aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: 2 kaliber [2 guns] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. szeptember 09. 10:15:00

Kategória: film 3 komment

Néha elég, ha csak az egyik alkotóelem kiemelkedő, és az amúgy standard elemekből felépülő portékád máris kitűnő minősítést érdemelhet. A 2 kaliber 2 címszereplője, az egymás tudta nélkül beépült, aztán többszörösen átvert ügynökpáros között van kémia. Méghozzá nem is akármilyen. A másik húzása legalább annyira hatékonyan megy, mint a közös meló, ezért aztán azon is viszonylag hamar túlteszik magukat, hogy tulajdonképpen egymás lebuktatásán dolgoznak (egy nagyobb zsákmány reményében persze), amihez néha elengedhetetlen egy-egy kölcsönös comb- vagy váll-lövés. Ahhoz ők túl lazák és túlságosan bírják egymást, hogy ezen fennakadjanak.

2guns620.jpg

Mint ahogy nézőként sem szabad az ilyesmiből nagy ügyet csinálnia: a 2 kaliber egy olyan alternatív világban játszódik, melyben mindenki rosszban sántikál, és melyben hőseink általában már a reggeli kávé előtt átvészelnek egy orosz rulettet vagy valami ehhez hasonló mulatságot, ezért nem restek például Mexikói Einsteinnek szólítani egy levágott fejekben utazó drogbárót (Edward James Olmos) vagy megrohanni egy katonai bázist, csak hogy válthassanak néhány szót egyikük felettesével.

Denzel Washington és Mark Wahlberg pofátlanul énközpontú, vakmerő és magabiztos jelenléte simán elviszi hátán azt a filmet, amely voltaképp semmilyen újdonsággal nem szolgál: mostanság már nem olyan nagy vasziszdasz megidézni a 80-as, 90-es évek stílusait, akciók és fordulatok terén meglehetősen fapados, sőt még a humora sem az az ezerszer idézhető (habár a szinkron ezúttal jól teljesít), de mivel Denzel és Mark olyan nagy örömmel, olyan széles vigyorral az arcukon szállítják őket, nem tehetsz mást, mint velük röhögsz.

Címkék

kritika denzel washington comedy action mark wahlberg kritika szokatrany 7csillagos cop movie buddy movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr55503017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.09. 10:18:44

pont most olvastam róla, hogy nem jó film. :D

csak megnézem akkor, hogy magam döntsem le. :D

szkristof92 2013.09.12. 19:22:03

Megnéztem és egyetértek. Őszintén szólva egy olyan nyár után, ahol a sokat ígérő 150-200 milliós mozik nagy része pofára esett, szinte felüdülés volt nézni egy olyan filmet, ami alacsony prioritását ("csináljunk egy fapados de szórakoztató buddy movie-t két remek színésszel") tökéletesen teljesíteni tudta. 7.5/10

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.27. 18:02:54

Megnéztem és tetszett. Jó film volt, kikapcsolódáshoz tökéletes.

Az azért nem semmi egy év, mikor összesen volt vagy 2 jó akciófilm, és mindkettőben marky mark van?!

(pain and gain a másik)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása