013.02.25. 05:25:43

Úgy tűnik megvan a győztesünk: Argo.

Sütemény1975 2013.02.25. 05:29:06

Filmzene Argo kellett volna, hogy legyen....

Leslie01 2013.02.25. 05:30:33

És végre jön a rendezés, az egyetlen igazán izgalmas díj ma éjjel.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2013.02.25. 05:30:35

Mint minden évben, idén is visszafelé díjaznak, eldöntötték, hogy az Argo lesz a legjobb film, ezt pedig meg kell támogatni indokolatlan díjakkal, ezt sosem fogom elfogadni. De ezen a kései/korai órán felpezsdültem, amikor Dustin Hoffman azt találta mondani, hogy "Mr. Tarantino". Ez azért jó dolog.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 05:30:44

Jöhet az igazi mindfuck, a rendező-díj.

TomPowell25 2013.02.25. 05:31:40

QT második Oscarja is megvan. Azt hittem itt is visszafogottabb lesz az akadémia, de láthatóan nem zavarta őket, hogy QT túlbeszélte a filmjét.

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 05:35:08

Megérdemli Lee! Kétszeres Oscar-díjas, de egyszer sem legjobb film-győztes.

Leslie01 2013.02.25. 05:35:37

A kétszeres Oscar-díjasok estéje.

homer006 2013.02.25. 05:36:07

Hú Spielbergnek nem megy a színészkedés:)

AdamTaylor 2013.02.25. 05:39:10

Nem ismerem a statisztikákat, de Ang Lee-t megérzésre ajánlottam be már pár hete. Teljesen megérdemelt díj.

Leslie01 2013.02.25. 05:39:55

Ha Lawrence nem nyer, akkor a Napos oldal díj nélkül marad.

Egyébként a Pi 4 díjjal áll, az Argo csak 2-vel. A Pi győzelme teljesen elképzelhetetlen?

Németh Barna 2013.02.25. 05:41:25

A legszebb az egészben, ha nem lett volna ez a Ben Affleck hiszti, akkor a Pi nyerte volna a filmet is.

Leslie01 2013.02.25. 05:44:38

Na ennek meg én örülök. Hajrá Jenny!

TomPowell25 2013.02.25. 05:45:07

Jennifer Lawrence? Jó volt, de csak Riva után.:(

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 05:47:15

Őszintén, szerintem minimális esély azért van rá, hogy a Life of Pi fog nyerni.

homer006 2013.02.25. 05:50:18

joaquin phoenix mekkora arc:)

vargatom 2013.02.25. 05:50:55

Ang Lee durva osztást kap a VFX emberektől, mivel gyakorlatilag mindenkinek megköszöne az ügyvédjét is beleértve, kivéve a szakmabelieket

logan 2013.02.25. 05:51:17

joaquin milyen műsort tolt már :D

TomPowell25 2013.02.25. 05:51:22

DDD. Papírforma, de a legkevésbé sem bánom. És a beszéde is jó.:)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.25. 05:51:58

Phoenix tényleg soha nem fog Oscart nyerni...

homer006 2013.02.25. 05:53:37

@REMY: Azt mondta lexarja az oscart. Mert az egészet egy nagy baromságnak gondolja. Csak nem értem akkor minek ment el?

TomPowell25 2013.02.25. 05:53:53

Jack még mindig hatalmas.:)

Leslie01 2013.02.25. 05:54:04

Jack már egyszer jelentett be egy igen meglepő győztest.

Leslie01 2013.02.25. 05:58:24

Na Clooney is Affleck is kétszeres Oscar-díjas lett. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.25. 05:59:23

Persze, hogy az Argo.... hát ki más.. legjobb film.. az, JA, NEM

Vektor. (törölt) 2013.02.25. 05:59:41

Unalmas és hosszú Oscar-gála, ahol egy kedvencem se győzött, ez van.

Mindenesetre ha jól számolom 24/21 mutatóval megnyertem a tippversenyt. :D

Németh Barna 2013.02.25. 06:02:30

@vargatom: Ott volt az effektesek gáláján, különdíjat kapott tőlük és egy ennél sokkal hosszabb beszédet mondott nekik.

vargatom 2013.02.25. 06:06:57

@Németh Barna: Csak nem kell kifejtenem a különbséget aközött hogy egy szakmai fórumon említi meg őket, meg egy százmilliók által nézett közvetítésen...

Németh Barna 2013.02.25. 06:08:35

@vargatom: Na de ki a franc figyel, amikor sorolni kezdenek? Én például egy nevet nem tudnék megemlíteni, akit említett. Még azt sem tudom, hogy a főszereplőt mondta-e.

vargatom 2013.02.25. 06:16:00

@Németh Barna: Mondta, és mutatták is

Nézd, én szakmailag szimpatizálok az arcokkal, meg valamennyire mi is hasonló cipőben járunk (van egy kis nyomás rajtunk hogy évről évre többet, jobbat...), ezért elfogultan kezelem a témát...

De ami tény az tény, ma már egy rakás film a VFX miatt viszi be az embereket a moziba és termel lóvét, ehhez képest a kulcsfontosságú munkát végző cégek veszteségesek, az emberek túlhajszoltak és bármikor repülhetnek az állásukból, senki nem áll ki értük és még a büfések is előbb szerepelnek náluk a stáblistán.

Ang Lee itt azért szót emelhetett volna az érdekükben, főleg hogy CG tigris nélkül ez a film soha nem készülhetett volna el, és leginkább főleg a szánalmas lekeverés és mikrofon kikapcsolás után - ennek fényében nézd a dolgot.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 07:23:47

Ahogy olvasom, jól tettem, hogy inkább a tollas bálba mentem. :)

Mindenesetre köszi, Barna, hogy ma is közvetítettél.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 07:28:51

Nem is értem, miért David O. Russellre tippeltem. Persze, mert neki még nincs Oscarja, de az a fickó messze földön híres seggfej, ráadásul most láttam a Pi élete bő egy órás werkdoksiját, melyből kiderült, hogy Ang Lee öt éven át dolgozott a filmen. What was I thinking?!

xido 2013.02.25. 07:31:22

aki irogatja,hogy nem baj,ha russel-t halkítják és nem kéne erőltetnie az éneklést,annak egy kis meglepetés,hogy nem először próbálkozik ám..

www.youtube.com/watch?v=Tp-XC7f-hOQ

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 07:41:16

@Vektor.: Nagyon bírom a Pít, de másodszorra nézve azok a "mit akarsz tőlem, Istenem?!" kirohanások csúnyán kilógnak az amúgy egyenletes kompozícióból.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 07:51:33

@Vektor.: Kicsit lassú a rendszer, ami főleg akkor jön elő, mikor repkednek a kommentek. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 07:53:10

@Vektor.: Az Index? Hogyan, miként, merre, hol? :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 07:59:30

@Fata Richárd: Igen, látom. A színe is rendben van, nem baltával van elválasztva, nem ronda vörös és lenövéses, és ami a legfontosabb: nem úgy néz ki, mintha szarvacskái lennének. Visszaállt a világ rendje. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 08:02:50

@painkiller21: Hát ha nincs munka, nincs kenyér se (AHAHAHHA).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 08:08:09

@vargatom: Sebaj, ha bezárnak az irodák, akkor a rajzfilmek mellett majd az FX-et is Koreában csináltatják. :\

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.25. 08:12:54

@Cseh Dániel: Nem értek egyet, mármint a Katey Sagal/Jacki Weaver-analógiával: Gemma már ránézésre is egy gyilkos bitch, akivel nem szabad szarakodni, és akkor a legmeglepőbb, mikor előjön a rossz oldala, Weaver viszont pont fordítva: ő egy jóságos nagymama, akiről aztán kiderül, hogy egy szívtelen gyilkos.

Andrews 2013.02.25. 08:55:56

Na bejöttek a tippjeim pl rendezőre is. Fényképezésnél csalódtam a Skyfall szerintem jobb volt, filmzenénél a jelöltek közül a Life of Pi jó döntés volt de a Skyfall ott is erős volt. Hangzásnál és kosztümnél mindig a klasszikus kosztümös filmeket kell díjazni? Skyfall erős volt kosztümben és a Hobbit/Skyfall erős volt a hangban. Roger Deakins már sose fog Oscart kapni? Skyfall fényképezése erős volt ahogy a Hobbité is, Li of Pi-be nagyon sok zöld háttér volt láthatóan. Ezáltal kevesebb feladattal. Ugyanígy végülis nem baj, hogy megnyerte a speciális effekt Oscart de továbbra is tartom hogy egy Hobbit vagy egy Bosszúállók nehezebb feladat volt. (Life of Pi-ben 'csak' az tigris volt erős meg a orángután, de ők nagyon!).

A Lincoln kárpótlásként kapta a díszlet díjat megint. Nála szinte csak jobb jelöltek voltak. A Nyomorultak Anne Hathaway-en kívül a díszletekben volt elég erős és a Hobbit a Gyűrűk Ura óta Peter Jackson jól használja a díszleteket. Bár most kevesebb volt a filmben.

Argo nyerte a vágást, amit a Djangonak kellett volna kapnia. (bár nem is jelölték :D ) Ez is pótló díj volt. Zero Dark Thirty vagy a Pi élete jobb választás lett volna a jelöltekből.

Ang Lee győzelmének örültem, a jelöltek közül ő érdemelte meg a legjobban.
Tarantinot és Nolan-t hiányolom pótlásként berakhatták volna pl a kezdő filmes messzi dél vadjai helyett valamelyiküket. Ha már pl Ben Affleck-et is utólag egy rosszabb filmjéért (Tolvajok városa sokkal jobb volt, de az se volt tökély) díjazták ala Martin Scorsese effektus.

Andrews 2013.02.25. 08:57:15

Sorry nem a Skyfall hanem a Hobbit volt erős kosztümben elég a törpökre, tündékre, Gandalfra hobbitokra gondolni. Hány és hány 17-18-19 századi kosztümös film kapott már ilyen díjat. (Igaz egyszer kapott a GYU is De csak egyszer nem százszor.)

Andrews 2013.02.25. 08:59:44

Christoph Waltz-nak is örültem, de azért tényleg elég hasonló alakítása volt Hans Landa-hoz képest. Tommy Lee Jones ezért jobb választás lett volna ilyen szempontból. Ő szerintem saját magához képest újat és erőset mutatott.

komplikato 2013.02.25. 13:48:32

@vargatom: "Ang Lee durva osztást kap a VFX emberektől, mivel gyakorlatilag mindenkinek megköszöne az ügyvédjét is beleértve, kivéve a szakmabelieket"

Ahogy másik fórumon volt téma, azokra gondolsz akiket a VFX stúdióból kirúgtak és nem messze tüntettek?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása