aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a kaptár - megtorlás: a magyar szinkron Takács Máté
2012. szeptember 09. 12:10:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Az ötödik résszel tér vissza a mozikba a Resident Evil-sorozat csütörtökön. A tíz éve kezdődött széria egyszerre lett felturbózva 3D-vel és mozis szinkronnal: a 2010-es Túlvilág után a Megtorlás a második epizód, melyben a színészek magyarul szólalnak meg már a vásznon is. A mostani film jól bevált trükköt alkalmaz: összegereblyéztek hozzá számos régi szereplőt, s ez természetesen a szinkronszínészek terén sincs másképp.

Milla Jovovich – Détár Enikő. Ahogy Jovovich, Détár Enikő is immáron ötödjére bújik a mindent túlélő Alice szerepébe, s ezt egyébként minden alkalommal más szinkronrendező kezei alatt tette.

Sienna Guillory – Bertalan Ágnes. A Jill Valentine-t játszó színésznő a második részben (és a negyedik stáblista utáni jelentében) tűnt fel korábban, s a magyar hangját illető konzekvencia ezúttal sem hibádzik.

Michelle Rodriguez – Murányi Tünde. Rodriguezt szeretik feltámasztani a filmkészítők, s egy élőhalottakról szóló moziban ez nem is oly bonyolult dolog (noha ezúttal klónról van szó, méghozzá dupláról). A legutóbb az első részben látott Rain Ocampo az egy évtizeddel ezelőtti magyar hangját kapta meg ismét. Rodriguezt a legtöbbször Kéri Kitty szinkronizálta, a Halálos iramban-szériában pedig Solecki Janka.

Boris Kodjoe – Kálid Artúr. A legutóbb is látott Kodjoe számára bizonyára a legkézenfekvőbb választásnak bizonyult Kálid Artúr, akit idén hallhattunk a Men in Black - Sötét zsaruk 3.-ban és a 21 Jump Street - A kopasz osztagban is.

Oded Fehr – Dolmány Attila. Rodriguez mellett a Carlos Oliverát játszó Fehr is korábbról tér vissza, hiszen legutóbb a harmadik, előtte pedig a második részben tűnt fel. Mindkét alkalommal, s most is Dolmány Attila tolmácsolja.

Shawn Roberts - Dévai Balázs. Roberts a negyedik rész látszólag mindent túlélő főgonoszát, Albert Weskert játssza ismét. Magyar hangja változatlanul Dévai Balázs.

Colin Salmon – Galambos Péter. Salmon Rodriguezhez hasonlóan klónként tér vissza az első rész után, melyben lézer általi halált halt emlékezetesen. Akkor szintén Galambos Péter hangján szólalt meg magyarul, ahogy több más szerepében is (A világ nem elég, Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen).

Johann Urb – Makranczi Zalán. Urb új szereplő a filmsorozatban, ám az általa játszott Leon S. Kennedy az animációs Kaptár-filmekben már tiszteletét tette. Az őt szinkronizáló Makranczi Zalánt a Prometheusban (Logan Marshall-Green) és a Tükröm, tükrömben (Armie Hammer) is hallhattuk az elmúlt fél év folyamán.

Kevin Durand – Sarádi Zsolt. Durand ugyancsak most csatlakozott a szereplőgárdához; figurája, Barry Burton ellenben már az első Resident Evil-játékban is feltűnt. Sarádi Zsolt már szinkronizálta őt az X-Men kezdetek: Farkasban, legutóbb (a Vasökölben) pedig Stohl András hangján szólalt meg.

Aryana Engineer – Károly Lili. A tizenegy éves Engineer egy Becky nevű kislányt játszik, akivel Alice –Milla Jovovich elmondása szerint– olyan kapcsolatot alakít ki, mint amilyen Ripleyé és Newté volt A bolygó neve: Halálban. Károlyi Lili olyan fiatal színésznőknek kölcsönözte már hangját, mint Elle Fanning és Chloë Grace Moretz.

Bingbing Li – Földes Eszter. Li a játékokból most az élőszereplős filmek világába lépő Ada Wong karakterét játssza, s az a Földes Eszter szinkronizálja, akit a nyár folyamán a Hófehér és a vadász és a Mindörökké rock főszerepében is hallhattunk.

További magyar hangok: Koller Virág, Seder Gábor, Törtei Tünde.

A magyar szöveget Tóth Tamás írta, ahogy legutóbb is, a szinkronrendezői feladatokat pedig ezúttal Dóczi Orsolya látta el.

Az InterCom által forgalmazott film 3D-ben és IMAX 3D-ben lesz látható szeptember 13-tól.

Címkék

horror sci-fi szinkron milla jovovich action michelle rodriguez resident evil intercom földes eszter dolmany attila galambos peter kalid artur makranczi zalan toth tamas devai balazs bertalan agnes seder gabor doczi orsolya törtei tünde koller virag karolyi lili saradi zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr854771562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása