aeon flux

ready for the action now, danger boy?

top film: minden idők legjobb képregényfilmjei #10-6 Cseh Dániel
2012. december 22. 16:26:02

Kategória: film 36 komment

Most, hogy a világvége érdeklődés hiányában elmaradt, haladhatunk tovább a minden idők legjobb képregényfilmjeit felvonultató listánkon. Ezen a héten is tiszteletét teszi Frank Miller, jön két öltönyös fazon, akikről sokan nem is tudják, hogy kockásokon kezdték pályafutásukat, továbbá szép helyezést ért el a Marvel egyik legnagyobb figurája, néhány félőrült hülyét csinál az egész műfajból, és persze ezen a héten sem maradhat ki a jóból a Távol-Kelet. Nézzük, kik nem fértek fel a dobogóra!

Aeon Flux - Top 25_1.jpg

10. Sin City - A bűn városa [Sin City] (2005)

Kiadó: Dark Horse Comics
Rendező: Robert Rodriguez, Frank Miller, Quentin Tarantino
Szereplők: Bruce Willis, Mickey Rourke, Clive Owen

A film: Ha elfogadjuk, hogy a 300 képregény a Zack Snyder film nélkül nem volna ennyire közismert, kijelenthetjük, hogy Frank Miller nevéhez két óriási tett fűződik a képregények történetében. A megtépázott Denevérember újraélesztése mellett a Sin City füzetekkel alkotott forradalmit, amihez maga Miller, valamint Robert Rodriguez és egy jelenet erejéig Quentin Tarantino is szolgai hűséggel nyúlt a film készítésekor. Hogy az eredmény lenyűgöző lett, az annak köszönhető, hogy esetünkben a képregény és a film nagyon egy nyelvet beszél, így minimális változtatásokkal ugyanazt a lehengerlő hatást válthatja ki a befogadóból. A film kissé egyenetlen, de rendkívül szórakoztató, perverz, fekete humora és példátlan képi világa a megelevenedett kockákon visszaköszönő remek színészekkel együtt emlékezetes darabot eredményezett, melynek úgy tűnik, hosszas huzavona után jövőre a folytatását is élvezhetjük.

A jó: Nehéz erre röhögés nélkül válaszolni. Gyakorlatilag minden figura romlott a filmben, a jók talán kevésbé vagy inkább máshogy. Mint például a bosszúszomjas Marv vagy a Serpico-szerepben rekedt Hartigan.
A rossz: Papok, politikusok egy csapatban kannibál sorozatgyilkosokkal, kurvákkal és gengszterekkel. Mondtam már, hogy ne ebből olvass fel a gyerekednek?
Trivia: A felvételeknél alkalmazott különleges eljárásnak köszönhetően Mickey Rourke és Elijah Wood csak a premier napján találkoztak először. 
Feledhetetlen: A halottaiból visszatérő Mickey Rourke elmaszkírozva, leírhatatlan kínok árán végül bosszút áll a meggyilkolt luxusprostituáltért, amiben egy éhes farkas is nagy segítségére van.
Buborék: "I take away his weapon. Both of them."
Különvélemény: "Egyéni képi világ és narratíva jellemzi Rodriguez megismételhetetlen filmjét... Nem is értem, miért próbálják meg folytatni: ezt a poént csak egyszer lehet elsütni." (Zalaba Ferenc)
"(Ba)Sin City valósággal vibrál fekete-fehérben is, figurái pedig egyszerre érvényesülnek egy klasszikus noirban, és egy modern stílus-filmben (és a tartalmat sem áldozzák fel annyira, mint legtöbb társuk). Robert Rodriguez legjobbja." (Takács Máté)
"Voltak pillanatai, amikért odáig voltam, más részeinél viszont teljesen hidegen hagyott." (Németh Barna)
"Művészi guilty pleasure." (Kofrán Gergely)

Sin City.jpg

9. Men in Black - Sötét zsaruk [Men in Black] (1997)

Kiadó: Aircel Comics / Malibu Comics / Marvel Comics
Rendező: Barry Sonnenfeld
Szereplők: Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino

A film: A más bolygókról származó fenyegetések ritkán kaptak humoros színt a kilencvenes évek közepéig, de amikor Roland Emmerich szétkapta a világot, előbb Tim Burton, majd egy évvel később Barry Sonnenfeld egy meglehetősen komor képregény hangulatának kiforgatásával mutatta meg, hogy bizony nagyon is vicces lehet, ha a galaxis másik végéből páran idejönnek, hogy szétrúgják a seggünket. A tragikus második, és a valamivel jobb, de még mindig nem az igazi harmadik rész valamiért nem tudott dolgozni az amúgy egyszerű receptből. A Men in Black attól olyan zseniális, hogy minden fronton kipróbálja magát, és patikamérlegen adagolja a mennyiségeket. Ez a film talán nem képvisel akkora kulturális értéket, mint a listán mögötte felsorakozók némelyike, de pontosan annyira látványos, szórakoztató, izgalmas, amennyire kell, ráadásul közben pofátlanul vicces is.

A jó: Elegáns, szűkszavú fazonok, akik a családjukat maguk mögött hagyva vadásszák a földönkívülieket. Ez J érkezésééig olyan komor, mint amilyennek hangzik.
A rossz: Ezúttal konkrétan egy emberkabátba bújt óriási csótány, de emlékszel még a kémia tanárra? Csak kérdezem...
Trivia: A film eredetileg Quentin Tarantino rendezésében, Clint Eastwood főszereplésével készült volna.
Feledhetetlen: A tesztsorozat, melynek során kiderül, hogy J mindenre alkalmatlan, így a legalkalmasabb ember a feladatra.
Buborék: "You know what the difference is between you and me? I make this look good."
Különvélemény: "Bravúros dinamikával előadott poénok, fantáziadús látványvilág és remek karakterek: azóta sem sikerült ráérezni az ízére." (Zalaba Ferenc)
"A földönkívüliek már a szomszédban laknak, és a Smith & Jones-páros tesz róla, hogy rendesen fizessék a lakbért. Úgy képregényfilm, hogy közben minden más is, ami jó volt a '90-es évek blockbustereiben." (Takács Máté)
"Pontosan olyan, mint amilyennek egy popcorn mozinak lenni kell." (Németh Barna)
"Az eredeti, nem túl ismert képregény rajongói számára talán szentségtörésnek számított, hogy a sötét, depresszív tónust Barry Sonnenfeld könnyed fekete humorra cserélte, a többiek viszont egy kihagyhatatlan sci-fi vígjátékkal lettek gazdagabbak." (Kofrán Gergely)

Men in Black.png

8. Vasember [Iron Man] (2008)

Kiadó: Marvel Comics
Rendező: Jon Favreau
Szereplők: Robert Downey Jr., Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow

A film: Bár az élbolyba tartozott, a Marvel hősei közül igazán csak 2008-as filmes bemutatkozásában emelkedett ki a Vasember, köszönhetően egyetlen zseniális színésznek, akiről szent meggyőződésem, hogy leginkább saját magát alakítja, de azt parádésan. A legtöbb szuperhőssel ellentétben Tony Stark érdekesebb, mint alteregója, ezt talán csak Bruce Wayne és Bruce Banner mondhatja el magáról. A bőregérrel való közös vonások egyébként sem merülnek ki ennyiben, különleges képességek nélküli, milliárdos zsenik tisztességes elvekkel és célokkal, és gyönyörűen kaszáló filmekkel. Igaz, a Jon Favreau rendezésében készült debütálás a megfelelő negatív figura hiányában nem sikerült kifogástalanra, minden egyéb tényező okán azonban bérelt helye van minden hasonló listán.

A jó: Egy milliárdos playboy, éretlen nőcsábász, cinikus zseni, aki történetesen fémpáncélban teszi helyre a rosszakat, de higgyétek el, ez a kevésbé érdekes oldala.
A rossz: A film egyetlen óriási gyenge pontja, egy zseniális színész, aki nem csinál semmi azon kívül, hogy szivarozik. És kopasz.
Trivia: A forgatókönyv egy korai változatában Tony Stark tervezte volna azokat a csápokat, amiket Dr. Otto Octavius használt a Pókember második részében.
Feledhetetlen: A szokásostól eltérő módon a film első fél órája, melyben Tony terroristák markába kerül, és összekalapálja az első páncélt, amivel Solid Snake módjára csendesen távozik. (De lehet, hogy felgyújtja az egész sivatagot a terroristákkal együtt, nem tudom, régen láttam...)
Buborék: "Give me a scotch. I'm starving."
Különvélemény: "A film, mellyel a Marvel külsősből hirtelen Hollywood egyik legfontosabb szereplőjévé vált: senki sem gondolta volna, hogy egy "has been" főszereplésével készült bádogember működhet, főleg nem azt, hogy ennyire jól." (Zalaba Ferenc)
"Tony Stark spontán fémgyűjtő-akciót szervez a Közel-Keleten, ennek eredménye pedig egy dinamikus, és lehetőségeihez mérten kordában tartott akciójeleneteket felvonultató, a tömegigényeket kifogástalanul kielégítő szuperhős-mozi." (Takács Máté)
"A szuperhősöket játszó színészeket általában lehet csereberélni. Iron Mant nem, ez mindig is Robert Downey Jr.-ról fog szólni - és ezúttal ez nem is baj." (Németh Barna)
"Robert Downey Jr.-t a jóisten is erre a szerepre teremtette." (Kofrán Gergely)

Kritika

Iron Man.jpg

7. Ha/Ver [Kick-Ass] (2010)

Kiadó: Icon / Marvel Comics
Rendező: Matthew Vaughn
Szereplők: Aaron Taylor-Johnson, Chloe Grace Moretz, Nicolas Cage

A film: Sokan gondolkoztunk már azon, ha ennyire népszerűek a képregényhősök, ugyan miért nem szánta még el magát senki, hogy álruhába bújjon, és igazságot szolgáltasson az éj leple alatt? Alan Moore egészen máshogy fogta meg a témát, mint Mark Millar, aki egy tipikus tinédzser figurát választott hőséül, és botlásokkal sűrűn kikövezett úton vezette el az úgynevezett sikerig, ami persze köszönőviszonyban sem volt azzal az eszmei képpel, ami Dave Lizewski fejében élt, amikor megrendelte a sztreccsruháját a netről. Annak ellenére, hogy Big Daddy és Hit-Girl figurája is zseniális (elsősorban az őket játszó színészeknek köszönhetően), a film akkor működik a legjobban, amikor Kick-Ass karakterére fókuszál. A játékidő 3/4-énél aztán fokozatosan elgurítja saját gyógyszerét, és egyre jobban elrugaszkodik a képregényben látottaktól, de abszurd humorával és öniróniájával Matthew Vaughn filmje egy életre beírta magát a képregényadaptációk történelmébe.

A jó: Egy antiszociális lúzer, aki megvalósítja korosztálya álmát, és szuperhős lesz belőle. Persze, nem éppen úgy, ahogy elképzelte.
A rossz: A jó oldalon küzdő félőrültek megérdemeltek volna egy karakteresebb gonoszt, de Mark Strong menti a menthetőt.
Trivia: Nicolas Cage sajátos beszédstílusát az Adam West féle Batman sorozat címszereplőjétől kölcsönözte.
Feledhetetlen: Főhősünk első sikeres akciója, és az azt követő elsöprő YouTube sikerszéria, amit még PSY is megirigyelhetne.
Buborék: "I look like frickin' Wolverine."
Különvélemény: "Matthew Vaughn rendezése a tetőző képregényfilm-mániának mutat véresen vicces fityiszt, de persze úgy hajlítgatja annak szabályait, hogy közben maximálisan tiszteletben tartja a kockások mitológiáját." (Zalaba Ferenc)
"Nem a legjobb képregényadaptáció, de hogy a legszórakoztatóbb, az biztos." (Németh Barna)
"Annyira meta, hogy már-már archetipikus képregényfilmmé válik, de a morbid-laza hangvétel és az önmagát szokatlanul ízlésesen - ám nem biztos, hogy tudatosan - parodizáló Nicolas Cage miatt igencsak szórakoztató alkotás." (Kofrán Gergely)

Kritika

Kick-Ass.jpg

6. Oldboy [Oldboy] (2003)

Kiadó: Futabasha
Rendező: Chan-wook Park
Szereplők: Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang

A film: Chan-wook Park 2003-as filmje azon kevés ázsiai mestermunka közé tartozik, amelyeknek az óceán túlpartján is van jelenük. (Jelenleg épp Spike Lee munkálkodik a feldolgozáson.) Ennek számos oka lehet, kezdve a zseniálisan megírt, fordulatos, érdemes gondolatokat csatasorba állító forgatókönyvtől a számunkra ismeretlen, éppen ezért meglepően remekül alakító színészeken át egészen a megdöbbentő vizuális megoldásokig. Érzelmek egész kavalkádját váltja ki az egyszeri nézőből, főszereplőjét faltól falig rángatja, mígnem a kálvária végén egy irgalmatlan nagy pofonnal vágja őt a földhöz, a nézővel együtt. Akinek még ennél több érv kell, bátran kövesse a néhány sorral lentebb található linket, ami egy másik, a jelenleginél lényegesen nagyobb súlyú lista élére helyezte a filmet ezen a blogon. Talán nem véletlenül.

A jó: 15 év egy szobába zárva alaposan kikezdi az ember idegrendszerét, de annak ellenére, hogy aránylag kevesen éltek át ilyen helyzetet a nézők közül, a zseniális színészi játéknak hála nagyon könnyű vele azonosulni.
A rossz: Mindig meglep, hogy milyen sokan nem látták még a filmet a mai napig, úgyhogy csak nagy vonalakban; a játékidő nagy részében ködbe burkolózó személy, akinek az indítékaitól és eszközeitől bizony dobni fogsz egy hátast, még a sokadik újranézéskor is.
Trivia: A buddhista főszereplőnek imádkoznia kellett, miután négy élő polipot is elfogyasztott egy jelenet kedvéért. A film Cannes-i filmfesztiválon való debütálásakor a rendező külön köszönetet mondott ezeknek a polipoknak.
Feledhetetlen: Dae-su rátalál nemezisére, és összeáll a nagy kép, te pedig mindent kiejtesz a kezedből, összeszeded őket, és kiejted újra.
Buborék: "Even though I'm no more than a monster - don't I, too, have the right to live?"
Különvélemény: "Elképesztően hatásos bosszúfilm, melyben a néző a főhőssel együtt köti saját nyakába a hurkot." (Zalaba Ferenc)
"A film, ami feltette a koreai mozit a térképre." (Kofrán Gergely)

Kritika

Oldboy.jpg

Jövő héten végre kiderül, melyik az az öt film, amit az Aeon Flux szerkesztősége egyhangúlag érdemesnek talált a kitüntető címre. Addig is kíváncsian várjuk a véleményeteket a fenti filmekkel, és azok helyezéseivel kapcsolatban, de ne egyetek bejglit a billentyűzet fölött, mert nagyon nehezen jön ki, tapasztalat. Boldog karácsonyt minden képregényrajongó és nem képregényrajongó olvasónknak, legyen sok kockás a fa alatt!

Kapcsolódó anyag:
Minden idők legjobb képregényfilmjei #25-21
Minden idők legjobb képregényfilmjei #20-16
Minden idők legjobb képregényfilmjei #15-11

Címkék

kritika comics jessica alba marvel nicolas cage frank miller noir comedy sin city sci fi will smith bruce willis robert rodriguez gwyneth paltrow quentin tarantino mickey rourke tommy lee jones clive owen robert downey jr elijah wood superhero iron man jeff bridges rutger hauer jon favreau oldboy matthew vaughn chan wook park mark strong chloe grace moretz top film

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr484976174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.22. 16:37:13

az MIB nálam biztos nem lenne top 10-es, a többi lehet.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.12.22. 16:39:31

jó lista ez is. Bár most tekintettem meg a Dredd 3D-t és lehet, hogy helyet kapna nálam egy 12-ös listán. A szerkesztőknek ajánlom a figyelmükbe :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.22. 16:41:45

@REMY: Nem láttuk. :( De most már csak néhány hetet kell kibírni a premierig. :)

kaamir 2012.12.22. 17:00:35

Nálam a Sin City mindenképp előrébb lenne, valszeg az első helyen :)

szkristof92 2012.12.22. 17:13:06

MIB helyezés kicsit kérdéses, de ettől még jó lista.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.22. 22:18:44

Gergő: szerintem a Shiri helyezte el Dél-Koreát a nemzetközi filmes térképen. Mire az Oldboyig eljutottunk, már elég sok kommersz, mégis eltéveszthetetlenül sajátos film jött tőlük (Il mare, Failan, 2009: Lost Memories, My Sassy Girl, Musa, csak hogy néhányat említsek, és persze Park Chan-wook két korábbi rendezése is), mondjuk ez mit sem csökkenti érdemeit.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.23. 09:32:33

ahoz képest, hogy az eddigi listák mennyi kommentet generáltak ehhez hozzá se szóltak szinte.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 10:09:59

@doggfather: Nyilván mert itt már nagy az egyetértés.

TomPowell25 2012.12.23. 10:54:54

Én az eddigi képregény listához nem szóltam hozzá, mert evidens, hogy az enyém máshogy nézne ki, de felettébb jó volt olvasni ezeket a mini elemzéseket, valamint látni azt, hogy kb. hol foglalnak helyet a filmek a műfajon belül nálatok. Meglepetésemre azt hittem, hogy az Oldboy előrébb lesz (a filmet csak nemrég pótoltam, és engem nem vágott annyira földhöz, de még úgyis kell neki pár újranézés) a Vasember pedig hátrébb. Utóbbi nálam - annak ellenére, hogy szeretem - enyhén túlértékelt kategória. Anno mindenki ódákat zengett róla, és amikor megnéztem az a bizonyos plusz elmaradt. Hiába lubickol Downey Jr. a szerepben, nincs egy valamire való forgatókönyv alatta, plusz mindenkit elhomályosít ami azért néha visszaüt (főleg Jeff Bridges gonoszánál), így kissé tét nélküli az egész. Mielőtt nekem esne bárki is, szeretem a filmet (mindkét rész fémdoboza ott figyel a polcomon), és az érdemeit is elismerem, de ha csak a Marvel filmek táján körbe nézek, vannak nála erősebb darabok is a szememben. Kíváncsian várom a top 5-öt.

ChPh 2012.12.23. 12:02:46

Hm, eddig kedveltem az elemzéseket, mert úgy néz ki, hogy meg is néztétek a filmeket, nem csak úgy ültetek előtte és néztetek ki a fejetekből.
De ezt olvasva "A tesztsorozat, melynek során kiderül, hogy J mindenre alkalmatlan, így a legalkalmasabb ember a feladatra." úgy kell érezzem tévedtem.
A sorrendbe nem kötök bele, úgy is mindenkinek más, így elfogadom azt.

biohazard 2012.12.23. 13:27:14

Én is előrébb tenném a Sin Cityt, pláne mert abban van a Föld egyik legjobb segge.

SarahConnor 2012.12.23. 13:36:28

Sin City: yes, please.

lizardking 2012.12.23. 13:47:57

Az eddigi listákkal én sem értettem volna egyet, volt, amit fel sem raktam volna, de ezzel ugyebár, nem csak én vagyok így. A Sin City-t én mindenképpen beleraknám a top 5-be, talán dobogóra is, de ez megint csak ízlés dolga. Viszont a sokkolóan drámai és megrázóan eredeti Oldboy is tuti, hogy dobogós lenne. Kevés film adott akkora pofont, mint anno ez a darab elsőre. De ahogy írtátok is, sokadszorra is hatalmas. A biztosan dobogós (egyébként tetszetős) TDK-ot nálam simán letaszítaná mindkét fenti film az emelvényről. Persze, szubjektivitás rulez! :)

Thresher 2012.12.23. 13:56:05

Ha jól láttam, eddig nem szerepelt még a Scott Pilgrim...és ez reménnyel tölt el. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 14:07:27

@doggfather: Részben ugyan már okafogyottá vált, de azt is vedd figyelembe, hogy holnap karácsony, és jelenleg a legtöbb embernek kisebb baja is nagyobb annál, hogy blogokat olvasson.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 14:08:23

@TomPowell25: Én maximálisan egyetértek veled. Szerintem a Vasember népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy az ég világon senki se gondolta volna, hogy ez a film jó lehet, és lőn.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 14:59:31

@TomPowell25: "ha csak a Marvel filmek táján körbe nézek, vannak nála erősebb darabok is..."
Bár az általad felvetett meglátásokkal egyetértek, úgy érzem, ez a felületes szemlélet a teljes Marvel sorozatra igaz: az Avengersen kívül mégis melyik mozi lenne jobb az Iron Mannél? A válasz - szerintem - az, hogy egyik sem, csak a közvélemény a széria általános középszerűsége helyett ezt az Iron Man nagyszerűségének tulajdonítja.

És egy rövid megjegyzés: első megtekintéskor magam sem értettem a nagy hűhót az Oldboy körül, majd eltelt kábé egy hónap, és azon kaptam magam, hogy akarva-akaratlanul is a film bizonyos aspektusai körül forognak a gondolataim. Nosza, újranéztem. És az azt követő két hétben még háromszor. Mert igen, ennyire jó. Csak időt kell neki adni.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.12.23. 15:19:19

@ChPh: Ki kell, hogy ábrándítsalak. Eddig is csak ültünk, és néztünk ki a fejünkből.

@Thresher: Basszus, tényleg, a Scott Pilgrim... El is felejtettük, hogy az is képregényfilm. ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 16:09:47

@Cseh Dániel: Baszki, a Scott Pilgrim képregény alapján készült? :O

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.12.23. 16:32:24

@Zalaba_Ferenc: Azt beszélik. Fasza, kezdhetjük újra az egész hülye listát...

kpityu2 2012.12.23. 16:43:29

"A tesztsorozat, melynek során kiderül, hogy J mindenre alkalmatlan, így a legalkalmasabb ember a feladatra."

Itt egy picit megakadtam az olvasásban. Láttad te a filmet?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 16:56:42

@kpityu2: Dani élt a költői túlzás eszköztárával, na.

Thresher 2012.12.23. 18:02:25

@Zalaba_Ferenc: "Not sure if they are trolling"

TomPowell25 2012.12.23. 18:38:25

@Angyalosi Ádám: nos kisebbségben vagyok a véleményemmel, de ha csak a Bosszúállók előzményfilmjeit nézem, akkor nálam az Amerika Kapitány a legjobb darab. Egyáltalán nem egy forradalmi darab (sőt), de gyakorlatilag az egész filmet átjárja egyfajta régimódi, naiv báj, ami manapság ritka. A faék egyszerűségű sztorinak van eleje, közepe és vége, van egy szerethető főhőse (a karaktert azelőtt is a Marvel saját bejáratú Supermanjének tartottam, és Chris Evans játéka erre csak rájátszott), egy csak félig komolyan vehető, de mégis karakteres főgonosza (áldom a neved Hugo Weaving), és a mellékkarakterek se szorulnak háttérbe. A Bosszúállók már természetesen más súlycsoport, az a Vasemberrel megkezdődött irányvonal (első és remélhetőleg nem utolsó) kicsúcsosodása.

Ha más Marvel képregények adaptációját vesszük (eredetileg erre gondoltam, csak nem voltam elég egyértelmű, bocs), akkor - szerintem - a Kezdetek: Farkas/Rozsomák kivételével akármelyik X-Men erősebb, egységesebb (igen, az Ellenállás vége is), de a Marvel képregényhősök eredettörténeténél maradva, az új Pókembert is jobbnak tartom (noha nem sokkal) Tony Stark belépőjénél, pedig minden rajongásom ellenére közel sem tartom egy tökéletes darabnak, és az olykor lazább stílus Webb filmjén nyilvánvalóan a Vasemberből (is) fakad. Szeretem a bádogembert, de annyira Robert Downey Jr.-ra van kihegyezve az egész, hogy hiába menti meg a széteső forgatókönyvet, nélküle nem érne semmit az egész.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.23. 18:51:44

@TomPowell25: Megint csak egyetértek. Ugyan a Bosszúállókhoz nem ér fel, de nálam az Amerikai kapitány simán egy szinten mozog a Vasemberrel. Régimódi, vaskos, mégis szellemes és gondolatgazdag kalandfilm: olyan, mint egy Indiana Jones-film kalap és ostor nélkül. Főleg másodszorra szerelmesedtem bele igazán... ami a Vasemberekről sajnos nem mondható el. Nagy kár, hogy a film második felére kissé kifogyott a szuflából.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.23. 18:53:07

@Zalaba_Ferenc: világos, csak én vártam már, és első alkalommal elmondtátok, hogy heti egy szombati folytatás lesz, azt hittem ennél sokkal többen jönnek, mert az eddigi részekben 50, meg 100 kommentek voltak, nem?
Vagy csak rosszul emlékszem?!

Az biztos, hogy index címlap volt valamennyi.

@Angyalosi Ádám: jobb az iron man-nél: X-men 2 (az első is, de a 2 tuti), Penge (tudom, hogy szerintetek nem, de akkor is az első rész annyira eltalált, hogy csak nah, és Snipes legalább annyira Penge, mint RDJ Tony Stark), Megtorló: háborús övezet (félek nem lesz top5 nálatok, pedig simán megérdemelné).

Így hirtelen ez 3 marvel ami jobb a Vasembernél, és akkor még ott vannak az Angyalok is.

TomPowell25 2012.12.23. 19:21:24

@Zalaba_Ferenc: Pedig a Pókember és a Felemelkedés után már azt hittem, hogy képregényfilmekben nem nagyon értünk egyet (mondjuk fent említett kettőben közrejátszik egy kis elfogultság is a részemről), erre ma meg már másodszor.:) Egyébként pont azért félek az Amerika Kapitány folytatásától, mert ez az Indiana Jones utánérzés szerintem már nem lesz meg benne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.23. 19:26:09

@TomPowell25: pedig egy jó forgatókönyvvel simán lehetne olyan "érzésű", mint az első volt.

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.12.23. 19:35:52

@doggfather: Rosszul is emlékszel, meg Index címlap ez is. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.23. 19:51:11

@Cseh Dániel: hogy ez is az azt láttam ott. ;)

Eddig akkor is több volt az onnan jött szakértő, meg több volt a "kurvaanyázósstílusú" vita is.
Mondjuk azért nem kár, hogy most nincs.

_renton 2012.12.24. 00:29:27

Nos én rettentően örülök a MIB és a Kick Ass szereplésének, sőt, eddig az egész lista szimpatikus, de Scott Pilgrimet nem szeretnék ezen a listán látni :)

zsóka_eszter 2012.12.24. 12:06:27

reméltem, hogy a Pilgrim top 5-ös lesz, abszolút 10/10-es

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2012.12.31. 12:32:58

Olyan hülyeségek lettek az első ötben, hogy innen a Sin City veri mindegyiket. :-)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása