aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Utolsó kommentek:

m.martin91 2019.05.25. 10:44:20

@Torres: Igen, valahogy így kellene működnie a dolognak. Az a baj, hogy számtalan stúdió van, de nincs kontroll, mindenki azt csinál, amit akar, úgy szórakozik velünk, ahogy akar. Központosításra lenne szükség, szabályokkal, mert nincs konszenzus, gyakorlatilag teljes a káosz.
Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan stúdiók, akik aláígérve a többinek szereznek meg különböző filmeket, és ezért nem képesek bizonyos színészeket megfizetni, tönkretéve ezzel az adott film magyar változatát.
Egyébként szerintem sem késő még rendbe tenni a dolgokat, de úgy tűnik, hogy ez megoldhatatlan, és nincs is rá igény a szakmán belül sem.

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Torres 2019.05.25. 08:30:26

@m.martin91: en azt nem ertem, miert nem ul ossze mondjuk 10 szinkronrendezo vagy a komplett szakma es allapodnak meg alapveto dolgokban. minden szinesznek valasztanak mondjuk 1+1 hangot es onnantol ahhoz tartjak magukat. mer ez hogy van olyan szinesz, akinek 20 filmjeben 18 kulonbozo magyar hangja volt egy vicc. legalabb ez a resze egy eletre le lenne tudva es akkor mar csak max a forditason kene idegeskedni. amugy ezt nyilvan mar 70 eve meg kellett volna lepni, de meg most se keso.

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

m.martin91 2019.05.24. 20:09:09

@Torres: @Ficus Cucis: Abszolút igazat adok nektek ebben, engem is nagyon sokszor zavar, ha egy állandó hangot lecserélnek olyan indokkal, hogy a "színész most nem azt csinálja, amit szokott", ezért keresnek valaki mást, akihez már eleve úgy áll hozzá a néző, hogy "ez így nem lehet jó". Ugyanakkor végső ítéletet csak a film megtekintése után hozhat az ember.
Abban is lehet igazság, hogy a szinkronrendezőknek ez csak munka, pláne olyannak, aki már száz éve ezt csinálja, de inkább azt gondolom, hogy sokszor jobbnál jobb megoldásokat próbálnak keresni, de ahelyett, hogy egyet előrelépnének, inkább kettőt hátralépnek az ilyen jellegű húzásokkal. Ezen kívül, ahogy írja is a kolléga, valahogy berögzült a szinkronrendezőknél, hogy ilyen esetben muszáj váltani, mert az úgy normális.
Azt is komoly problémának tartom, hogy szerintem túl kevés ember dönt arról, hogy a néző kinek a hangjával hallgassa az adott (fontos) szereplőt. A filmek, a szinkronok fennmaradnak, és nem normális dolog, hogy egy darab szinkronrendező, esetleg megtámogatva egy forgalmazóhoz tartozó személlyel dönt arról, hogy kit hallgasson az ország.

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Ficus Cucis 2019.05.24. 08:42:12

van a szinkronrendezők között egy olyan, szerencsére azért nem túl jelentős irányzat (itt most sajnos ez győzedelmeskedett), mely azt vallja, hogy ha egy színész valami teljesen más csinál, akkor egy teljesen új hangot kell keresni.
amellett, hogy ez egy baromság, számomra egyetlen dologra tökéletesen rávilágít: arra, hogy a szinkronrendezők nem néznek filmeket, úgy, ahogy mi, filmrajongók. ez nekik csak munka, amin túl kell lenni. mert ha néznének, akkor tisztában lennének vele, hogy egy már megszokott páros robbantásával teljesen kizökkentik a nézőt, jelen esetben Markoviccsal a komfortérzetünk az egekben lenne, most viszont a béka segge alatt lesz.

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Torres 2019.05.24. 03:03:09

@m.martin91: miert az eredeti verzioba is valakivel utoszinkronizaltak a zach efront? vagy a rendezo szerint azert elbir ezzel a szereppel a sajat hangjan is. csak a markovics tamas keptelen erre, hogy 30 ev szinkronizalas utan eljatszon egy sorozatgyilkost :)))))) ezeket a szinkronrendezoket sose ertettem, hogy miert nem biznak a szineszukben. foleg olyankor amikor valaki evtizedes viszonylatban magyar hangja valakinek.

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

m.martin91 2019.05.23. 21:16:34

@Torres: Én számítottam rá. Valószínűleg jóval sötétebb szerepben látható Efron, mint amit megszoktunk tőle, ilyenkor pedig szeretik a szinkronrendezők a változtatásokat.

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Torres 2019.05.23. 05:52:25

az elozetes es a film kozott mi tortent a markovics tomival? ki az a bator szinkronrendezo, aki ezt 2019-ben meg meri lepni?

Bejegyzés: szinkronhangok: átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Repce Manó 2019.05.19. 19:56:01

@Feiertag Erik: a múlt heti nemzetközi eredmény volt 100 millió, szerintem még nem frissítették a Pikachu nemzetközi számait erre a hétvégére, ahogy a Bosszúállók is 2.614 millió körül jár, nem 2.564-nél, ahogy még írva vagyon a boxofficemojo-n. Közben rákerestem a deadline-on egy cikkre, 287 milliónál tart a Pikachu.

Bejegyzés: usa box office: bellum

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2019.05.19. 18:40:40

Pikachu azért nem egészen úgy muzsikál mint sokan várták. Persze mostantól lehet izgulni, hiszen a Shazammal ellentétben itt nem lesz világverő Végjáték ami elszippant mindenkit a vetítésekről. A költségvetés viszont elég meredek, a jelenlegi adatok szerint világszinten 200 millió felett jár valamivel, még ennyi kéne hogy tényleg sikeres lehessen. Lehet, hogy korai volt máris ráállítani a készítőket a második részre?

Bejegyzés: usa box office: bellum

szekőcei 2019.05.17. 14:01:09

@Narg: én tegnap láttam a filmet - borzalmas a szinkron. Nem a hangok, a minőség és a szinkronszínészek alakítása. :(

Bejegyzés: szinkronhangok: john wick, 3. felvonás – parabellum

Narg 2019.05.16. 09:27:27

Rohadék Freeman Film, hogy egy feliratos/OV kópiát sem hoztak be...

Bejegyzés: szinkronhangok: john wick, 3. felvonás – parabellum

Repce Manó 2019.05.12. 17:38:49

Szerintem jövő héten a Pikachunak jó esélye lesz átvenni a vezetést, John Wick szerintem kicsit az előző rész alatt 24-28 millióval fog elrajtolni, de ahogy a Végjáték esik, úgy nem lepődnék meg, ha ez elég lenne, hogy elébe kerüljön. Nem is bánnám, ha az Avatar előtt kiesne a Végjáték, az a film jelképezte számomra, hogy eredeti film is lehet nagy siker, még ha ehhez a 3D térhódítása is hozzá segítette a filmet.

Bejegyzés: usa box office: pikapik

Repce Manó 2019.05.09. 18:27:37

@Feiertag Erik: a Godzilla valószínűleg nem lesz valami nagy siker, szóval a Godzilla vs Kong-ot talán már karácsonykor megnézheted eredeti nyelven magyar felirattal a Netflixen.

Bejegyzés: szinkronhangok: pokémon – pikachu, a detektív

ekszvájzed 2019.05.08. 10:35:44

Már bocsánat, de a Pikacsu nem az a kis sárga izé, aki, ha jól emlékszem, minden mesés ereje és képessége mellett cérnavékony anime-hangon csak annyit tud cincogni, hogy "pika, pika", és ez az összes szókincse ??? Mondjuk Grootnak sincs sok, de az legalább mélyebben beszél, mivel nagyobb is, az édibédi külsejű cukkermukkerhez viszont jobban illene az, amit eredetiben produkál, nem? :)

Bejegyzés: szinkronhangok: pokémon – pikachu, a detektív

ekszvájzed 2019.05.08. 10:28:37

Az illusztrációhoz felhasznált képen Kinizsi alakja van megjelenítve, amint még molnárlegény korában a malomkövön a kelyhet nyújtja inni Mátyás királynak, csak szólok ... Egy malomkőtől az ember még nem lesz Toldi, azt el is kell tudni hajítani, jó messzire ... :)

Bejegyzés: vélemény: toldi estéje

Ficus Cucis 2019.05.08. 07:26:17

az intercom 30 éve van a magyar piacon; gondolom, van annyi tapasztalatuk, hogy ki tudják számolni, megéri-e nekik a feliratos kópiák forgalmazása. kapitalizmus van, ha buknak rajta, miért csinálnák???

Bejegyzés: szinkronhangok: pokémon – pikachu, a detektív

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2019.05.07. 19:52:24

Gratulálok a forgalmazónak hogy megint sikerült egy Warner filmet feliratos kópia nélkül behozni. Rohadjanak meg komolyan, engem kevésbé érdekel ez a film most de biztos sokan eredeti nyelven néznék. És fogadjunk hogy a Godzillát is így elszarják majd, ahogy elszarták az Aquamant és a Shazam!-ot is.....

Bejegyzés: szinkronhangok: pokémon – pikachu, a detektív

Ficus Cucis 2019.05.07. 13:15:22

@lizardking: ne vedd magadra :)
én is kétszer elolvastam a beszámolót, és még vagy 5 percig törpöltem rajta reggel, hogy mi okozza a különbséget, míg megfejtettem.

Bejegyzés: magyar box office: nagy távolságok

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók