aeon flux

ready for the action now, danger boy?

star wars: húsz epizód lesz a jedi visszatér és az ébredő erő között Richter Géza
2015. március 18. 11:42:40

Kategória: film 16 komment · 1 trackback

Úgy ám, a 3 évtizednyi hiátust kereken 20 folytatással fogják kitölteni, ráadásul az összes megjelenik Az ébredő Erő bemutatójáig. Hol a turpisság? Nem filmekről, hanem könyvekről beszélünk. Igaz, a hivatalos kánon által elismert lesz mind, ami az ezen a területen tapasztalt korábbi szigorhoz képest kifejezetten váratlan húzás. Nem vitás, a Disney nem viccel az univerzumépítéssel, gondoljunk csak a vonatkozó Marvel-kötetekre, vagy A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény közé ékelt rajzfilmsorozatra, a Star Wars: Lázadókra, ami meglepően szabadon szőhette tovább a saga néhol keszekusza szálait.

star_wars_aftermath.jpg

A kiadványok regényekből, képregényekből, matricagyűjtő albumokból, és még ki tudja, miből állnak majd. Velem például szinte biztosan mynockot lehetne fogatni örömömben, ha kapnék egy csillámfasztauntaunt. Komolyra fordítva a szót, a nem éppen kis kupac egyik eleme, a Star Wars Aftermath című regény története ott kezdődik az Endoron, ahol A jedi visszatér véget ért, mintegy hídként összekötve az eredeti és az új trilógiát. A rövid szinopszist a hajtás után futhatjátok át.

A második Halálcsillag elpusztult. Pletykák szólnak a Császár és jobbkeze, Darth Vader haláláról. Egy új kormány formálódik, hogy felváltsa a Birodalmat. De a Galaxis hatalmas, és a világégés különböző módon lesz hatással a különböző világokra. Mindenki elfogadja a birodalmi rend bukását? Egyáltalán: mindenki hallott már az életét megváltoztató hírről? Milyen erő fogja betölteni a Birodalom által hátrahagyott űrt? Vajon ki próbálja megállítani azt? Ez csak néhány a következmények közül, amit az Utóhatás fog feltárni előttünk.

Az Aftermath szerzője Chuck Wendig, a kötet egy tervezett trilógia első etapjaként szeptemberben kerül a boltokba. Mit szóltok a koncepcióhoz?

Címkék

star wars sci-fi disney fantasy marvel konyv sci fi star wars the force awakens

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr987280029

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.18. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.03.18. 15:17:28

A könyvtrilógia nem semmi. Remélem, a három részben benne lesz minden összefogva, mert matricás albumot nem gyűjtögetnék így 30+ban :D :D
Mondjuk, ha lenne 20 epizód képregényben, ezesetben simán visszatérnék a műfajra sok év után. Rohadt jól néznek ki manapság.

picit off: biztos, hogy a Rebels az új remény előtt van? Én vhova a Birodalom után tenném...

Richter Géza 2015.03.18. 15:19:22

@SoZi: éppen szólni akartam, h na most próbálj ideírni :) .

biztos: www.starwars.com/tv-shows/star-wars-rebels

Gallion 2015.03.18. 15:22:25

A régi Expanded Universe könyveknél csak jobbak lehetnek. Mondjuk akkor nem is volt semmiféle hosszútávú koncepció. Lökték ami eszükbe jutott: Erőt ki-bekapcsoló állatkák, Luke gonosz klónja, egy másik galaxisból érkező szuperfaj, akiket még az Erőben se lehet érezni stb.

Az Aftermath tartalomleírása egész ígéretes.

SoZi: a Rebels öt évvel az ep.4 előtt játszódik, kifejezetten a Lázadók Szövetségének a megalakulásáról, lassú alulról szerveződéséről szól.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.18. 15:23:48

és az eddig könyvek képregények továbbra se a kánon részei, ugye?

mekkora marhaság ez már?

LasDen 2015.03.18. 16:50:11

Star Wars trilogies. Star Wars trilogies everywhere...

Gallion 2015.03.18. 16:56:02

@doggfather: Ha azok lennének, akkor az ep.7-nek figyelembe kéne vennie egy rakás filléres ponyvát. Most hogy lesznek filmek, szerintem érthető, hogy kukázták azt a kigobozhatatlan sztorihalmazt, ami az Expanded Universe volt.
Merthogy ott egy rakás sztori bizony ellentmondott egymásnak, amire kitalálták anno a kánon-szintezést, hogy mikor melyiknek mihez kell igazodnia... sajnos a legfelsőbb vezetés mindig magasan tett arra hogy mik jönnek ki a filmeken kivül, ezért mindig megvolt az esélye, hogy egy közkedvelt szériát -például Republic Commando könysorozat- egy ecsetvonással áthúznak.

Most legalább tiszta lappal indulunk. A képregények és könyvek tényleg számitanak. Van egy Story Group ami minden SW sztorit ellenőriz, egybefog. Igy kellett volna ezt már korábban is.

Egyébként pedig a régiek nem lettek 100 százalékosan kukázva. Számos régi használható ötlet került bele a régiből a mostani kánonba.

Laslo_ 2015.03.18. 17:28:05

Kíváncsi vagyok, hogy a későbbi filmek megjelenésével mennyire ügyelnek rá, hogy ne legyen a könyvekkel ellentmondás...
Mondjuk a Star Wars-nál úgyis mindegy, már a régi és új trilógia között is rengeteg van. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.19. 09:35:13

@Gallion: értem én, hogy nem lehet 1az1ben mindent beemelni a hivatalosba, de, hogy a legkisebb lelkiismeret furdalás nélkül a marhasággal a jó/érdekes/értékes történetek is mennek a levesbe az luxus.

Llew 2015.03.19. 09:43:35

@Gallion:
Pont a RC sorozat egy nagyon jó példa, hogy egy elég hosszú és népszerű, új nézőpontú (nem a jedik, hanem a klónok és a kisemberek szemszögéből), korábban a hivatalos kánonhoz teljesen passzoló, azt sok szempontból kiegészítő sztorit nagyívben leszartak, pár a sokkal felszínesebb kisebb volumenű TCW epizód miatt.

Ilyen szempontból nézve nem rossz ez a teljes kukázás. Persze biztos sok kedvelt cucc lett nem hivatalos, de ha ezzel a jövőben elkerülhetőek a fentihez hasonló húzások, akkor volt értelme.

Oktogon8 2015.03.19. 10:49:01

@Gallion:

Nem jobban tetszett a Force Unleashed-ben felvázolt Lázadók Szövetsége eredet-történet. A kettő mennyire fér össze?

@Llew:
A KOTOR 1-2 legalább nem kukázták ki, hogy örüljek vminek :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2015.03.19. 19:34:56

nem igazi star wars fanként örülnöm kellene, hogy a nagy összeviszaság elkerült vagy törni a fejem hogy pótolom be őket?

Richter Géza 2015.03.19. 20:17:16

@pingwin: ha nem vagy elvakult rajongó, a helyedben én a hivatalos kánonra koncentrálnék, sőt abból sem feltétlenül mindenre. vásárlás előtt érdemes tájékozódni mondjuk különböző netes fórumokon. adott példánál maradva az Aftermath a beharangozója alapján érdekesnek tűnik, de sztem már a megjelenés előtt simán olvashatsz majd róla recenziót valahol.

wovbagger 2015.03.21. 12:52:14

Admiral Thrawnt és Jorus C'baoth-t akarok bele! Most! :P

Richter Géza 2015.03.21. 13:06:21

@wovbagger: írjál nekik panaszlevelet ;) .

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.03.23. 10:59:18

Amúgy van ezeknek már magyar kiadójuk? Akár a könyvnek a képregények? Vagy hogy megy ez? Tudja valaki?

Gallion 2015.03.23. 13:09:39

@Oktogon8: Sajnos a kettő egyáltalán nem fér össze. Az első Force Unleashed-et én is csíptem a túlzásaival együtt is, de mondjuk a második nekem már csalódás volt.

SoZi: A könyveket minden valószínűség szerint a Szukits fogja kiadni. A képregényeket nem tudom.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása