aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: non-stop (2014) Zalaba_Ferenc
2014. február 27. 09:10:00

Kategória: film 6 komment · 1 trackback

A cím nem hazudik: amint a New Yorkból Londonba tartó nonstop járat kerekei felemelkednek a kifutóról, elkezdődik a hepaj, és addig nincs nyugvás, amíg ilyen vagy olyan módon, de a gép újra földet nem ér. Csakhogy valahol félúton, odafent a magasban valaki lyukat üt a cselekmény szövetébe, és az így keletkezett vákuum szépen, módszeresen kiszívja tiltakozó koponyádon át az agyadat. Rohan a technika, fokozódik a tempó, de tudjátok, az a probléma, hogy a thrillerek műfajában már így se nagyon lehet újat mondani. Főleg ha olyan konvenciókban gondolkodsz, hogy ne áldozzuk már fel a realitást az izgalmak talaján, a dráma kedvéért ne csináljunk pojácát kompetens figurákból, és még véletlenül se álljunk elő olyan eredetinek szánt fordulattal, amely a filmet követő kocsmalátogatás során bugyborékoló nevetések közepette fogunk majd megidézni.

Nos, Liam Neeson és Jaume Collet-Serra rendező (Ismeretlen férfi) második közös filmje az összes fent említett lapot kijátssza, és ebben igazából az a legdühítőbb, hogy a film kitűnően indul: Liam Neeson hányattatott sorsú légi marsallja egy meg nem nevezett utastól üzenetet kap, hogyha nem utalnak át neki ennyi meg annyi lóvét, akkor 20 percenként megöl valakit a repülőn, és ez a "high concept" bizony ki is tart úgy 40-50 percig, aztán előkerülnek olyan szuperkütyük és -fordulatok, melyek egyszerre viszik át James Bond-paródiába valamint egy péntek délutáni Agatha Christie-ismétlésbe a filmet, miközben a 2000-es években akcióhőssé avanzsált Neesonnak még Bourne-bunyóznia is muszáj itt-ott, az így keletkező műfaji összevisszaság pedig egy morális maszlaggal kirakott nagy leleplezésbe torkollik, és hát így lesz a Non-Stopból nonszensz.

Kövess minket facebookon és twitteren!

non-stop620.jpg

Címkék

kritika ** thriller action liam neeson julianne moore

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr755834835

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.27. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kick-Ass 2014.02.27. 20:38:54

Tegnap még 8,2 volt IMDb-n szóval esik azért szépen...

Nálam amúgy ez inkább "otthon DVD-n" kategória. Bár 4DX-ben azért érdekes lehet..:D

Nyílméregbéka 2014.02.27. 22:22:38

Ennél azért sokkal jobb film volt. Én valahová a két Taken közé lőném be, szerintem érdemes megnézni, jó kis thiller. 7/10

szkristof92 2014.03.01. 22:26:09

@Nyílméregbéka: Szerintem is. Igaz az utolsó fél óra már a suspense of disbelief határát is rendesen feszegeti, de a profi rendezés és Neeson egyben tartják. Ha repülős thriller akkor már inkább ez mint, a Jodie Foster féle Légcsavar.

Khal Drogo 2014.03.09. 09:45:36

Nem volt ez rossz film, 7 pont a 10-ből. Aki szereti az akció-thrillereket, az jól fog szórakozni. Aki egy dokumentumfilmet vár, mint a cikk írója, az nyilván csalódni fog.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása