aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a cinema city-ben nem lesz végre otthon Richter Géza
2015. március 26. 08:55:00

Kategória: film 15 komment

Az InterCom sajtóközleményben tájékoztat, hogy a DreamWorks Végre otthon! címen ma filmszínházakba kerülő, aktuális nagyágyúját a Cinema City nem tűzi a műsorára. A forgalmazó közel egy éves munkával próbálta a tavaszi szünetre időzíteni a minél szélesebb körű, hazai premiert, de a mozihálózat vezetőivel nem sikerült megállapodást kötni ugyanazokkal a feltételekkel, "mint korábban más animációs filmek esetében". Ha emlékeztek, egy csörte már volt az InterCom és a Cinema City között A majmok bolygója: Forradalom kapcsán, és azt fölényes tussal előbbi nyerte.

UPDATE: Megérkezett a Cinema City válasza is az ügyben.

home_01.jpg

Mint akkor, a forgalmazó most is mindent elkövet, hogy a Végre otthon! az ország legtöbb pontján, a lehető legtöbb moziban elérhető legyen a közönség számára, és a lehető legtöbben nézhessék meg. Azoknak a moziknak a listáját, ahol látható lesz a film, rögtön az elolvasom után, két méretben találjátok.

home_budapest_videk_b.jpg

Buda Andrea, a Cinema City marketingigazgatója e-mailben történő megkeresésünkre válaszolva elmondta, hogy a hálózat az utolsó pillanatig egyezkedett a forgalmazóval, ám "sajnos nem tudtunk megállapodni egy mind a két fél részére fair forgalmazási feltételben, ezért nincs a film a műsorunkban." Hogy a mozihálózat is komolyan számolt a bemutatóval, jól bizonyítja, hogy "a filmnek egyébként saját menüje is van minden mozinkban már több napja, így gondolom ez is jól jelzi, hogy komolyak voltak a szándékaink műsorra vételről. Az utolsó pillanatig próbáltunk megegyezni, s a teljes hálózati moziműsort visszatartottuk szerda késő estig‎, bízva abban, hogy ez sikerülni fog." Nos, úgy tűnik, nem sikerült. 

 

Címkék

fox home jennifer lopez comedy animation steve martin intercom dreamworks cinema city jim parsons filmhir magyarvalosag children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr107305744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.26. 09:07:02

aktuális nagyágyúja?

eddig sehol nem olvastam még jót róla...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.03.26. 09:13:12

@doggfather: Attól még lehet nagyágyú. Itthon az is lett volna, hisz a forgalmazó orrba-szájba tolta a promóját, a gyerekek kajálták is rendesen, szóval ha úgy vesszük, most nagyobb a balhé, mint a Majmok bolygójánál.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.03.26. 09:40:27

A fölényes tus enyhe túlzás, hiszen egy világszinten 700 milliót kaszáló filmtől 84 ezer néző kutyafüle, de kétségtelen, hogy elég nagy és jelzés értékű szám ez a 84 ezer is, hogy mire is lehet képes egy film a CC nélkül.

Ugyanilyen időszakban pár éve a Hopp (harmincvalahányezer nézővel) csúnyán hoppon maradt, én a Végre otthon!-t a kettő közé taksálnám ezek után. A hét elején még simán 100 ezer fölé mondtam volna...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.26. 09:43:23

@Zalaba_Ferenc: értlek. érdekes, én nem is találkoztam azzal az orrba szájba promóval, pedig érdekelnek a filmek...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.03.26. 09:44:21

@Takács Máté: Talán ezért is nagyobb ez a balhé, mint a Majmok esetében, ugyanis egy családi film kedvéért kevesen fognak máshová menni, mint ami nekik optimális, és inkább választanak valami alternatívát.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.03.26. 09:51:24

@doggfather: @Zalaba_Ferenc: Mondjuk az InterCom szvsz picit el van szállva az ilyen szövegekkel, hogy "ahol már bemutatták – Angliában és Kelet-Európában – kiemelkedően magas nézőszámot ért el, a premier utáni első hétvégéjén olyan DreamWorks klasszikusok eredményét múlta fölül, mint A Madagaszkár pingvinjei, a Turbó vagy a Croodék."
(Eleve "Dreamworks klasszikusok", wtf?)

Ezek után el tudom képzelni, milyen feltételeik lehettek, pedig szerintem ránézésre sem minőség, sem bevételi lehetőségek szempontjából nem ekkora film.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.03.26. 09:53:50

@danialves: A DreamWorksnél már ezek is klasszikusok... Amúgy Angliában tényleg nagyon nagy sikerrel indult.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.03.26. 09:56:26

@danialves: Ami a feltételeket illeti, benne van a szövegben, hogy "mint korábban más animációs filmek esetében".

Szerintem az van, hogy a CC a tavaly ilyenkor futott Mr. Peabody és Sherman buktájából kiindulva szerette volna más alapokra helyezni a dolgot...

skaven 2015.03.26. 09:59:49

@Zalaba_Ferenc: hat nem tudom, szerintem sokan a majmok miatt nem utazgattak ossze-vissza. ha viszont a gyerek meg akarja nezni az uj rajzfilmet es hetek ota nyaggat miatta, akkor el fogod ra vinni, akkoris, ha csak a messzebb levo moziban adjak.

egyebkent en a majmoknal sem ereztem azt, hogy az olyan nagy vereseg lett volna a CC-nek. ti vegig ezt hangoztattatok mondjuk, de szamomra soha nem volt ez meggyozo.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.03.26. 19:32:40

@Takács Máté: Azért bíztam benne, hogy átjön, hogy nem arra gondolok, hogy esetleg hazudnak ennek kapcsán. ;) Hanem arra, hogy azért egy Turbo-t klasszikusként aposztrofálni, meg arról beszélni, hogy mekkora dolog, hogy annak az első hétvégéjét lenyomta...

Így nézve ez a másik idézet kifejezetten semmitmondó, mert azért nem mindegy, hogy az a másik animációs film a HTTYD 2 volt, vagy a Croodék...

@skaven: Marketingszempontból szvsz elég komoly vereség volt, abból kiindulva, hogy mindenki a CC-t kurvaanyázta az egész miatt, az InterComot meg kb. senki.

butch2038 2015.03.27. 10:08:04

@Takács Máté: Egyetértek, összességében a majmos projekten mindenki rosszul járt, és az Intercom minimum 100.000 nézőt bukott így, és ha Intercom veszít, akkor a Cinema City is. Hosszabb távon pedig nem az Intercom, hanem a Cinema City járt jobban, mert nyomja le a kölcsöndíjakat. Lásd a mostani fejezetet is.

butch2038 2015.03.27. 10:11:14

@danialves: persze, hogy túltolják magukat. Az egyoldalú tájékoztatás mindenkinek stratégiája ilyenkor. De azt ugye senki nem gondolja, hogy ez a budapesti Intercom és a budapesti/varsói Cinema City központ csörtéje. Ez már régen stúdiószintű cégegyeztetés, amihez a helyiek nem tesznek semmit hozzá, legfeljebb egy-egy ilyen sajtóközleményt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása