aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + poszter: amy (2015) Bajtai András
2015. május 22. 14:05:35

Kategória: film 1 komment

Az indiai felmenőkkel büszkélkedő brit rendező, Asif Kapadia 2010-es Ayrton Sennáról szóló, két BAFTA-díjjal jutalmazott dokumentumfilmje számomra az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb portréfilmje volt, ami szerintem simán lekörözi az amúgy felettébb szórakoztató Hajsza a győzelemért című Forma 1-es mozit is.

Kapadia legújabb, nem kevésbé megrendítőnek ígérkező dokumentumfilmje Amy Winehouse-ról szól, aki 2011-ben 27 éves korában alkoholmérgezés következtében hunyt el. Az autentikusnak mondott film teljes címe: Amy – The Girl Behind The Name, ám a hat Grammy-díjas énekesnő szülei korántsem elégedettek az alkotással, állításuk szerint a film ugyanis nem fest valódi képet Amy Winehouse és a családtagok viszonyáról.

Az Amy című dokumentumfilmet az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be, a kritikusok pedig többnyire imádták. Kíváncsian várom, főleg azok után, hogy idén már készült a 27-esek klubjának egy másik világhírű tagjáról is egy dokumentumfilm, a Kurt Cobain: Montage of Heck pedig eléggé hátborzongató trip volt, ami egyenesen a Nirvana frontemberének lelkivilágába vezetett bennünket.

amy_xlg.jpg

Címkék

trailer amy winehouse dokumentumfilm poster asif kapadia

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr837482292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fade 2015.05.22. 20:21:21

Lesz nálunk mozibemutató? Ugyanez a kérdés vonatkozik a Montage of heckre is :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása