aeon flux

ready for the action now, danger boy?

11. jameson cinefest nemzetközi filmfesztivál Németh Barna
2014. augusztus 27. 17:01:00

Kategória: film 4 komment

Szeptember 12-én ismét elrajtol a Cinefest, méghozzá olyan filmkínálattal, ami miatt érdemes lesz Miskolc felé venni az irányt. Szóval volt miből válogatni, ajánlónkból kattintás után szemezgethettek.

cinefest.jpg


Boyhood (Sráckor) - Versenyen kívül
Szeptember 18-án országos forgalmazásban is a mozikba kerül, Miskolcon premier előtt látható Richard Linklater több mint tíz éven át forgatott filmje egy kisfiú felnőtté válásáról. (Magyar trailer)

Hearat Shulayim (Lábjegyzet) - Versenyen kívül
A legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscarra jelölt izraeli filmben két Talmud-kutató, apa és fia feszül egymásnak miután megtudják, hogy egyikük rangos díjat kap. Az alkotást forgatókönyvírói díjjal jutalmazták a 2013-as Cannes-i Filmfesztiválon.

I Origins (Az origó) - Versenyprogram
Mike Cahill (Another Earth - Felettünk a Föld) új filmjében egy mikrobiológus tesz olyan felfedezést, amely megváltoztathatja az emberiséget. A korábbi filmhez hasonló arthouse sci-fire számíthatunk.

Mommy - Versenyprogram
A kanadai zseni ezúttal 1:1 képaránnyal boncolgatja egy problémás fiú és még problémásabb anyjának kapcsolatát ebben a Cannes-ban is díjazott alkotásban.

Mr. Turner - Versenyen kívül
Mike Leigh életrajzi filmje Cannes-ban színészi díjat hozott Timothy Spall-nak, aki a híres XIX. századi festő, J.M.W. Turner bőrébe bújt ebben a szemet gyönyörködtető filmalkotásban.

 

Party Girl - Versenyprogram
A házasságra készülő kivénhedt sztriptíztáncosnő története a legjobb első filmért járó Arany Kamerával távozott Cannes-ból.

Plemya (The Tribe - A törzs) - Versenyprogram
Igazi kuriózum lehet ebből az ukrán-holland koprodukcióból, amelyben süketnéma gyerekek próbálják megtalálni helyüket a középiskola hierarchiájában. A film külön érdekessége,hogy a jelbeszéddel kommunikáló szereplőket nem feliratozzák.

Under the Skin (A felszín alatt) - Versenyprogram
Jonathan Glazer földönkívüli szexragadozót csinált Scarlett Johanssonból, de nem ez a film egyetlen különlegessége. Moziforgalmazásra botorság várni, úgyhogy ha valaki vásznon akarja lárni, itt a remek (és valószínűleg egyetlen) alkalom. (Trailer + poszter)

The Two Faces of January (Kétarcú január) - Versenyprogram
Egy gazdag amerikai házaspár, egy idegenvezető és egy hulla a festői szépségű Athénban... csak hogy nem mindenki az,aminek látszik. Viggo Mortensen, Oscar Isaac és Kirsten Dunst simliskedik az európai kultúra bölcsőjében ebben az elegáns thrillerben,amely a neves krimiszerző, Patricia Highsmith írása nyomán készült.

Turist (Lavina) - Versenyprogram
A svéd Ruben Östlund már többször a szívünkbe lopta magát (Akaratlanul, Play-Gyerekjáték?), és ha hinni lehet a Cannes-i zsűrinek, a síparadicsomban átélt tragédiát feldolgozni próbáló család történetével sem lesz másképpen.

Whiplash - Versenyprogram
Sundance-t megnyerte, Cannes-ban tovább hódított, J.K. Simmons pedig jó úton jár első Oscar-jelölése, a nézők pedig az év egyik legnagyobb moziélménye felé. (Trailer)

Ezzel még nincs vége, hiszen a fesztivál sok más érdekességet tartogat majd, például lesz Zsigmond Vilmos retrospektív sorozat, amelynek keretei között nagy vásznon lehet megtekinteni olyan klasszikusokat, mint a Harmadik típusú találkozások, a Gyilkos túra vagy A szarvasvadász. De nem csak ennyi lesz a magyar vonatkozás, hiszen három új játékfilm is bekerült a versenyprogramba: Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (r.: Reisz Gábor), Free Entry (r.: Kerékgyártó Yvonne) és a Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja (r.: Miklósy Zoltán).

További programokért és a részletes műsorért látogassatok el a fesztivál folyamatosan frissülő honlapjára.

Címkék

trailer magyarfilm kirsten dunst viggo mortensen scarlett johannson cinefest richard linklater jonathan glazer timothy spall oscar isaac mike leight xavier dolan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr896636775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.27. 17:10:40

Azt hiszem, nem vitás, hogy idén is megyünk.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.08.27. 18:44:29

A tavalyi program - nevekben - talán egy nyúlfarknyival erősebb volt, de azért idén is akadnak olyan alkotások, amiért nekünk is megéri leutazni. Remélem ismét nem kell csalódnunk a fesztiválban!

Beyonder 2014.09.10. 17:32:30

Az Under the Skin-t mégsem mutatják be.

Deepblue Noir (törölt) 2014.09.10. 17:46:06

@Beyonder:

jellemző, pedig az idén bemutatott általam látott angol nyelvű filmek közül ez volt a legszórakoztatóbb, de ahogy látom, a to the wonderhez hasonlóan ez sem lesz sem moziban, sem videón, mert ugye minek...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása