aeon flux

ready for the action now, danger boy?

független filmhírek: scorsese újraegyesül, von trier izgat, wilde vedel Németh Barna
2013. június 23. 19:54:00

Kategória: film 4 komment

Új heti (vagy kétheti) rovatunkban az amerikai független- és az Amerikán kívüli filmes eseményekkel, hírekkel foglalkozunk majd, persze elsősorban a hazai közönség soraiban is ismert alkotók megmozdulásai közül válogatva.

Első körben megtudhatjátok, kikkel szövetkezett Martin Scorsese, mit talált ki már megint Lars von Trier, miért tanul szerbül Monica Bellucci és mit tervez mostanában a Tom Tykwer-Tom Hanks páros.

eight chapters of nymphomaniac.JPG

  • A Suszter Szabó Baka Kém nemzetközi sikere után Tomas Alfredson visszatér hazájába egy fantasy erejéig, amely a hírek szerint Svédország eddigi legdrágább produkciója lesz. A történet a Harisnyás Pippi és Juharfalvi Emil megalkotója, Astrid Lindgren egyik kései regényéből készül, amelyben két testvér száll szembe a gonosszal egy képzeletbeli világban. A dolog külön érdekessége, hogy akárcsak a Gyűrűk urát, ezt is jórészt természetes környezetben szeretnék leforgatni.
  • Lars von Trier már most botrányosnak titulált Nymphomaniac-je nyolc fejezetből fog állni és június 28-tól szép sorban mindegyikről többet tudhatunk meg a film honlapján a karácsonyra tervezett bemutatóig - mert mi lehetne ennél karácsonyosabb.  
  • Hármas újraegyesülés a láthatáron. A Revenge of the Green Dragons egy vérbő thrillernek ígérkezik, amelyben egy nyomozás szálai a New York-i székhelyű ázsiai banda soraiba vezetnek. A film egyik producere Martin Scorsese lesz, a rendező pedig az az Andrew Lau, aki Szigorúan piszkos ügyek címmel kiváló alapanyagot szolgáltatott Scorsese első rendezői Oscarjához. De ezzel még nincs vége a nagy találkozásoknak, mert a főszerepet Ray Liotta játssza majd, aki a Nagymenők óta nem dolgozott együtt Scorsese-vel.
  • Úgy tűnik, Tom Hanks bizalma a Felhőatlaszt ért vegyes fogadtatás után sem rendült meg és újra együtt forgat Tom Tykwerrel a többszörös díjnyertes Dave Eggers könyvének (A Hologram for the King) filmadaptációján, melyben egy amerikai üzletember a recesszió miatt siránkozó Amerikából Szaud-Arábiába megy, hogy ott keresse meg a kenyérre valót - és erre valami szokatlanul nagy tervet eszelt ki. Tom Hanks nem csak a főszerepet vállalta magára, de a produceri tevékenységbe is besegít majd.
  • Hét év kihagyás után a kétszeres Arany Pálma-díjas Emir Kusturica újra játékfilmet forgat. Az egyelőre Love and War címen futó produkció egy rendhagyó háborús szerelmi történet lesz, amiben a főhős (Kusturica alakítja majd) megelégelve az öldöklést, papnak áll. Csakhogy ez a döntés nem könnyű, a férfi szerelmes. A vágy tiltott tárgyát Monica Bellucci kelti életre, aki a szerep kedvéért megtanult szerbül.
  • Végül egy trailer, ami a legutóbbi SXSW egyik legnagyobb szenzációjához (Drinking Buddies) készült, és melyben a pityókás Olivia Wilde-ban gyönyörködhetünk. A színésznő egy sörfőzde vezetőjét játssza, aki barátja (Ron Livingstone) és egy kollégája (Jake Johnson) között őrlődik.

Címkék

trailer independent emir kusturica lars von trier martin scorsese tom hanks ray liotta olivia wilde tom tykwer filmhir eurocinema fuggetlen hirek

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr665374231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.06.23. 22:37:00

Jó kis hírcsermely :) Folydogáljon még...

Wintermoots (törölt) 2013.06.23. 22:57:02

@megnevezhetetlen:
Folydogáljon még..."

mint a drinking buddies-ban a sör

Wintermoots (törölt) 2013.06.23. 23:03:59

"a főhős (Kusturica alakítja majd) megelégelve az öldöklést, papnak áll. Csakhogy ez a döntés nem könnyű, a férfi szerelmes. A vágy tiltott tárgyát Monica Bellucci kelti életre, aki a szerep kedvéért megtanult szerbül."

ha monica bellucci a vágy tárgya, persze hogy a rendező egyben a főszereplő is:)

Atkakukac1989 2013.06.24. 15:08:10

Ray Liotta, hogy megint Scorsese mellett dolgozik az nem baj, csak kicsit mintha szétcsúszott volna az utóbbi időben. Reméljük összeszedi magát.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása