aeon flux

ready for the action now, danger boy?

david ficher helyett danny boyle rendezheti a jobs-filmet Zalaba_Ferenc
2014. április 22. 08:30:00

Kategória: film 8 komment

Hollywood általában szereti megőrizni titkait, de néha egy-egy insider vita vagy éppenséggel összeborulás olyan méretűre duzzad, hogy előbb vagy utóbb az egyik félből kibuggyan a dolog. És ezúttal egy stúdió fakadt ki. A THR jelentése szerint David Fincher rendező túl sokat képzel magáról: a Sony meg nem nevezett belsőse arról számolt be, hogy az Oscar-jelölt rendező Aaron Sorkin forró Jobs-szkriptjéből csak úgy lett volna hajlandó filmet forgatni, ha a stúdió 10 millió dollárt perkál neki, és teljes befolyást enged neki a film marketingkampányára. Ez utóbbi soha nem rossz dolog, főleg ha egy Fincher-filmről van szó, hisz emlékezzünk csak vissza A tetovált lány zseniális előzetesére illetve tagline-jára, amely mind Fincher agyszüleménye, na de a stúdió képviselője szerint Fincher egy borotvapengékből álló poszterkampányt is előkészített - több százezer dollárból -, amit aztán végül nem is használtak fel. A Jobs-film pedig nem egy blockbuster, hogy csak úgy dobálózzunk a milliókkal. Így aztán Fincher (és vele együtt első számú jelöltje, Christian Bale) kiszállt a képből.

Úgy tűnik azonban, hogy a Sony nem sokat kíván ücsörögni Aaron Sorkin forgatókönyvén, amely állítólag Jobs karrierjének három kiemelkedő momentumára összpontosít (az első Macintosh, a NeXT-projekt és az első iPod bejelentésére) három real time-ban felvett szekvencia keretében - mondom én, hogy nem blockbusterről van szó -, és szintén a THR számolt be arról, hogy megkörnyékezték Danny Boyle-t, aki minden bizonnyal egy teljesen más jellegű (belső monológ! szexi zene! izgatott vágás!) filmet tenne le az asztalra, mint Fincher (távolságtartás! hideg színek! ööö... szexi zene!), mi több, már főszereplő-jelöltjük is van a mindenkinél forróbb portékának számító Leonardo DiCaprio személyében, aki ugyan épp Alejandro Gonzalez Inarritu The Relevant című filmjére készül, de mivel a Sony szemlátomást gyorsan tető alá akarja hozni a kamaradrámát, ezért könnyen lehet, hogy befér a nagyszabású kalandfilm elé.

Egy alternatív világban, melyben egy filmbuzi minden álma valóra válik, a Sony mindkét adaptációt elkészítette volna, és én mindkét filmre jegyet váltanék, de igazából sírni sem sírok: minőségi cseréről beszélhetünk - feltéve ha összejön.

steve_jobs620.jpg

Címkék

steve jobs christian bale casting danny boyle leonardo dicaprio director david fincher aaron sorkin biopic alejandro gonzalez inarritu

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr56067670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2014.04.22. 08:52:44

Miért is kell egy 3.film Jobs-ról? én ezt nem nagyon értem,hogy miért kell ezt ennyire nyomni.
David Fincher miért is kapzsi? megvan az ára, és a 10 milla egyáltalán nem sok egy rendezői fizetésnek,csak ugye a Sony nem szán ennyit a projektre,ez az ő bajuk.
DiCaprionak örülök,de szerintem ezt nem fogja bevállalni,főleg,hogy sietősen kéne elkészíteni.

Deepblue Noir (törölt) 2014.04.22. 09:12:37

fincher és boyle annyira illenek jobshoz, hogy lényegében mindegy, melyikük készíti:)

kaamir 2014.04.22. 09:16:47

@Dean6: Én sem értem, de hát egyesek szerint ugye Jobs a legnagyobb ember Jézus óta, szóval kereslet lenne rá.

Mondjuk Sorkin forgatókönyve jól hangzik, csak tudnék mondani néhány tucat embert, akinek a karrierje inkább megérdemelne egy ilyen feldolgozást.

Atkakukac1989 2014.04.22. 10:49:53

@kaamir: Jót nevettem ezen a "egyesek szerint ugye Jobs a legnagyobb ember Jézus óta" gondolaton.

Atkakukac1989 2014.04.22. 10:54:44

@Dean6: Úgy hallottam, hogy 10 milla igenis sok egy rendezői fizetés esetében (+ugye a teljes szabadság). De mindemellett azért kicsit kevés ez a Sony kifakadására (legalábbis amit tudunk), szóval furcsa egy helyzet ez. Finchert sem értem, hogy mi ez a technokraták iránti szeretet, előbb az fb, most az apple. Rendezhetne valami teljesen mást.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.04.22. 11:26:52

A Sony-nak nem tűnt fel, hogy a tavalyi Jobs filmet senki se nézte meg?
Persze, egy Fincher-Bale, vagy egy Boyle-Leo duó rendesen vonzaná a népet, de maga a téma tűnik érdektelennek.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.04.22. 11:33:09

@Adam Van Helsing: De feltűnt. Ezért sem akarnak 10 millát adni Finchernek. :)

Kick-Ass 2014.04.23. 16:35:37

A tavalyi Jobs film azért nem érdekelt senkit mert....Ashton Kutcher...!!!

Szóval nem a témával van itt baj, főleg ha azt nézzük Fincher mit ki nem hozott a Facebookból értem ezt úgy, hogy a kritikusok imádták, rakás Oscar jelölés és mellesleg anyagilag se szerepelt rosszul.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása