aeon flux

ready for the action now, danger boy?

toronto 2013: the art of steel, american dreams in china és the face of love Németh Barna
2013. augusztus 29. 11:25:00

Kategória: film Szólj hozzá!

A Velencei Filmfesztivál javában dübörög (innen elérhető az összes versenyfilm), de már Toronto is startra vár. Az ottani fesztiválközönség kegyeiért folytatott küzdelem résztvevőiből már bemutattunk néhányat (Blood Ties (r.: Guillaume Canet), August-Osage County (r.: John Wells), Rush (r.: Ron Howard), The Fifth Estate (r.: Bill Condon), Mandela-Long Walk to Freedom (r.: Justin Chadwick), Parkland (r.: Peter Landesman)), így az "ismétlés a tudás anyja" bölcsességet átugorva haladjunk tovább a többi versenyzővel, némi kitekintéssel a fesztivál többi érdekességére is.

Első körben itt van Kurt Russell, aki ismét kaszkadőrgúnyában bűnöz, miközben Ed Harris kísértetiesen hasonlít Annette Bening egykori szerelmére, de az is kiderül, hogy Kínában is van "Facebook-mozi". Részletek kattintás után.

the-art-of-the-steal.jpg

The Art of Steel (r.: Jonathan Sobol)

Crunch Calhoun (hogy ez mennyire cool név már) igazi fenegyerekként tengeti mindennapjait. Ő a motoros kaszkadőrök koronázatlan királya, a fizetéskiegészítést pedig mestertolvajként oldja meg. Egy balul sikerült akció után, amit bátyja okoz, Crunch börtönbe kerül. Miután leülte a rárótt penitenciát, pénzszűkében kénytelen elvállalni még egy melót, amihez újra a testvérével kell szövetkeznie. A testvérpárt megformáló Kurt Russell és Matt Dillon mellett Terence Stamp és Jay Baruchel szállítják majd a poénokat és a pörgős dialógusokat.

american_dreams_in_china.jpg
American Dreams in China (r.: Peter Ho-sun Chan)

Szabadalmi vitával fűszerezett igaz történet egy fiatal egyetemisták által létrehozott internetes oldalról - csoda, hogy az amerikai sajtó máris elnevezte a filmet a "kínai Közösségi hálónak"? Természetesen azért itt most nem ugyanarról van szó. A nyolcvanas évek derekán három kínai diák kérte beutazási engedélyét az Egyesült Államokba, amiből később megszületett egy sikeres, hasonló cipőben járó fiatalokat instruáló és angolra oktató oldal, ami aztán jogi hercehurcába torkollott. Két homlokegyenest más politikai rendszer, eltérő kultúrák, morális és világnézeti értékek feszülnek egymásnak, az egyedi megjelenést pedig a mindig különleges és kiváló Christopher Doyle operatőr szolgáltatja majd.

Face-of-Love.jpg
The Face of Love (r.: Arie Posin)

Öt évvel férje halála után, Nikki (Annette Bening) élete még mindig romokban hever. A nő képtelen elfogadni a veszteséget, a gyász felőrli egész világát. Egy napon aztán feltűnik a színen Garrett (Ed Harris), aki akár az elvesztett férj ikertestvére is lehetne, de valójában csak egy idegen. A nő mégis utolsó szalmaszálként kapaszkodik a férfiba, hogy ne csak testben, de lélekben is újra megtalálja élete szerelmét. Külső és belső értékek, burokba zárt életek vagy a továbblépés lehetősége, önámítás vagy őszinteség, avagy egy újabb drámai jutalomjáték ennek a két színészlegendának.

Címkék

fesztival toronto independent kurt russell ed harris annette bening dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr85482978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása