aeon flux

ready for the action now, danger boy?

thor - sötét világ: a magyar szinkron Takács Máté
2013. november 10. 11:29:00

Kategória: film 10 komment

A világ kevésbé lekamerázó+netrefeltevő részében már javában suhint ide-oda a Marvel isteni hőse, de már nekünk sem kell sokat várni arra, hogy szóljon hozzánk Thor, jobban mondva a már megszokott magyar hangja. Ezeknek a képregényből készült filmeknek általában könnyen emészti a szinkronját a közönség morcosabb része is, de a feliratos vetítésektől nekik is ellentétes görbületre áll majd a szájuk. Amúgy meg van előnye is a magyar változatnak: az angolban ugyanis nincs olyan menő szól, hogy pöröly.

poster_thor-the_dark_world05_banner_k.jpg


Chris Hemsworth – Nagy Ervin. Tavaly és tavalyelőtt sem maradtunk Thor és Nagy Ervin kettőse nélkül, úgyhogy igazán hozzá lehetett szokni mostanra. Nem mintha különösebben nehéz lett volna.

Tom Hiddleston – Csőre Gábor. Ugyanez áll Lokira is: igencsak eltér a magyar hangja az eredetitől, a figurához viszont felettébb passzol.

Natalie Portman – Zsigmond Tamara. Portman számára ez a film jelenti az első folytatást a Star Wars-sagán kívül, amely amúgy alaposan bebetonozta szinkronizáló színésznőjét.

Anthony Hopkins – Tordy Géza. A mostanság (újra) felkapott Tordy Géza tűnik a lehető legjobb aktív magyar hangnak Hopkins számára. Eme felkapottság amúgy nem csak azt jelzi, hogy jó választásnak bizonyul, hanem hogy egyre kevesebb a hozzá hasonló...

Stellan Skarsgård – Máté Gábor. Máté Gábort nem sűrűn invitálják szinkronstúdióba, szóval jó ötlet volt belevenni egy folytatásos történetbe, hogy legalább évente egyszer őt is hallhassuk. Skarsgårdnak talán nem is volt jobb megszólaltatója, pedig volt már pár.

Kat Dennings – Csondor Kata. Egyszer majdcsak belebonyolódnak a Marvel-univerzumban itthon illetékesek abba, hogy egy magyar színész több figurának is szolgáltatja a hangját. Jane Foster viccelődő barátnője mondjuk csekély eséllyel fut össze a Fekete Özveggyel, azaz Scarlett Johanssonnal, de kizárni azért nem lehet. Csondor Kata persze azért jöhet minden mennyiségben.

Idris Elba – Barabás Kiss Zoltán. Vajon mi az oka annak, hogy Galambos Péter lecserélés áldozata lett? Egy biztos: Barabás Kiss Zoltánnal jobban járunk, bár az ilyen parancsoló megjelenésű feketéknek tán még ő is túl szelíd hangnak bizonyul.

Christopher Eccleston – Forgács Péter. Az ügyeletes főgazt játszó Eccleston az őt leggyakrabban megszólaltató, mindig kiváló Forgács Péter hangján ármánykodik most is.

valamint:
Jaimie Alexander – Balogh Anna
Asano Tadanobu – Kolovratnik Krisztián
Zachary Levi – Széles Tamás
Chris O'Dowd – Miller Zoltán
Rene Russo – Kováts Adél
Ray Stevenson – Schneider Zoltán

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Boros Karina
szinkronrendező: Tabák Kata

A filmet a Forum Hungary mutatja be november 14-én, de már 13-án éjfélkor műsorra kerül egyes mozikban. A szinkronizált mellett feliratos változatban is megtekinthető lesz.

thor_2_hun_poszter_vegso.jpg

Címkék

szinkron marvel nagy ervin thor natalie portman forum hungary kolovratnik krisztian anthony hopkins tordy geza zsigmond tamara miller zoltan chris hemsworth csondor kata tom hiddleston csöre gabor tabak kata szeles tamas boros karina mate gabor barabas kiss zoltan schneider zoltan forgacs peter kovats adel

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr545622916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.10. 12:02:24

Szerintem a sledgehammer is menő szó, s nem csak Peter Gabriel miatt.. ;)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.11.10. 13:06:21

@Zalaba_Ferenc: De abban nincs ö betű. Egy se, nemhogy kettő!

Jester. 2013.11.10. 13:10:31

@Takács Máté: De a Mjölnirben van egy. :)

m.martin91 2013.11.10. 13:43:03

Érdekes, hogy Eccleston két hangot is elfogyasztott az előzetesekben (Széles Tamás, Haás Vander Péter), de a végén mégiscsak Forgács Péter lett a befutó.

Hopkins-nál vitatkoznék: nekem Fodor Tamás a legjobb Hopkins, de erre a karakterre Tordy jobb.

Galambos pedig biztosan valamiért nem tudta vállalni a szinkront, de Barabás Kiss Zoltán jó választásnak tűnik. (Egyébként messze nem járunk vele jobban, Idris Elbának sokkal jobb Galambos.)
Viszont abból a szempontból egyáltalán nem baj a csere, hogy lesz itt még Vin Diesel (legalábbis a hangja), Ultron, meg Isten tudja hogy még ki, úgyhogy Galamb-ra várhatnak még fontosabb teendők is.

Henits 2013.11.10. 15:43:09

Én Németországban múlt héten már láttam a filmet, és szerintem nem panaszkodhatunk a magyar szinkronhangokra. Thor német szinkronja pl. elég erőtlen a magyarhoz képest, és az Odinunk is jobb.
A német trailer. :)
www.youtube.com/watch?v=deKFEQpnfVU

HavasiG 2013.11.11. 11:29:54

A "hammer" -ben kiejtés szerint van "ö" hang! :)

Thor -nak amúgy nem warhammer -je van? Sledgehammer -t az építkezési-bontási munkások használnak.

Kovács Erzsébet 2013.11.11. 13:01:25

@HavasiG: Schwa lesz az az "ö" hang szerintem. Bocsánat a szőrszálnégyelésért, felrémlettek az angol nyelvészet órák...

Anak 2013.11.17. 01:09:51

Sinkó László már nem vállal szinkronizálást (A. Hopkins)?

Dobránszky Zoltán remek volt Stellan Skarsgård hangjaként A vadászat a Vörös Októberre filmben. De ő már nem lehetne.

tumi 2013.11.18. 19:58:21

@Anak: Sinkó uttoljár a a Nagy Sándor ban volt Anthony Hopkins magyar hangja. Azóta nem vállal szinkront. Ennek ellenére Fodor Tamás és Tordy Géza remek pótlások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása