aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szereposztó dívány: the walking dead spinoff Németh Barna
2014. szeptember 28. 08:58:00

Kategória: tv 18 komment

Korábban már hírül adtuk, hogy testvérsorozatot kap a The Walking Dead, amely ugyanabban a világban játszódik majd, de az immár ötödik évadát kezdő szériától teljesen független történettel, új szereplőkkel, új helyszíneken. A TVLine információi szerint mostanában kezdődik az egyelőre cím nélküli sorozat szereplőválogatása, amelyhez a következő karaktereket keresik: Sean Cabrera, egy jólelkű negyvenes, latino családapa; Cody Cabrera, Sean lázadó természetű, meglehetősen makacs tinédzser fia; Nancy Tompkins, egy harmincas éveiben járó egyedülálló anya, aki teljesen átlagosnak tűnik, de nem az; Nick Tompkins, Nancy elcseszett fia, aki még mindig az anyjával lakik; Ashley Tompkins, Nancy lánya, aki a bátyja szöges ellentéte, el akarja kerülni annak minden hibáját; Andrea Chapman, egy negyvenes éveiben járó nő, aki szörnyű házassága után próbál magához térni.

Ha nem volna éppen zombiapokalipszis, három lázadó fiatallal a fedélzeten ez egy jó kis kiindulópont lehetne egy tinidrámához, így viszont arra lehet következtetni, hogy az új szériával bővíteni szeretnék a The Walking Dead-univerzum rajongóit most, hogy a felnőtt férfiakat már megnyerték maguknak az alapsorozattal. Persze lehet, hogy teljesen mást hoznak ki belőle, de a fő szempontok tényleg egy családi dráma irányába mutatnak.

the-walking-dead.jpg

Címkék

horror amc spinoff drama tv sorozat the walking dead zombiemovie post apocalyptic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr706738091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.28. 09:31:32

továbbra se győztek meg, hogy kell ez a sori, pedig a twd-t csípem, sőt.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.09.28. 10:01:40

Nos, nem lenne rossz, ha ez a széria nem zavarná le két perc alatt az apokalipszist, hanem minimum egy fél évadot szánna az előjelekre. Mondjuk, a TWD univerzumában ezt a vágyamat megette a fene (ahol egyszer csak megtörtént a dolog), viszont arra ügyelhetnének, hogy a környezet legyen változatos.

zolij 2014.09.28. 10:57:47

a szerepleírások alapján ez kb. semmiben se fog különbözni a Walking Deadtől :(

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2014.09.28. 12:08:55

Ha már spin off érdemes lenne áthelyezni más környezetbe. Alaszka vagy Nevada, esetleg Mexikó érdekes helyszín lenne. Vagy akár Brazília, India vagy Kína. Bár az amcsi szereplők miatt utóbbiak nem hiszem hogy megvalósulnak, hacsak nem épp repülővel érkeztek. The Lost Walking Deads?

attir9 2014.09.28. 13:31:19

"Nancy Tompkins, egy harmincas éveiben járó egyedülálló anya, aki teljesen átlagosnak tűnik, de nem az; Nick Tompkins, Nancy elcseszett fia, aki még mindig az anyjával lakik."

ez csak nekem nem áll össze? tegyük fel az anya 35, ha 18 évesen szült, akkor is csak 17 éves Nick, nem tartom cikinek, ha az anyjával lakik. vagy miért elcseszett?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.09.28. 18:34:14

@Zalaba_Ferenc:

Szívemből szóltál! Unom és nagyon olcsó megoldásnak tartom hogy jobb esetben 10-20 másodpercnyi TV és rádióadással, rosszabb esetben egy "X - hónappal/nappal a katasztrófa" után fellirattal letudják az egészet.

Pedig az első napok sokkal de sokkal mozgalmasabbak mint, az amikor már csak 100km-re jut 5 ember.

Megnéznék egy olyan Z-apok sorozatot ahol mondjuk az első évad magával az esemény bekövetkeztéről szól.

Mellesleg régebben voltak olyan hírek, hogy ez a sorozat a zombiapokalipszis kezdetén fog játszódni. Erről nincs új hír?

Nyílméregbéka 2014.09.28. 19:58:58

Ha valamit utálok egy filmben vagy sorozatban, az a "lázadó tinédzser" kataktere, már mint azt, ahogy tipikusan elképzelik a filmesek, írók... Annál irritálóbb karaktert el sem tudok képzelni, több tucatnyi sorozatot kaszáltam már emiatt.
Persze esélyt adok neki, mert a TWD nagy kedvencem, de ezzel most kissé lelomboztak.

@Prof. William: Én is úgy emlékszem, hogy a kitörés idején kezdődik a sztori, egy menekült, vagy karantén táborban indulnak a történések...

Németh Barna 2014.09.28. 20:06:44

@Prof. William: Nagyon egyszerű a megoldás, nem kell nézni :) A TWD soha nem vállalkozott arra, soha nem tűzte ki célul, hogy bemutassa azt, hogy mi történt akkor. Helyette viszont megmutatja, milyenek lettek az emberek azután, milyen minitársadalmakat építettek fel, milyen értékek szerint élnek. Ezt még kevesebb mozgóképes produktum vállalta be eddig, a zombifilm többnyire akcióorgiává van degradálva.

@Feiertag Erik: Más környezetben fog játszódni, a latino családból kiindulva valahol nyugaton.

@Zalaba_Ferenc: Azt beszélik (de az AMC nem kommentálta), hogy nem fogja, ez valahol az elején játszódik majd. Viszont az elég nyilvánvaló, hogy nem globálisan mutatják be (már ha igaz), hanem a két család szemszögéből. Mondjuk nem tudom, mennyi ideig lehet ezt húzni. Rick az elején mennyi ideig volt kómában? Annyi idő alatt széthullott minden. Nem lehettek hónapok.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.09.28. 22:14:59

@Németh Barna: Ha az elején kezdi az nekem már tökéletesen elég lesz. :) Legalább láthatjuk az izgalmas kezdeti napokat. Nem kell globális, elég ha ezt a két családot látjuk. Ha egy rendezett tipikus kertvárosias életből indulnak, legalább jobban végigkövethetjük a dolgok széthullását.

Hogy mennyi idő telt el?

A Walking Dead wikipedia szerint Rick az outbreak 60-ik napján tért magához. A hadsereg pedig a 14-18-nap környékén hagyja ott kórházat. De hogy addig, hogyan húzta ki azt nem tudom.

Szerintem úgy a 20-30-ik napra már teljes volt káosz és a pusztulás...

Németh Barna 2014.09.28. 23:22:18

@Prof. William: Nem fogod látni. Részenként max. 2,5 millióból nem. Majd emberek futkosnak az utcán, a tévé ontja a híreket, aztán egyszer csak nem. Fosztogatják a boltokat, elmegy az áram, nem lesz net. A tévében erre futja. Fényűzésre ott a mozi, cserébe viszont ott idő nincs a karakterekre (lásd World War Z). Valamit valamiért.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.09.29. 09:43:59

@Németh Barna: Majd emberek futkosnak az utcán, a tévé ontja a híreket, aztán egyszer csak nem. Fosztogatják a boltokat, elmegy az áram, nem lesz net. A tévében erre futja.

Ha csak ennyi lesz az nekem már teljesen megfelel. Nem akarok én World War Z szintű látványt, csak annyit, hogy ne 30 másodpercben tudják le az egész apokalipszist. Szánjanak rá legalább 2-3 részt.

Németh Barna 2014.09.29. 09:50:04

@Prof. William: Oké, csak ezt ötszázszor láttuk már, aztán majd mindenki sikít, hogy KLISÉ! :)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.09.29. 10:58:45

@Németh Barna: Olyan sokszor nem. Eddig sztem a zombis filmek/sorozatok jó 90%-ban a "X hónappal később" volt a bevett gyakorlat.

Kovács Erzsébet 2014.09.29. 14:08:37

@Prof. William: Könyv is jöhet? Mert akkor ajánlom figyelmedbe Justin Cronin trilógiáját (eddig két rész jött ki a Cartaphilusnál).

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.09.29. 22:30:17

@Kovács Erzsébet: Már olvastam az első részt de ott is kb 3 újságkivágásra korlátozódik az egész világvége. :)

Kovács Erzsébet 2014.09.29. 23:01:10

@Prof. William: Abban igen, de a második részben (A Tizenkettő) 100+ oldalon át élvezheted, hogyan (és miért) szabadulnak el a vámpírok, stb. Elég jól emlékszem két-három oldalra, ami csak a vámpírlakoma maradványait, mindenféle, fa tetejére hajigált, véres fél lábszárakat ecsetelte. Meg ilyenek.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.09.30. 20:38:39

@Kovács Erzsébet: Köszönöm az ajánlást. Még csak az első részt olvastam, de akkor belenézek másodikba is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása