aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: az éhezők viadala - a kiválasztott 2. rész [the hunger games: mockingjay part two] (2015) Richter Géza
2015. június 09. 18:18:44

Kategória: film 7 komment

Megérkezett A kiválasztott első hivatalos trailere. Drámai vagy patetikus? Felfelé vagy lefelé mutasson a hüvelykujj? A széria befejező darabja méltó lezárása lesz a felütésben tapasztalt minőségnek, vagy a trendi financiális okok felező oltárán ostobán elvérző, közvetlen előzmény csüggesztő színvonaltalansága lesz a mérce? Megannyi kérdést sorolhatnánk reggelig, ami jó ideig még megválaszolatlan marad.

hunger_games_mockingjay_part_2_05.jpg

Címkék

sci-fi trailer teaser sci fi forum hungary drama francis lawrence sequel woody harrelson adventure julianne moore jena malone jeffrey wright elizabeth banks philip seymour hoffman donald sutherland stanley tucci lionsgate josh hutcherson liam hemsworth jennifer lawrence young adult the hunger games gwendoline christie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr527529658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2015.06.09. 18:32:48

Semmi gond nem lesz itt szerintem. Bár nekem a sokat kitárgyalt előző rész is tetszett, szóval az én véleményem kicsit a széria felé hajló. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.06.09. 18:48:22

@Atkakukac1989: Nekem is tetszett :D Sőt, a napokban toltam le a Harry Potter filmeket, és az utolsó rész ott is nagyjából így nézett ki. Hosszú felvezetés, aztán egy nagyszerű végjáték. Persze úgy, hogy nem láttuk még a befejezést, könnyű leszólni a felvezetést, de amint az összképet is megkapjuk, már teljesen más megvilágításba kerülhet az előző. És mivel ez EGY történet, így nem feltétlenül csak és kizárólag különálló filmekre kell gondolnunk.

Atkakukac1989 2015.06.09. 19:51:45

@REMY: Igen ez így van. Viszont Potter 7/1 szerintem még attól volt zseniálisabb, mert ott tényleg baromi depresszív és kilátástalan volt a csata vége (még akkor is ha millió olvasták), de baromi átérezhető volt. Itt a Hunger Games 3/1-ben ugyanez megvolt, csak kicsit gyengébben, de attól még nagyon is fontos ez a felvezető rész. Talán még fontosabb rész, mint a Futótűz volt.

solfilo 2015.06.09. 21:13:00

@Atkakukac1989: Ó igen, HP 7/1 nagyon hangulatosra sikeredett. A kedvenc filmem a 8 közül.
Mockingjay part 1 is tetszett, jöhet a part 2. Elnézve a trailert, jó lesz. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.06.09. 21:26:54

@Atkakukac1989: Persze, hogy gyengébb, az egész franchise gyengébb összességében, mint a HP. Szóval nem is vártam többet tőle.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.06.10. 09:03:24

Remélem a Capitólium bukása most már többet fog kapni mint két darab 30 másodperces akciójelenet. :)

Vagy majd ezt is csak elmesélik... :)

Viccet félretéve érdekel, hogy milyen lesz az utolsó rész...

misafeco 2015.06.10. 11:16:55

@REMY: A két filmszéria esetében más és más indokolja a záró epizód két részre vágását. A Harry Potterben a világ felépítése, a hangulat csillagos ötös, mintha a könyvek megelevenedtek volna. Viszont a történet érthető okokból eléggé leépül a végére (ami ellen nem lehetett mit tenni, de attól még zavaró). A 4-5-6-ból kulcsfontosságú események maradtak ki, a 4-esben a Kupor szál teljes leépítése, az 5-ösben a jóslat körül maradtak meg a fehér foltok (a Harry-Dumbledore beszélgetés a végén teljesen kimaradt), a 6-osban pedig Voldemort múltján spóroltak, sokkal kevésbé fontos részletek kárára. Ez utóbbi azért is bosszantó, mert a 6. rész belefért volna egy filmbe kényelmesen, ha a megfelelő eseményekre koncentrálnak. A 4-5-nek erre esélye se volt. Nem véletlen ezek után, hogy a 7. könyvet, ami messze a legtöményebb, két részre vágták. Még így se fért bele minden, el tudom képzelni, hogy egy filmben mennyire nagy káosz lett volna az egész. Ha csak nem csinálnak belőle 4 órás filmet, de azt meg ki üli végig?
SPOILER (bár aki eddig nem látta/olvasta, az valószínűleg ezután se fogja)
Nem kapunk magyarázatot arra, hogy Harry miért nem hal meg a végén, és hogy az áldozata mit is jelent a későbbiekre nézve.
SPOILER vége
Nekem elsőre is tetszett a 7/1, de együtt a 7/2-vel sokkal ütősebb, ezeket egymás után kell nézni. Ez nem olyan, mint mondjuk a James Bond epizódok, hogy szombat délután eldöntjük, hogy melyiket nézzük meg a sok közül. A Harry Pottert sorban kell nézni, különben nincs értelme.

A Hunger Gamesnél más a helyzet. A könyv E/1-es, ahhoz, hogy ezt filmvászonra adaptálják, szükséges a bővítés. Az első két film a könyvhöz képest kb. +10%-nyi hozzáadott jelenetet tartalmaz, elsősorban Snow elnökre koncentrálva (ami jó döntés volt, mert Sutherland zseniális). Ezekre azért is van nagy szükség, mert a belső monológot nagyon nehéz visszaadni (a narráció ebben az esetben szerintem eléggé amatőr megoldás lenne). A könyv és a film némileg eltérő módon mutatja be ugyanazt, de remekül kiegészítik egymást.
Ami a harmadik könyvet illeti, jogos az a kritika, hogy túlságosan felületes, pár rendkívül fontos esemény nincs rendesen felvezetve, és a végén a szálak elvarrása se megoldott. Azért bízom abban, hogy a befejezés ütős lesz, mert ezek a problémák könnyen orvosolhatók a filmverzióban, különösen úgy, hogy 150 perc helyett most kb. 250 perc áll rendelkezésre. Mert a történet nagyon jó, csak nem mindegy, hogy valósítják meg.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása