aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: g.i. joe - megtorlás [g.i. joe: retaliation] (2013) Zalaba_Ferenc
2013. április 03. 17:40:00

Kategória: film 19 komment

Elszenvedett vereségét követően a Kobra összegyűjti erejét, majd új támadásba lendül, melynek első pontjaként (helyes döntés) kiiktatják a Joe-kat, viszont robbanékony szentjánosbogarak ide, nanoatkákból álló maszk oda, valahogy elkerüli a figyelmüket az, hogy három Joe (a Szikla, a lány, aki majdnem Wonder Woman lett és a fiú, aki Channing Tatum szerepét játssza) túléli a rohamot, mi több, hamarosan ellencsapásba is lendül.

Az eredeti G.I. Joe-ban az volt a legjobb, hogy tökéletesen tisztában volt azzal, hogy mekkora marhaság, ezért minden közhelyére, minden szélsőségére iszonyatosan rájátszott, míg végül egy Földre települt Star Warsszá mutálódott. Vu-há! Ehhez képest a sokat tologatott (több Tatumot a népnek! 3D-t a népnek!) folytatás sokkal komolyabban veszi magát; no annyira azért nem, hogy sötétnek lehessen nevezni, mint sok mai újrát: ez a film is ugyanabban a túlzásokkal teli, logikát és karaktert nélkülöző világban mozog, mint elődje, de sajna sok alkatrészéről leszedte az optikai tuningot valószínűleg abban bízva, hogy a földhöz ragadtabb megközelítés némi valós drámát hoz magával, ám ez csak ártott az összképnek, amely édes egyszerűen unalmas.

Azért így is vannak mulatságos momentumai, és mint az lenni szokott, egyik sem az, amit az alkotók is annak szántak. Nem lehet mosolygás (vagy harsány röhögés) nélkül megállni, hogy a föld alatti börtön igazgatója egy "te is jó leszel" vállrándítással intézi el azt, mikor a behozott... puskáznom kell... Kígyószemről kiderül, hogy valójában annak ősi ellensége, tehát a másik oldal fogdmegje... megint puskáznom kell... Viharárny. "Csókolom, én vaníliás fagyit kértem, de oda se neki, jó lesz ez a gőzölgő szargombóc is." Aztán eme Viharárnyat bedunsztolják egy tartályba, ahonnan persze kiszabadul, de hogy honnan varázsolja elő a dobócsillagjait, az nagyobb rejtély, mint hogy ki vitte fel a tojásokat a Sulacóra (tudom, Bishop volt). 

Másik fronton a túlélő trió egy lepukkant konditeremben húzza meg magát (az ember pedig könnyes szemmel gondol vissza az első rész gigalétesítményeire, ahol a tengeralattjáró a mínusz nyolcadik emeleten parkolt, valahol az élményfürdő és a gokart-stadion között), ahol azért elrejtettek egy-két rakétavetőt meg kétkezes gatlingot, a többit meg a Joe-k névadója, Colton tábornok (Bruce Willis unottabb, mint a Die Hard 5-ben) konyhájából szedik össze. Mindeközben a magát az Egyesült Államok elnökének kiadó Zartan Háborús játékokat játszik néhány tényleges és képzelt atomhatalommal. És ez azért vicces, mert miközben nukleáris rakétákkal (illetve azok szkifisített változataival) dobálózik, mobilján Angry Birdsszel szórakoztatja magát. Háhá.

Ugyanakkor vannak ninják. És mióta film a film, azóta tudjuk, hogy egy olyan film, amelyben vannak ninják, rossz nem lehet. Ráadásul eme ninják úgy nőnek ki a sziklákból, mint Kiszel Tünde arcából a szemöldök, így hőseink annyit kaszálnak le belőlük, amennyit nem restek. De mielőtt újra előbukkanhatna belőled a tapsikoló kis srác, Jon M. Chu rendező helyszínt vált, ahol vagy zsenge riposztokat osztogatnak egymással, vagy Adrianne Palicki adottságait szondáztatják (ez jó pont), habár többnyire valami homályosan tükröződő felületről (ez rossz pont), és leginkább olyan akciójelenetekbe bonyolódnak, melyben úgy lövöldöznek és bunyózgatnak a hősök, hogy épp, hogy nem ásítoznak közben.

Cirkusz ez a világ, de míg az első rész maga volt a nitroglicerinnel folyó Kánaán, addig ez csak egy vidéki vándorcirkusz némi trágyaszaggal kísérve.

Címkék

kritika mgm 3d bruce willis 4csillagos action hasbro paramount ray stevenson gi joe sequel adventure jonathan pryce dwayne johnson channing tatum uip duna film dwayne the rock johnson luke bracey

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr125192333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2013.04.03. 17:45:38

Már megint a vásznon John McClane?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.03. 17:48:06

"Cirkusz ez a világ, de míg az első rész maga volt a nitroglicerinnel folyó Kánaán, addig ez csak egy vidéki vándorcirkusz némi trágyaszaggal kísérve."

egyre igényesebbek ezek a hasonlatok

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.03. 18:00:35

@scal: Az állandó nyafogásod ellenére szinte mindig mindent elsőként olvasol el és kommentálsz, szóval miért nem vallasz inkább szerelmet nekünk? Hidd el, közel se annyira megterhelő, mint amit egyébként csinálsz. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.03. 18:03:37

@freddyD: Ezúttal inkább a RED-ben játszott szerepét hozza... de csak odáig, hogy ott van, aztán olyan, mintha ott se lenne.

szkristof92 2013.04.03. 18:04:05

Hurrá. Legalább tudom, hogy hova kell belőni az elvárásaim, amikor megnézem (mert úgy is az lesz, legyenek bármennyire elrettentők a kritikák).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.03. 18:04:46

"Ugyanakkor vannak ninják. És mióta film a film, azóta tudjuk, hogy egy olyan film, amelyben vannak ninják, rossz nem lehet."

Ez a mondat egy akkora igazság, hogy a fal adja a másikat!!!

De állításoddal ellentétben az első részben szinte semmi jó nem volt (nah jó a nindzsák ott is).

Ezt meg hétvégén én is megnézem!

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.03. 18:05:15

Szóval úgy degradálják le a nindzsákat, mint James Cameron a Xenomorphot az Aliensben? :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.03. 18:06:28

@lisztes: Nem, sajnos, mert ebben nincs tojásokat tojó ninjakirálynő.

McCl@ne 2013.04.03. 18:11:32

Nagyon durva ezt így leírni, de gyerekkorom ikonja, Bruce Willis kezd kínos lenni. Nagyon.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.03. 18:13:00

@McCl@ne: hell no, Willis még akkor is cool ha unja a filmet amiben szerepel.
Azt is stílusosan teszi!

McCl@ne 2013.04.03. 18:16:56

@doggfather: Bárcsak igaz lenne... De sajnos ez a szakma - irányomban - teljesítményelven működik, és már illene valamit letenni az asztalra (oké, Moonrise Kingdom és Looper, de ezek nem igazi főszerepek), mert ebből így nem lesz jegy a Die Hard 6 premierre...

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.04.03. 19:06:37

ez úgy négy csillag, hogy az első még mindig hét?
mert eme logika alapján nálam akkor nem lesz több kettőnél :-))

Atkakukac1989 2013.04.03. 20:02:02

@Adam Van Helsing: Az ott 6 csillag, a fehéreket kell nézni. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.03. 23:47:24

@McCl@ne: A poszter ellenére ez sem főszerep. Jó, ha 15 percet játszik a filmben. Izé, nem játszik: ott van.

sirok0001 2013.04.04. 08:35:38

ÁÁÁ, pedig sokat vártam ettől a filmtől :S Gondoltam, hogy Bruce papa nem fog sokat játszani, de Tatum még annyit sem, amennyi a trailerből látszik.
Hozták volna vissza az összes szereplőt, az előzőben legalább voltak jó csajok, meg a vicces néger, itt csak Szikla ver szét mindent, meg Bruce-nak lesz egy poénja, amit már lelőttek...áááá, sajnálom..., de szerintem megnézzük :D (hátha teccik)

TommyGun77 2013.04.04. 10:40:18

Bruce papi mostanában mintha a mennyiségre menne rá sajnos...a RED óta nálam leszállópáylán van, és abban se ő volt a legjobb.

EZoli 2013.04.04. 20:15:24

Milyen lett a 3d? Érdemes felárat fizetni érte, vagy csak a szokásos, ami semmit nem tesz hozzá a filmhez?

clay 2013.04.04. 22:38:11

@EZoli: Nem tesz hozzá semmit.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.08. 09:07:21

meglestem én is, és jobb lett, mint az első rész, klassziksokkal, mondjuk az valami hihetetlenül borzasztóan gyenge egy sz.r film volt, semmi gijoe val...

Ebben el is felejtették azt a mindenki legjobb katonája marhaságot és a gijoe real American hero lett ahogy annak kell is lennie.

A nindzsák nagyon ott voltak.

Goggins cameo-ja bitang jó, Tűzbogár meg a film legjobb karaktere lett.

Destro nem jött vissza ami nem is baj a parancsnok kellően háttérben volt, hogy ne legyen röhejes.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása