aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2017/45.) Takács Máté
2017. november 11. 11:05:00

Kategória: film 1 komment

A Gyilkosság az Orient expresszen egyszerre fut be a magyar és az amerikai mozikba, ám első helyre nemigen pályázik. Nem csak a második hetébe lépő Thor: Ragnarök fenyegeti: itthon a Rossz anyák karácsonya is jelentős kihívó, odaát pedig a Megjött apuci! 2. szorongatja. És mi állt az élen 5, 10, 15, 20 éve a tengerentúlon és nálunk? Most kiderül.

usa_2017_45.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
A Skyfall ($88,4M/$304,4M) már két hete pergett nálunk, mire megérkezett Amerikába, de ez a megérkezés elsöprő volt; simán a legsikeresebb Bond-film kerekedett belőle, úgy, hogy ötödik hétvégéjén újból vezette a toplistát.

errefelé
A Skyfall játszi könnyedséggel megnyerte harmadik hétvégéjét is, és ekkor már egészen közel járt a 300 ezer nézőhöz. Messzi másodikként lépett be A maflás nem egészen 15 ezer nézővel, végül pedig 62 ezerig jutott.

10 éve...
odaát
A premierek csődöt mondtak, a Télbratyó ($18,5M/$72M) nálunk moziig se jutott, a Gyávák a hősök ($6,7M/$15M) pedig mintha el se jutott volna. A Mézengúz és az Amerikai gengszter helycserés támadással vezetett másodjára is.

errefelé
Változatlanul Ben Stiller volt a nyerő: az Agyő, nagy ő! csaknem 100 ezer megvásárolt jegyet számlált 11 nap után. A legtöbbre az 1408 ment az újdonságok közül, de horrorként amúgy nem sokra; nem egészen 10 ezer jeggyel a harmadik helyet csípte meg, meghagyva a legnagyobb blama titulust az Ébredő sötétség című félresikerült fantasy-adaptációnak, amit dolga végeztével is csupán 16,5 ezren láttak.

15 éve...
odaát
Nagy szám: Eminem és a 8 mérföld ($51,2M/$116,8M) rövid úton leszállította a Universal addigi harmadik legnagyobb nyitányát (A múmia visszatér és A Grincs mögött) plusz a második legnagyobb R-es nyitányt (a Hannibal mögött), és bár gyorsan lefalcolt, egy Oscart is bezsebelt, érvényt szerezve a rapzenének az Akadémiánál.

errefelé
A vörös sárkány tartotta magát a pole pozícióban, miközben az InterCom alaposan megszórta premierekkel a mezőnyt: a Lilo és Stitch - A csillagkutya szolidabb Disney-nevezés lett 160 ezer nézőjével, A kárhozat útja ippeg százezerrel kevesebbeket léptetett magára, a Mérges pókok pedig úgy megdöglött, mint hazájában.

20 éve...
odaát
A Csillagközi invázió ($22,1M/$54,8M) 2971 mozit rohant le, aminél többen csak Az elveszett világ: Jurassic Park és a Men in Black - Sötét zsaruk pergett 1997-ben első hétvégéjén. A TriStar sci-fije nem kezdett tragikusan, de megszaladt költségvetése és gyors kikopása a felemás híre miatt jókora buktává léptette elő. Az egy heti vezetés azonban elvehetetlen tőle (no meg az utókor körbeünneplése). A második helyen a Bean: Az igazi katasztrófafilm ($12,7M/$45,3M) okozott némi meglepetést - az amerikaiak is jelentős mértékben hódoltak a képtelen angol úrnak, végül csak 17%-os hátrányt hagyva a Csillagközi invázióhoz képest.

errefelé
A Bean: Az igazi katasztrófafilm valósággal letarolta a magyar mozikat, de egy vígjáték-nemzet esetében ez csak természetes. Jó százezer néző már az első hétvégén felsorakozott, aztán közel félmillióan tették ki végül magukat az ámokfutásnak.

hun_2017_45.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

box office bond eminem ben stiller mr bean hannibal lecter starship troopers skyfall box office hazai regebbi hetvege

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1513231365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoker1976 2017.11.11. 12:28:51

Közel félmillió néző a Bean mozifilm első részének?
Az igen!Pedig,ha jól emlékszem feliratos volt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása