aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hogyan rohanj a vesztedbe: a magyar szinkron Takács Máté
2014. június 07. 17:58:00

Kategória: film 8 komment

Ma este már látható premier előtt Seth MacFarlane filmje, amelynek magyar címe új dimenziót kapott a szinkron-szereposztás nyilvánosságra kerülésével. Az amúgy feliratos változatban is megtekinthető vígjátékban ugyanis egyetlen színésznek sem az a magyar hangja, akit várnál...

amillionwaystodieinthewest620.jpg

Seth MacFarlane – Dévai Balázs. Az író-rendező-főszereplő esete sajátos, hiszen eddig jórészt hangszerepekhez szoktunk tőle, aminek nyomán nem lett volna meglepő sem Kerekes József (Family Guy), sem az előzetesben is hallott Nagypál Gábor (Ted). Dévai Balázs, akit nevezhetnénk Channing Tatum szokásos magyar hangjának is, ugyanakkor találóbb tán mindkettőnél MacFarlane tényleges valójához.

Charlize Theron – Szávai Viktória. Én valahogy máig nem barátkoztam meg azzal, hogy Theront rendre Orosz Anna szinkronizálja, így a Prometheus-ban kifejezett felüdülés volt Létay Dórát hallani. Remélhetőleg ez az újabb változat is hasonló benyomást kelt majd...

Liam Neeson – Gáspár Sándor. Köpjetek-nyeljetek, ha tudtok! Csernák János most sehol, de még Jakab Csaba és Kovács István is másfelé járhatott, miközben Gáspár Sándor a legváratlanabb emberek hangjaként bukkan fel alkalomadtán; emlékszünk még Don Johnsonra a Django elszabadulban? Hát ez most annál is váratlanabb!

Amanda Seyfried – Tompos Katalin. Hogy ki?! A hivatalosan ilyen formában közölt név Tompos Kátyát takarja, aki nem vitte eddig túlzásba a szinkronizálást, de azért kijutott már neki a fiatal üdvöskékből: például Freida Pinto (Gettó milliomos) és Anna Kendrick (Fifti-fifti) után ezúttal moziban domboríthat, aként az Amanda Seyfriedként, akit legnagyobb sikerében és legutóbbi filmjében is Czető Zsanett szinkronizált.

Neil Patrick Harris – Takátsy Péter. Most figyelj! Nehéz lehet NPH-nak a jövőben bármiben is úgy feltűnnie, hogy ne azonosítsák egyből az Így jártam anyátokkal-beli szerepével, s talán a szinkronrendező ezt próbálta a tőle telhető módon elkerülni azzal, hogy véletlenül sem Markovits Tamásra bízta a tagot.

Giovanni Ribisi – Elek Ferenc. Én még mindig várom azt a filmet, amiben Ribisit Tóth Roland (legalábbis ő rémlik...) szinkronizálja majd, mert A nevem Earl című sorozatban nagyon érezte a figurát, és hát Ribisi jobbára ugyanazt a flúgos karaktert hozza minden filmjében. Elek Ferencre simán lehetett volna fogadni, de hát baj sosincs, ha ő kap teret.

valamint:
Sarah Silverman – Szalay Mariann
Evan Jones – Szikszai Rémusz
Christopher Hagen – Szacsvay László
Matt Clark – Pálfai Péter
Aaron McPherson – Sarádi Zsolt
Mike Miller – Törköly Levente
Joe Berryman – Hannus Zoltán
John Aylward – Cs. Németh Lajos
és Znamenák István

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök Illés Gergely
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Kablay Luca
szinkronrendező: Báthory Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

poster_amillionwaystodieinthewest08.jpg

Címkék

western szinkron comedy charlize theron gaspar sandor liam neeson giovanni ribisi elek ferenc tompos katya seth macfarlane amanda seyfried törköly levente uip duna film speier david devai balazs bathory orsolya cs nemeth lajos szacsvay laszlo szavai viktoria takatsy peter saradi zsolt simkone varga erzsebet illes gergely kablay luca

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr146285046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak Porter 2014.06.07. 20:11:47

Ez így elsőre marha nagy kapufának tűnik... Pedig azt hittem, a magyar címet nem tudják már túlszárnyalni...

TomPowell25 2014.06.07. 20:41:38

Finoman fogalmazva is érdekes. Én Neeson-on és Harris-en csodálkozom, főleg utóbbin, mert az előzetes anyagok alapján gyakorlatilag ugyanazt a figurát hozza, mint az Így jártam anyátokkal!-ban.

Valami 2014.06.08. 14:20:28

Ez az idei év eddigi legrosszabb szinkronja!

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.08. 17:01:01

@Valami: Nekem még nem volt szerencsém hozzá, de kétlem, hogy a Pompejit alulmúlná bármi is idén ebből a szempontból (is).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.08. 18:08:51

@Takács Máté: Én csak annyit mondok (kriptahangon): "ccciiik-looon".

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.08. 18:53:41

@Takács Máté: Sinkovits-Vitay András, mint Farkas. Annál borzalmasabbat én nem hallottam mostanság, és örök életemben emlékezni fogok arra, ahogy Ciklon nevét kiejti a film vége felé.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.08. 20:16:24

@Zalaba_Ferenc: Jaa, hogy Ciklon is szerepelt a legutóbbi X-Men-filmben?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása