aeon flux

ready for the action now, danger boy?

breaking: roberto orci elhagyja az enterprise hídját Richter Géza
2014. december 06. 00:43:39

Kategória: film 17 komment

Az elmúlt percekben jelent meg szerte a neten, hogy Roberto Orci, aki a korábbi két epizód elkészítésében is közreműködött, bár nagy dobás-előrelépés lehetett volna számára a Star Trek 3 rendezése, visszalépett annak dirigálásától. Viszont a produceri széket leporolja, valamint a forgatókönyvet változatlanul hárman jegyzik Patrick McKay-jel és J.D. Payne-nel. Az okok egyelőre tisztázatlanok. A trekkie-k talán nem is annyira halkan és titokban fellélegeznek, vagy legalább kiengedik május óta benntartott levegőt.

roberto_orci_star_trek.jpg

Az sem lenne meglepő, ha kontinensnyi örömtüzeket gyújtanának ott is, ahová még senki sem merészkedett, hiszen az újonc direktor személyét számtalan kifogás érte. Főként akkor sülne el minőségiként a rendezőcsere, ha valóban a rebesgetett nevű, jelenleg munkanélküliként tengődő Edgar Wright (ismerős? nem ismerős?) váltaná a sorstársává avanzsált majdnem-debütánst. Végül is találna pár ismerős figurát a stábban, nem igaz?

Ti kit látnátok szívesen a forgatáson a többiekkel ordibálni? Már ha beengednének.

Címkék

sci-fi star trek anniversary sci fi zachary quinto director sequel anton yelchin karl urban simon pegg jj abrams chris pine zoe saldana alice eve john cho edgar wright filmhir film hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr606961183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batboy 2014.12.06. 08:54:55

Edgar Wright??? neee már! *mély levegőt vesz és bent tart*

két oka is van annak hogy munkanélküli: az egyik a World's End, a másik pedig hogy nem tud/akar illeszkedni a formába. Már pedig a Star Treknek még igy is elég határozott formája van hogy J.J. megtekerte.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.06. 09:08:33

@batboy: Hallod, szerintem a The World's Endet senki sem könyveli el bukásként - sem kritikai, sem BO-tekintetben. Mondjuk, én nem szerettem, de a stílusával nincs bajom. DE a Star Trekhez valóban nem illik - még a JJ féle felpörgetés után sem. Lehet, hogy Wrightnak előbb egy másik, kisebb projecttel kéne bizonyítania, hogy hisztérikusvágás nélkül is megy neki a rendezés. :)

Richter Géza 2014.12.06. 10:10:21

@batboy: @Zalaba_Ferenc: jáj, ne legyetek már ilyen Hitetlen Tomik :) ! pár éve még röpködtek volna az "egyéni látásmód kellene a sorozat megújításához"-típusú javaslatok, az élen Tarantinóval. hová tűnt a vállalkozó szellem ;) ?

Maros1986 2014.12.06. 11:01:38

Én pont megfordítanám a dolgot. Menjünk át old school-ba és adjuk a dolgot olyan kezébe aki már rendezett jó ST filmet. Leonard Nimoy vagy Jonathan Frakes. A Khan haragja és a Kapcsolatfelvétel a két legjobb film, bőven van bennük akció és dráma is. Végre a jajúristendecsodálatoséscsillogésvillog látvány mellé kaphatnánk valami mélységet is nem csak Spock és Uhura "szerelmi" cívódását.

zolij 2014.12.06. 11:04:17

@Maros1986: szerintem ez a mozis széria azonnali halálát jelentené. Bármennyire is jó a Kapcsolatfelvétel, egyszerűen nem passzol ahhoz, amit ma az emberek többsége moziban akar látni.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.06. 11:34:30

@Zalaba_Ferenc: Mondjuk Wright stílusa ide vagy oda, a Star Treknek azért nem tenne rosszat, ha végre nem vennék véresen komolyan.
Elég súlytalan egy olyan film, ahol még egy karaktert sem mernek megölni anélkül, hogy utána fel nem élesztenék, akkor meg már inkább ne ezt a "sötét" hangulatot erőltessék.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.06. 12:52:45

@danialves: Nagyon-nagyon érzékenynek kell lennie annak az embernek, aki szerint JJ filmjei véresen komolyak. Persze, van úgy, hogy egész planéták pusztulnak el benne, no de Hollywood már Lucas idején is megtanulta, hogy kell egy ekkora katasztrófát olyan könnyed kalandfilmek részeként tálalni, mint pl. JJ két Star Trekje.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.06. 12:57:00

@Richter Géza: Szerintem Abrams megtalálta az egyensúlyt a régi és új között, és ezzel adott új hangot a filmeknek, míg Wright inkább kifigurázza a múltat, és ezzel meg a hiperaktív stílusával félek, elég rendesen betenne a szériának.

Richter Géza 2014.12.06. 12:57:50

@Zalaba_Ferenc: csak nem kiderül, h a JJ = Jar Jar? sok mindent megmagyarázna. nekem mindig is gyanús volt.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.06. 13:13:28

@Zalaba_Ferenc: Pedig JJ filmjeivel pont az a baj, hogy egy könnyed kalandfilmbe akar mindenáron ilyen terrorakciókat meg önfeláldozó halálokat erőltetni. De még az apróságoknak sincs súlya az ő világában. Minek kell végignéznem hatezredszerre, ahogy Kirköt lefokozzák, amikor úgyis tudom, hogy <10 percen belül ott fog vigyorogni az Enterprise hídján?

Szóval ha már tényleg könnyed blockbuster akar lenni az ST, akkor viszonyulhatnának a témához egy kicsit nagyobb öniróniával vagy több humorral, mert nekem eddig ez a széria kicsit két szék között az asztal alá a tónusuk tekintetében.

Atkakukac1989 2014.12.06. 14:12:21

Ezért mert a Scott Pilgrim még egy közel tökéletes alkotás volt, én nem bíznék rá egy ST-t. Azt sem értem, hogyha végre valaki (JJ) felrázta hamvaiból a szériát, miért nem lehetne legalább olyan kaliberű rendező bízni? Nem lenne jó, ha pont a jubileumi évre kapnánk egy korrekt filmet. Szerintem a legrosszabb, ha azt mondja rá valaki majd, hogy szép munka.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2014.12.06. 14:20:20

Mondjuk benne van a pakliban, hogy JJ visszajön; az EpVIII jelen állás szerint már Rian Johnsoné...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.12.06. 16:59:13

@danialves: Egyrészt JJ filmjeivel nincs semmi baj, ez tudományosan bizonyított tény. :)

Komolyra fordítva: te magad mondod, hogy "nincs súlya" bizonyos tetteknek, pont ezért könnyed film a Star Trek, mert tudod, hogy a kalandoknak mi lesz a vége, hogy a hős megmenekül, és ha meg is hal, még a feliratok előtt újraéled. :) Mert a lényeg azon van, hogy mire hajlandó azért, hogy megmentse a világot. Ez a közönségfilmek egyik legősibb receptje. Több humor és irónia kéne? Köszönöm, de bőségesen elég, hogy ennek a szériának két komikus mellékszereplője is van Karl Urban és Simon Pegg személyében, mi több, ez utóbbinak még saját bejáratú komikus mellék-mellékszereplője is van. Továbbá ha ezek a filmek többet kacsingatnának, fricskáznának a Star Trek univrezumra, akkor egyrészt azt hinnéd, hogy tikkel a szemük, másrészt akkor már filmparódiáknak hívnánk őket.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.06. 17:32:31

@Zalaba_Ferenc: "Egyrészt JJ filmjeivel nincs semmi baj, ez tudományosan bizonyított tény. :)"
FANBOY ALERT :P

Komolyra fordítva a szót, engem még mindig az a disszonancia zavar, hogy könnyed film akar lenni, de közben terrortámadás meg meghalafőszereplő meg nagyonsötétfőgonoszunkvan meg kiirtjukazegészVulkánt ... Ha úgyis tudjuk, hogy mi a kaland vége, akkor minek kell ennyire erőltetetten melodramatikusnak és tragikusnak lenni közben? Mintha most ez valami divat lenne, de már a GotG-ben is legszívesebben kiröhögtem volna, ahogy a szereplők teátrálisan felkészültek a saját halálukra.

A comic relief karaktereknek meg szerintem semmi közük a film hangulatához, azokat pont azért hívják így, mert rajtuk keresztül még a legkomolyabb filmbe is humort lehet csempészni ideiglenesen. (És alapvetően nem a tónus problémája, hogy Orci és Kurtzman humorérzék nélkül született, ld. még Transformers.)

Gallion 2014.12.06. 18:44:06

@danialves: De hát a mesék mióta léteznek ezt csinálják: jön a gonosz akinek óriási tervei vannak, nagyonis komolyan veszi magát és a hősök is őt, pedig tudjuk hogy nem fog neki összejönni. Tényleg érdekel: szerinted mik azok a régi kalandfilmek amik könnyednek számítanak és amihez képest most rossz irányba mentek az újak?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.06. 20:48:12

@Gallion: Hát pl. a Piroska és a farkasban eredetileg nem vágták ki előbbit utóbbi hasából, szóval azért ezzel tudnék vitatkozni... :D

Ha RÉGI filmeket szeretnél, akkor mindjárt ott van a Vissza a jövőbe és az Indiana Jones-trilógia. Men in Black nem tudom mennyire számít, az már talán elsősorban vígjáték.
Aztán Karib-tenger kalózai, az első Transformers, Avengers (illetve azóta kb. az egész Marvel Phase 2), az idei évből pedig az EoT.

MasterTom 2014.12.06. 20:48:42

Én is annak örülnék, ha J.J. az SWVII munkálatai után nekilátna a Star Trek-nek. De tuti, hogy pihenni is akar valamikor, szóval ha ő nem, akkor rendezze Nolan. Sorry. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása