aeon flux

ready for the action now, danger boy?

pletykarovat: az acélember felforgatja a mítosz alapját? Kántor Mihály
2013. május 05. 16:40:00

Kategória: film 67 komment

Ha a képregényrajongók idegrángást kaptak a Vasember 3. egyik kulcsfigurájának átértelmezésétől, ettől Az acélember pletykától hosszabb szanatóriumi beutaló is képbe kerülhet. Tulajdonképpen az is lehet, hogy a Warnernek illene orvost biztosítania az első néhány vetítésre, minden nézőtérre.

Mondanom sem kell, hogy a klikk után erős szpojler leselkedik, még ha csak pletyka szinten is.

manofsteel_logo620.jpg

Az már egy korábbról megerősített információ, hogy Az acélemberből hiányozni fog Superman Achilles-sarkaként funkcionáló zöldes ásvány, a kriptonit. Ha ennek mentén visszatekintünk a képregényekre kiderül, hogy a kriptonit, Superman szülőbolygójának, az elpusztult Kriptonnak a maradványaiból szabadult fel és meteoritba szorulva pottyant először a Földre egy 1949-es számban. Ha ezt tiszteletben tartják az alkotók, akkor tehát a kriptonit szubsztancia beléptetésének előfeltétele a Kripton bolygó pusztulása.

Nos ez az ami nem történik meg az Acélemberben.

A szóbeszédek szerint a Kripton él, és éppen polgárháború dúlja. Az egyik hadúr, Zod tábornok pedig azért érkezik a Földre, hogy visszavigye magával Kal-Elt, aki ráérő idejében éppen fél-istent játszik a kék bolygón.

Felmerül a kérdés, ha nem pusztult el a Kripton, akkor a kis Kal-El miért lett űrárvaként kilőve otthonról? Jor-El vesztésre állt a polgárháborúban és így akarta kimenteni a gyerkőcöt? Nem voltak már élő rokonok, akikre rábízza? Vagy nem akarta, hogy a szembeálló felek rátegyék a kezüket a srácra, mert az valami okból különleges?

supermanjuniornovel.jpg

Itt megint a pletykaaknát tapogatjuk: állítólag a kriptoni populáció genetikai programozással készül arra, hogy tudós, katona, vagy az élet egyéb területén dolgozó hatékony funkcionárius legyen. Kal-El viszont afféle gattacás Ethan Hawke-ként jött a világra, a hagyományos ungi-bungi módon. A szerelemgyerek így egy fajta torszülöttnek számít, szülői eltávolítása nyilván egy megsemmisítéstől óvja meg.

Ez a húzás alaposan megtépázza Superman pátoszát, megfosztva őt a magányos túlélő imidzstől, ellenben hangsúlyosabbá teszi különbözőségét, hisz most már nem csak az emberekhez mérve különleges, hanem a kriptoniakhoz képest is. Remek dilemmát biztosít a hazatérés lehetősége vagy a választás, hogy velünk maradjon. Nyilván a film végén az utóbbi történik, de hogy milyen úton-módon jut idáig, abból megint kiváló történetet lehet gombolyítani.

Ha Superman tehát nem azért marad a Földön, mert az anyabolygója elpusztult és nincs más választása, hanem azért, mert így döntött, az őszintébbé teszi őt a Föld védelmezőjének szerepében és talán kicsit homályosítja Lex Luthor ítéletét, mely szerint omnipotens földönkívüliként megfoszt egy fajt attól, hogy az a saját kárán tanulva fejlődjön.

Ha ebből a húzásból nem is következik automatikusan, hogy jó filmet kapunk, de az biztos, hogy valami újat.

manofsteel_banner.jpg

Címkék

spoiler superman comics zack snyder russell crowe kevin costner christopher nolan laurence fishburne superhero pletykarovat diane lane amy adams dc comics michael shannon man of steel henry cavill rumor mill

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr355281809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.05. 16:46:21

Hú, baszki, ez egy igen zsíros lépés lenne a Nolan/Goyer/Snyder-trió részéről, de bárcsak így is lenne. A Star Treknek is iszonyú nagy löketet adott az a bizonyos bolygópusztulás, ami egészen új univerzumot nyitott még a leghácébb trekkiek előtt is. Nem is értem, hogy miért zúgolódtak: nem ők azok, akik olyan helyekre szeretnek menni,a hol ember még nem járt? :)

hesgotcancer · http://hesgotcancer.blog.hu 2013.05.05. 16:50:58

Röviden Supermanből Thor lesz...és ha ez így lesz, lassan tényleg elveszti minden romanticizált varázsát a karakter és a sztori. Persze tudom, ez a menő manapság, az alsónadrág se kell már, Clark Kent is csak valami borostás hobó, stb. stb. Én asszem inkább megyek beteszem a lejátszómba a Superman Returns-t:) Valszeg egyedül leszek ezzel a véleményemmel:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.05. 17:00:51

@hesgotcancer: nekem is thor ugrott be elsőként a leírtakból.

Spawn85 2013.05.05. 17:00:57

Érdekes ötlet nem mondom, de ugyanakkor izgalmas is.

És igen, valószínű néhány rajongó idegösszeroppanást fog kapni, ha ez tényleg így lesz. :)

Gunner 2013.05.05. 17:03:15

Érdekes ez a pletyi, ha jól emlékszem, akkor a J.J. Abrams-féle "Superman: Flyby" is hasonló alapkoncepcióra épült volna (polgárháború a Kryptonon, a bolygó nem pusztul el).

TomPowell25 2013.05.05. 17:26:57

Szerintem a rajongók jó részét azóta szanatóriumban kezelik, hogy kiderült Jimmy-ből Jane Olsen lett, úgyhogy ez csak egy újabb féléves beutaló számukra.:) Nekem egyelőre tetszik az ötlet, kíváncsi vagyok, hogy filmben hogy működik majd.

Kovács Erzsébet 2013.05.05. 17:27:56

Gyerekek, éppen ma hallottam az ebédnél, hogy minden mozis és színházi vetítésen szokott lenni orvos is, rendőr is a biztonság kedvéért. No persze, semmi stabil állásra nem kell gondolni: őket is úgy fizetik, mint a kritikusokat :-)

McCl@ne 2013.05.05. 17:30:44

@hesgotcancer: Igen, jó lenne, ha kínosan ügyelnének rá, hogy SOHA SEMMIN NE változtassanak, különben még a végén kénytelenek leszünk olyan filmeket nézni, amiket nem láttunk ezerszer -.-

argab 2013.05.05. 17:31:26

Érdekes és izgalmas ötlet, nekem tetszik. Több színt vinne a történetbe, karakterbe mintha megkapnánk még egyszer a jól ismert eredettörténetet.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2013.05.05. 17:39:10

Egyre jobban érdekel ez a film. Örülök, hogy mernek és módjukban is áll ilyen szinten hozzányúlni az alap történethez (amennyiben igaz a pletyka).
Egyedül azt sajnálom, hogy az egyik legmeghatározóbb karakter és hangulati elem megy így kárba. Mégpedig a Magány. A nagybetűs Magány.
Nincs senki még egy a fajtájából. Ember igazából soha nem lehet (az csak álca). Magányos a milliárdok között, akiket ráadásul folyton figyel és megment.
Ezért is szeretem a Superman Returns-t, mert abban a filmben ez szépen átjött.
Nem siránkozok, hogy korábban minden jobb volt, csak sajnálom hogy kimarad a karakter 'magányos' vonása.

Sonny25 2013.05.05. 17:51:32

Nekem viszont egyre jobban az jut eszembe erről a filmről, amikor a Family Guy-ban Peter színpadi darabot készített az Anna és a királyból. :))
Az is tetszett a közönségnek.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.05. 17:57:28

@Nostro: Magány helyett van remény, s ha van remény, akkor létezik a fenyegetettség érzése, amit az okoz, hogy ettől a reménytől megfoszthatnak. S pl. ez lehet Zod legnagyobb fegyvere.

nikodémus 2013.05.05. 18:02:51

Ha ez igaz, akkor végre értelmet kaphat a karakter. Mert rendkívül fárasztó volt már a "félisten vagyok, de azért jófej srácként újra és újra megvédem az emberiség seggét" alapszituáció. Ezt pedig több részen keresztül is lehet csavargatni.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.05.05. 18:44:08

Szerintem nagyon jól lehet ebből magányt csinálni.
Az "azért nem mész haza, mert az elpusztult" koncepciót veri az "azért nem mész haza, mert sehova se illesz"

CHRISporn 2013.05.05. 18:57:46

Háát nem tudom..:S
A "nagyarcú" Tom Welling sem volt jó mint Clark Kent,
Henry Cavill sem (pedig kedvenc] igazán Supermanes arc....
A Film persze lehet jó(hálistennek ott van Nolan)
Viszont Brandon Routh jó döntés volt 2006-ban,de nem sikerült az áttörés!
Cavillnak sok sikert kívánok(megérdemli)-de tartok tőle hogy nem ez a film lesz az ami igazán meghatározóvá tenné őt Hollywoodban...

Gandalf Garaboncias 2013.05.05. 19:10:25

Szerintem a Vasember 3-nak is nagyon-nagyon jót tettek az ehhez hasonló, igazán sokkoló csavarok. Erre az esély még akkor is meglehet Az acélember esetében, ha valamennyire Thor-szerűnek is tűnhet ennyi alapján. A végeredmény már nem biztos, hogy Thor-szerű lesz.

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.05.05. 22:35:54

@Nostro: És mi van, ha ő azt hiszi (sőt hitetik el vele), hogy egyedül maradt a fajtájából és ezért joggal érzi magát magányosnak - mire jön Zod és szembesíti az igazsággal???

Leone_510 2013.05.06. 09:14:30

való igaz, hogy kell a változtatás de Hollywoodnak már csak ezekre az ötletekre telik, hogy felrúg minden lefektetett szabályt de bármiféle valós új tartalmat nem ad hozzá, mert úgy tűnik akkor is a történet a földön játszódik így nem látom , info hiányában, a jelentőségét, hogy miért kell ez a lépés, mitől lesz a főgonosz így más és a fiú személyisége, mindenesetre kap egy esélyt de nem a moziban, annak örülök , hogy sokan pozitívan állnak ehhez nekik legyen igazuk

SemBoga 2013.05.06. 09:30:25

és mi van, ha a kripton a film végén robban fel? :) így szegény szupimen aztán tényleg itt ragad

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 09:39:09

@SemBoga: Sőt, az is lehet, hogy ezzel szorítja őt sarokba Zod, hogy tejesítse követeléseit, és mikor ez megtörtént, csak azért is felrobbantja azt, a'la Star Wars.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.05.06. 10:48:45

nem akarták, hogy fideszes-kdnps-jobbikos köcsög legyen belőle, ezért lőtték ki az űrbe.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.06. 10:51:18

hú de zavaros egy kitalált történet ez
már majdnem annyira, mint az evolúció elmélet

2013.05.06. 10:58:41

@Zalaba_Ferenc: Az a Star Trek, amiről te beszélsz, nem Star Trek, hanem egy kiherélt "valami"...

2013.05.06. 10:59:32

@wmiki: az evolúcióelmélet nem zavaros. Legfeljebb nem érted.

pizzaboy 2013.05.06. 11:34:30

@Zalaba_Ferenc: a köv batman sorozatban meg majd kiderül, hogy Bruce Wayne-t egy denevér csípte meg, Robin-t pedig nő fogja játszani...

Hát kösz, én ezekből nem kérek. Oké, hogy Hollywoodban nem képesek már semmi újat kitalálni, de miért kell még azt is szétcseszni, amit egyszer valaki jól kitalált??

pizzaboy 2013.05.06. 11:39:31

@trev: ne legyenek nagy elvárásaid vele kapcsolatban: www.rtlklub.hu/bulvar/video/31256

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.06. 11:39:36

index címlap jól sejtem??

A komentekből simán látni mikor vagytok címlaposak. :D

JohnHenry 2013.05.06. 11:49:48

őőő.... nem készült elég képregény a Superman-ből, hogy ilyen baromságokat kell kitalálni...?

Oblath Ádám 2013.05.06. 12:23:45

Pro:
No, hát elég ambivalens érzéseim támadtak az olvasás közben. Egyfelől mindenhol azt hangoztatom, hogy bátran kell bizonyos dolgokat megváltoztatni, de mindenképpen úgy, hogy a sztori és a karakter lényege megmaradjon. Ilyen például az, hogy Bruce Wayne szülei meghaltak, és kész. Ha a Kripton nem pusztult el, az egy teljesen más dimenziót nyit az egész Superman érában. Én is úgy gondolom, hogy ehhez a karakterhez hozzátartozik, hogy a szülőbolygója, a szülei mind meghaltak, így az a magány, az a szenvedés, amit láttunk a trailerekben, nagyon jól megállja a helyét. Ha megvan a bolygó, miért maradna itt a Földön? Nekem kicsit luciferesen azt sugallja,hogy "inkább uralkodik a pokolban, mint szolgál a mennyben". De a körülmény, hogy a bolygóját polgárháború baszta szét, az már nagyon tetszene.

Kontra:
Ellenben én nagyon szerettem az új Star Treket, és A Sötét Lovag - Felemelkedést is. Pedig azok aztán alapjaiban toltak valami hasonlót a képünkbe. A Vasember 3-on is túltettem magam. És azért valamennyire bízok a rendezőben meg a producerben. És igen, azzal is egyet értek, hogy ugyanazt még egyszer látni...

Amúgy mi van akkor, ha egyszerűen nem TUD hazamenni? Mi van, ha az összes űrhajó bekrepál, és a földi tudósok meg nem értenek hozzájuk. Ez mondjuk egy jó befejezés lenne. Hogy úgy dönt, feláldozza a hazavezető űrhajót, hogy Zod ne pusztíthassa el a földet...

AbuBakr 2013.05.06. 12:25:26

@pizzaboy: aztakurva
@wmiki: vikimiki, ez te vagy?
bakker... lassan tíz éve ismerlek különböző blogokból, pl bombagyárból, mindig tudtam hogy valami nem oké nálad, de ez ledöbbentett
ki kell mennem levegőzni.....

DHOPW42 2013.05.06. 12:31:52

Amúgy attól, hogy a Krypton nem pusztul el, attól még Superman kurva magányosan érezheti magát x ezer/százezer/millió(?) fényévre az otthonától. Szerintem ezt a távot még Superman sem tudja megtenni, szóval nem hiszem, hogy ez ugyanaz a szitu, mintha Bruce Wayne szülei nem halnának meg. Superman ugyanúgy egy, az otthonától elszakított, oda visszamenni képtelen "ember" lesz, szerintem ezt fedezték fel az írók is. Nincs óriási különbség abban, hogy a Krypton felrobban-e vagy sem, Superman érzései alapjaiban ugyanazok maradnak: itt vagyok a Földön egy rakás idegen között, a családom, barátaim meg igencsak messze járnak, valószínű sosem látom őket viszont.

Fejesrob 2013.05.06. 13:02:09

Azért az valahol jellemző az amikra, hogy ilyesmik kasszát tudnak dönteni.

borisz 2013.05.06. 13:06:07

@Adam Van Helsing: szerintem is marad a magány.
"azért nem mész haza, mert gőzöd sincs, hogy egyáltalán van haza, az hol van, azt meg már végképp nem tudod, hogy lehet oda eljutni"

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 13:06:49

@trev: Az a Star Trek, amiről én beszélek, életet lehelt egy évtizedek óta döglött franchise-ba. És micsoda életet!

borisz 2013.05.06. 13:08:14

@DHOPW42: jaja. (szerintem nem tud nagyon messzire menni, mert a mi Napunkból nyeri a szuper-képességeit)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 13:10:15

@pizzaboy: Én nagyon örülnék, ha ez a film javarészt függetlenítené magát Superman korábbi interpretációitól, főleg a Reeve-moziktól, melyekről nehezen tudom elhinni, hogy a maguk idején minőséget képviseltek akár humor, akár cselekmény, akár színészi játék terén (leszámítva Reeve-et, aki tényleg jó volt, vagy egy-két kilengéstől eltekintve Terrence Stampet). Ahogy McClane mondta: tessék csak szépen újraértelmezni az ismert történeteket, mert ugyanazt elmesélni újra meg újra, az sokkal inkább jellemző Hollywoodra, mint 19-re lapot húzni.

borisz 2013.05.06. 13:13:28

@Leone_510: nem piszkálódásból kérdem, de olyat lehetne, hogy e film megnézése UTÁN döntöd el, hogy volt-e értelme egy változtatásnak?
ez itt fenn egyelőre csak egy pletyka, csak arra jó, hogy szórakoztassuk magunkat az agyalással ;)
különben is egyszrre vicces és elgondolkodtató, hogy egy kitalált személy sorsa körül jobban pörgünk, mint a valóságon :D

bobbymate 2013.05.06. 13:17:58

Azért, mert nem robban fel a bolygó még nem jelenti azt, hogy mindenki életben van!

Oblath Ádám 2013.05.06. 13:26:46

Most olvastam bele amúgy a JJ Abrams-es sztoriba, hát kvázi ez annak a sztorija. De állítólag sokat merítettek belőle.
Plussz az utolsó előzetesben ZOD épp ordítja, miközben bilincsben van, hogy "Azt hiszed a fiad biztonságban van? Meg fogom találni!"... Az kicsit olyan jelenetnek tűnik, mintha a legelső mozifilm első jelenetét néznénk...

Szóval sanszos ez a sztori...

pizzaboy 2013.05.06. 13:33:41

@Zalaba_Ferenc: az új történetekkel nekem sincs bajom, sőt! A bajom azzal van, hogy ezeket Star Trek, Superman stb névvel adják el.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 13:34:37

@pizzaboy: Szerintem tök izgalmas, ha egy jól ismert figurát kiragadnak a megszokott közegéből, és új, eddig ismeretlen feltételekkel szembesítik.

ReedRichards 2013.05.06. 13:39:23

Nem látom, hogy ez hatalmas ötlet lenne. A képregényekben 1000+1 másik kryptoni létezik még, pl Cara az unokatesó, Zod, stb. Szóval, hogy magányos lenne az erős túlzás.
Krypton helyett ott is van Új Krypton (amin szontén volt polgárháború ha jól rémlik), Kandor, tehát nem kellett feltalálni a spanyolviaszt.

manuva 2013.05.06. 13:40:06

@pizzaboy: Szerintem ha ebből meg is tud élni, ő a legnagyobb király mindünk közül.

SemBoga 2013.05.06. 14:03:32

azért a képregényekben is elég furcsa alternatív sztorykat tudnak összehozni, úgyhogy szerintem nem gáz, hogy a filmekben is eltérnek a legismertebb alapsztorytól

ghavin 2013.05.06. 14:24:11

Nem tudom miért becsülik alá a képregényrajongókat. Az én gyomrom a Red Son felállását is bevette, ahol Superman Kansas helyett a Szovjetunióban ért földet... Vagy amikor halálos dózisú napsugár-löketet kap, aminek köszönhetően szubatomikus szinten egyre instabilabbá, mégis egyre nagyobb hatalmúvá, mondjuk ki: istenibbé válik (All-Star Superman). Vagy amikor Gotham mellett ér földet, s a Wayne házaspár neveli fel, amíg... (Speeding Bullets) Szóval mi nyitottak vagyunk mindenre, amennyiben jól csinálják. Szóval semmi tvájlájtosítást (Amazing Spider-Man), kiherélt főgonoszt (Dark Knight Rises Bane-je), illetve az alapanyagot alapjaiban félreértelmező adaptációt (V for Vendetta).

Borenbukk 2013.05.06. 14:27:34

@Zalaba_Ferenc: Biztos, ugyanazt a filmet lattuk? Mert jo kis ur-ticsung-ticsung volt, csak mi a francnak kellet Star Trek-kent arusitani?
Ez utan az eletleheles utan Barbara Streisandbol Nicki Minaj lett.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 14:39:01

@Borenbukk: Mert az sokkal érettebb, amikor a nagypapa korú William Shatner unokái forma fickókkal bunyózik, és még annál is fiatalabb nőkkel smárol (mielőtt persze pofon vágja őket, hogy magukhoz térjenek a hisztiből :).

Borenbukk 2013.05.06. 14:50:08

@Zalaba_Ferenc: Ha' miert nem mondtad, hogy '94-ben neztel utoljara Star Trek-et? :)

Borenbukk 2013.05.06. 14:56:01

@Borenbukk: Ja, az nem er, hogy mostanaban megnezted valahol a TOS ismetlest. Megprobalkoztam vele, de mar keptelenseg komolyan venni.
Javitok: A DS9 csapat kirandulasa az egyik TOS reszbe nagyon odavaer. Nem allitom, hogy ok komolyan vettek, de akkor is nagyon jo lett.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 15:09:01

@Borenbukk: Nem akartam azonnal megsemmisítő vereséget mérni rád azzal, hogy felemlegetem az Insurrectiont. :)

batboy 2013.05.06. 15:15:25

@Borenbukk: a Kirk kalandokat nyugodtan hasonlíthatjuk a Kirk kalandokhoz. a TOS ugyanúgy a Trek mítoszhoz tartozik mint a TNG. ha pedig Kirk leöklözi a Gorn kapitányt a régi sorozatban, nyugodtan lőhet és ugrálhat futás közben az új mozifilmben is.

ha majd Abramsék Picardból csinálnak akcióhőst, én is fészkelődni fogok, addig viszont nyugodtan mehet az űrcowboy attitűd Spock gyeplővel a szájában.

Bambano 2013.05.06. 15:18:11

Az eredeti történetet nem ismerők kedvéért a "zöldes ásvány, a kriptonit" fogalmazás nem jó, mert a zöldes ásvány az a zöld kriptonit, egyébként pedig kriptonitból legalább zöldet, kéket, pirosat, feketét és aranyszínűt láttunk már.

batboy 2013.05.06. 15:24:05

@Bambano: való igaz, több színű kriptonit létezik. a Man of Steel-ben viszont egyik színű változat sem fog szerepelni.

2013.05.06. 15:33:48

@Zalaba_Ferenc: A franchise-ba igen. A Star Trek szellemiséget viszont kinyírta.

2013.05.06. 15:35:02

@pizzaboy: haha, miért nem vagyok meglepve? :-D

Borenbukk 2013.05.06. 15:38:08

@batboy: Az akciofilm feeling nem zavar igazan, az tenyleg visszateres a gyokerekhez, csak a mai lehetoseggekkel. Viszont sok helyen utotte a "hagyomanyt", ahol semmi ertelme nem volt azon kivul, hogy marpedig legyen mas.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.06. 15:44:07

@trev: Először szerintem foglald össze, hogy mi az a szellemiség, aztán eldöntjük, hogy kinyírta-e vagy sem.

2013.05.06. 19:29:42

@Zalaba_Ferenc: Pl. TNG Inner light. (5. évad, 25. rész). Na ez Star Trek.
(Kik döntik el? Felséged? :-D)

2013.05.06. 23:35:08

@Zalaba_Ferenc: Bocs, de annyira azért nem érdekel a különvéleményed, hogy elmagyarázzam neked, miről szól a Star Trek. Felőlem örülhetsz a kiherélt változatnak, no problemo. :-)

szkristof92 2013.05.06. 23:46:46

@trev: Feldobsz valami hangzatosat, aztán mikor valaki rákérdez, hogy magyarázd meg, rögvest kifarolsz. Klasszikus. :)

borisz 2013.05.08. 10:37:04

@Ghavin: komolyan van ilyen verzió, hogy wayne-ék nevelik fel a kis supermant? wáhó! utána kell nézzek, köszi a tippet!

borisz 2013.05.09. 13:17:57

@doggfather: már izé, kikölcsönöztem, hétvégén elolvasom

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása