aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: a galaxis őrzői [guardians of the galaxy] (2014) Zalaba_Ferenc
2014. augusztus 11. 19:40:00

Kategória: film 49 komment

Elég sokan hajtanak ugyanarra a titokzatos gömbre. Például Ronan, a világhódító harcos (Lee Pace), aki valójában Thanosnak (Josh Brolin) jelent, mint anno Loki a Bosszúállókban. Ugyanerre a mütyürkére vadászik Peter Quill, a galaxis szerte körözött tolvaj (Chris Pratt), valamint a Gyűjtő (Benicio del Toro) is, aki rengeteg pénzt fizetne annak, aki elhozza neki eme csecsebecsét. A nagy hajsza közepette fura kompánia verbuválódik Quillből, Draxből, a bosszúszomjas óriásból (Dave Bautista), Mordályból, a laboratóriumban nevelkedett kreatúrából (Bradley Cooper), Grootból, a két lábon járó szobanövényből (Vin Diesel), valamint Gamorából, az életveszélyes fejvadászból (Zoe Saldana). Eleinte a pénzre hajtanak, de aztán rájönnek, hogy sokkal nagyobb a tét némi dellánál.

A Marvel-filmek sematikusak, ez nem vitás. Van egy (vagy több) különleges figura, akit eleinte önző érdekek vezérelnek, hogy aztán egy ilyen vagy olyan traumát követően ráébredjenek arra, hogy tehetségüket egy nagyobb jó érdekébe kell állítaniuk. Eme recept alól talán csak Amerika Kapitány a kivétel, aki kezdetektől fogva eme nagyobb jóért akar küzdeni, csak nem hagyják. Peter Quill egy szoknyapecér tolvaj, Han Solo egyenesági leszármazottja, csak a kisfiús kalandvágyon túl a hormonok is hajtják. Persze eme nemtörődömség mögött egy magányos lélek lapul, aki görcsösen kapaszkodik azokba az emlékekbe, melyeket azóta őriz, hogy kiskorában elragadták a Földről. Mielőtt elgondolkodhatnál azon, hogy vajh miért nem tért vissza oda soha, ha már szabadon jár-kel az univerzumban, a film cselekménye iszonyú erővel kezd pörögni, mi több, első percétől fogva dübörög - még a Bosszúállóknál is több karaktert mozgatva -, és ugyan kezdetektől fogva tudod, hová fut ki mindez a nagy csapatépítéstől kezdve a gömbalakú MacGuffin felfedezésén át a végső nagy egymásnak feszülésig, a film mégis olyan utazást kínál, melyből nem akarsz majd kimaradni.

Megmondom, miért. A Marvel-filmek sematikusak ugyan, mégis újra meg újra olyan kockázatot vállalnak, melyet egyik más stúdió sem mert korábban (most meg hanyatt-homlok próbálják lemásolni a képregényfilmes ház receptjét): ekkora méretben, ilyen formátumban nem bejáratott rendezőkkel, leírt vagy tök ismeretlen színészek főszereplésével, másodvonalbeli hősökkel nagyon nagyot - több évre, évtizedre kiterjedő történésfolyamban, több tucatnyi, egymással összefüggő filmekben - álmodva. És A Galaxis Őrzőivel a Marvel minden eddiginél nagyobb kockázatot vállalt.

Adva van egy meglehetősen rétegterméknek számító képregény, amely épp akkoriban újult meg, mikor a Vasember becsörtetett a mozikba. Eme képregény a Földtől messze elrugaszkodva, ismeretlen univerzumokban játszódik - egyedüli kapocs a Terrához meg úgy általában az emberi fajhoz Peter Quill, akit gyerekkorában csakliztak el otthonról. És persze van benne egy beszélő fa, egy zöld fejvadász és egy felfegyverzett mosómedve. Ki az a hülye, aki ebből filmet forgatna? Nos, a választás talán még az alapanyagnál is szürreálisabb: Joss Whedon javaslatát követve a Marvel azzal a James Gunn-nal ült le tárgyalni, aki a Trománál kezdte karrierjét, rendezői bemutatkozása egy, a nyolcvanas évek bodyhorrorjával kokettáló ízléstelen zsánerkomédia volt (amúgy imádom), legutóbbi munkája ugyan éppenséggel szuperhősfilm, de az a típusú morbid parafrázis, mellyel a képregényrajongó közönségnek csupán nagyon kis szelete tud azonosulni, és nem mellesleg a főszerepet Rainn Wilson alakította, akibe nem sokan látnánk bele bármilyen hőst.

De szerintem néhány évvel ezelőtt még Chris Pratt-tal is így voltunk, akit leginkább vígjátékok pufi mellékszereplőjeként ismerhettünk, meg persze a Városfejlesztési osztály Andy Dwyereként. Gunn is szkeptikus volt vele kapcsolatban, aki saját bevallása szerint halálra volt rémülve attól, hogy a Marvel ekkora projektet bízott rá, miközben azt is elárulta, hogy olyan, mint akit erre a filmre terveztek volna. Képregényekből tanult meg olvasni, a lakása kertjében mosómedvék tanyáznak, meg a szokásos duma, de ami a legfontosabb, hogy pontosan tudta, hogy kell megragadni ezt a szürreális alapszituációt.

Ismerősen, de mégis utánozhatatlanul. Adva van egy világ, melyben találkozik a modern képregényfilmek piszkos-koszos világa a régi korok színkavalkádjával - gondolj itt a 60-as évek írott és mozgóképes sci-fijeire, elsősorban a Star Trekre -, mindez elképesztő kreativitással realizálva, töltsd fel ezt a világot olyan típusfigurákkal, melyek nem paródiák, mégis szellemesek - talán azért, mert véresen komolyan veszik magukat, talán azért, mert van bennük egy kis egészséges önirónia, vagy pedig szimplán csak taplók -, adj hozzá teljesen trendkívüli popkultúrális utalásokat (mert ki a francot érdekelnek a 80-as évek olyan ciki bálványai, mint Kevin Bacon karaktere Gumilábból?), hol infantilis, hol korhatárt tágító poénokat, és mindezt fűzd fel a néhány bekezdéssel korábban már ecsetelt cselekmény-juggernautra.

Az eredmény: a nyár, mi több, az utóbbi évek egyik legkülönösebb hollywoodi családi filmélménye, amely úgy tud minden ízében friss lenni, hogy egyetlen pillanatában sem váratlan. Szeretni fogod.

Kövess minket facebookon és twitteren!

Címkék

kritika **** djimon hounsou marvel comedy sci fi glenn close benicio del toro superhero vin diesel bradley cooper zoe saldana james gunn lee pace chris pratt guardians of the galaxy dave bautista karen gillan

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr956595841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopidnux 2014.08.11. 19:46:13

Mennyit ad hozzá a 3D?

McCl@ne 2014.08.11. 20:12:27

Szinkron minőségéről szólhatnál pár szót, hátha beülök rá, ha vállalható! :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.11. 20:26:13

@McCl@ne: tényleg ez jó kérdés, félő, hogy a környékemen nem lesz feliratos verzió. :S

Repce Manó 2014.08.11. 20:27:53

Nem rossz film, de ennyire nem jó. A végén az a belassításos rész iszonyúan ciki, meg az azt megelőző is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.11. 20:50:42

@McCl@ne: Űr-Lord és Mordály... ennyit szólnék a szinkronról. Amúgy nem rossz, csak néhol eléggé hülyén jön ki a lépés...

"Aeon kritikájára vagyok kíváncsi... szerintem 4 pontos kritika lesz." és tényleg :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.11. 21:12:59

@Kopidnux: Öt percenként berepül valami a képedbe: ez elég jó 3D-nek számít szerinted?

@McCl@ne: Általában jó, néha viszont egészen tragikus: az "a-holes"-t sikerült "s-fej"-re fordítani. Nem tudom, hogy van-e olyan, aki így beszélne.

@Repce Manó: A táncos részre gondolsz? Én röhögtem. :)

peterd127 2014.08.11. 21:20:09

Kálloy Molnár elviselhető volt "Mordály"-ként?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.11. 21:23:59

@Zalaba_Ferenc: Második stáblistás jelenet mennyire volt beteg? :D Hát én majd beszartam :DDD

Ez a film úgy jó ahogy van. Nem lehet nem szeretni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.11. 21:26:20

@REMY: Követelem a remake-et!

Amúgy Gunn egyik korábbi teremtménye is feltűnik a filmben.

Jester. 2014.08.11. 23:05:40

Borítékolható volt ez a kritika. Már az első híreknél elhatároztátok, hogy ez jó film lesz.

Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne jó film és örülök is hogy tetszett.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.11. 23:09:00

@Jester.: Godzilla. Tűzgyűrű. Csak két film az utóbbi évekből, amit elég rendesen hájpoltunk, és egyik se lett kiemelkedő. Csak mondom.

Repce Manó 2014.08.12. 01:34:21

@Zalaba_Ferenc: SPOILER vagy mi a fene - maga a tánc még vicces is lenne, de az antagonista reakciója az kimeríti a kínos fogalmát. Az azt követő slo-mo jelenetsor meg egyszerűen gagyi. Nem tudom, miért kell ilyenekkel rontani az amúgy valóban színvonalas film minőségét.

Repce Manó 2014.08.12. 01:37:24

@Zalaba_Ferenc: De azok is mennyivel túl lettek értékelve :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.12. 07:12:23

@Repce Manó: Végre volt valami váratlan reakciója, mert egyébként az egész film során maga volt a megtestesült közhelygyűjtemény: a beosztottjaiban több lélek volt. Na jó, az _egyik_ beosztottjában.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.12. 07:34:55

@Repce Manó:

SPOILER!

Ami a kézfogást illeti, mikor kiderült a MacGuffint kiléte-miléte, említették, hogy a cucc akkora erővel bír, hogy egy ember el sem bírja viselni, és egymással összeköttetésben lévő tudósok próbáltak osztozkodni rajta, és ideig-óráig sikerült is nekik, de aztán felemésztette őket. Az Őrzők is erre tettek kísérletet... és sikerült nekik. Igen, a jelenet színpadias volt, de aztán ügyesen megmagyarázták a végével, mikor kiderült, hogy Quill félig-meddig honnan származik. Amúgy az én fejemben egy olyan alattomos gondolat is felmerült, hogy apja idegenléte okozhatta anyja betegségét is. Mondjuk, ez nem lenne túl Marveles húzás, de a gondolat magva már gyökeret vert. :)

Kopidnux 2014.08.12. 10:38:04

@Zalaba_Ferenc, @gomzol: Köszönöm. De még most is nagy dilemma előtt állok: IMAX vagy 2D feliratos.. Azt hiszem a döntéshozatal csak a premiernapon fog megszületni. :D

Repce Manó 2014.08.12. 16:32:38

@Zalaba_Ferenc: megmagyarázva a jelenet szép és jó, és teljesen rendben van leírva, de én a megvalósításra céloztam. Pláne, hogy maga az egész film kiemelkedően jó képi világgal és trükkökkel operál.

progvog 2014.08.14. 08:22:33

@Repce Manó: SPOILER van egy olyan érzésem, hogy nem Gunn, hanem a Marvel ragaszkodott egy ilyen jelenethez, ami sziruposan az ember fejébe veri, hogy ők már egy Csapat, mert attól féltek, hogy a we are groot nem lesz elég egyértelmű
Pedig az mennyivel jobb volt!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.08.14. 16:52:48

Holnap megyünk megnézni! Kíváncsi leszek rá.

Addig is...

Ugachaka Uga Uga! Ugachaka Uga Uga! Ugachaka Uga Uga!

kisPocok 2014.08.15. 00:29:47

Most néztem meg. Baromira tetszett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.16. 08:00:20

és tényleg szerettem. :D Fogom még legalább egyszer moziban.

HaPLeX 2014.08.16. 10:18:43

Jó film volt. Jól szórakoztam rajta. Viszont a szinkronszöveg fordítók borzalmas munkát végeztek. Űr-Lord meg S-fej. Még viccnek is rossz. A trailer-ben bezzeg Starlord-nak fordították. Sokkal jobban is hangzott. (Így ennek fejében jobban ajánlott eredeti nyelven, bár gondolom a feliratban is ezen csodás fordításokat alkalmazzák.)

HaPLeX 2014.08.16. 10:54:16

@Kovács Erzsébet: Az a kegyelemdöfés a fordítók részéről. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.16. 11:40:09

@HaPLeX: lehet azokat is le kellene kegyelemdöfni...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.16. 12:32:30

@HaPLeX: Ezen a három példán kívül volt még más gond a fordítással? Csak mert ezt én még nem nevezném "borzalmasnak". Az "s-fej" tényleg béna, azt aláírom, de az Űrlord és a Mordály egyértelműen belövi, hogy kinek szól a film, továbbá a filmből az is kiderül, miért hívják Űrlordot Űrlordnak, és van is jelentősége annak, hogy ez magyarul is érthető legyen.

HaPLeX 2014.08.16. 13:19:26

@Zalaba_Ferenc: Igen, volt gond vele. Számomra úgy tűnt, hogy míg a trailer szövegét egy valamire való fordító fordította, addig a film szövegét már valami kevésbé arra érdemes fordító.
Emlékeim szerint a trailer-ben hallható "a híres törvényen kívüli" szöveget is valami sokkal bénább szövegre fordították le a filmben. Volt még pár ilyen gyenge fordítás a filmben, de igyekeztem elvonatkoztatni, és a filmre koncentrálni, így többre nem emlékszem.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.16. 13:24:05

@HaPLeX: Értem. A filmet szinkronnal is élveztem, de a napokban eredeti nyelven, felirattal is meg fogom tekinteni.

(És majd figyelek a Knowhere-re is, kedves @batboy :)

HaPLeX 2014.08.16. 18:07:55

@Zalaba_Ferenc: Én is élveztem a filmet így is, csak jobb lett volna, ha ezeket a fordítási "hibákat" nem követik el. Engem eléggé mellbe ütött, mikor a trailer-ből már ismert résznél a "Starlord" helyett azt hallottam, hogy "Űr-lord". Egyszerűen nem szeretem, ha ilyen angolul jól hangzó szereplőneveket lefordítanak magyarul még csak véletlenül sem jól hangzó nevekre. (Groot-nak is lehet csak azért nem fordítottak valami awesome magyar nevet, mert már érezték, hogy pl. a "faember" már nagyon-nagyon nem hangzik jól. :) )

Majd írd meg, hogy a felirat szövegéhez is ugyanezt a fordítást alkalmazták-e. :)

MasterTom 2014.08.17. 10:11:40

Sajna a feliratos verzióban is ûrlord, de oda se neki. :-) Nagyon jó film egyébként, nem csalódtam. A végén a magyarázat, hogy miért hívatja magát Starlordnak, kifejezetten megható volt.

zolij 2014.08.17. 12:45:21

Én csak egyet nem értek. Hogy kékült be Thanos az Avengers óta?:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.17. 12:49:42

@zolij: a kérdés jogos, ott inkább szürkébb volt, semmint kékebb. :D

isvean 2014.08.21. 20:52:54

jj abramsnak meg lucasnak meg mindenkinek galaxison innen és túl fel kell kötnie a gatyáját, mert ezt a filmet nehéz lesz überelni, másképp fogalmazva új korszak nyílt: a neoprimitív szórakoztatás (via Adrian Kronauer) új sarokköve ez a film. nehéz lesz felülmúlni. good luck, guys!
(kb a film negyedénél már nem tudtam eldönteni, a buta poénokon, avagy a buta poénokon nevető közönségen nevettem)

isvean 2014.08.21. 22:49:55

@Deepblue Noir: I'M GROOT!*

*sajnálom.

1490 ft-ért többet várok. sokkal többet. semmi meglepő nem volt. kb ugyanazt láttam mint 3 napja az Amerikan Capitány ZWEI láttán: az utolsó 20 perc instant összevágott, kapkodó akció 3 szálon: repkedő gépekkel + 2 szálon futó verekedéssel. azt akko mi van? láttam a jedi visszatérben - 1983. és? jobb a CGI? izomszereplők? leI'M GROOT!* pedig sokat vártam tőle.
komolyan, ott ültem, és komolyan feltettem magamnak a nagyon komoly kérdést: egy mosómedvét és egy fát nézek? :D:D:D:D:D azán rájöttem, a marvel univerzumban ennyi van. ez nekem kibI'M GROOT*ul uncsi.. bocs.

*&#><{};
*@&#>{@<ä

Deepblue Noir (törölt) 2014.08.21. 23:08:25

@isvean:

nekem ez nem meglepő, csak hát itt fentebb kiderült, hogy ha valaki egy bizonyos kor, mondjuk legyen 25 vagy 30 felett már nem nagyon érdeklődik viszonylag gyerekes űrhajós üldözések, lövöldöző mosómedvék meg beszélő fák iránt, de ha mégis, akkor nem a marvel-sorozat szóbanforgó epizódját nézné, mely talán nem rossz (bár volt egy vagy két rossz marvel-film), de nem valószínű hogy jó (igazán jó marvel sem volt még, erről meg mint láttuk, nem mindenki van jó véleménnyel), akkor az sznob.
az más kérdés, hogy a szó nem egészen azt jelenti, amit egyesek alatta érteni látszanak, de igazából mindegy is.
a lényeg, hogy sznobok vagyunk.
én mert nem néztem meg, te meg mert fanyalogsz:)

isvean 2014.08.21. 23:19:36

@Deepblue Noir: sztem nem tudod, mi sznob mint fogalom. mindegy is.
lucas 20 évig arra várt, hogy legyen jó a CGI hogy megcsinálja IIIIII részt, erre azt kaptuk, hogy.. XAR. most adva van a lehetőség, de mégsem élnek normálisan a technikával. roppant lebutított, kapanyél egyszerű sztorivezetés. értem, hogy gyerekek a célközönség, de én várok egy beXARós akció űrcsatás akármit. infantilis meg nem tudok lenni, mert az bűn, szóval tovább fanyalgok. és ez nem sznobság kérdése. ha komoly mozit akarok, megnézem a nimfománásat vagy a sztalkert. jó mozit akarok, hogy aztán tényleg tátva maradjon a kis popcorn által kicserzett szám. de nem. sablon dramaturgia, egy-két kötelező beköpés, azt jó'van, nézzük a boxofficemojot mennyit termelt ez a termék. ez a bajom. nem élmény, csak egy színes lufi.
egy dolog lepett meg 2 óra alatt: űrlord debil tánca. na ott kiguvadt a szemem. ahhoz meg nem kellett CGI :D - emberi volt, spontán, őszinte, megvettem kilóra.

Deepblue Noir (törölt) 2014.08.21. 23:28:52

@isvean:

ja, akkor te lehet hogy nem olvastad a sznobozós hsz-eket egy másik bejegyzés alatt voltak.
de mindegy, majd jön valaki, aki jól megmondja neked!:)

(nem tudom ki az az űrlord:) )

Gallion 2014.08.21. 23:30:23

@isvean: De ezeket hiába írod le Deepblue Noir-nak mert ő nem látta és fogalma sincs miről van szó. Neki csak véleménye van, mert már ennyi idős...

isvean 2014.08.21. 23:34:12

@Gallion: azért jót "beszélgettem" vele. nekem már az is valami.
erről jut eszembe: lehetne csinálni a HER után egy HIM-et is: filmnéző unalmában filmes blogokat bujja és végi kommenteli az életét, míg valami nem történik, mondjuk csinál egy filmet, vagy átmegy a legvégső stádiumba: filmkritikusba :D:D. olcsó sztori, olcsó kivitelezés, tuti oscar-jelölés... vagy málna. valami mindig bejön.

Deepblue Noir (törölt) 2014.08.21. 23:43:49

@Gallion:

az a véleményem, hogy te értelmi fogyatékos vagy:)

geomayler 2014.08.21. 23:45:17

Én is jobbra számítottam, az esetleges, klisés sztorit még el is néztem volna, de a poénok nagy része se ült, a legtöbb vizuális, rajzfilmektől megszokott poén volt. Mondjon valaki egy emlékezetes párbeszédet vagy mondatot a filmből, a hamar unalmassá váló I'm Groot-on kívül. (Ehhez kellett Vin Diesel? Mire bemagolta a szövegét... :D ) Mordálynak voltak jó poénjai, a többieknek inkább kínos jutott.
Elég gáz, hogy az számít nagy kockázatvállalásnak egy stúdiótól, ha az adaptációdömpingben egy kevéssé ismert képregényt adaptál, nem a szokásos ismerteket. Ebben a családi happy meal menüben nem volt semmi kockázat.
Mondom ezt úgy, hogy minden képregényadaptációt megnézek, az X-Men DoFP is tetszett, ahhoz is sok suspension of disbelief kell, de ott legalább a saját lefektetett szabályaikhoz tartották magukat, itt bármilyen eszement dolog megtörténhet,ami nem mindig jó dolog.
A szinkron meg még rontott rajta, nekem a legkirívóbb példa Nova Prime-hoz köthető: "köcsög". Az eredetiben gyanítom "bastard" szerepelt, amit ugyan lehet köcsögnek fordítani, de ebben a szituációban indokolatlanul nyersnek éreztem, egy "rohadék" megfelelőbb lett volna. Nem csoda, hogy fel is nevetett rajta a közönség és nem egy ilyen volt, amikor azért nevettek, mert a szöveg meghökkentően kilógott a jelenet hangulatából.
A másik jellemző benyomásom a filmről, ahogy egy 10 év alatti gyerek felnevetett a rajzfilmes csihi-puhin, amikor métereket repkedtek az áldozatok.

Deepblue Noir (törölt) 2014.08.21. 23:46:06

@Deepblue Noir:

persze nem vicces ez igazából, elég szomorú hogy sok-sok társad létezik, agyatlanul nyomjátok a hülyeségeiteket, elemi szövegértési és gondolkodási képesség hiányában. ti vagytok a többség, a normálisabbak már rég kisebbségbe szorultak mindenhol

Regggie 2014.08.23. 13:26:09

Ez is csak egy tipikus Marvel-film..persze mióta feltűnt a színen azt tolják belénk, hogy ez majd más lesz, meg szeretni kell, stb...borítékolható volt, hogy magasztalni fogják a kritikák, nincs ebben semmi meglepő. Nem volt rossz egyébként, de jó sem. A mosómedve vicces volt. Azért az durva, hogy mennyire nem tudnak sztorit kitalálni..ugyan az a kaptafa, 0 fantáziával. Az akciójelenteknél sokszor meg botrányos volt a vágás, mintha a Die Hard 5-től lesték volna el, hogyan kell valamit átláthatatlanra szabdalni..pedig 2D-ben néztem. Erős közepest érdemel, maximum. Jut eszembe: a trailer tartalmazott pár jelenetet, amik a végső filmbe be sem kerültek..pl. hova lett a félmeztelen Gamora?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.23. 13:37:34

@Regggie: több olyan volt, amikor a börtönbe kerülnek akkor a trailerben Drax-et is bemutatták, holott ő már akkor régebben ott volt.

caseyjones 2015.08.03. 11:54:13

SPOILER
Én annyira nem voltam hasra esve ettől a filmtől, mint amekkora felhajtás volt körülötte. Mármint tetszett, de amennyire mondogatta mindenki, hogy milyen jó, meg hogy a legjobb Marvel-film, egy picit csalódás volt. Látványilag teljesen oké volt, a humor mennyiségével sem volt bajom, csak számomra egy kissé unalmasra sikeredett. A karakterek jók voltak, főleg Starlord (minek kellett Űrlordra lefordítani, nem értem). Én a mosómacit is bírtam, meg Groot-ot is. :)
Egyébként a stáblista utáni jeleneten nagyon meglepődtem. Nem gondoltam, hogy Howard, a kacsa fog ott feltűnni. :)
Nálam a Galaxis őrzői 10-es skálán egy nagyon gyenge 8-as.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása