aeon flux

ready for the action now, danger boy?

még több cannes-i film a magyar mozikban... Németh Barna
2014. június 06. 17:13:00

Kategória: film Szólj hozzá!

...avagy a hónap híre folytatódik. Mint ahogy azt a Vertigo Mediától megtudtuk, nem csak David Michod új mozija, de számtalan más Cannes-i érdekesség is a forgalmazó égisze alatt érkezik majd hazánkba. Ahogy tavaly (Adéle élete), úgy idén is a Vertigo szerezte meg az Arany Pálma díjas film (Téli álom) magyarországi jogait. A török mester, Nuri Bilge Ceylan alkotását majd csak jövő januárban láthatjuk, de ha hinni lehet a zsűrinek és a kritikusoknak, megéri várakozni rá. A további megjelenésekért tessék kattintani, addig is itt a Téli álom trailere:

A zsűri díjával kitüntetett Jean-Luc Godard 3D-s szerelmi drámájára nem kell ennyit várni, a Goodbye to Language a jelen állás szerint már novembertől látható lesz, csakúgy mint A némafilmesért Oscarral jutalmazott Michel Hazanavicius új drámája, a The Search.

Kicsit előbb, már októberben a filmszínházakba kerül John Boormantől az öt Oscar-díjra jelölt Remény és dicsőség folytatása, A királynőért és a hazáért (Queen and Country). Az előző részből megismert kis Bill gyerekkorát derékba törte a második világháború, ebben az új felvonásban pedig az időközben felcseperedett ifjú a koreai háborúba készül.

Ezzel még mindig nincs vége, hiszen szintén az év vége felé debütál majd nálunk az Un Certain Regard szekció legjobb színészgárda díjával és a legjobb elsőfilmesnek járó Arany Kamera díjjal kitüntetett Party Girl is, amelyben egy night club kiöregedett üdvöskéje dönt úgy, hogy ideje megállapodni.

Ha még azt is hozzávesszük, hogy a Mozinet is lecsapott két filmre (Ken Loach: Jimmy's Hall és Dardenne fivérek: Két nap, egy éjszaka), akkor bátran kijelenthetjük, hogy a lehető legjobban vizsgáztak a magyar forgalmazók. Most már csak Andrej Zvjagincev (Leviathan) és Xavier Dolan (Mommy) filmjét kéne bevállalni valakinek, hogy teljes legyen a kép (csak mert Cronenberg és Bennett Miller úgy is jön majd).

Címkék

filmhír trailer mozinet eurocinema vertigo media

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr156282932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása