aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + poszter + van képünk hozzá: jack reacher - nincs visszaút [jack reacher - never go back] (2016) Richter Géza
2016. június 15. 20:03:41

Kategória: film 2 komment

Jómagam a Jack Reacher egykori kritikáját jegyző Zalussal szemben Dani véleményét osztom a 2012-es művel kapcsolatban. Tom Cruise amúgy méltán sikeres kaszkadőrmutatványain kívül igen kellemes meglepetésként ért a régisulis hangvétel, a hétköznapok szürke árnyalataiban "tündöklő" értékrend és figurák, vagy az imádni való, ráérősre koreografált tempó. Az adaptáció korántsem tökéletes, ám igazi felüdülést nyújt mind a mai napig, akárhányszor nézem újra. Ha a végtermék hozza a várt szintet, nemhogy nem bosszantó, hogy mennyit és mit használtak fel az alapanyagból, ehelyett a történetvezetés vagy a fizikai megjelenés változtatásai kuriózummá válnak. Például Lawrence Block-kedvelőként az érdekelne a legkevésbé, hogy a Betörő megváltoztatta Bernie Rhodenbarr nemét a címszerep Whoopi Goldbergre osztásával, ha a 87-es feldolgozás nem a ripacskodás csimborasszóját eredményezte volna. A Reacher-sorozat mozgóképesítése ehhez képest olyan ellenpólus, amiben másodlagos a főhős kinézete nyomtatásban, a kötetek szériabeli sorrendje, a cselekmény átdolgozása. A cél szentesíti az eszközt.

Fentiek fényében nem elhanyagolható érdeklődéssel várjuk az októberben érkező folytatást. Bár a Nincs visszaút első ránézésre hű marad az azonos című regény szelleméhez és stílusához, ne számítsunk az abban foglaltak betű szerinti felmondására. Az események írott formában eredetileg nem közvetlenül az előzmény alapjául szolgáló, Csak egy lövés című könyvben kiadottakat követik, viszont érdekes, hogy az a 9., ez pedig a 18. Reacher-kötetként jelent meg. Igaz, a második film rendezője az az Edward Zwick, aki Cruise tettestársa volt Az utolsó szamuráj elkövetésében 2003-ban, viszont dirigált ő Véres gyémántot is három évvel később, szóval hátha a túlcsordulás Tom / Jack legendás keménységére és kemény legendájára szorítkozik, nem tévedve az érzelmek ingoványos talajára. A korábban megismerhető logó és két jelenetkép mellett az első ajánlópakk pár szépséghibától szenved. A plakáton egy régebbi munkacím díszeleg, míg az előzetes az Entertainment Tonight című tévéműsorban debütált, ezért konferálással és kommentárral büszkélkedhet. A trailernek látszó videóba becsúszott némi werkjelleg a főszereplőnő jópofiskodó interjúrészletei miatt: az Így jártam anyátokkal sikere, majd a Bosszúállók-franchise vagy A Lego-kaland apróbb karakterei után Cobie Smulders ezúttal esélyes lehet a jelentősebb kiugrásra.

jack_reacher_2_poster_01_b.jpg

Címkék

trailer teaser thriller interview tom cruise poszter action tv spot paramount werkfilm poster sequel edward zwick adaptation cobie smulders film kep uip duna film filmkep jack reacher

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr788812618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása