aeon flux

ready for the action now, danger boy?

írópárbaj: 1. forduló, 2. kör, 5. páros - németh dávid vs. kasku norbert Németh Barna
2012. augusztus 22. 12:00:00

Kategória: 49 komment

Elérkeztünk az Első Nagy Írópárbaj első fordulójának második köréhez (az első kör eredményeit itt találjátok), melyben továbbra is a korábban már kisorsolt 8 páros méri össze tudását, ezúttal új feladatkörben.

A feladat: Írj 2-3 bekezdéses hírt bármilyen, a blogunkat érintő témakörben!

Versenyzőinktől azt kértük, hogy a lehető legaktuálisabb, ugyanakkor különleges témákból válogassanak, úgyhogy már csak ezért is érdemes elolvasni az alábbi sorokat, és természetesen névbemondással jelölni, hogy a két írás közül melyik nyerte el jobban a tetszéseteket. Figyelem! Csak a poszt megjelenését követő 24 órában tudunk szavazatot elfogadni.

Elérkeztünk az Első Nagy Írópárbaj első fordulójának második köréhez (az első kör eredményeit itt találjátok), melyben továbbra is a korábban már kisorsolt 8 páros méri össze tudását, ezúttal új feladatkörben.

A feladat: Írj 2-3 bekezdéses hírt bármilyen, a blogunkat érintő témakörben!

Versenyzőinktől azt kértük, hogy a lehető legaktuálisabb, ugyanakkor különleges témákból válogassanak, úgyhogy már csak ezért is érdemes elolvasni az alábbi sorokat, és természetesen névbemondással jelölni, hogy a két írás közül melyik nyerte el jobban a tetszéseteket. Figyelem! Csak a poszt megjelenését követő 24 órában tudunk szavazatot elfogadni.

Németh Dávid: Björk feat. David Attenborough

Vegyünk egy teljesen követhetetlen gondolkodású izlandi énekesnőt, színésznőt (Björk) és egy 86 éves brit természettudóst (Sir David Attenborough. Szépen csapjuk össze a kettőt és megkapjuk a brit Channel 4 csatorna egyik új produkciójának két "házigazdáját". A műsor a Nature of Music címet fogja viselni.

Ebből egyből következtethetünk arra is, hogy mindenki tud a saját szakmája felé nyúlni. Attenborough a természeten keresztül fogja bemutatni, hogy hogyan is alakult ki a zene. Például állatokról készült felvételek segítségével, valamint beszél saját kötődéséről is a zenéhez.
Björktől pedig elvárhatjuk, hogy beleviszi a saját kis világát. Nem idegen tőle a fura "párválasztás", hiszen mondjuk a Táncos a Sötétben filmen Lars vor Trier-rel dolgozott együtt, de az egyik albumán közreműködött Timbaland is. A fura lány a tavaly megjelent Biophilia albumhoz elkészített különleges hangszereit mutatja majd be a nézőknek. Maga az album nem csupán a zenéket tartalmazza, hanem Ipadekre jelent meg interaktív programok formájában. Közösülhetsz a zenével. Kis videó a felhasznált hangszerekről:

A projekt korántsem nevezhető tehát szokványosnak. Megpróbálja bemutatni, hogy az alapoktól a technika fejlődésével hogyan jutunk el napjainkig. Hogyan lesz a bálnaénekből dubstep?

Kasku Norbert: Bosszúállók bakiparádé

Jó ideje foglalkoztat a kérdés, vajon milyen lett volna a Bosszúállók, ha a Marvel nem szorítja ilyen szűkös keretek közé Joss Whedont? Talán a folytatás készítésénél lazábbra fogják a gyeplőt. Bár ha a második rész is az impérium által meghatározott szempontok keresztmetszetében készül, de kevesebb befoldozandó lyuk marad a végtermékben, akkor már jól járunk.

Azonban ez még a jövő zenéje, egyelőre annak örüljünk amink van. Mégpedig a közelgő, augusztus 29.-ei Bosszúállók DVD, BD és BD3D megjelenésnek. A DVD változat csak egy kisfilmet kap extra tartalomként, így annak leendő tulajdonosai lemaradnak egy ígéretesnek tűnő rövidfilmről (Item 47) illetve a bakiparádéról. A négy perces bakiparádé szerencsére felkerült a világhálóra, így különösebb beruházás nélkül megtekinthetjük.

Úgy tűnik a forgatás jó hangulatban telt. S ha már a moziban hatalmas adrenalin töltött el mindenkit a filmet nézve, ez a videó garantáltan jó kedvre derít.

Címkék

joss whedon jatek dubstep bjork lars von trier avengers toborzas bd hir tv hir dvd hir iroparbaj

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr604769874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michael jordan 2012.08.22. 12:11:21

Németh Dávidra szavazok. Elolvastam először Dávid cikkét, és bár a téma tetszett, azt gondoltam biztosan nem szavazok rá. Azután elolvastam Norbertét és felülvizsgáltam korábbi gondolataimat...

Ismeretlen_72212 2012.08.22. 12:12:24

Kasku Norbert

gyusi 2012.08.22. 12:15:48

Dávidé valamivel összeszedettebb, de szavazatomat inkább annak köszönheti, hogy Norbert írása fölött nem tudok dűlőre jutni. Tulajdonképpen ez most mi lenne: bakiparádé ajánló??? Az eleje filmkritika, utána egy kis DVD, BD ajánló, majd egy kevés extra ismertetése (ami még csak nem is teljes), majd maga a bakiparádé. ez nekem így nem kerek. Németh Dávid +1

"L" 2012.08.22. 12:26:21

Kasku Norber

"L" 2012.08.22. 12:47:57

Németh Dávid

Ismeretlen_105820 2012.08.22. 12:49:47

Norbinak mindenképpen nagyobb körültekintést javaslok és kívánok, mert számomra a cikkről szinte lerí, hogy gazdája azt sem tudta, mihez nyúljon. Sajnálom, mert az előző körben sokkal meggyőzőbben szerepelt. Dávid írása az, melyre szavazok, bár a Björk-Trier párválasztást én a legkevésbé sem érzem annyira furának, lévén mindketten északiak és depresszív hangulatú művekben utaznak, valamint a zenével való közösülős rész sem igazán tiszta,. Továbbá Björköt és Attenborough-t én nem annyira csapkdonám egymáshoz, mindettől eltekintve viszont nagyszerű a témaválasztás és elég jó a szerkezete is, igaz, a végén a kérdés tartalmát inkább hozzáfűztem volna a megelőző mondathoz.

gyusi 2012.08.22. 13:00:06

az előző voksom úgy tűnik eltűnt szürke szamár a ködben. úgyhogy... a szavazatom Dávidé, de leginkább azért mert Norbert írása fölött nem tudok dűlőre jutni. az eleje inkább egy kritika bevezetőjére hajaz, a folytatás DVD, BD ajánló és az extrák egy részének ismertetése (mivel ez sajnos nem teljes). vagy csak a bakiparádéból szerettél volna egy hírt generálni??? akárhogy is van, ez nem kerek. az írásod sajnos nem fut ki sehová.

Ismeretlen_56007 2012.08.22. 13:03:19

Dávid

"L" 2012.08.22. 13:09:44

elnézést a duplázásért, szavazatom Németh Dávid-nak szántam.

erzsó 2012.08.22. 13:14:53

Németh Dávid egyértelmű,nincs min gondolkozni.

K. Norbert 2012.08.22. 13:16:02

6: És milyen igazad van sajnos. Eredetileg a Titanicon futó francia filmeket akartam ajánlani, kiemelve az egyiket előzetessel, azonban épp a múlt héten adta le a Toldi és az Uránia ezeket. Így nem tudtam sehogy aktuálissá tenni a hírt, ezt pedig a feladat alapján hibának éreztem. Úgyhogy random hírválasztás lett a vége, így sikerült ilyen bulvárosra. Bár ahogy elnézem, a zenekritikák mellé bőven elfért volna. Ez van.

gyusi 2012.08.22. 13:24:23

sikerült kétszer is szavazni ugyanarra az emberre, biztos, ami biztos :) természetesen a 2 az 1. sorry. :D

bumbala 2012.08.22. 13:38:26

Dávid! Jó a témaválasztás, és a bekezdés kellően fel is csigázza az olvasót, de azt követő rész nagyon zavaros. Rákerestem az eredeti cikkre, mert borzaszó kíváncsi voltam, hogy egészen pontosan milyen "műsorról" is van szó, melynek Björk és Attenborough a "házigazdája". Valójába egy dokumentumfilmről szól a cikk, mely a zene fejlődését vizsgálja, és hogy azt miként befolyásolta a technológia fejlődése és a természet. http://realscreen.com/2012/08/01/attenborough-bjork-team-up-for-c4-doc/ Ez sajnos egyáltalán nem jött át a cikkedből. :( Szóval azt javaslom, hogy a jövőben olyan témáról írj, melyben otthonosabban mozogsz. Norbert első bekezdésének nem sok keresnivalója van a cikkben, de azt követően még ha kicsit felszínes is, és kevésbé informatív. Csak megkapjuk az ingyenesen elérhető bakiparádét. :) + Kasku Norbert

zo10 2012.08.22. 13:46:02

Creeper véleményét osztom. Szavazatom Németh Dávidé.

vegetto 2012.08.22. 13:47:14

Kasku Norbert

Anduril 2012.08.22. 13:57:24

Németh Dávid. A témája érdekes, és bár néha a mondatai dadognak kissé, próbált egyedi hangot belevinni, ami véleményem szerint egy blognál fontos tényező. Norberten azt érzem, hogy csuklóból lehozta a dolgot, túl sok erőfeszítést viszont nem tett a cikk érdekesebbé tételéért. Illetve erőteljes arányeltolódás van a címadás és a tartalom között. Mindenesetre bmelyikük is jut be a 2. fordulóba, ennél egy picit azért több fog kelleni!

Nándó 2012.08.22. 14:12:23

Németh Dávid rád szavazok, pedig olvasás közben nem éreztem ezt. Az írásodban vannak nagyon frappáns elemek, de van erőlködő rész is, amin látszik, hogy versenyzel. No, egy hétköznapi posztot szerintem nem kell ennyire túlcizellálni, ezt most a verseny számlájára írom. Viszont ezzel ellentétben kérlek figyelj arra, hogy ne hagyj nyitva zárójelet, mert megzavarja az olvasót. Néha pedig kell az 'és' elé vessző. Azt tanácsolom, olvasd el még kétszer a cikked, mielőtt a szerkesztőségbe elküldöd. Kasku Norbert szerintem nem volt rossz a cikk felvezetése, de hamar csapongóvá, majd légüressé vált. Az meg, hogy "úgy tűnik, a forgatás jó hangulatban telt" - pfff, nehogy már egy ilyen videó alapján ítéljük meg ezt. Ráadásul ez egy üres frázis, ezt csak helykitöltésre használhattad. Németh Dávid +1

Nándó 2012.08.22. 14:15:53

1. Totál ugyanígy éreztem én is. Ebben a mezőnyben sajnos nem lesz elég ez a színvonal, attól tartok.

molgyorgy 2012.08.22. 14:22:09

Németh Dávid

Ismeretlen_178211 2012.08.22. 14:59:51

Németh Dávid

SoZi 2012.08.22. 15:06:41

Dávid cikkében nem értem hogy miért is áll össze a két híresség? Mi a cikk apropója? Nem szerencsés, hogy 14. hozzászóló a link előtti bekezdésben világosabban és egyértelműbben elmondja miről is van szó. Norberttel is hasonló a dolog. Nem így kellett volna. A cikk lényege az ingyenesen elérhető bakiparádé, amivel egy kicsit promózni lehet a kiadványt. A középső bekezdés a lényeg, a többi sallang, nem érdekes (felesleges?). Rossz helyen fogtad meg a témát. Pedig ha AE-n edződtél, nem egy ilyen cikket olvashattál. Szívem szerint megint senki, de kell egy szavazat, úgyhogy inkább Norbert. Ott könnyebb volt kihalászni a lényeget.

jjncaa · http://bowl.hu/ 2012.08.22. 15:15:25

Azt olvastam minden párosnál szavazni kell, hogy a leadott voksok számítsanak, pedig ezt a kört tényleg kihagynám. Legyen Kaskué a pont, mert azért nem mindegy, hogy egy tv-műsorról vagy egy 1 órás dokufilmről beszélünk...

Ismeretlen_786375 2012.08.22. 15:16:51

Németh Dávid

Daniaron · http://Daniaronblog.blogspot.com 2012.08.22. 15:28:02

Dávid, sajnos ez elég egyértelmű.

Ismeretlen_786663 2012.08.22. 16:14:01

Németh Dávid

Thomastic 2012.08.22. 16:52:40

Az éneklő bálnákra szavazok, Németh Dávid.

Ismeretlen_116002 2012.08.22. 18:02:23

Bevallom férfias becsülettel, hogy kapkodok és be is vagyok szarva egyben. Hozzászoktam a közvetlen hangnemhez, ami nem mindig szerencsés és a saját társaságomban, saját olvasóim között már értik, hogy mit akarok. Sajnos nem mindig egyértelmű ebben sem a mondanivalóm - egyébként nem is jött le nekem az eredeti alapján, hogy most ez doksisorozat vagy egy film lesz, talán ezért is lett ilyen rejtélyes. Ígérem legközelebb jobban utánanézek, mert általában többet szöszölök egy cikk megírásával, mint most és az előzőnél tettem. Azt meg hősiesen bevallom, hogy befolyásolható vagyok és ezért nem olvastam el a többi cikket eddig, csak a mieinket. Nem akarom még a tököm a satuba tenni...

Ismeretlen_29159 2012.08.22. 18:13:31

Kasku Norbert

Bringa 2012.08.22. 18:39:48

Németh Dávid

Garru 2012.08.22. 19:28:40

Csak én érzem úgy, hogy ez a feladat istenigazából senkinek sem ment? Megintnehéz dönteni, és nem azért mert mindkettő annyira jó lenne... Legyen Kasku Norbert, de csak azért mert a témaválasztása jobban bejött.

Bogesz14 2012.08.22. 19:40:02

Németh "Dave" Dávid!!!!!!

Ismeretlen_84137 2012.08.22. 19:41:36

Ez most egyikőtöknek sem sikerült igazán, de a pont legyen Dávidé.

Ismeretlen_794163 2012.08.22. 22:01:11

Németh Dávid

Cody 2012.08.23. 00:06:43

Németh Dávid

Ismeretlen_112472 2012.08.23. 00:26:23

Dávid irományában az a probléma (ahogy ezt már korábban valaki említette is), hogy nem derül ki pontosan hogy miért is jött össze ez a duó. Amúgy roppantul érdekes a téma, és engem is felcsigázott, pedig Björkért nem rajongok túlzottan. Norbert összefoglalója kissé reklámszagú, viszont annak örültem, hogy csepegtetett némi infót a második részről. Sajnos mire elolvastam a cikket, a videó már nem volt elérhető, ami persze nem a Te hibád. :) A szavazatomat Németh Dávid kapja

Ismeretlen_180758 2012.08.23. 08:31:12

Itt aztán volt visszalépés mindkét részről, úgyhogy én most egy kicsit csalódott vagyok. Ebbe szemlátomást nem fektettetek túl nagy munkát, és ennek meg is lett az eredménye. Itt van két, finoman szólva is közepes szösszenet, én meg csak az érdekességi faktort tudom latba vetni a döntéshozatalnál. Legközelebb hadd ne kelljen így döntenem, már ha kérhetem. Németh Dávid +3

Ismeretlen_111547 2012.08.23. 08:44:27

Németh Dávid Szerintem jobb Dávid témaválasztása.

Ismeretlen_233610 2012.08.23. 09:39:31

Németh Dávid Érdekes hír, kevésbé érdekes tálalásban, de még mindig szerencsésebb, mint Norbert választása, aminek olvasása közben azt éreztem, hogy ez bizony még őt sem érdekli. +3

Ismeretlen_188190 2012.08.23. 10:42:28

Németh Dávid

Ismeretlen_6782 2012.08.23. 14:13:05

Úbasszus, ide meg tegnap elfelejtettem szavazni? Remélem még nemkéső: Dávid. A másik is jó tartalom ide, de nem ér 3 bekezdéses hírt...

Ismeretlen_1068 2012.08.23. 14:20:57

Mindkét versenyző elég pongyolán fogalmazta meg a fenti sorokat ("fura lány"? a "bakiparádé" szó egy soron belül kétszer is?), s az sem esett túl jól, hogy mindketten kérdőjelet tettetek egy kijelentőmondat végére. Tartalom szempontjából mindkettő jó - a The Avengers bakiparádét én is ki akartam tenni, de aztán elsodort az ár -, így most annak adom a pontot, aki kevesebb hibát vétett. Németh Dávid +3

Ismeretlen_82723 2012.08.23. 15:05:55

Dávidra szavazok, érdekes, amiről ír, egy blogra szerintem ideális zenei hír. Csak érdemes átfutni elküldés előtt, hogy ne maradjanak benne elírások (pl. "Trier-rel", meg nem ismerem a filmet, de a Táncos a Sötétben esetében feleslegesnek tűnik a második nagy kezdőbetű).

RenegadeElement 2012.08.23. 17:09:52

Németh Dávid

Ismeretlen_62806 2012.08.23. 17:46:49

Megint egyet kell értenem Barnával, mindkétt cikk csalódást jelentett a páros első fordulós munkái után. Norbert szerintem rosszul választott témát, mert bár az Avengers népszerű topic, egyszerűen ez a videó nem érdemel három bekezdést, ezért is kellett töltelékszövegekkel teleírnia az első és harmadik paragrafust. Dávid staccato stílusa a hír műfajában nem működik olyan jól, mint a Brave kritikájában, mert ez a szaggatottság megnehezíti az információ befogadását, feldolgozását. A patthelyzetet viszont a kreatívabb témaválasztás az ő javára döntötte el. Németh Dávid +3

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása