aeon flux

ready for the action now, danger boy?

toronto 2013: life of crime, bright days ahead, hateship loveship Németh Barna
2013. augusztus 30. 11:04:00

Kategória: film 9 komment

Mi történt a Jackie Brown előtt tizenöt évvel, avagy mit keres Jennifer Aniston egy Elmore Leonard-adaptációban? Milyen a világ egyik legjobb komikusának komolyabb arca? Kattintás után kiderül...

Life-of-Crime-jpg.jpg

Life of Crime (r.: Daniel Schechter)

A néhány hete elhunyt világhírű krimiszerző, Elmore Leonard 1978-as regényéből készült Life of Crime-ban visszatér a Quentin Tarantino kezei között némiképp átformált Louis Gara - Ordell Robbie páros, akiket most Samuel L. Jackson és Robert De Niro helyett most John Hawkes és hm, Mos Def formál meg. A két jómadár a börtönben ismerkedik meg, ahova mindketten autólopásért kerültek. A közös múlt - közös jövő jegyében összehaverkodnak és a rácsok mögül kikerülve már tervezik is az első nagy balhét. Ehhez az ingatlanügyekben nagymenő Frank Dawsont (Tim Robbins) szemelik ki, illetve fiatal és szemrevaló nejét (Jennifer Aniston).

A terv egyszerű, már-már közhelyes: elrabolják a nőt és váltságdíjat követelnek érte. De ahogy az lenni szokott, csak későn derül ki a terv buktatója: Dawsonnak szeretője van (Isla Fisher), és egyáltalán nem igyekszik kicsengetni a kért lóvét.

les-beaux-jours.jpg
Bright Days Ahead (Les beaux jours, r.: Marion Vernoux)

Mostanában igencsak megszaporodtak a nagyobbacska korkülönbségre kiélezett romantikus filmek, és ha nem is mindig sikerül kiaknázni a témában rejlő lehetőségeket, arra azért mindig van esély, hogy egy idősebb filmsztár jutalomjátékhoz jusson. Most a franciák egyik nagyasszonya, Fanny Ardant jutott lehetőséghez, hogy bizonyítsa a nő olyan mint a jó bor közhelyet.

A hatvan felé közelítő fogásznő (Ardant) érdekes ajándékot kap lányától: tagságot egy hozzá hasonló korú gazdag értelmiségiek klubjába. A hosszú évek kemény munkájába belefáradt nő örömmel lazítana egy kicsit, de hamar rádöbben, hogy semmi érdekeset nem tartogat számára ez a hely - illetve egy dolgot azért mégis: az intézmény fiatal alkalmazottját, aki mellett teljes virágában élheti újra nőiségét.

hateshiploveship.jpg
Hateship Loveship (r.: Liza Johnson)

A többszörös díjnyertes, és nem utolsósorban évek óta Nobel-várományos kanadai írónő, Alice Munro munkássága mindig hálás terep a színésznőknek összetett, érzékenyen megrajzolt női karakterei miatt. Az idehaza Szeret, nem szeret címen megjelent kötet egyik írásából készült Egyre távolabb (r.: Sarah Polley) már bizonyította ennek igazát, és most a világ egyik legjobb komikusán, Kristen Wiigen a sor, hogy megmutassa drámai énjét.

Dráma pedig akad bőven ebben a történetben, aminek Hailee Steinfeld a mozgatórugója. Édesanyja halála után apja (Guy Pearce) egyre mélyebbre süllyed a drogok világába, és a helyzeten az sem sokat segít, hogy nagyapja (Nick Nolte) is a férfit hibáztatja a nő haláláért. A kislány mellé nevelőnőnek felvett Kristen Wiig tehát egy ilyen komor közegbe kerül, de fiatal védence elhatározza, hogy véget vet ennek és a modern kor vívmányait igénybe véve összehozza apját a dadussal.

Címkék

toronto nick nolte tim robbins guy pearce kristen wiig john hawkes dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr135484489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.08.30. 11:14:27

Vajh Ms. Anniston a film nagyját ebben az édes kis maszkban tölti majd? Merész és kegyes húzás lenne tőle. :)

Németh Barna 2013.08.30. 11:27:01

@Zalaba_Ferenc: Az egy baromi jó húzás lenne :)

Kovács Erzsébet 2013.08.30. 12:15:54

@Németh Barna: Így már más. :-) Alice Munro rulez. (A hasonló színekben dolgozó Annie Proulx dolgai is nagyon hálás filmalapanyagok.)

Wintermoots (törölt) 2013.08.30. 12:57:29

néhány hete"

alig egy!:)

@Kovács Erzsébet:

a kikötői hírek elég sok negatív kritikát kapott anno, mármint a film

Kovács Erzsébet 2013.08.30. 13:16:35

@Wintermoots: Bezzeg a Túl a barátságon. :-)

LasDen 2013.08.30. 14:58:39

Amúgy már nem Mos Def, hanem Yasiin Bey néven fut :D

Kovács Erzsébet 2013.08.30. 15:45:22

@LasDen: Gondolom, akkor végre csak muszlim lett ő is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása