aeon flux

ready for the action now, danger boy?

értő kezekbe kerül asimov alapítványa Zalaba_Ferenc
2014. november 11. 08:15:00

Kategória: tv 12 komment

Isaac Asimov, a sci-fi irodalom egyik legnagyobb úttörője valószínűleg addig-addig forgott sírjában, míg létrehozott egy fekete lyukat, amely elnyelte Roland Emmerich mozifilmes és sorozatos terveit, ugyanis immáron nem a germán világ- és agysejtromboló szakmunkás foglalkozik minden idők talán legjobb sci-fijének filmre/tévére adaptálásával, hanem sokkal értőbb kezekbe került az. Hari Sheldon lives!

asimov_foundation620.jpg

A TheWrap jelentése szerint ugyanis a jövő politikáját, gazdaságát, uralkodói- és társadalmi rendszerét a tömegek viselkedése alapján matematikai módszerekkel megjósoló, azaz a pszichohistóriával foglalkozó Hari Sheldon történetét a Warner Bros. és az HBO(!) adaptálja tévére Jonathan Nolan(!!!), a Csillagok között és más Christopher Nolan-filmek társírója közreműködésével.

Erre csak minden szofisztikált Asimov-rajongó csak annyit tud mondani, hogy OMG, FUCK YEAH!!! Az HBO és Nolan jelenleg épp a Feltámad a Vadnyugat sorozattá való átalakításán dolgozik, melyben a robotok szemszögéből mutatják be a "lázadást" többek között Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, James Marsden és Ed Harris közreműködésével.

Hogy az Alapítvány mikor kerülhet képernyőre, és milyen formátumban, az még kérdéses, de én remélem, hogy minisorozatban gondolkodnak, vagy ha nem, akkor mind a hét, Asimov által írt kötetre szánnak egy-egy 10 részből álló évadot. És húzzanak bele, mert jelen állás szerint senki más nem játszhatja Hari Sheldont, mint Michael Caine.

Címkék

hbo sci-fi foundation isaac asimov jonathan nolan tv hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr596886053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2014.11.11. 08:28:24

Én a Csillagok között után valahogy nem vagyok annyira elragadtatva, h pont Nolannek kell minden idők legjobb sc-fi-jéhez nyúlnia. Persze Emmerichnél minden jobb, meg azért az HBO általában nem adja a nevét gagyihoz. De annyi itt a buktató, mint a fene.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.11.11. 08:33:20

@kaamir: Nézegettem az Interstellar eredeti forgatókönyvének kivonatát. Sokkal elszálltabb, katyvaszosabb volt, mint amilyen a végső film lett, jelen esetben viszont egy remekül kidolgozott alapanyag áll az alkotók rendelkezésére - mint pl. a Batman-filmek esetében -, szóval csak nem fogják elbaszni. :)

DHOPW42 2014.11.11. 08:41:31

Esetleg a bratyó beszáll egy-két epizód írásába/rendezésébe?:P

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 08:46:36

Ilyen sori film kombó ötlet már volt, és nem valósult meg, a setét toronnyal kapcsolatban, nem?

nikodémus 2014.11.11. 09:14:18

A kínos Emmerich-násztánc után kb. ez az év híre. Más kérdés, hogy hiába a kitűnő alapanyag, azért az sem hibátlan, pl. a karakterek kapcsolatteremtését és árnyalását nem nagyon sikerült megoldania Asimovnak sem...

kaamir 2014.11.11. 09:26:11

@Zalaba_Ferenc: Remek az alapanyag - regénynek. Hogy mennyire lehet átvinni filmre, az megint más kérdés. Nem véletlenül nem bátorkodott erre még senki.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.11.11. 09:40:03

@kaamir: Valóban, ezért is készül belőle inkább sorozat, melyben a karakterek, hátterek, dialógusok nagyobb életteret kapnak. Asimov írásai dialógus-központúak, és ezek sínylenék meg a legjobban a filmre adaptálást (lásd az Én, a robot esetét, amely önmagában nem rossz mozi, csak Asimovhoz nincs semmi köze).

geomayler 2014.11.11. 10:59:55

remek hír, nagyon örülök neki, várom. ha nagyban gondolkodnak, bele lehet építeni Az Alapítvány előtt történetét is, ami Hari Sheldon fiatalabb korában játszódik, de az se baj, ha tartják a megjelenési sorrendet és előbb az alap trilógia, majd az Alapítvány és Föld, majd a prequel

kedvenc scifim, holtversenyben az Avana trilógiával, meg talán a Hyperionnal. és ha már Asimov, a Halhatatlanság halála is C. Nolannek való anyag

Repce Manó 2014.11.11. 22:24:46

Azért Micheal Caine-t nagyon nem tudom elképzelni Hari Seldon-ként.

vargatom 2014.11.11. 23:09:38

@Zalaba_Ferenc: Hát, elszálltnak sztem a végső is eléggé elszállt, viszont a logikából sokat eldobott...

mmolnar 2014.11.12. 08:10:26

Én ennek örülök, a Person of Interest is J. Nolan és szerintem évadról évadra tudtak újat vinni bele, reméljük itt is sikerül jót alkotni.

TommyGun77 2014.11.24. 15:09:53

Annó mikor elkezdtem olvasni sose gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, mert annyira ez nem sci-fi, mármint a másik nagy kedvencemhez képest teljesen másfaja sci-fi ez (Ürodüsszeia) Ott ugye Clark inkább a sci részére helyezte a hangsúlyt, legalábbis a történetvezetés, a helyszínek, a technika nem tűnik annyira távolinak, ismeretterjesztő, de maga az alaptörténet persze eléggé fikció de a körítés teljesen rendben van. Namost az Alapítvány teljesen más úton haladt és az elején nem gondoltam hogy ennyire kegyetlen jó lesz ez. Tele politikával, és elképzelni se tudtam hogy a fenébe ölelhet ez fel évezredeket, úgy hogy élvezhető legyen, és filmen még mindig elképzelhetetlennek tartom az egész megvalósítást...2 óürába hogy a fenébe lehet beletuszkolni ennyi politikát történést filozófiát etc...
Hasonló véleményen vagyok a Randevú a Rámával megfilmesítésével, elképzelésem sincs hogy lehet abból is majd filmet csinálni. Pedig top5 könyv.
A kedvenc sci-fijeim közül amúgy a DUNE atmoszféráját sikerült annó a Lynchnek kegyetlen jól filmre vinnie, az telitalálat volt, a képi világ és az atmoszféra hibátlan, csak sajnos a történetet nem sikerült eléggé jól áthozni ahhoz képest mennyire epikus a történet.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása