aeon flux

ready for the action now, danger boy?

magyar box office: maflások Takács Máté
2012. november 12. 16:37:07

Kategória: film 5 komment

Nem vitték sokra a ringbe újonnan beszálló filmek: egyedül Kevin Jamesre és A maflásra mutatkozott szubsztanciális érdeklődés, ám a komédiának be kellett érnie a messzi második hellyel, míg a Lopott szavak című dráma és az Alex Cross néven futó krimi nyitóösszege elveszett a rengeteg korábbi film sokadik hétvégi bevétele között. A volánnál harmadik hete a Skyfall áll, ami már most az év negyedik legnézettebb filmje.

here_comes_the_boom_620.jpg

ÚJ FILMEK
Kevin James-nek sikerült megkedveltetnie magát a magyar közönséggel, legalábbis erről árulkodik a tény, hogy A maflás nem bukott meg, még ha nem is zavart túl sok vizet a kasszáknál. A 19 millió forintos nyitány ugyan össze sem vethető az országos cimboránál, Adam Sandlernél megszokottakkal, abban bizonyosak lehetünk, ez valóban a főszereplőnek szól. A pláza ásza nálunk kimaradt, míg A gondozoóban egy családbarát, beszélő állatos sztori segítette James-t a mostaninál csaknem kétszer nagyobb kezdeti jegyeladásokhoz. Az InterCom 33 moziban futtatja a tengerentúlon csalódást okozott vígjátékot, ez elég nagy szint, s bizonyítja, hogy a forgalmazó is határozottan bízott a színészben. A premier előtti vetítéseket is számba véve A maflás 25,4 millió forintnál jár, ezt megháromszorozva már nyert ügye van, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mégis csak egy harcművészettel operáló produkcióról van szó, s nálunk ugye semmilyen sporttal nem érdemes kezdeni a nagykönyv szerint.

A Big Bang Media semmit nem bízott a véletlenre a Lopott szavak című új filmjét illetően, ami csak annyit jelent, hogy azon potenciális nézők felé is nyitott, akik nem olvasni járnak moziba, légyen szó akármilyen kaliberű vagy műfajú produkcióról. A Bradley Cooper főszereplésével készült dráma a legkevésbé valószínű szinten áll mindkettőt illetően, ami a szinkronra érdemességet illeti, ezt már csak a számok is bizonyítják: a filmre 5,6 millió forintot hagytak a magyarok a pénztárakban, ami az amerikai szerepléshez hasonló közömbösségről árulkodik. Cooperre a Csúcshatásban háromszor ennyi jegyet értékesítettek tavaly április elején, persze, ott segítségére sietett az érdekfeszítő sztori.

Ugyanabban a kórban szenved az Alex Cross, mint a fentebbi darab: nem elég érdekes a hazai közönségnek. Hiába volt egyszer a figura főszereplésével egy A gyűjtő és egy A pók hálójában, utóbbi óta is már több mint tizenegy év telt, s ennyi idő alatt a mezei krimik kikoptak a mozikból, s majdhogynem a köztudatból is. James Patterson regényének adaptációja ráadásul Amerikán kívül (s mint kiderült, ott is) versenyképtelen főszereplővel pótolta Morgan Freemant, így nem is csoda, ha csak 5,5 milliót szántak a nézők a Fórum Hungary terjesztésére. A 17 moziban látható filmnek innen bármi bravúr lenne, ami 15-tel kezdődik (akár bevétel millióban, akár nézőszám ezerben), pedig a már hivatkozott A gyűjtő 43 millió forintos bevétele (ez ma 174 milliót érne) nem lett volna egy teljesen irreális elvárás.

A Budapest Film már a Felhőatlaszra készül, de azért még egy adósságát gyorsan törlesztette a hétvégén: a Hisztéria című vígjáték a vibrátor születésének idejébe kalauzolja el a kéjutazásra vágyókat, s multiplexek és artmozik műsorán egyaránt élvezheti a nagyérdemű. A közel 3 milliós nyitány nem egy rossz eredmény, s hogy nem beszélünk rossz eredményről, az egyértelműen a film témájának érdeme. A top 10-be ugyan nem jutott be a kilenc mozira méretezett alkotás, de 10 millió forintig innen nem nagy megerőltetés eljutni.

KORÁBBI FILMEK
Miközben a globális dollármilliárd esélyeinek latolgatása folyik, a Skyfall szépen megdolgoztatja a magyar nézőket is. A Fórum Hungary bemutatója harmadik hete toronymagasan vezeti a listát, ezúttal 57,4 millió forinttal. Ekkora összeget még a Bosszúállók sem bírt harmadik nekifutásra összedobni, pedig abban az esetben 3D-s jegyek is jócskán besegítettek. Bond eddig 380 millió forintot halmozott fel, amivel már az öröklista első 50 helyezettje közé is bebocsátást nyert. Rövidesen a 300 ezredik néző is megfordul a 40 mozi valamelyikében, s ezzel a szédült tempóval a Skyfall biztos nyomon halad, hogy a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens mögé zárkózzon fel a 2012-es nézettségi listán. Hogy A hobbit: Váratlan utazás mit fog szólni ehhez a rangsorhoz, az egy hónap múlva kiderül, de az már most nagyon valószínű, hogy a 007-es dobogós helyen végez az éves összesítésben.


Rontó Ralph sajnos egy újabb A Robinson család titka a Fórum Hungary számára: a Disney otthon sikeres animációs mozija felezte múlt heti, finoman szólva nem túl acélos nyitányát, s 11 nap alatt még csak 15 ezer magyart vonzott; márpedig ez négy napra is édeskevés volna...

VÉGSZÓ & AMI JÖN
Lévén az előző körben szabad csütörtök és péntek erősítette a filmeket, most a komplett top 10 csaknem felezte forgalmát, de az sem tett éppen jót a helyzetnek, hogy nem volt igazán érdekes új film a kínálatban. A Skyfall most még elvitte a hátán a bagázst, s szerencsére a folytatásban lesz kinek átadnia a stafétát, ugyanis szerdán éjfélkor megkezdődik az Alkonyat: Hajnalhasadás, 2. rész aratása. Az oldaláramlatban a Némó nyomában tér vissza térhatású kiadásban, remélhetőleg több szerencsével, mint A szépség és a szörnyeteg februárban.

A TOP 10 (csütörtök-vasárnap)

# volt
#
film csüt-vas
Ft bevétel
változás Ft össz-
bevétel
össznéző
1 1 Skyfall
57,4m -55,5% 380,9m 291,285
2 10 A maflás
19,0m +198,9% 25,4m 19,789
3 5 Rontó Ralph
6,8m -49,3% 21,6m 15,232
4 4 Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak
5,8m -60,0% 148,1m 112,765
5 7 Silent Hill: Kinyilatkoztatás
5,6m -50,1% 19,2m 12,795
6 ú Lopott szavak
5,6m - 5,6m 4,207
7 ú Alex Cross
5,5m - 5,5m 4,050
8 2 Lorax
5,4m -68,7% 76,1m 60,050
9 3 Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!
5,1m -67,4% 72,9m 54,465
10 6 Elrabolva 2.
4,9m -61,0% 152,6m 146,148

 

Címkék

thriller box office comedy budapest film forum hungary intercom kevin james bradley cooper tyler perry magyarvalosag box office hazai big bang media

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr174903609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.12. 18:07:17

Elvittem Zsét a Rontó Ralphra múlt csütörtökön: az Eurocenterben este negyed héttől privát vetítést kaptunk, de ami még ennél is rosszabb, hogy Zsé rettenetesen utálta a filmet. :)

freddyD 2012.11.12. 18:45:48

Kemény. Utolsó műszak máris kipottyant. Röhej

K. Kálmán 2012.11.13. 09:10:48

@freddyD: Az utolsó műszakot ezen a héten (premier utáni 2. hét) terveztem megnézni Pécsen, de csütörtöktől már nem lesz műsoron! Nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar eltűnik a mozis süllyesztőben.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.13. 09:33:03

Csodálkoztok? Az utolsó műszakban senki nem esik hasra, senki nem majdnem smúzol a fenyőfák között, nincsenek benne cuki beszélő állatkák, de még egy nyavalyás Schwarzenegger se. Ugyanez igaz a Rontó Ralphra is. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása