aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: hogyan rohanj a veszTEDbe [a million ways to die in the west] (2014) Zalaba_Ferenc
2014. június 11. 11:15:00

Kategória: film 11 komment

Van úgy, hogy van egy jó ötleted, valamint néhány igazán ütős geged (melyek javát már előzetesen elsütöd), aztán megáll a tudomány. És ez még egy olyan, amúgy kifogyhatatlannak tűnő humorhányónál is előfordul, mint Seth MacFarlane. 

Onnan jött az ötlet, hogy mint a legtöbb letűnt korra, úgy a vadnyugatra is érvényes a "régen minden jobb volt" hozzáállás, amely jelen világ esetében már-már paradicsomi állapotokat sugall végtelen horizontokkal, aranyszívű kurvákkal és mindenen felülkerekedő jóval. Pedig a vadnyugaton nagyon könnyen meg lehetett dögölni, mint ahogy azt a filmben jó pár alkalommal érzékeltetik is, és ezekkel a röhejesen nagyszámú veszélyekkel csupán Albert (MacFarlane), az egyszerű birkapásztor van tisztában, aki mintha napjainkból utazott volna vissza.

Nos, a filmben legalább annyiszor szemléltetik a magas elhalálozási rátát, mint ahányszor kommentálják azt, és ez az egész estésre kihúzott poén nem csupán kifullad, mielőtt a film majd kétórás játékideje végére érne, de a melléhelyezett gegek is csak tessék-lássék működnek. Pl. a csonttörő kocsmabunyóval párhuzamosan MacFarlane és a szintén elég pipogya Giovanni Ribisi között lezavart légboksz úgy 10 másodpercig vicces, két perc után viszont már az utolsó pihegés moraja is elcsendesül. Ráadásul MacFarlane mintha nem tudta volna eldönteni, hogy most bratyizva, ide-odakacsingatva akar tisztelegni a vadnyugat előtt, vagy pedig obszcénul, tiszteletlenül kifigurázni azt. Így történhet meg az, hogy míg az egyik jelenetben a letolt gatyájú, eszméletlen Liam Neeson ánuszába egy virágot helyeznek, egy másikban már hosszan elidőznek a végtelen horizont előtt vicces sütit majszolva, mérges kígyóktól rettegve, mint bájos kisgyerekek. 

De még nem is az alacsony viccráta és az indokolatlanul elnyújtott játékidő a legrosszabb - melyet egyébként egy közepesen érdektelen, westernközhelyekkel megtámogatott szerelmi/bosszúálló-kálvária tölt ki -, hanem az, hogy MacFarlane-nek nem sok helye van a kamera előtt. Időzítés, grimaszolás még rendben, és orgánumát is szívesen elhallgatja az ember, de megjelenésben, színészi kvalitásokban egyszerűen nem üti meg a mércét, főleg nem egy főszerepben - Amanda Seyfried és Charlize Theron között pattogva. Erre már az általa levezényelt Oscar-átadón is rájöhettek volna.ae2csillag.jpg

poster_amillionwaystodieinthewest_hun.jpg

Címkék

kritika ** western comedy charlize theron liam neeson giovanni ribisi seth macfarlane amanda seyfried

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr536294620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mate11 2014.06.11. 11:29:27

Ajj ne már, annyira vártam ezt a filmet, erre senkinek sem tetszik :( Az előzetes az összes poént elsütötte?

ScooHu 2014.06.11. 11:33:49

Kb. akkor ez olyan lesz nálam, mint a Ted. A trailer tetszett, vicces volt, a film nemigazán.

Eddard · www.panagia.hu 2014.06.11. 11:35:53

Túl beteg humorú ez a csóka...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.11. 11:52:24

@ScooHu: Én nagyon sokat és jóízűeket nevettem a Teden, habár messze nem tökéletes (a szerelmi szál abban is feleslegen elnyújtott, vagy ha nem is, túlságosan komolyan vett). Ezen is látszik, mennyire fontos, hogy ki a főszereplőd.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.06.11. 12:34:43

Hát nemtom... Nálatok a két csillag azt jelenti, hogy rossz. Ezt azért túlzásnak érzem. Nem rossz film ez, de nem is jó. Tipikusan az okés kategória. Elnyújtott, kevés a poén, azok közül sem talál be mindegyik. De azért lehet rajta röhögni bőven.

Spawn85 2014.06.11. 15:59:31

Én jókat röhögcséltem rajta.

Bár az nekem is eszembe jutott, hogy MacFairlane-nek talán nem saját magára kellett volna osztania a főszerepet.

Dean6 2014.06.11. 21:44:47

Nálam kimarad,már az előzetesnél sem értettem ezt a nagy hype-ot,pedig látszott,hogy ennyi alapötlettel nem fognak tudni mit kezdeni,főleg,hogy közel 2 órás.

Nyílméregbéka 2014.06.11. 21:51:36

Nem volt ez olyan rossz film, bár a TED szintjét nem hozta, de simán elszórakoztatja az embert ha bejön neki Seth humora. Én nagy Family Guy rajongó vagyok, szerintem az IMDb-s 6,4 rating közelebb áll a valösághoz. Nekem ez egy 7/10.

Ragi 2014.06.12. 08:53:40

Ne haragudjatok, de a Doki-s kommentet nem kéne kimoderálni/törülni innen?
Röviden és tömören, aki komázza a Comedy Central hülyeségeit, az nem fog csalódni ebben a filmben.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.12. 09:26:04

@u zlateho tygra: Ez csúnya spoiler volt. Megy a kukába.

@Ragi: De-de, meg is történt.

Szararc 2014.09.17. 14:14:34

Én imádom a Family guy-t, sőt még a Ted is tetszett, jobban mint az átlagnak, de ez nagyon pocsék volt... Az értelmetlen gagyi túlerőltetett poénok mennek végig. Ennél már csak a susogós mackók rosszabb... 2/10

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása