aeon flux

ready for the action now, danger boy?

jöhet az élőszereplős ghost in the shell? Zalaba_Ferenc
2014. január 25. 09:40:00

Kategória: film 12 komment

Vannak matériák, melyeket ildomos lenne inkább békén hagyni. Osi Mamoru majd 20 éves kultklasszikusa nem csupán az animék megítélését emelte új szintre, de olyan filmekre is nagy hatással volt, mint például a Mátrix; ami pedig a műfajt illeti: azóta se csináltak jobb cyberpunk-mozit. Még maga Osi sem. Így aztán nem túl üdítő azt olvasni, hogy Hollywood nem tud leszállni az élőszereplős változatról, melynek megvalósításán jó ideje dolgozik, és szerencsére - az Akirához hasonlóan - újra meg újra letesz róla. 

Legutóbb jó öt évvel ezelőtt került napirendre a projekt, akkoriban Laeta Kalogridis (Viharsziget, Terminator: Genesis) dolgozott egy sztori szempontjából eredethű forgatókönyvön, aztán az egész szép lassan kimúlt. Béke poraira? Korántsem. A Deadline jelentése szerint a jogokat birtokló DreamWorks új forgatókönyvírót szerződtetett William Wheeler (Beugratás) személyében, sőt már rendezőt is csatolt a filmhez, aki nem más, mint a látványvilág szempontjából makulátlan, minden egyéb tekintetben értékelhetetlen Hófehér és a vadász direktora, Rupert Sanders.

Bemutatódátum és más egyéb még nincs kitűzve, és mivel Sanders neve egy rakat egyéb projekt élén is ott díszeleg, még simán előfordulhat, hogy éveket kell várnunk arra, hogy Kusanagi őrnagy ott pattogjon mindenféle CGI-robot hátán (természetesen CGI-változatban). 

ghostintheshell.jpg

Címkék

remake anime cyberpunk scarlett johansson ghost in the shell gits asian cinema rupert sanders asian movies

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr385780630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.25. 09:51:33

Ha megtudják teremteni az anime hangulatát, akkor jöhet, ha nem, akkor oltári nagy bukás lesz az egész. 2014-et írunk, minden adott hozzá, hogy egy fasza világot teremtsünk, de ehhez kemény munka kell, és nem szabad félvállról venni.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.25. 09:54:22

@REMY: Ha olyan lesz, mint az anime, akkor is oltári nagy bukás lesz, mert "mi ez a sok süketelés? meg ez a sok csöcs minek? miért ilyen kevés az akció? úristen, az a nő most tényleg szétszakadt?! fúúúúj!". :)

szkristof92 2014.01.25. 09:56:18

@REMY: +1.
Ezt vagy jobb ha már most baszott komolyan veszik (mondjuk a Hófehér után erős kétségeim vannak Sanders rendezői képességeit illetően) vagy földeljék el mint az élőszereplős Akira-t.

Llew 2014.01.25. 11:12:12

Legjobb esetben akciófilmé silányítják némi tartalommal, rosszabb esetben csak egy sima cyborgos lövölde lesz. Esélytelen, hogy visszaadják az eredetit. Mondjuk eleve azt tragikusnak tartom, hogy folyamatosan előszereplős megoldásokon kapálóznak, csak mert a nyugati világ felnőtt fele nem tud befogadni animációs verzióban vígjátékon és egy kicsit kalandosabb történeten kívül semmi mást.

[Prolixus] 2014.01.25. 14:44:11

Egy kis korrekció: Kusanagi ŐRNAGY. "Major" a volt katonai rangja, ennek pedig őrnagy a magyar megfelelője.

Ecco 2014.01.25. 15:55:22

A producerek sosem tanulnak? Az Ender's Game is kultikus cucc feldolgozása volt, és hasalt. A sci-fi már önmagában is egy rizikós műfaj. Valami itt nem kerek.. Ezek a filmek akkor is megtérülnek hosszú távon ha a moziban buknak?

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2014.01.25. 23:26:48

Egészen nyilvánvaló, hogy az anime színvonalát nem érheti el. Mint ahogy fenti is említi @Llew:
Persze ha van egy öngyilkos jelölt producer akkor nyilván lehet szép, mély és egyben brutális dolgokat csinálni.

Abban viszont senkivel sem értek egyet, hogy a Hófehér rendezője pancser volna. A film végi csatába menős szónoklatot leszámítva, hatásos és kerek mozi. Továbbá nem és korcsoport szempontjából is eléggé univerzális. Egyben van az a film.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.01.26. 03:32:59

2. vagy 3.-osztályú rendezővel garantált a kudarc.

elvi sík 2014.01.26. 08:40:54

ezt hagyhatnák a rákba! jut eszembe, a teljesen CGI anime-verzióról milyen hírek szállongnak manapság? merthogy anno szó volt ilyesmiről is, hogy újrarajzolják magát az animét csak és kizárólag géppel...

Spawn85 2014.01.26. 15:03:56

Én azért a látvány mellett még Kristen Stewart-ot is értékeltem a Hófehér és a Vadász-ban (bár ezzel egyedül vagyok szerintem :) )

Élőszereplős Ghost in the Shell? Nem is tudom...ha jól megcsinálják, végül is jöhetne, de hát ez a Sanders gyerek, én nem is tudom...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.26. 16:25:16

ennek se érzem a létjogosultságát egyelőre...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása