aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: rossz szomszédság [bad neighbors] (2014) Zalaba_Ferenc
2014. május 09. 15:05:00

Kategória: film 10 komment

Bár nem különösebb odafigyeléssel követem nyomon Zac Efron karrierjét, olybá tűnik, mintha az elmúlt pár évben ő is ugyanannyit szedett volna magára, mint Seth Rogen. Csak ő izomból. Aktuális bájaikból mindketten bőséges mintát szolgáltatnak Nick Stoller legújabb vígjátékában, amely ezúttal is egy (fél)nonszensz high conceptre alapul (egyetemi diákszövetség költözik egy kisgyerekes házaspár szomszédjába, és mivel túlságosan zajonganak, ezért hamarosan összeakad a bajusz), és ezúttal is vegyíti a szürreális helyzetkomikumot a popkulturális improvizációval teli szövegpárbajokkal. És még mindig működik.

Többé-kevésbé. Megint Efronnál kap el a bizonytalanság, ugyanis nehéz megítélni, hogy jól játssza-e a magabiztos, de alapvetően naiv ifiurat, aki csak a csajozásnak és a bulizásnak él, vagy ő tényleg olyan, és ugyan Rose Byrne korábban is bizonyította már, hogy jó komika, a rögtönzött szóváltásokban ő inkább csak visszhang; a prímet ezúttal is Seth Rogen viszi, aki leginkább Ike Barinholtzzal (az Egyszer fent..., inkább lent Ivanja) találja meg a közös hangot, míg mindenki McLovinja (Christopher Mintz-Plasse) teljesen eltűnik a diákok sűrűjében, akikben viszont az a jó, hogy alapvetően nem rosszindulatúak, csupán válaszolnak a szomszédok szintén érthető, habár némileg elhibázott lépésre (mikor a zajongásra ráunva kihívják a zsarukat).

A humor, mint olyan, teljesen személyfüggő, ezért egy vígjáték akkor működik, ha nem csupán derekasan szállítja a poénokat, hanem minél szélesebb közönséget próbál megcélozni velük, és ebben a Rossz szomszédság alapvetően jeleskedik, hisz minden dildópárbajra jut egy-egy kitűnő szóváltás, és minden béna hasra esést egy-egy jó ritmusú fizikai poén követ. Egy működő vígjátékból viszont akkor lesz kitűnő komédia, ha mindez egyéniséggel és/vagy igazán szerethető karakterekkel párosul, és hát ebben eme filmnek lenne még mit tanulnia.

Címkék

kritika *** comedy zac efron seth rogen rose byrne christopher mintz plasse kritika szokatrany

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr686143123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csgergo 2014.05.09. 15:34:15

Ilyesmire számítottam. Ha kihevertem a Godzilla okozta élményt (remélhetőleg pozitívat), akkor lehet erre is befizetek a következő hétvégén.

Jester. 2014.05.09. 16:31:37

AZ említett Egyszer fent... jó? Érdemes belenézni?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.05.09. 17:17:17

Nálam mondjuk hatásos az "Itt a vége elkövetőitől" szlogen... meg talán még annál a további 6139 embernél is, aki azt a filmet látta.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.05.09. 17:44:46

@Jester.: Nos, ha bírod Danny McBride-ot, akkor ezt a sorozatot is bírni fogod.

orion128 2014.05.09. 23:01:00

@Jester.: vedd alapul a legnagyobb tirpákságot, amit mozgóképen láttál, és szorozd meg minimum öttel,megkapod Az egyszer fent... inkább lent sorit.
Nálam fekszenek az ilyesmik, így csak ajánlani tudom, nagyon nagy sorozat, nagyon nagy főszereplővel!

Jester. 2014.05.09. 23:14:41

@Zalaba_Ferenc: Az Itt a vége nagyon gyenge volt szerintem, a Király!-t nem sokáig tudtam nézni, de egyébként McBride-ot bírom.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.05.11. 08:22:07

@Takács Máté: Akkor talán jobban jártak volna, ha ezt a címet teszik fel a plakátra, de gondolom, a Universal nem engedett (amiben ugye az az érdekes, hogy az Itt a vége nem is a saját filmjük.)

@Jester.: Nos, ha McBride-ot bírod, akkor adj egy esélyt a sorozatnak, melyben egy beképzelt, saját korlátjait messze nem ismerő, minden határon túlmenően tapló figurát játszik, aki valójában egy felnőni képtelen gyerek. Szóval tipikus McBride. :)

Jester. 2014.05.11. 08:42:27

@Zalaba_Ferenc: Kösz, akkor műsorra tűzöm!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása