aeon flux

ready for the action now, danger boy?

játék + sztori + magyar poszter: valerian és az ezer bolygó városa [valérian and the city of a thousand planets] (2017) Richter Géza
2015. október 14. 17:40:48

Kategória: film 2 komment

Valószínűleg nem én voltam az egyetlen Luc Besson hajdani(?) rajongótáborából, aki vegyes érzelmekkel reagált, amikor három éve kiderült, hogy a művész újra sci-fit fog írni és rendezni, méghozzá elég nívós képregényt adaptálva: az 1967-ben indult, Valérian et Laureline című sorozatot Pierre Christin írta és Jeán Claude Mézières rajzolta, aki Jean Giraud mellett Az ötödik elem (The Fifth Element, 1997) látványvilágának koncepciójáért felelt. Mivel az egyik első moziélményem 7-8 évesen az Élethalálharc (Le Dernier Combat, 1983) volt, ami óriási hatást tett rám, egy darabig igen erősen kötődtem a direktor munkásságához, ezért a hír hallatán nagyot dobbant a szívem; ám nagyjából a Taxi (1999) volt az utolsó darab a Besson-művektől, amit fenntartások nélkül tudtam szeretni, így ugyanakkor legalább az egyik szemöldököm tarkóig szaladt. Idén májusban bejelentették, hogy a forgatás decemberben kezdődik, a bemutató pedig 2017. július 21-én lesz. A kész mű értékelése természetesen a megtekintésig várat magára, s bár nem szokásunk a hivatalos sajtóanyagok szó szerinti megosztása, ezúttal kivételt teszünk, mert a Valerian és az ezer bolygó városa hazai forgalmazójától, a Big Bang Mediától kapott leírás a szinopszison kívül egy érdekes felhívást tartalmaz: tervezzetek jelmezt a filmhez!

valerian_magyar_poszter_01_b.jpg

Részletek és angol nyelvű videó a folytatásban.

A felhívás:

Luc Besson és csapata a világ minden tájáról, így Magyarországról is várja a feltörekvő művészeket, divat- és jelmeztervezőket, hogy következő, Valerian és az ezer bolygó városa című filmjéhez tervezzenek jelmezt. A pályázókat arra kérik, készítsenek el egy kosztümöt, amelyet ember, földönkívüli, humanoid vagy más intergalaktikus lény is viselhetne. A jelmezeket egy politikai koktélparti jelenetben használják majd, amely az Alpha űrállomás belsejében játszódik, 2580-ban. A szerencsés 20 jelmeztervezőt Luc Besson rendező,  Joe Zee, a Yahoo Style főszerkesztője és Olivier Bériot, a Valerian jelmeztervezője választja ki, akik nemcsak 1000 USD díjazásban részesülnek, hanem terveiket viszontláthatják majd a filmben.

A nevezéseket 2015. november 27-ig várják, további részletek a jelmez specifikációjáról és a jelentkezés módjáról ide kattintva érhető el.

A rövid szinopszis:

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Az idők során az Alpha 17 milliós lakosa összekovácsolódott - egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében. Sajnos azonban az Alphán nem mindenkinek ugyanaz az érdeke, láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek hatalmas veszélyt hozhatnak az emberiségre... A film alapanyagául szolgáló, francia képregénysorozat, a Valerian és Laureline a távoli jövőben játszódik, amikor az emberiség technológiai fejlettsége olyan szintre emelkedett, amely lehetővé teszi az időutazást.

Címkék

game sci-fi comics jatek teaser sci fi poszter luc besson clive owen poster sajto felhivas cara delevingne dane dehaan filmhir eurocinema big bang media poszter magyar euro cinema film hir europacorp

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr717968336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2015.10.14. 18:08:33

hátha jó napot fog ki és akkor a jobbak közé lehet majd sorolni....

Richter Géza 2015.10.14. 18:48:02

@LasDen: én is valami hasonlóban reménykedem :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása