aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: tökéletes hang 2. [pitch perfect 2] (2015) Takács Máté
2015. május 19. 19:30:00

Kategória: film 3 komment

Ritkán vagyok ennyire tanácstalan. És nem gondoltam volna, hogy éppen a szuperjó Tökéletes hang folytatásánál állok így bele a földbe. Nem vetemednék arra, hogy bánatomat dalban mondjam el, de így se lesz sokkal kellemesebb.

pitch-perfect-2.png

A folytatás-kórok legcsúnyábbikjai fertőzték meg a Tökéletes hang 2.-t. Majdnem mondvacsinált sztorival rántották össze újra a szereplőgárdát, mely szerint egy igencsak megbotránkoztató incidenst (aminek Háj Amy és Obama elnök a főbb érintettjei) követően a Bardeni Bellákat feloszlatják. Bajnoki címüket azonban nem veszik el, így a renomé helyrebillentése érdekében elindulhatnak az a capella világbajnokságon, amit amerikai csapat még nem nyert meg.

Szembeötlő a különbség a két film kiindulópontjának használhatósága között: míg az első részben Beca (Anna Kendrick), ha kiszámíthatóan is, de fokozatosan adta át magát a kíséret nélküli éneklés egyszerre kínos és vicces közegének, s vitte magával a nézőt fokról fokra, addig ezúttal A pont (feloszlatták őket!) és B pont (világbajnoki döntő!) között csak sosem változó töltelék van. Töltelék, aminek nagyja ráadásul inkább csak kínos, semmint vicces, s amire még rátesz egy lapáttal a magyar szöveg. Nyilvánvaló, hogy nem minden kifejezés applikálható megfelelően nyelvünkre, és hogy nincs tinifilm tinibeszéd nélkül, de ezzel megint a mindenki által emészthető első rész szellemiségébe rondít bele a folytatás.

A szükségtelenül két órásra húzott játékidő java a szereplők bohóckodásával telik, ami mondjuk az elsősorban megcélzottakkal gond nélkül rezonál is, de az előzményben enyhe cinizmussal felvázolt, sztereotip figurák már éppen olyan megfáradtnak –és elhanyagoltnak– tűnnek, mint a zenés betétek. Utóbbi kétségtelenül a legnagyobb baj, főleg, hogy az irtó flúgos David Cross-t kell bedobni ürügyként ahhoz, hogy egyáltalán előfordulhassanak. Önmagukért vannak, kevésbé viszik előre az eleve ritkásabb cselekményt, s csak emiatt nem szívfájdalom, hogy alapból túl keveset a capelláznak a lányok (és azt se túl jó számokkal).

Mentségként szolgál néhány apró kezdemény, amik a múló állapotok és a lediplomázás utáni hogy-merre krízisét pedzegetik, illetve az első rész ászainak felpörgetése: Háj Amy (Rebel Wilson) még többször sokkol, a John Michael Higgins–Elizabeth Banks duó pedig még vitriolosabb. Előbbi hímsoviniszta megjegyzésein jókat lehet derülni, utóbbi pedig megállja helyét rendezőként is; a ludas az amúgy Emmy-jelölt forgatókönyvíró, akinek ezúttal legnagyobb ötlete sem frissebb, mint egy közkedvelt előadó karácsonyi CD-je.

Nem folytatnám. Mármint a gondolatmenetet. Mert a Universal az elmúlt hétvége után bizonyára már a negyedik részt tervezi, nemhogy a harmadikat. Mit lehet majd bevetni? Bolygóközi a capella-megmérettetést? Az legalább eredeti lenne. Dal már úgyis van hozzá.

Csekkold a film szinkron-szereposztását is!

Kövess minket facebookon és twitteren!

pitch_perfect_2_hun_poszter.jpg

Címkék

kritika *** music comedy universal sequel elizabeth banks anna kendrick uip duna film rebel wilson

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr197473784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vision_j 2015.05.19. 19:57:19

Tudtam hogy el fogják rontani,felesleges (+erőltetett)volt folytatni a szerintem jól sikerült 1 részt.Akkor irány Mad Max!!:)

steery 2015.05.20. 13:05:53

Már az első rész sem sikerült valami jól. A poénok többsége inkább szánalmas és gusztustalan, semmint nevetséges. A dalokat pedig jobban is meg lehetett volna csinálni, ha kevesebb figyelmet fordítanak a táncikálásra és többet a kornyikálásra. Mivel ez az éneklésről szól, nem a táncról. És sokat lendített volna az egész minőségén, ha végig éneklik őket, mint például Bruno Mars: "Just the way you are & Just a dream" című számát, ami ebben a filmben klasszisokkal jobb lett, mint az eredeti vagy őszintén szólva bármelyik feldolgozás, amit utána megnéztem a neten. Nem is értem, hogy sikerült egy ilyen vacak számból ennyire remek számot csinálniuk!
Ja, és az is jó lett volna, ha a film végén a stáblista alatt is a capella dal megy, nem az, ami.
És még egy apróság: hálás lennék, ha a 2. részben nem viccelődnének a star wars-szal. Eléggé unom már, hogy az összes amcsi filmben mindenki, mindig a star warst emlegeti, meg élcelődik rajta. Ez már kezd ciki lenni.

misafeco 2015.05.20. 13:44:30

Az első részt a dalok vitték el a hátukon, ha az a szegmens itt is rendben lenne, annak örülnék. A többi csak bónusz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása