aeon flux

ready for the action now, danger boy?

heti szinkron: frank, országúti bosszú, szexvideó Takács Máté
2014. július 30. 19:15:00

Kategória: film 19 komment

Nagy Ervin fejest ugrik, Széles Tamás bosszúra szomjazik, Für Anikó pedig megörökíti. Heti bemutatók szinkronjáról.

heti_szinkron_07_31.png

> FRANK
Michael Fassbender – Nagy Ervin
Domhnall Gleeson – Szatory Dávid
Maggie Gyllenhaal – Németh Borbála
Scoot McNairy – Rajkai Zoltán

Magyar szöveg: Varga Mariann.
Forgalmazza a Mozinet.

kommentár: Michael Fassbender rajongóinak totális csőd ez a film, ha szinkronizálva nézik, hiszen kedvencüknek se híre, se hangja a Frank magyar változatában, ugyanakkor Nagy Ervint könnyedén el lehet hallgatni anélkül, hogy bármiféle ábrázat tartoznék hozzá. Gleeson az Időről időre után ismét Szatory Dávid hangján szólal meg, Gyllenhaalon pedig már elég régen eluralkodott Németh Borbála.

> ORSZÁGÚTI BOSSZÚ
Guy Pearce – Széles Tamás
Robert Pattinson – Szvetlov Balázs
Scoot McNairy – Bozsó Péter
Tawanda Manyimo – Kisfalusi Lehel
David Field – Végh Péter
Richard Green – Fehér Péter
Ethan Hanslow – Joó Gábor
Gillian Jones – Bessenyei Emma
Jamie Fallon – Láng Balázs
Susan Prior – Solecki Janka
Anthony Hayes – Varga Rókus
Jack Mayo – Sörös Miklós
Jan Palo – Fehér Péter

Forgalmazza a Vertigo Média.

kommentár: Statisztikaerősítő szinkronnal állunk szemben, hiszen Guy Pearce-t eddig Széles Tamás magyarította legtöbbször, Robert Pattinsont pedig Szvetlov Balázs, utóbbi javarészt az Alkonyat-szériának köszönhető. Amúgy Scoot McNairynek hót másféle hangot találtak ebben, mint a fentebbiben.

> SZEXVIDEÓ
Cameron Diaz – Für Anikó
Jason Segel – Hevér Gábor
Rob Lowe – Görög László
Rob Corddry – Gyabronka József
Ellie Kemper – Bognár Anna
Nancy Lenehan – Menszátor Magdolna
Sebastian Hedges Thomas – Pál Dániel    
Harrison Holzer – Bogdán Gergő
Giselle Eisenberg – Vida Sári
Jolene Blalock – Major Melinda

további magyar hangok:
Ács Balázs, Barbinek Péter, Bauer Gergő, Béli Titanilla, Berzsenyi Zoltán, Boldog Emese, Boldog Gábor, Czifra Kriszta, Fehér Péter, Gyurin Zsolt, Hábermann Lívia, Jelinek Éva, Kapácsy Miklós, Kerekes József, Kis-Kovács Luca, Láng Balázs, Lipcsey Borbála, Maday Gábor, Mesterházy Gyula, Mohácsi Nóra, Németh Attila, Nyakó Júlia, Sági Tímea, Sörös Miklós, Vári Attila, Vass Gábor, Welker Gábor, Zelei Dániel.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnök: Márkus Tamás
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.

kommentár: A tévéreklámok sugallata ellenére Jason Segel nem húzta be azt a Csőre Gábort, aki az Így jártam anyátokkal mellett az alkotógárda előző filmjében, a Rossz tanárban is szinkronizálta, így maradt a tavalyi év legjobb férfi szinkronteljesítményét magának tudó Hevér Gábor.. Cameron Diazzal hasonló rizikót alighanem egyetlen stúdió sem vállalt volna be...

Címkék

szinkron nagy ervin kerekes jozsef für aniko szeles tamas görög laszlo welker gabor rajkai zoltan menszator magdolna vass gabor szatory david barbinek peter solecki janka lang balazs hever gabor gyabronka jozsef varga rokus nemeth borbala heltai olga bozso peter major melinda berzsenyi zoltan doczi orsolya szvetlov balazs kapacsy miklos vari attila bogdan gergö kis kovacs luca simkone varga erzsebet markus tamas maday gabor nyako julia kisfalusi lehel sagi timea gelencser adrienne varga mariann vegh peter bessenyei emma

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr286560309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.07.30. 20:03:18

Csodálkozom, hogy bár szinkronja készült, a Rovert a legtöbb mozi - még a Westend is - feliratosan játssza. Amúgy Fassbendert A jogászban is Nagy Ervin szinkronizálta.

Németh Barna 2014.07.30. 21:43:16

@Lazók György: Én meg nem, azt az akcentust, azt a hanghordozást akkor sem adják vissza a magyarok, ha beledöglenek. Anélkül meg elvész a film hangulata. A forgalmazó sem hülye, hogy ezt ne vegye észre*.

*Épp a Rover premierje előtt tartott beszédet a forgalmazó nevében valaki, aki azt ecsetelte, hogy nem lehet mindent a pénz felől közelíteni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.30. 22:23:47

@Németh Barna: @Lazók György: Én azt nem értem, miért készült egyáltalán szinkron ehhez a filmhez. Illetve csak sejtem, hogy a forgalmazó szélesebb közönséget szeretne megcélozni Pattinson miatt, na de pont hogy miatta nem kéne szinkron, lévén valamennyi Twilight felirattal ment (és pl. a Twilight sikerese is jó példa arra, hogy erősen túl van lihegve ez az egész szinkronosdi).

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.07.30. 22:47:53

@Zalaba_Ferenc: Ez eddig oké, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy pl. a Westend vajon milyen megfontolásból játssza inkább feliratosan a filmet. Belőlük valahogy nehezen nézem ki, hogy önszántukból inkább a feliratos kópiát válasszák, ha van szinkronos is.

Németh Barna 2014.07.30. 23:01:01

@Lazók György: Ha hiszed, ha nem, ezt mondta. Ültek ott még vagy kétszázan, kérdezz körbe :)

Németh Barna 2014.07.30. 23:03:01

@Zalaba_Ferenc: Szerintem kezdenek rájönni, hogy bizonyos filmeknél tök mindegy.

peti40 2014.07.31. 15:55:00

Megnéztem a Rovert. Semmi extra. Egyszer nézős. Borzasztóan vontatott. Nem tudom mi szükség az ilyen elbeszélésmódra ahol többször is egy percig nézzük a színészek mozdulatlan arcát.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.07.31. 18:13:41

@Németh Barna: A Westend mégis pénz felől közelített, szinkronnal adták a filmet, csak a port.hu elírta.

Németh Barna 2014.07.31. 18:22:26

@Lazók György: Hát az az ő bajuk. Meg a nézőké, akik nem azt a filmet látták. Kinek a pap :)

állandóanbeleszólok 2014.08.03. 12:27:01

@peti40: Valószínűleg Fekete István írásait sem kedveli, a filmeken a kitartott képek helyettesítik a novellákban a leírást.
Sajnos ennél a filmnél a beharangozásnál melléfogtak, amikor párhuzamot vontak a Mad Max-el. Az akciófilm. Ez nem.
Én például a The Rover előtt bemutatott x-ezredik tájfunkollekciós filmeket rühellem. Nem is fogom megnézni.
Amúgy a The Rover szinkronizálására fordított pénz fölösleges volt. Mindkét karaktert agyoncsapta a magyar hang.

állandóanbeleszólok 2014.08.03. 12:29:00

@Lazók György: Tuti, én ott ültem, mindjárt a harmadik sorban. Igazán szeretnék ezen a héten Pesten lakni, és minden Vertigo fesztivál filmet megnézni. Jó válogatás.

állandóanbeleszólok 2014.08.03. 12:31:29

@Zalaba_Ferenc: Erre a filmre nincs az a Twilight közönség ami elmenne. Még tévedésből sem. Amúgy azok már régen Hunger Games közönség. MEg az ég tudja, éppen mi-közönség. Tényleg, nincs valami új tini izé? Bár, lehet a Twilight közönség már fel is nőtt és már a fiúkkal járnak a lányok a moziba, feltehetőleg csak akciófilmekre, mert a fiatal férfinép azt kedveli.

Kovács Erzsébet 2014.08.03. 13:27:44

@állandóanbeleszólok: Igen jó kérdés, mi lett azóta a twilightosokkal. Ami ezt a filmet illeti, úgy tippelem, a Cosmopolis egy életre elvehette a kedvüket attól, hogy csak "Edward" kedvéért üljenek be valamire.
Ámbár jó kérdés lenne az is, vajon van-e átfedés a felnőtt twilightosok és a Fifty Shades (of low grade fan fic) közönsége közt.

állandóanbeleszólok 2014.08.04. 08:40:46

Én csak azt sajnálom, hogy a Cosmopolis nem keltette fel az érdeklődést jobban. Pedig Cronenberg szerintem nagyot alkotott vele. Kíváncsi vagyok erre az új filmjére is.
Ki a bánat más vette volna meg a könyvet, ha nem ők alapvetően? Elvégre Edward/Bella/Twilight fanficcént indult. És az ő forgalom és hajcihő generálásuk tette kasszasikerré a könyvet, a filmkészítők meg úgy gondolják, erre is el fognak menni.Csak azt nem tudom, hogy aki ugye titkolja, hogy olvasta a könyvet(sokan vannak), az hogy fog nyíltan elmenni moziba? Érdekes adalék,hogy ez a könyv a legtöbbet a hotelekben és repülőgépeken felejtett könyv címet is elnyerte. Hogy a mozikban mi lesz a filmből? Ha siker lesz, neki lehet látni a filmipar végleges leírásának, és elkezdhetik a Ramóna füzetek sorozatfilmesítését...
Erről jut eszembe, kb egy éve letöltöttem az elkészült pornós változatot. Még mindig nem vitt rá a gyomrom, hogy belenézzek. Nem sikerült még annyit innom.

Kovács Erzsébet 2014.08.04. 12:14:09

@állandóanbeleszólok: Izé, nekem szívem csücske Cronenberg, még az Eastern Promisest is szerettem - de a Cosmopolis szerintem szétesik, formátlan, elfolyó. Én untam.
A Fifty Shadesben az az érdekes, hogy tudtommal ez az első eset, amikor szexmentes médiatartalom szexszel feldúsított fanficje (ez eddig standard gyakorlat, amennyire tudom, rajongói körökben) "hivatalos irodalom" lesz. Kíváncsi lennék, ha ezt valaki kikutatná (cultural studies?), de addig legfeljebb a saját szubjektív megfigyelésem marad, miszerint: a Twilight közönségének szerintem csak az egyik fele, nem a tinik, hanem a harmincas-negyvenes nők haraptak rá a könyvre. Mihelyt pedig könyvként kiadták, ki is került a fandom zárt világából. "Word of mouth" útján terjedhetett a fenti célközönségen belül. Aki Twilight-fan, minek vette volna meg, mikor az írónőnek meg kellett változtatnia a neveket, és egyébként is tudja, hol találjon ingyen, jobban megírt (ezt csak valószínűsítem) ficet? A film sorsára meg külön kíváncsi leszek.

állandóanbeleszólok 2014.08.04. 14:30:01

Én Cronenberg minden neten elérhető filmjét megnéztem, mert eredetileg csak a Legyet és a Holtsávot ismertem. És mielőtt megnéztem a Cosmopolist, elolvastam - nem angolul, hanem van egy élvezetes magyar fordítás a neten. És tetszett, amit csinált a könyvből. Aki nem olvasta a környezetemben a könyvet, annak nem volt felhőtlen a tetszése, de nem is mondta hogy nem jó...
Fifty... megvették, Amerikában sokan - mivel követem Robert Pattinson pályáját, így a rajongói oldalakról sok mindent meg lehet tudni. És az első kör forgalma után ugye New York Times sikerlista - na, innen mindenki kíváncsi volt, mifene lehet ez... Maga a fic 2011-ben lekerült a ff oldalról. Én olvastam az eredeti ff-et, de bevallom nem lenne idegem elolvasni még egyszer.

Kovács Erzsébet 2014.08.04. 16:47:50

@állandóanbeleszólok: Bevallom, nem olvastam DeLillo könyvét.
Ne haragudj, megkérdezhetem: Twilight-rajongó vagy? (Én csak kívülről, merő akadémikus kíváncsiságból követtem az eseményeket - ez talán látszott is. Bár a Twilight-filmeket láttam, a Fifty-trilógia első kötetét olvastam, addig, amíg a sarokba nem akartam vágni a kölcsönpéldányt :) De neked tetszett még eredeti fic formájában? Vannak ennél jobbak, rosszabbak is, vagy a többi is ilyen?)

állandóanbeleszólok 2014.08.04. 18:27:44

Nem Twilight. Rob. És láttam minden eddigi filmjét neki is.A twilightot a kolleganőmtől kaptam kölcsön, akkor derült ki, hogy a főszereplőt már láttam a Niebelungok gyűrűjében a Hallmarkon. De a twilight után kezdtem utána nézni, mert annyira ellenkező véleményeket olvastam róla, hogy muszáj volt.A többi priviben.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása