aeon flux

ready for the action now, danger boy?

nem lesz forradalom a cinema city-ben Zalaba_Ferenc
2014. július 16. 09:50:00

Kategória: film 74 komment

Azt mondtuk rá, a nyár legjobb filmje, és ezzel nagyon sokan értettek egyet, ráadásul Amerikában nagyon szépen nyitott, a Cinema City mozihálózat műsorán viszont hiába is keresnénk a csütörtöki premierek között A majmok bolygója: Forradalom című filmet. Hogy Magyarország legnagyobb mozihálózata ne vegyen fel egy országos terjesztésre szánt, blockbusternek minősülő, azaz nagy költségvetésű és nagy reményű filmet: erre bizony még nem volt példa Magyarországon. Utánajártunk a dolognak.

Talán emlékeztek még, anno mennyire megsínylette a Hopp azt, hogy a Cinema City nem tűzte műsorra a húsvétra időzített családi filmet. Azóta sem volt példa arra, hogy Magyarország legnagyobb mozihálózata ne vetítsen egy ilyen széles körben terjesztett filmet: egészen idáig. Viszont a Hoppal ellentétben - amely a régió más CC-mozijaiban is problémás volt - A majmok bolygóját csak a magyar CC nem játssza, mi több, Lengyelországban és Bulgáriában már be is mutatták, méghozzá nem is rossz eredménnyel

Mi lehet az oka? Megkeresésünket követően Buda Andrea, a Cinema City marketingigazgatója sajnálkozását fejezte ki az ügyben, hogy a film nem kerül be csütörtöktől a 176 termet üzemeltető, ezzel itthon piacvezető hálózat kínálatába, de nem sajnos tudtak megegyezni a filmet itthon gondozó InterCommal a forgalmazás feltételeiről. Mielőtt még azt hinnénk, hogy ez a döntés könnyen jött, azt azért nem árt tudni, hogy a CC komolyan veszi a magyarországi jelenlétet, hisz nem rég elég tetemes összeget öltek bele a Westend teljes elújításába, VIP-termeket üzemeltetnek, náluk van az ország egyetlen IMAX- és 4DX-terme is - ez utóbbi Európa szerte nálunk nyílt meg elsőként. A CC a lehető legteljesebb kínálatra törekszik, eddig nem is volt még példa arra, hogy a hálózat nem tudott volna megegyezni egy hasonló "pedigrével" rendelkező film terjesztését illetően.

Rajki Péter, az InterCom marketingvezetője szerint még nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy a film nem kerül be a Cinema City mozijaiba, "de amennyiben Magyarország vezető mozilánca úgy dönt, hogy nem kívánja bemutatni a nemzetközi premierrel egy időben A majmok bolygója: Forradalom című sikerfilmet, mi természetesen borzasztóan csalódottak leszünk." Annyit tett még hozzá, hogy "Az InterCom egy éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb magyarországi mozirajongóhoz eljuthasson a nyár egyik legjobban várt blockbustere", továbbá megjegyezte, hogyha a CC nem is, országszerte 35 mozi műsorára tűzi majd a filmet csütörtöktől (ezekről ide kattintva tájékozódhattok).

Ahhoz nem kell marketingzseninek lenni, hogy tudjuk, mind a forgalmazónak, mind a mozihálózatnak érdekében állt volna, hogy ez a film bemutatásra kerüljön náluk is (anno az első rész ugyan nem kavart nagy port, de 60e+ nézőig elkolbászolt, a nihilbe érkező, 3D-s folytatás pedig biztos, hogy többeket érdekelt volna), így nagyon reméljük, hogy ez egyedülálló példa lesz, és ugyan a film valószínűleg megsínyli ezt, de a nézők megtalálják majd maguknak - ha máskor nem, hát akkor a jövő héten, amikorra már megszületik a megegyezés... ugye?

Update: Nyitóhétvégéjén többen látták a filmet, mint az első részt.

Címkék

sci fi intercom sequel gary oldman matt reeves cinema city jason clarke planet of the apes andy serkis magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr776512699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.16. 09:56:40

szóval nem elég, hogy az amcsik szórakoznak a premmierekkel, mert állítólag letöltünk mindent, de még ha akarnak valamit adni azt se tudjuk letárgyalni rendesen?!

csgergo 2014.07.16. 09:57:50

2 napja virrasztottam az Online felületükön, és nem is értettem, hogy miért van fenn minden létező premier a majmokat leszámítva. Szerencsére van más mozi is Szegeden, ha nem kell nekik a pénzem, akkor adom másoknak :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 09:58:31

@doggfather: Minden film terjesztéséről külön szerződést kell kötni. Eddig mindig sikerült, hát most nem.

Bérgyilkos Bohóc 2014.07.16. 10:00:07

Áldom az eszem, hogy a Sugárba vettem a jegyet. Először az Aréna CC-be akartam, de most biztos abban a hamis tudatban lennék, hogy még nem adják a filmet, ha nem látom az ottani kínálatban :)

teddike · http://teddike.blog.hu 2014.07.16. 10:00:41

Elképzelhető, hogy nem tudtak megegyezni az első hét bevételeinek leosztásáról? Illetve, nekem inkább most az a kérdés, hogy a CC vagy az Intercom nem tudott engedni az árból.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 10:03:21

@teddike: Na szóval, ahogy a fácsén írtam, nem hiszem, hogy a tárgyalás részleteibe beavatnának minket, de amennyiben még kiderül bármi ezzel kapcsolatban, azt jelezzük.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.07.16. 10:07:24

nem is értem, hogy ez hogy lehet...
mindegy, jövő hét közepéig úgyse érek rá, remélem, addigra rendbe jönnek a dolgok, és talán a MOM-ba megy egy angol kópia is.

Ugye beszámoltok a fejleményekről?

P2 2014.07.16. 10:35:46

Mondjuk érdekes, hogy tegnap az CC Arénában volt egy premier előtti vetítés...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.16. 10:48:45

@Zalaba_Ferenc: ezt mondom én is, nem elég ha külföldről jön az akadály, van belföldön is.

-creeper- 2014.07.16. 11:22:41

Erősen sanszos, hogy mostanában valószínűleg a haszonban annyira nem biztos, hogy dúskáló InterCom hosszú idő után megpróbálkozott azzal, a hálózat hátha lemond egy százalékpontról a javukra, de amikor a cikk arról szól, a Cinema City "komolyan veszi a jelenlétet", az magyarra fordítva azt jelenti, hogy emitt bőségesen van pénz mindenre, felújításra, s ők bizony úszkálnak a profitban - elég a box office jelentést hétről hétre nyomon követni ahhoz, hogy látszódjon, a magyar közönség stabilan, többségében kielégítő számokat produkálva jár moziba.

Persze soha nem lesz hivatalos cikk, amely ennek csak a fuvallatát is alátámasztja, de 99%-ban biztos vagyok benne, hogy erről van szó. Az InterCom meg bekeményített. Jól tette.

TomPowell25 2014.07.16. 11:39:45

Én csak azt nem értem, hogy ez miért a bemutató előtt 1-2 nappal derül ki, amikor orrba-szájba nyomatják a TV-k a reklámokat, amikor a mozikban hónapok óta mennek az előzetesek és amikor különböző vetítések is voltak, ráadásul szinkronizáltan, ami a forgalmazónak sem két fillérjébe került.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 11:50:42

Ezekbe a mozikba biztos, hogy eljut holnap a Forradalom:

1. Budapest – Corvin
2. Budapest - Sugár
3. Budapest – Lurdy
4. Budapest – Óbuda
5. Budapest - Pólus
6. Ajka
7. Balassagyarmat
8. Balatonfüred
9. Békéscsaba
10. Cegléd
11. Csopak
12. Debrecen Apolló
13. Eger Uránia
14. Eger Agria
15. Eger Kert
16. Fehérgyarmat
17. Fövenyes Kert (18-án)
18. Gyöngyös
19. Gödöllő
20. Hódmezővásárhely
21. Hévíz
22. Kecskemét Malom
23. Kiskunfélegyháza
24. Kiskunhalas
25. Kisvárda
26. Miskolc Uránia
27. Nagykanizsa Cinema
28. Nyíregyháza Krúdy
29. Pápa Petőfi
30. Révfülöp Kert (17-20)
31. Salgótarján
32. Sopron Elit
33. Szarvas
34. Szeged Belvárosi
35. Szentes
36. Szolnok Tisza
37. Szombathely Savaria
38. Sárospatak
39. Tata Est
40. Tatabánya Mi Mozink
41. Székesfehérvár Barátság
42. Siófok
43. Dunaújváros Dózsa

-creeper- 2014.07.16. 11:56:53

@TomPowell25: Erre is egyszerű lehet a válasz: a forgalmazó ül a kópiákon és vár, a hálózat meg úgy van vele, "ááá, úgyis odaadják az utolsó pillanatban". Mint egy végső pisztolypárbaj a Leone-filmekben.

Deepblue Noir (törölt) 2014.07.16. 12:09:59

le....om.
én, ellentétben a mai filmrajongók egy részével, eléggé kétes értékűnek tartom a manapság dícsért kortárs "művészi" alkotások többségét, angol nyelvűekről beszélek elsősorban.
de nem kell semmiféle elvont lilaköd vagy mumblecore vagy bármi efféle ahhoz, hogy ne láthassam moziban, amit szeretnék.
To the wonder, bufi végül nem küldte moziba, videón sem jelent meg.
The immigrant mikor lesz?
under the skin mikor lesz, gondolom ez semmikor.
Belle? (jó, ez nem nyer oscart, mint a 12 év )
Káprázatos holdvilág, van már bemutatási időpont?
nem sorolom, azt sem, hogy egynémelyik normális filmet eleve csak kevés moziba küldték, vidékiek utazhattak elég sokat.
hát most egy kicsit esetleg lesz problémájuk a blockbuster-rajongóknak is, egyszer velük is megtörténhet. így is menni fog épp elég moziban.
a letöltővitézekről meg inkább nem is beszélek.
meg jön majd blue-rayen is garantáltan.
hát akkor?:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 12:20:06

@-creeper-: Ami még fura, hogy az IC-től még mindig az az infó jön, hogy bíznak benne, hogy a CC is bemutatja holnap a filmet, miközben a CC megmondta kerek-perec, hogy nem lesz, mivel már nem akarnak variálni a programon. És azt hallom, hogy nem csak az oldalukról és a facebookról szedték le a filmet, de a mozikban is eltüntettek minden korábbi marketinganyagot.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 12:25:14

@Deepblue Noir: Mondtál öt címet, habár fogalmam sincs, mi az a "káprázatos holdvilág", de a lényeg: korántsem olyan rossz a magyar mozik filmmel való ellátottsága, mint ahogy azt egyesek vélik. A Vertigo, a Cirko, a Mozinet, az MTVA, az A Comp, sőt még az ADS és helyenként a Parlux is szállítja a művészetet, mi több, hébe-hóba a nagyobbak is bevállalnak egy-két presztízs-darabot. A vidékiek - már akit érdekel az ilyesmi - pedig azért utaznak, mert amíg ott volt nekik helyben, addig nem nézték őket.

Deepblue Noir (törölt) 2014.07.16. 12:31:21

@Zalaba_Ferenc:

nem arról volt szó, hanem arról, hogy jót nevetek azokon, akiket bosszant, hogy nem lesz a történelem során először ott egy blockbuster ahol és amikor éppen várták, én hányszor éltem át ilyesmit, még belegondolni is rossz.
az öt címből három az én értelmezésemben fősodorbeli film, a káprázatos holdvilág a woody allen.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 12:34:39

@Deepblue Noir: Oké, értem. Mondjuk, itt most nem az a lényeg, hogy "jaj, de kár, hogy három megállóval többet kell utaznom", hanem hogy egy ilyen szitu előállhat.

A Woody Allen-cucc még el se készült.

fade 2014.07.16. 12:34:40

Ez aztán szépen kivitelezett bénázás mindkét cég részéről. OK, hogy filmenként kell szerződni, de mivel a CinemaCity-ben havonta jópár IC filmet mutatnak be, így nyilván nem ismeretlen arcok ülnek le a tárgyalóasztalhoz. Egy éve lehetett tudni hogy pontosan mikor jön a film, volt idejük leszkanderozni. Nem sikerült, és ezzel mindketten baromi nagyot buknak -> milliókat. Gratulálok nekik :)

A komolyabb mozibajárok elmennek máshova megnézni (én pl a Sugárba), de sokan fognak koppanni a pénztárnál szombat este, hogy nincs az a film amire jöttek. Kellemetlen lesz. Szerintem a film ezzel elbukott olyan 30-40 ezer nézőt összesítésben biztos.

K. Kálmán 2014.07.16. 12:40:18

@Zalaba_Ferenc: Tényleg gáz, hogy ilyesmi előfordulhat. Ettől kezdve, úgy tűnik, már a blockbusterek moziba jutása sincs garantálva. Szuper... köszönjük, CC!

@fade: Szerintem is jelentős lesz a nézőveszteség. Ehhez sajnos én is hozzájárulok mínusz két fővel... :)

-creeper- 2014.07.16. 12:43:54

@Zalaba_Ferenc: Én is reménykednék az utolsó pillanatig, hogy az üzleti partnerem hallgat a józan eszére, főleg, hogy éves viszonylatban valószínűleg "én" szállítom számukra a relatív többséget, melyből, khmm, komolyan vehetik a jelenlétet. :)
Eszemben nincs vészmadárkodni, mindenesetre nem csodálkoznék rajta, ha ez esetleg nem egyfordulós játszma volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.16. 12:43:58

@Zalaba_Ferenc: lesz Cegléden, szóval én látni fogom most már biztos. :)

Vektor- 2014.07.16. 12:48:06

@Deepblue Noir: Szerintem ezen nincs semmi nevetnivaló, szánalmas, hogy ilyen előfordulhat. Ez a tipikus "az én általam kedvelt filmek jobbak, a többi meg csak szenvedjen" hozzáállás aztán tényleg nem vezet sehova. Akár tetszik, akár nem, a közönségfilmek nélkül a mozik nem lennének életképesek, a Majmok bolygójára ugyanúgy szükség van, mint a művészfilmekre, pláne amikor szegényes a kínálat júliusban.

vprof 2014.07.16. 12:48:27

A feleségem nagyon ritkán jár moziba. Az utolsó filmek, amiket moziban látott, mind mesék voltak a gyerekek miatt. A gyerekek vasárnapig nyaralnak, így most nagy nehezen rávettem, hogy jöjjön el velem erre a filmre. Most meg kiderül, hogy nem kerül műsorra? Jövő héten már biztos nem tudom rávenni a gyerekek miatt. Gratulálok mindkét félnek!

No, majd meglátom, Nagykanizsa összejön-e. Kétséges, mert lényegesen drágább lenne nekünk. Lehet, így marad a BD. :/

Deepblue Noir (törölt) 2014.07.16. 12:49:25

@Zalaba_Ferenc:

mármint a szinkron, gondolom. a filmet jövő pénteken mutatják be ha jól tudom.
(egy napon a lucy és a most wanted man címűekkel)

BaSa · http://basa.blog.hu 2014.07.16. 12:59:21

Azért a filmkészítők helyében én elgondolkodnék, hogy ha szerintük a letöltések veszteséget okoznak nekik, akkor a "forgalmazók a mozisok ellen" meccseken vajon mennyit is buknak ilyen esetekben?

Ecco 2014.07.16. 13:35:48

Jópofa, hogy a mai világ content cunamija milyen türelmetlenné neveli az embert.

Hát ha nem lesz angol, akkor kénytelen leszek kedvenc digitális szolgáltatómnál beszerezni majd. Yarr!

Deepblue Noir (törölt) 2014.07.16. 13:41:16

@Vektor-:

azért szegényes a kínálat, mert az említett három filmet
az üldözött, káprázatos holdvilág, lucy nálunk nem mutatják be jövő csütörtökön.
ha még ebben a hónapban bekerült volna a felszín alatt, a belle és az emigráns, akkor már rögtön legalább hat (valszeg, mert csak kettőt láttam) nézhető film lett volna a mozikban.
de kettő csak augusztusban jön, a maradék négy meg ki tudja, lehet hogy soha.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.16. 13:43:57

A Gravitáció-moziünnepes dologgal az InterCom is bizonyította, hogy mennyire van a nézőkért, de nagyon gáz, ahogy a CC ezt az egészet kommunikálja. (Azaz, hogy sehogy.) Eleve semmi közlemény, a facebook oldalukon sem reagálnak (az InterCom legalább ugyanazt a sablont beírja mindenkinek), és akkor jön ez a szöveg...

"A CC a lehető legteljesebb kínálatra törekszik"
Jól hangzik nagyon, de azért valószínűleg a 4DX meg az IMAX termek sem a nézők két szép szeméért épültek, hanem mert ezekben volt pénz. (Érdekes módon pl. feliratos kópiákat is lehetne a MOM-on kívül is játszani, de gondolom ez már nem fér bele a lehető legteljesebb kínálatba...)

"eddig nem is volt még példa arra, hogy a hálózat nem tudott volna megegyezni egy hasonló "pedigrével" rendelkező film terjesztését illetően."
Mivel szinte monopolhelyzetben vannak (főleg Bp.-n), nem olyan nagy meglepetés, hogy eddig még egy forgalmazó sem akart kibaszni magával. Gondolom, az Intercom most belement egy kis péniszméregetésbe, viszont ha pénzügyileg az IC is szívja meg, a CinemaCity most már nagyon nehezen fogja kimagyarázni, hogy nem ők voltak a köcsögök.

colonel Tigh 2014.07.16. 13:49:57

@csgergo: A Belvárosi amúgy is jobb, mint helyet jobban szeretem, de lehet még a kép is jobb. Az Avatart láttam a Belvárosiban és a Plázában is, és komolyan mondom a Belvárosiban valamiért jobban tetszett a kép, mint ha a 3D jobb lett volna.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 14:11:47

@danialves: "A Gravitáció-moziünnepes dologgal az InterCom is bizonyította, hogy mennyire van a nézőkért"

Ha arra gondolsz, hogy azt a filmet nem lehetett kedvezményes áron megnézni - nem tudom, hogy így volt-e, mert régóta nem követem ezeket a filmünnepes dolgokat -, ez nem lenne kirívó eset, a kiemelt premierfilmeket vagy elviszik onnan, vagy ha nem lehet, akkor nem olcsózzák le őket. Mondjuk, van ellenpélda is - az Elrabolva 2. anno elképesztően nagyot kaszált a Moziünnepnek hála, habár ez független mozi, azaz jó eséllyel szabadabban játszhat vele a forgalmazó.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.16. 15:33:09

@Zalaba_Ferenc: Igen, arra gondoltam, hogy az volt az egyetlen film, ami nem ment kedvezményes áron. Nem tudom mennyire kirívó ez, de meg is tudom érteni, mert biztos jó pár millióval több folyt be így. Csak azért ezek után mondjuk az ő szájukból sem hinném el, hogy ők azt szeretnék, hogy minél több emberhez eljusson a film, csak hát a gonosz Cinema City...

Egyébként az ugrott be, hogy már akkor is voltak előjelei ennek, ha jól emlékszem, a CC a vidéki mozikba egészen a moziünnep végéig nem vitte be a Gravitációt (gondolom némiképp bosszúból).

Andrews 2014.07.16. 15:46:36

Remélem azért jövő héten már jásszá, Pécsett pl. ami azért nem egy kisváros, nem lehet megnézni a filmet ha nincs CC-s vetítés. :D

Chris_ 2014.07.16. 16:18:51

Az a vicces, hogy tegnap néztem meg a filmet premier előtti vetítésen, az Aréna Plazaban. Ezek szerint csak kölcsön kapták az anyagot. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 16:20:04

Íme a CC állásfoglalása a témában (a facebook-oldalukról):

Tisztelt Majmok Bolygója Rajongók!

Sajnálattal olvassuk elégedetlen kommentjeiteket, hogy a fent említett filmet az eheti műsorunkban nem találtátok. Amit fontos tudni, és amit minden fórumon, ahol erről nyilatkoztunk el is mondtuk: ez nem a magyar filmrajongók vagy a helyi nézők ellen született döntés, hanem a film forgalmazója és a cégünk közötti üzleti tárgyalás jelenlegi kimenetele. Tudjuk, hogy sok látogatónknak van véleménye a témáról, sőt sok esetben elképzelése arról, hogy milyen folyamatok zajlanak a háttérben, hogyan dől el egy film bemutatása egy adott moziban, milyen feltételeket szab a mozi, vagy az adott stúdió, esetleg forgalmazó.
Ezért fontos elmondanunk, hogy több feltételezés, ami a sajtóban napvilágot látott, vagy amit a kommentelők gondolnak, mondanak, nem állja meg a helyét, nem fedik a valóságot. A Cinema City eddig is mindent megtett azért, hogy hazánkban a legmagasabb színvonalon, kép- és hangminőségben, kényelemben lehessen filmeket nézni. És ezután is így lesz.

Az említett filmmel kapcsolatban többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült még megállapodást kötnünk a forgalmazóval és azon vagyunk, hogy ez sikerüljön. Ha ez időközben megtörténik, természetesen boldogan műsorra tűzzük a filmet. Amint bármilyen változás születik, ezt itt, a Facebookon jelezni fogjuk Nektek.

Köszönjük!

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.07.16. 16:22:11

@danialves: Azért ezek a moziünnepek általában nem a premier(közeli) filmekkel vannak. Ami volt a Corvinban, ott is csak 2-3 viszonylag friss film volt, több volt a 4-5 hetes, vagy még annál is régebbi. A Sugárban is van moziünnep, sőt, meg is hosszabbították, de ott sem a legfrissebb filmeket olcsózzák le, mert abba nem megy bele a forgalmazó - egyébként teljesen érthető módon, hiszen az első 1-2 hétben bonyolítja le egy film a legnagyobb forgalmát, és nagyon nem mindegy, hogy 1600, vagy 590 hufos jegyáron teszi, még úgy is, ha az ilyen moziünnepekkel a mozik "buknak" nagyobbat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.16. 16:39:41

@-creeper-: "Az InterCom meg bekeményített. Jól tette."

Miért tette jól? Nem is tudom, hogy ki van kiszolgáltatottabb helyzetben. A Cinemacityível szemben meg kéne valami jó kis "rezsicsökkentés" nem? Sok a profittya a szemeteknek, hát védjük meg nekik. :-)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 16:45:22

@danialves: Szerintem a forgalmazó egy ilyen moziünnepről legszívesebben eltakarítaná a stúdiófilmek premierjét, mivel egyrészt úgysem ezeket nézi ilyenkor a közönség, hanem az olcsó filmeket, másrészt nem vetíthetik olcsóbban, mivel azt meg a stúdió nem nézné jó szemmel, viszont ha a stúdió azt mondja, hogy ez és ez a film ebben a régióban ekkor és ekkor kerül bemutatásra, akkor az ellen ritkán lehet bármit is tenni.

Norx 2014.07.16. 16:46:03

Még a vhs korszakban láttam 1 vagy 2 majmosbolygót. Lehet hogy én vagyok beteg, de erre a sávszélességet is sajnálnám, nemhogy a jegyárat.
Így nem miattam megy csõdbe se a gyártó, sem a forgalmazó.

zoltán999 2014.07.16. 17:02:47

Én dolgoztam a WE CC-ben topvezetőként. Egy premier film jegyárbevételének 45-55 %-át kell a premierhéten leadni a fogalmazónak, ami a bemutató után hetente csökken kb 5-5 %-kal. Szerintem az Intercom étvágya most túl nagy volt, és a CC beintett, mert így is vegzál. Elvileg ez 2 cég független üzleti döntése, amiben a fogyasztó szív, csak nem érti miért. Meglátjuk mit hoz a vége. Pont mint az RTL és a kormány esetében:-)))

zoltán999 2014.07.16. 17:04:08

@Zalaba_Ferenc:

Én dolgoztam a WE CC-ben topvezetőként. Egy premier film jegyárbevételének 45-55 %-át kell a premierhéten leadni a fogalmazónak, ami a bemutató után hetente csökken kb 5-5 %-kal. Szerintem az Intercom étvágya most túl nagy volt, és a CC beintett, mert így is vegzál. Elvileg ez 2 cég független üzleti döntése, amiben a fogyasztó szív, csak nem érti miért. Meglátjuk mit hoz a vége. Pont mint az RTL és a kormány esetében:-)))

Nyílméregbéka 2014.07.16. 19:06:33

A Cinema City bekaphatja. Pont leszarom ki a hibás vagy ki éhesebb, ha egyszer a nézők faszával veri csalánt a CC. Ajánlom, hogy holnap arra ébredjek, hogy mégis vetítik!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.16. 19:07:26

@lisztes: A CC moziünnepen konkrétan mindent olcsóbban lehetett megnézni, kivéve ezt az egyet. És egyáltalán nem arról volt szó, hogy kitakarították az újakat, hanem ugyanúgy ment minden, csak olcsóbban.

De mondom, én megértem a dolgot, nyilván ha egy forgalmazó vezetője lennék, én is inkább 1600 Ft-os jegyáron nyomnám a filmet ilyen helyzetben. Csak ebből a marketinges bullshitelésből van baromira elegem, amit mellette nyomnak most is, hogy "azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb magyarországi mozirajongóhoz eljuthasson." A lófaszt, azon dolgoznak, hogy minél jobban megszedjék magukat rajta, és ha ez azzal jár, hogy a fél országban nem mutatják be, akkor így jártak a mozirajongók. Persze az emberek ezt meg nem értik meg, mert így a rendszerváltás után 25 évvel az a szörnyűség elképzelhetetlen, hogy egy cég a profitszerzés céljával működik, és nem azért, hogy minden állampolgár boldog legyen.

Még egyszer mondom, nem azzal van a bajom, hogy szorongatják egymás tökeit (bár azért azt nyugodtan mondhatom, hogy ez nem volt idáig bevett dolog a műfajban), hanem hogy ezt úgy kommunikálják, mintha ők hatalmas erőfeszítéseket tennének azért, hogy te és én megnézhessük a filmet, miközben nagyjából éppen az ellenkezője történik.

@Zalaba_Ferenc: Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a CC zokon vette, hogy belerondíottak az általános olcsóságba, az IC meg azt, hogy nem játszották a filmjüket az első héten, nem? ;)

Dean6 2014.07.16. 19:39:47

Ez azért kicsit várható volt,mert már az Amerikai kapitány:A Tél katonájánál is a premier napján tették fel a vetítések idejét,és már ott is volt valami nézeteltérés. Szomorú,de én már meg sem lepődök :/

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.07.16. 19:47:37

@danialves: "bár azért azt nyugodtan mondhatom, hogy ez nem volt idáig bevett dolog a műfajban"

Ezt azért nem jelenthetjük ki egyértelműen, a mai világban már a mozik mögötti gépezetben is lejátszódhat akármi.

Véleményem szerint ez a közfelháborodás a nézők részéről erősen ideiglenes, mert ha valóban blockbustereket akarnak nézni, nincs igazán más választásuk, mint a CC termeibe beülni. A hőbörgés csak a következő nagyszabású filmig fog tartani, mivel a CC-nek kb. monopolhelyzete van a helyzet fölött, így a nézők ugyanúgy beülnek majd a következő nagy dobásra, mivel baromira nincs más választásuk. Hogy mindezt talán rosszabb szájízzel teszik, mint tették ezelőtt az eset előtt, az meg pont nem fog érdekelni egy mozit sem. Sajnos.

freddyD 2014.07.16. 20:15:49

Én csak azt nem értem, hogy az előző részt a Puskin moziban néztem még, erre most műsorra sem tűzik, holott kb minden mozinak azon kéne lennie, hogy így generáljon nézőket, akik lehet még nem is hallottak soha a mozijukról.

Jegkoko 2014.07.16. 20:38:42

Nem baj, majd megnézem a corvinba.Ezerszer jobb és igényesebb mozi mint a mozi város ahol nincsen nyitott wifi viszont a jegyárak jóval drágábbak.

freddyD 2014.07.16. 20:43:17

@Jegkoko: És nem fogadnak el SZÉP kártyát, meg klubkártyájuk sincs. Komolyan nem is értem,miért mennek oda emberek, ha van alternatíva

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.07.16. 21:09:58

@Dean6: Na de az amcsi kapcsi 2 az fórum hungary, nem intercom...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.16. 21:12:11

@FroG: "Ezt azért nem jelenthetjük ki egyértelműen"
Miért, talán mindennapos, hogy a premier napjára nem sikerül megegyeznie a forgalmazónak és a mozinak? :D
Az elmúlt 2-3 évből tuti nem tudnék ilyet mondani.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.07.16. 21:19:59

@danialves: Az nem, de ki tudja milyen összetűzések voltak eddig. Gondolom nem csak egyik napról a másikra alakult ki közöttünk konfliktus, ennek előzménye kell, hogy legyen. Ha meg nincs neki, akkor az még komolyabb baj. :D

Garott 2014.07.16. 21:20:14

Ezek után felmerül benne, hogy lehet, hogy korábban emiatt lehetett csak nagyon későn jegyet foglalni az X-menre, mert ott is utolsó pillanatig folytak a tárgyalások?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.16. 21:21:58

@FroG: Ezt nem is tagadtam, pont azért emlegettem a Gravitációs történetet, vagy mások írták ezt az X-menes sztorit. Minden esetre ettől függetlenül az példa nélküli, hogy ilyen messzire mentek volna.

-creeper- 2014.07.16. 21:45:43

@Pocakos focista: Ha még egy-két forgalmazó a sarkára áll, a Cinema City termeiből ki találnak ürülni a filmek, aztán kiderül, abból élnek, amit a forgalmazók alájuk raknak és a végén kiviláglik, ki is van kiszolgáltatottabb helyzetben. Izgalmas egy nap volna ez, annyit garantálhatok.

vprof 2014.07.16. 22:18:42

@-creeper-:

És az IC mire menne mozik nélkül a forgalmazói jogával?

isvean 2014.07.16. 22:27:18

a film nem különösebben érdekel, a CC-t alapból kerülöm, utálom, de azért kíváncsi lennék, miért pont ez a film okozott vihart egy kanál vízben. mert ha még egy tényleg bombasztikus blockbuster lenne, amit itthon minden második ember megnéz, talán, de értetlenül olvasom a cc kommunikéjét. nem baj: a kisebb mozik jól járnak...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 22:48:46

@freddyD: Szerintem mikor a prolongálás megtörtént - azaz a mozik elkészültek a műsortervvel -, még nem volt sejthető, hogy ez lesz: konkrétan kedden délután lett gyanús a publikum számára a dolog, mikor a majmok eltűntek a Cinema City-ből.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.16. 22:51:33

@-creeper-: Utópia. Sajna egyik sem tud létezni a másik nélkül, és az döglik meg előbb, aki a bátrabbat lépi.

Ott van pl. a Pesti Est: a CC már régóta nem hirdet benne (a programjukat az újság szerkesztői állítják össze), és szerintem mindenki láthatja, hogy a halálán van.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.17. 10:52:05

Ez pediglen az InterCom most kiadott sajtóközleménye Forradalom-ügyben:

Budapest, 2014. július 17. – A Cinema City mozihálózatot üzemeltető I.T. Magyar Cinema Kft. nem tűzi műsorára 2014. július 17-től A majmok bolygója – Forradalom című 3D-s sci-fi akciófilmet. A 2011-ben bemutatott A majmok bolygója – Lázadás című sikerfilm folytatása a hétvégén került az amerikai mozikba és 33 százalékot javítva az első film eredményén, kimagaslóan magas, 73 millió dolláros nyitóhétvégét produkált. A folytatás magyarországi sikerében bízva a film hazai forgalmazója, az InterCom mindent megtett, hogy a film az amerikai bemutató után egy héttel Magyarországon is a legszélesebb közönség elé kerülhessen.

„Rettenetesen csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk azokat a magyar nézőket, akik a Cinema City hálózat valamelyik mozijában nézték volna meg A majmok bolygója – Forradalom című filmet. Az InterCom egy éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb hazai mozirajongóhoz eljuthasson a nyár egyik legjobban várt alkotása.” – mondta Rajki Péter az InterCom marketing- és kommunikációs vezetője. „A mozikkal folytatott tárgyalásaink során semmivel sem szerettünk volna jobb vagy más feltételeket elérni, mint korábban bármilyen hasonló film esetén. Ennek ellenére a Cinema City mozihálózat úgy döntött, hogy a világon óriási sikerrel futó filmet nem tűzi műsorára július 17-től.”

A széleskörű, országos marketingkampány, a nemzetközi és magyarországi pozitív sajtóvisszhang, valamint a kimagasló amerikai és régiós nézettségi eredmények Magyarországon is hatalmas sikert ígérnek. A nézők most csütörtöktől (2014. július 17.) a következő 44 magyarországi moziban tekinthetik meg A majmok bolygója – Forradalom című filmet: Budapesten - Corvin, Mi Mozink Eurocenter, Mi Mozink Lurdy, Pólus, Sugár; illetve vidéken - Ajka, Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Cegléd, Csopak kertmozi, Debrecen Apolló, Dunaújváros Dózsa, Eger Kertmozi, Eger Uránia, Eger Agria, Fehérgyarmat, Fövenyes Kertmozi, Gödöllő, Gyöngyös, Hévíz, Hódmezővásárhely, Kecskemét Malom, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kisvárda, Miskolc Uránia, Mi Mozink Tatabánya, Nagykanizsa Cinema, Nyíregyháza Krúdy, Pápa Petőfi, Révfülöp Kertmozi, Salgótarján, Sopron Elit, Sárospatak, Siófok, Szarvas, Szeged Belvárosi, Szentes, Székesfehérvár Barátság, Szombathely Savaria, Szolnok Tisza, Tata Est és Zalaegerszeg Art.

fade 2014.07.17. 11:31:48

CC és IC: Srácok, nagyon felesleges volt belemenni ebbe a nyilatkozat háborúba. Engem nézőként rohadtul nem érdekel ki a hibás, amúgy is ha egy ilyen kétoldalú tárgyalás zátonyra fut, abban mindkét fél hibás.
Reméljük ez egyszeri eset volt, nézőként nagy szívás. Budapesten a CC mozik a legszínvonalasabbak, más városban meg sokszor az egyetlen.
Valaki tegye meg azt a pár százalékos engedményt aztán hajrá, csak nem ezen fog múlni a vezetők karácsonyi bónusza :D

K. Kálmán 2014.07.17. 11:39:57

A fenti mozilistához a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota is csatlakozik, igaz, csak péntek-szombat-vasárnapi napokkal.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.07.17. 11:47:30

@fade: Az a baj, hogyha egyszer engedsz, onnantól kezdve mindig engedned kell.

freddyD 2014.07.17. 16:57:22

Anélkül, hogy a számokat ismerném, nem hiszem, hogy az Intercom a gonosz a történetben, mert ha olyan pofátlan %-okat kértek volna, szerintem több mozi is passzolt volna, nem csak az az egy, aki tudja, hogy monopolhelyzetben van

@Zalaba_Ferenc: Nem értek hozzá, de valahogy nehéz elhinni, hogy ennyire ne tudnának a mozik egymás dolgairól. Meg akár hét közben is még be lehetne préselni vetítéseket, a legtöbb érdeklődő mostanra már úgy is online keresi ki a programot és nem a Pesti Est-ből.

Kopidnux 2014.07.17. 21:22:34

Egyébként mindenhol croppolták a filmet 2:35-re vagy csak ott, ahol én néztem? (Mert elég durván levágták néhol a szereplők fejét...)

fade 2014.07.17. 23:06:25

@Kopidnux: imdb alapján 1.85:1 az eredeti képarány. Én meg azt hittem a Sugárban állították be rosszul :)

Kopidnux 2014.07.17. 23:09:13

@fade: Igen, ezért tartottam furcsának, mikor 2:35-ben ment le... Először azt hittem 2 verzióban adták ki, aztán mikor szegény Caesar fél feje nem látszott gyanakodni kezdtem.

-creeper- 2014.07.18. 11:51:54

@Kopidnux: Nem Te vagy az első, aki a Sugár kapcsán képaránycsonkolásról számol be - egy ismerősöm anno az Erőnek erejévelt (1:2.35) nézte 1:1.85-ben.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.18. 12:24:26

És akkor most szívta meg nagyon a Cinema City: nyitás első helyen, valamint erősebben kezdett, mint az előző rész.

-creeper- 2014.07.18. 12:52:49

@Kopidnux: (Félreértettem, elnézést, Te valószínűleg nem a Sugárban nézted, fade nézte ott, de ott meg jó volt... áááh:)

Kopidnux 2014.07.18. 12:55:17

@-creeper-: Óbudán láttam, szerintem csak itt csonkoltak

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.07.18. 12:56:36

Jelentem, most beszéltem a Sugár Mozi gépészével, ott 1,85:1-ben vetítik minden teremben. Tegnap is úgy vetítették.

További magyar hang 2014.07.18. 14:25:52

Dawn.of.the.Planet.of.the.Apes.2014.1080p.3D.BluRay.Half-OU.x264.Hun-valaki.mkv

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása